تزریق بوتاکس

علل کبودی و ورم بعد از تزریق بوتاکس

علل کبودی و ورم بعد از تزریق بوتاکس

ورم بعد از تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس یکی از راهکارهای درمانی بسیاری از عارضه ها می باشد که بسیار موفق عمل کرده است، یکی از دلایل موفقیت بوتاکس کم عارضه بودن آن نسبت به روش های جراحی و دارویی می باشد، اما با این حال این روش بدون عارضه نبوده و فرد ممکن است با عارضه های موقتی و گذرایی چون کبودی و ورم بعد از تزریق بوتاکس دست و پنجه نرم کند که از ” محدودیت های تزریق بوتاکس ” می باشد.

ورم بعد از تزریق بوتاکس

دریافت تخفیف ویژه تزریق بوتاکس + مشاوره رایگان

( کلینیک رز اولین ارائه دهنده مقالات پزشکی صوتی و متنی در ایران )

اگر قصد دارید این مقاله را به صورت صوتی گوش نمایید، بر روی player زیر کلیک نمایید.

 

علت به وجود آمدن کبودی و ورم بعد از تزریق بوتاکس به دو اصل کلی مربوط می شود، که برای پیشگیری از این عارضه ها باید به این دو اصل توجه زیادی شود.

یکی اینکه برای کاهش عارضه ها به نزد پزشک متخصص و متبحر رفته و از بوتاکس های برند و معتبر و ” بهترین مارک های بوتاکس ” که مورد تایید سازمان غذا و داروی جهانی و ملی می باشد و دارای پروانه ی بهداشت است، استفاده شود.

ورم بعد از تزریق بوتاکس

و اصل دوم بر این قرار استوار است که فرد تحت درمان تمامی نکات لازم که در خصوص مراقبت های قبل و بعد از تزریق بوتاکس می باشد را رعایت کرده باشد.

رعایت اصول ذکر شده تاثیر بسیار زیادی در جلوگیری از بروز این عوارض دارد. پس از پایان تزریق بوتاکس، پزشک همه دستورالعمل های مراقبتی را با فرد در میان می گذارد. رعایت این دستورالعمل ها، نقش بسیار مهمی در کاهش آثار جانبی بوتاکس دارد.

اگر فرد همه چیز را بر اساس توصیه های پزشک رعایت کند، عارضه هایی مثل تورم خیلی زود برای او از بین خواهد رفت اما افرادی که مراقبت های لازم را انجام نمی دهند و حساسیتی برای دنبال کردن دستورالعمل های پزشک ندارند، ممکن است برای مدت بیشتری عوارض جانبی داشته باشند. این دستورالعمل ها البته چندان پیچیده نیستند و رعایت آن ها، به هیچ وجه کار دشواری به نظر نمی رسد.

علاوه بر اصل بودن برند بوتاکس و دارا بودن استانداردهای جهانی تکنیک تزریق بوتاکس نیز بسیار مهم می باشد. در صورتی که پزشک معالج از تکنیکی مناسب استفاده کند، عوارض خاصی در پی نخواهد داشت و عوارض احتمالی آن گذرا خواهند بود .

اما به طور کلی عوارضی چون کبودی، خون مردگی و ورم بعد از بوتاکس در برخی از افراد به وفور مشاهده شده که به طور معمول و به صورت خود به خودی پس از یک هفته درمان خواهد شد.

همه فعالیت های مربوط به زیبایی، به دلیل تغییری که در ظاهر فرد به وجود می آورند، طبیعتا عوارضی را به دنبال دارند اما اگر همه چیز در شرایط استاندارد صورت بگیرد، این عوارض کاملا قابل کنترل به نظر می رسند و برای فرد چندان آزاردهنده نخواهند بود.

پس از سپری شدن مدت کوتاهی، آن ها کاملا محو می شوند و فرد به مرور زمان، حتی فراموش می کند که زمانی با این عوارض روبرو بوده است.

تزریق بوتاکس با دوز نامناسب ، تزریق نابجا، تزریق نادرست، تزریق در محل یا ماهیچه ای اشتباه، تزریق در عمق نامناسب، انتشار دارو به نقاط اطراف ناحیه ی تزریق شده از علت های کبودی و ورم بعد از تزریق بوتاکس می باشد؛

به همین سبب بیان می شود که تجربه و مهارت تزریق بوتاکس توسط پزشک متبحر در ماهیچه های صورت و بدن  برای دستیابی به نتیجه ی مطلوب بسیار تاثیر گذار می باشد.

بوتاکس به طور کلی، یک شیوه امن محسوب می شود. چرا که در این روش، تزریق نه به لایه های پوست بلکه مستقیما به ماهیچه ها صورت می گیرد و به همین خاطر، امکان بروز اشتباه در آن کم تر است.

بوتاکس حتی نسبت به فیلرهای تزریقی، امن تر به نظر می رسد اما به هر حال ممکن است فراهم نبودن شرایط استاندارد و متبحر نبودن پزشک، فرد را پس از تزریق بوتاکس با مشکلاتی روبرو کند.

یکی دیگر از دلایل مهم تورم پس از استفاده از بوتاکس، شرایط جسمی خود فرد است. برخی از افراد به دلایل متعدد، مستعد تورم هستند و ممکن است این موضوع پس از تزریق بوتاکس، تشدید شود. پیش از انجام این تزریق، حتما باید وضعیت سلامتی فرد با انجام آزمایش هایی مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود که او مشکلی برای انجام این کار ندارد.

یکی دیگر از دلایل کبودی و ورم بعد از تزریق بوتاکس به دلیل ماهیت ذاتی ماهیچه می باشد، به عنوان مثال برخی از ماهیچه های صورت مانند لب ها بلافاصله پس از تزریق بوتاکس متورم و کبود خواهند شد که این موضوع به دلیل حساسیت بالای ماهیچه ، وجود عروق خونی زیاد در ماهیچه می باشد.

یکی دیگر از دلایل کبودی و ورم بعد از تزریق بوتاکس مربوط به مراقبت های قبل از تزریق می باشد، دقت نمایید که اگر داوطلب تزریق بوتاکس هستید باید پزشک خود را در جریان بیماری ها و داروهایی که مصرف می کنید قرار دهید، مثلا افرادی که داروهای ضد انعقاد خون در دوز بالا مصرف می کنند اگر بوتاکس تزریق نمایند، دچار کبودی و ورم شدید در محل تزریق می شوند.

افرادی که به صورت مداوم از سیگار و الکل نیز استفاده می کنند، نسبت به دیگران احتمال بالاتری برای ابتلا به تورم زیاد پس از بوتاکس دارند. به همین خاطر است که توصیه می شود افراد چند هفته پیش از انجام این تزریق، حتما مصرف سیگار و الکل را کنار بگذارند و با وضعیت سلامتی مطلوب و شرایط جسمی ایده آل، به سراغ این کار بروند.

داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین نیز همین مشکل را ایجاد می کنند.  پس بهتر است این افراد حداقل 7 تا 10 روز قبل از تزریق مصرف دارو را قطع کرده و یا از تزریق اجتناب نمایند.

راه های جلوگیری از کبودی بعد از تزریق بوتاکس

راهکارهای زیادی برای درمان کبودی و ورم بعد از تزریق بوتاکس پیشنهاد می شود که می توان به خودداری از دراز کشیدن تا چندین ساعت پس از تزریق، عدم دستکاری و ماساژ در محل تزریق، گذاشتن کمپرس سرد در محل تزریق به مدت چند ساعت، منقبض کردن عضلات تزریق شده به صورت ارادی و پشت سر هم برای چند بار، پرهیز از خم شدن به مدت 3 تا 4 ساعت پس از تزریق، عدم استفاده از کرم و مواد آرایشی و بهداشتی تا 24 ساعت بعد از تزریق، مراجعه به پزشک بعد از دو هفته برای ترمیم نقاط تزریق نشده، قرار نگرفتن در معرض حرارت و گرما به مدت 24 تا 48 ساعت پس از تزریق، عدم دوش گرفتن و عدم رفتن به سونا و استخر به مدت 24 تا 48 ساعت اشاره کرد.

روغن ماهی و ویتامین E از جمله موادی هستند که خوردن آن ها پس از تزریق بوتاکس، شرایط را برای گسترده تر شدن ورم صوت شما فراهم می کنند. پس برای جلوگیری از تورم بیشتر، باید از مصرف چنین خوراکی هایی پرهیز کنید و یک رژیم غذایی متناسب را برای خودتان در نظر بگیرید.

غذاهایی که در آن ها از نمک بیش از حد استفاده شده، غذاهای فرآوری شده و فست فود ها، پس از انجام بوتاکس ممکن است موجب تورم شوند. پس برای جلوگیری از ورم صورت، باید مصرف این غذاها را برای مدتی کنار بگذارید.

استفاده از کمپرس یخ، یکی از روش های موثر برای کاهش علائم تورم در صورت پس از بوتاکس به شمار می رود. شاید برای بعضی ها سوال باشد که بهترین زمان برای استفاده از این کمپرس، چه زمانی است. به نظر می رسد در هشت سال اول پس از تزریق، کمپرس یخ بیشترین تاثیر را در کاهش تورم صورت ایفا می کند.

یکی دیگر از عواملی که بر روی تورم تاثیر دارد، نحوه خوابیدن فرد پس از انجام بوتاکس است. اگر در زمان خواب، سر را بالاتر از سایر نقاط بدن نگه دارید و همچنین، به پشت بخوابید تا به ناحیه تزریق بوتاکس در صورت شما فشاری نیاید، قدم موثری در جهت کاهش علائم تورم در چهره خود برداشته اید.

برای کاهش تورم پس از بوتاکس، می توان از محصولات خاصی نیز کمک گرفت. استفاده مستقیم از کرم آرنیکا در نقطه ای از صورت که دچار تورم شود، یک روش مفید برای کاهش علائم ناشی از تورم خواهد بود.

علاوه بر این، افراد می توانند از بروملین نیز استفاده کنند و آن را 4 بار در طول روز به صورت خود بزنند. بروملین به صورت طبیعی در آناناس نیز وجود دارد و به همین خاطر گاهی پس از انجام بوتاکس، خوردن آناناس به افراد توصیه می شود.

تزریق در چه نقاطی باعث ورم و کبودی می شود؟

تزریق در ناحیه ای که پر از عروق خونی می باشد بیشتر از سایر نقاط بدن احتمال کبودی و ورم را دارد. از طرفی تزریق در صورت بیشتر از نقاط دیگر بدن احتمال کبود شدن را دارا می باشد، به سبب اینکه پوست صورت نازک تر از پوست سایر نقاط بدن بوده و احتمال پاره شدن مویرگ ها و کبودی در این نقطه بیشتر از سایر نقاط می باشد، چون یکی از علت های کبودی پاره شدن یک رگ کوچک حین تزریق می باشد، که آن هم بعد از 2 تا 3 روز از بین می‌رود.

از آنجا که احتمال ورود بوتاکس به خون وجود دارد، پزشک متخصص بوتاکس را به داخل عضله تزریق می نماید.

البته در صورت ورود این ماده به خون دچار استرس نشوید زیرا اگر  این ماده به جریان خون ورود پیدا کند، ممکن است علائم ظاهری شدیدی ایجاد نکند زیرا دوز آن پایین بوده و مشکلات خطر آفرینی ایجاد نمی کند، اما در مواقعی که بوتاکس از طریق خون به مناطق حساس بدن منتقل می شود ممکن است خطراتی ایجاد نماید، جفت در مادران باردار بسیار حساس بوده و ورود بوتاکس به آن عوارضی را برای جنین ایجاد می کند، به همین سبب توصیه می شود تا مادران باردار و شیرده از تزریق بوتاکس به شدت پرهیز نمایند.

ممکن است بوتاکس در شرایط استاندارد، هیچ خطری برای مادران باردار نداشته باشد اما به هر حال، همه پزشک ها ترجیح می دهند دست به چنین ریسکی نزنند و زندگی فرزند متولد نشده را به خطر نیاندازند.

در عمل های زیبایی، توجه به سلامتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. افراد باردار می توانند کمی صبر کنند و پس از پایان دوران بارداری و شیردهی، به سراغ استفاده از بوتاکس بروند. بوتاکس تنها در صورتی برای افراد باردار توصیه می شود که خاصیت درمانی داشته باشد و استفاده از آن کاملا ضروری باشد.

علاوه بر کبودی و ورم عارضه های دیگر ممکن است پس از تزریق بوتاکس به وجود بیاید که می توان به کهیر زدن، خارش، قرمزی و التهاب اشاره کرد، این علائم نیز موقتی بوده و پس از چند روز از بین می رود اما در صورتی که واکنش آلرژیک باشد، پزشک متخصص داروهایی چون کورتون را برای رفع این علائم تجویز کرده و یا قبل از تزریق تست حساسیت را از بیمار می گیرد.

در صورتی که احتمال می دهید به بوتاکس حساسیت داشته باشید، قبل از تزریق حتما تست حساسیت را انجام دهید.

غیر از کبودی و ورم عوارض دیگری ممکن است در اثر تزریق نابجا و نادرست بوتاکس به وجود بیاید. اگر در هنگام تزریق از سوزن های غیر استریل استفاده شود و یا از مواد غیر استاندارد که بدون مجوز وزارت بهداشت توزیع شده اند، استفاده گردد، عوارضی چون عفونت شدید در انتظار بیمار خواهد بود.

به همین خاطر است که مراجعه به یک کلینیک مجاز و تزریق بوتاکس زیر نظر یک پزشک معتبر، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چرا که در این کلینیک ها، همه چیز در شرایط استاندارد انجام خواهد شد.

ازجمله علائم عفونت در محل تزریق می‌توان به داغ شدن محل، آبسه و ترشح از آن اشاره کرد. درمان عفونت در محل تزریق با تجویز آنتی‌بیوتیک صورت می گیرد.

اگر هم آبسه ایجاد شده باشد باید تخلیه شود. اگر در هنگام مشاهده ی علائم گفته شده به آن بی توجهی شود ممکن است زخم های ایجاد شده در اثر عفونت بر روی صورت باقی بمانند.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد تزریق بوتاکس مشورت نمایید.

جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید. همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *