فهرست مطالب
محدودیت های تزریق بوتاکس چیست
محدودیت های تزریق بوتاکس
تزریق بوتاکس دارای کاربردهای گسترده ای می باشد و علاوه بر راهکارهای زیبایی برای درمان و بهبودی بسیاری از عارضه ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
به عنوان مثال برای ” رفع درد مچ دست ” که در اثر گرفتگی ماهیچه و مشکلات عصب بروز پیدا کرده باشد، برای بهبود لرزش مچ دست و انگشتان دست، برای بهبودی لرزش پا، بهبودی دیستونی عضلات مختلف بدن مانند گردن، شانه، بازو، افتادگی و شل شدگی پوست اعضای مختلف بدن از جمله گردن، غبغب، پوست دست و پا، زاویه دار کردن صورت، کوچک تر کردن فک صورت، رفع چین و چروک و خط و خطوط صورت و بدن تزریق بوتاکس انجام می دهند.
در واقع تزریق بوتاکس، تنها یک فرآیند مربوط به زیبایی ظاهری نیست و در جنبه های گوناگونی می تواند به کمک فرد بیاید. بی جهت نیست که امروز بسیاری از افراد، به سراغ بوتاکس می روند تا از کاربرد های آن در مسائل پزشکی بهره ببرند.
دریافت تخفیف ویژه تزریق بوتاکس + مشاوره رایگان
تزریق بوتاکس بسیاری از مشکلات را حل می کند و بسیاری از دغدغه های افراد مختلف در مورد خودشان را از بین می برد. بوتاکس در حقیقت، ظرافت علم پزشکی را آشکار می کند.
چرا که به کمک این علم، می شود از یک سم بسیار خطرناک، یک ماده بسیار مفید برای برطرف کردن بسیاری از مشکلات در بدن ساخت. بوتاکس چه در زیبایی و چه در رفع نواقص بدن، تاثیر شگرفی دارد و امروزه در تمام دنیا از سوی پزشکان برای افراد مختلف تجویز می شود.
اما سوالی که برای بسیاری از افراد مطرح می شود این است که آیا تمامی افراد می توانند از تزریق بوتاکس بهره مند شوند یا نه و ” چه کسانی کاندید مناسب برای تزریق بوتاکس ” می باشند؟
در جواب این سوال باید گفت، که پزشک متخصص قبل از تزریق بوتاکس وضعیت جسمانی و سنی فرد را به خوبی بررسی می کند و سپس مجوز تزریق بوتاکس را صادر می کند، این بدین معنی است که تزریق بوتاکس همراه با محدودیت هایی می باشد و فرد باید از نظر جسمی در شرایط تزریق بوتاکس قرار داشته باشد.
بوتاکس اگر چه برای بعضی از افراد، فوقالعاده نتیجه بخش به نظر میرسد اما ممکن است برای گروه دیگری از افراد، چندان مناسب تلقی نشود.
به همین خاطر اهمیت زیادی دارد که پزشک قبل از تزریق، با انجام آزمایش هایی شرایط فرد را کاملا بسنجد و بهترین تصمیم را برای او بگیرد. واضح است که مثل بسیاری از روش های درمانی دیگر، نمی توان بوتاکس را برای «همه» افراد مناسب دانست.
بسته به تفاوت های جسمی افراد با یکدیگر، روش های مختلف به آن ها جواب های متنوعی خواهند داد. پیش از تزریق، باید مطمئن شوید که بوتاکس برای شما مناسب است و بهترین نتیجه را برای شما در پی دارد. در این صورت، هیچ مشکلی تزریق بوتاکس شما را تهدید نخواهد کرد.
این نکته را توجه نمایید که با توجه به اینکه تزریق بوتاکس در نواحی مختلف بدن صورت می گیرد، ممکن است برخی از بیماری ها و عارضه هایی که سبب محدودیت تزریق بوتاکس می باشد، برای تزریق در ناحیه ای خاص در نظر گرفته شده باشد نه در تمامی ناحیه ها.
اما عواملی که سبب محدودیت های تزریق بوتاکس می شوند به دو دسته تقسیم بندی می شوند که می توان به عوامل موقتی و عوامل دائمی اشاره کرد. در ادامه به طور مفصل این عوامل را بحث خواهیم کرد.
عواملی که به صورت موقت باعث محدودیت تزریق بوتاکس می شوند
از عواملی که به صورت موقت باعث محدودیت در تزریق بوتاکس می شوند می توان به مصرف برخی داروها اشاره کرد.
کاملا واضح است که هدف از مصرف دارو بهبودی یا کنترل بیماری می باشد. برخی داروها می باشند که باید دائما مصرف شوند و حتی مصرف آن ها به مدت یک یا دو روز هم به تعویق نیفتد.
اگر بیماری فرد جزو بیماری هایی باشد که باید از تزریق بوتاکس اجتناب نمایند و قطع مصرف دارو هم حتی به مدت چند روز برای آن ها خطر آفرین می باشد، نباید به هیچ وجه بوتاکس تزریق نمایند.
اما در برخی مواقع فرد برای بیماری ساده ای مثل عفونت خفیف ناشی از سرماخوردگی و یا رقیق کردن خون داروهایی را برای درمان و کنترل مصرف می کند، قطع این داروها به مدت چندین روز ضرر خاصی را متوجه فرد نمی کند و فرد به راحتی می تواند از روش های جایگزین استفاده نماید.
این افراد می توانند به مدت یک هفته قبل از تزریق بوتاکس مصرف دارو را قطع نموده و محدودیت تزریق بوتاکس را از بین ببرند.
از این دسته داروها می توان به ایبوپروفن، آسپیرین و ادویل، آلیو و موترین اشاره کرد. مصرف برخی از مکمل های غذایی چون قرص های ویتامینه یک هفته قبل از تزریق بوتاکس به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود، از این دسته از ویتامین هایی که باید 7 تا 8 روز قبل از تزریق قطع مصرف شوند می توان به ویتامین ای، روغن ماهی یا امگا 3 اشاره کرد.
با وجود مزیت های زیادی که داروهای گیاهی و گیاهان دارند اما در برخی موارد باید برای انجام کارهای درمانی مصرف آن ها را محدود کرد، زنجبیل از این دسته از گیاهانی است که باید یک هفته قبل از تزریق مصرف آن قطع گردد.
داروی گیاهی جینکوبیلوبا که برای جلوگیری از آلزایمر و افزایش حافظه استفاده می شود نیز از داروهایی می باشد که باید یک هفته قبل از تزریق بوتاکس کاملا قطع مصرف شود.
مصرف آنتی بیوتیک هایی چون خانواده ی جنتامایسین، تتراسایکلین و داروهایی چون مهار کننده های آمینو گلیکوزیدی نیز 7 تا 14 روز قبل از تزریق بوتاکس نباید مصرف شوند.
اساسا کار آنتی بیوتیک ها، مقابله با انواعی از عفونت ها در بدن است. از آن جایی که بوتاکس یک پروتئین محسوب می شود، همیشه مورد حمله آنتی بیوتیک ها قرار نمی گیرد و در واقع همه آنتی بیوتیک ها، بوتاکس را در بدن از بین نمی برند و ضعیف نمی کنند.
پس مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها در دوره استفاده از بوتاکس، مشکلی نخواهد داشت. جالب است بدانید که بعضی از آنتی بیوتیک ها، حتی می توانند تاثیر بوتاکس را در بدن تقویت کنند اما این موضوع نیز معمولا رضایت بخش نیست.
چرا که اگر تاثیر بوتاکس از چیزی که پزشک می خواهد بیشتر شود، ممکن است حالتی مصنوعی و یخ زده برای چهره اتفاق بیافتد و حتی ابروها نیز شکل و حالت طبیعی خود را از دست بدهند. پس بسیار مهم است که در دوره تزریق بوتاکس، بدانیم که چه آنتی بیوتیک هایی را نباید مصرف کنیم.
به طور کلی داروهای رقیق کننده ی خون، داروهایی که عضلات را شل می کنند، داروهای آرام بخش جزو داروهای محدود کننده ی تزریق می باشند و 7 تا 10 روز قبل از تجویز باید مصرف آن ها قطع شود.
علاوه بر این، افرادی که داروهای مربوط به کنترل آلرژی را نیز مصرف می کنند، ممکن است در دوره تزریق بوتاکس با مشکلاتی روبرو شوند.
پیش از انجام تزریق، فرد باید سوابق کاملی از مصرف داروها را حتما با پزشک در میان بگذارد و سابقه بیماری های مختلف را نیز حتما با پزشک متخصص خود مطرح کند.
به هر اندازه که میزان شناخت پزشک از بدن بیمار و سوابق دارویی او بیشتر باشد و تزریق بوتاکس با اطلاع و آگاهی بیشتری صورت بگیرد، نتایج نهایی کار برای فرد رضایتبخش تر خواهد بود.
بیماری های محدود کننده ی تزریق بوتاکس
با وجود مزیت های زیادی که تزریق بوتاکس دارد، اما برای برخی افراد نه تنها مزیتی در پی نداشته بلکه ممکن است افراد را با عوارض ناخوشایندی روبرو سازد.
این افراد، افرادی می باشند که مبتلا به بیماری های خاص بوده و متاسفانه تزریق بوتاکس در آن ها نتیجه بخش نخواهد بود.
فراموش نکنید که جستجوی زیبایی در چهره، هرگز نباید به قیمت سلامتی شما تمام شود. سابقه برخی از بیماری ها، ممکن است واکنش آلرژیک بدن نسبت به بوتاکس را رقم بزند.
پس باید پیش از تزریق بوتاکس، سوابق درمانی خود را بررسی کنید و در مشاوره با پزشک، مطمئن شوید که انتخاب این شیوه، ضرر بزرگی برای شما به همراه نخواهد داشت.
تحمل ریسک های اولیه بوتاکس، اصلا دشوار نیست و دردسری به همراه ندارد اما گاهی این ریسک ها آنقدر بزرگ می شوند که بهتر است فرد از مواجهه با آن ها اجتناب کند.
در این صورت بهتر است شما به جای بوتاکس، روش دیگری را برای رسیدن به زیبایی و یا درمان مدنظر خود، انتخاب کنید. چرا که در پزشکی بسته شدن هر راه، می تواند به معنای باز شدن راه های دیگر برای شما باشد.
قبل از تزریق بوتاکس بهتر است که ناحیه ی مورد نظر را بررسی نمایید. ناحیه ای که در آن قرار است بوتاکس تزریق شود باید عاری از زخم سطحی، زخم باز و عمیق، عفونت و تبخال باشد. عفونت و تبخال در ناحیه ی تزریق عوارض بسیار زیادی را در پی دارد و تزریق بوتاکس نتیجه بخش نخواهد بود.
افرادی که به بیماری های ریوی مانند آسم و تنگی نفس مبتلا می باشند باید از تزریق بوتاکس اجتناب نمایند. بیماران مبتلا به میاستنی گراویس، بیمارانی که مبتلا به ضعف عضلانی می باشند نیز باید از تزریق بوتاکس اجتناب نمایند.
افراد مبتلا به نارسایی های کلیوی و بیماری های مزمن کبدی نیز جزو افرادی می باشند که نباید بوتاکس تزریق نمایند. بیماران مبتلا به مشکلات انعقاد خون که داروهایی با دوز بالا مصرف می نمایند نیز باید از تزریق اجتناب نمایند.
خانم هایی که در دوران بارداری و شیردهی می باشند، نباید به هیچ عنوان بوتاکس تزریق نمایند. این اتفاق می تواند هم سلامتی مادر و هم سلامتی فرزند را به خطر بیاندازد.
البته هنوز هیچ شواهد مطمئنی برای این اتفاق وجود ندارد و هیچ فاجعه ای برای مادر و فرزند پس از تزریق بوتاکس گزارش نشده اما از آن جایی که این کار ریسک بسیار بالایی را به همراه خواهد داشت، پزشکان استفاده از آن را پرهیز می کنند.
مادران باردار تنها در شرایطی باید بوتاکس تزریق کنند که پای یک درمان بسیار ضروری و غیرقابل جایگزین وسط باشد. در غیر این صورت، بهتر است آن ها تا تولد فرزند و پایان دوران شیردهی صبر کنند و سپس به سراغ تزریق بوتاکس بروند تا هیچ مشکلی سلامتی آن ها و فرزندشان را در معرض خطر قرار ندهد.
بیماران مبتلا به ام اس نیز از نظر پزشکان نباید برای تزریق توکسین اقدام نمایند، اما در برخی موارد پزشکان برای بهبود لرزش های بدن آن ها مانند دست و انگشتان دوز کمی از بوتاکس را در ناحیه ی معینی تزریق می نمایند.
بسیاری از افراد اظهار نظر می کنند که تزریق توکسین باکتری کلستریدیوم بوتولینوم یا همان بوتاکس محدودیت سنی به دنبال ندارد، در حالی که پزشکان متخصص قبل از تزریق بوتاکس سن فرد را نیز مد نظر قرار می دهند، به عنوان مثال تزریق بوتاکس برای رفع چین و چروک صورت زیر 18 سال مناسب نمی باشد.
افراد بالای 70 سال نیز نباید بوتاکس تزریق نمایند.
فعالیت هایی که بهتر است قبل از تزریق بوتاکس محدود شوند
با توجه به اینکه برخی افراد بعد از تزریق توکسین با عوارضی چون تورم، کبودی، درد و التهاب و قرمزی مواجه می شوند، بهتر است که افراد از فعالیت هایی که سبب بدتر شدن این عوارض می شود جلوگیری نمایند. نوشیدن الکل، مصرف سیگار، مصرف برخی داروها از فعالیت هایی که باید محدود شود.
بهتر است افراد حداقل دو روز قبل از تزریق بوتاکس، مصرف الکل را کنار بگذارند و از داروهای رقیق کننده خون نیز استفاده نکنند. مصرف روغن ماهی در فاصله یک هفته تا تزریق بوتاکس، توصیه نمی شود.
حفظ آرامش، پرهیز از استرس، انتظار معقولانه و انتخاب درست یک کلینیک مجاز و یک پزشک متخصص، فعالیت هایی است که فرد باید قبل از تزریق بوتاکس انجام بدهد.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد تزریق بوتاکس مشورت نمایید.
جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید. همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.