پوست و مو

یائسگی و ریزش مو، آیا موهای من مجددا رشد می کند؟

یائسگی و ریزش مو: آیا موهای من مجددا رشد می کند؟

یائسگی و ریزش مو: آیا موهای من مجددا رشد می کند؟

طبق اطلاعات پزشکی معتبر، یائسگی و ریزش مو ارتباط عمیقی با یکدیگر دارند. ریزش موهای بدن پس از یائسگی به دلیل عدم تعادل هورمونی پدیده ی نادری نیست.

یائسگی و ریزش مو: آیا موهای من مجددا رشد می کند؟

میانگین سن یائسگی خانم ها در حدود پنجاه سالگی است و خانم ها پس از گذشت چند ماه یا در موارد خوش شانس تری چند سال متوجه تغییراتی در موهای خود می شوند.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

معمولاً در این دوران حجم و ساختار موها جلوه خوبی ندارد، برخی از خانم ها هم در این دوران متوجه می شوند که موهایشان مانند قبل رشد نمی کند.

در این برهه از زندگی بعد از شستن مو، موهای بیشتری را داخل سینک یا کف زمین می بینید و یا ممکن است پس از شانه زدن موها با موهای بیشتری در داخل برس خود مواجه شوید.

برخی از خانم ها ممکن است با نازک شدن زیاد مو در قسمت بالای سر و طرفین مواجه شوند؛ که این موضوع یکی از دلایل عمده ریزش مو زنان تعریف می شود و از طرفی دلیل اصلی انجام پیوند مو در برخی زنان است.

عمدتا، ریزش کامل مو معضلی است که مردان از آن رنج می برند و در نهایت به طاسی ختم می شود، این مشکل بندرت در زنان مشاهده می شود. در عوارض برخی از درمان های پزشکی، نظیر معالجات شیمی درمانی ممکن است این اتفاق برای زنان نیز رخ دهد.

عواملی که باعث ریزش مو در یائسگی می شوند؟

برای بسیاری از خانم ها، مو بخش مهم و جدایی ناپذیر برای آن ها می باشد که به مدل های مختلف و دلخواه، آن را کوتاه کرده و یا شکل می دهند.

موها جلوه ای از شخصیت و تصویر هر انسانی هستند. ریزش مو شدید در خانم ها، ممکن است احساس ناخوشایندی را ایجاد کند و در نتیجه بر کاهش قدرت اعتماد بنفس آنها تأثیر چشمگیری خواهد داشت.

الگوی طاسی زنانه یا (FPHL) یک پدیده بسیار رایج است که به دلیل عوامل زیادی افزایش می یابد، به عنوان مثال فاکتور سن که می تواند در گروه های قومی مختلف متفاوت باشد. اگرچه این مشکل در هر سنی قابل مشاهده است، اما ریزش مو زنان پس از یائسگی بسیار شایع است.

یائسگی و ریزش مو: آیا موهای من مجددا رشد می کند؟

هرچند استروژن ها نقش محافظتی بالایی در زنان دارند که به نگه داشتن مو در «مرحله رشد» کمک می کنند؛ اما این بدان معنا نیست که میزان هورمون ها باید به عنوان یک عامل یا دلیل ریزش مو دیده شوند.

همانطور که قبلاً گفتیم، یکی از مهمترین دلایل ریزش مو در خانمها سن است. حتی اگر زنان برای جلوگیری از ریزش مو از محصولات آرایشی استفاده کنند، در پایان پیر شدن شرایط طبیعی بدن است که ما نمی توانیم آن را کنترل کنیم.

عوامل ژنتیکی همچنین نقش موثری در ریزش موی زنانه دارند، زیرا مشخص شده است که ریزش مو در آقایان و خانم ها با وراثت خانواده آن ها در ارتباط است. استرس در ریزش مو نیز جایگاه خاصی دارد، اما داروها ممکن است عوارض جانبی خود را نیز در موها به جای بگذارند.

آیا ریزش مو در یائسگی دائمی است؟

به طور معمول ریزش مو دائمی به دلیل یائسگی نیست و می تواند به طور کامل برعکس باشد. بیشتر زنانی که در دوران یائسگی ریزش مو را تجربه می کنند، هیچ مشکلی پزشکی نداشته اند.

در پاسخ به این سوال معمولا پزشک متخصص چند پرسش را مطرح کرده و موهای شما را مورد معاینه قرار خواهد داد تا دلیل اصلی ریزش موهای شما را پیدا کند!

دلیل اصلی ریزش موهای شما هرچه که باشد به دلیل افزایش سن و یائسگی شدت پیدا کرده و تقویت شده است. معمولا ریزش مویی که در یائسگی رخ می دهد دائمی نیست و پس از مدتی متوقف می شود اما باید توجه کرد که برای ترمیم موهای از دست رفته راه کار های مختلفی وجود دارد که انتخاب آن ها بر عهده فرد متقاضی است.

دلیل ریزش موی شما در دوران یائسگی می تواند حتی مربوط به علائم عدم تعادل هورمون ها مانند دوره قاعدگی های نامنظم قبل از شرع قائدگی، افزایش موهای صورت یا آکنه لازم باشد.

رفع مشکل نازک شدن موها در دوران یائسگی

بسیاری از خانم ها همچنین می خواهند بدانند که چگونه موهای نازک را بعد از یائسگی تقویت و ضخیم کنند. استفاده از شامپو های ضخیم کننده و نرم کننده مو ممکن است ظاهر موی شما را بهبود بخشد.

همچنین مهم ترین نکته این است که یک رژیم غذایی سالم و متعادل را که عامل اصلی برای داشتن یک بدن سالم است حفظ کنید؛ بنابراین، یک مشاوره تغذیه ای با تجربه و کارآمد می تواند مفید باشد.

موهای ما نقش مهمی را در محافظت از پوست سر ما در مقابل نور خورشید دارند. به همین دلیل باید از نواحی طاس سر خود در مقابل نور آفتاب محافظت کرده و از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت طولانی خودداری کنید.

چه موقع باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم؟

شما همیشه باید در موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:

  1. اگر موهای شما به طور غیر معمول و بیش از حد نرمال دچار ریزش می شود.
  2. اگر موهای خود را خیلی سریع تر و در سن کمی از دست دادید (مثلاً در نوجوانی یا بیست سالگی).
  3. اگر علاوه بر ریزش مو، درد یا سوزش در پوست سر خود نیز حس می کنید.
  4. اگر پوست سر شما قرمز و یا دارای وضعیت ظاهری غیر طبیعی دیگری می باشد.
  5. اگر از علائم دیگری رنج می برید.

درمان ریزش مو در دوران یائسگی

شما می توانید علائم ریزش مو یائسگی را با راه حل های آرایشی، مانند کم کردن استفاده از صاف کننده های مو، دستگاه های خشک کن مو و سایر وسایل گرمایشی کاهش دهید.

همچنین می توانید با محصولات آرایشی و طبیعی به صورت موضعی سرعت رشد مو خود را افزایش دهید. چند ماه طول می کشد تا این محصولات موثر واقع شوند و اگر به طور مرتب مورد استفاده قرار نگیرد، دوباره ریزش مو را تجربه خواهید کرد.

علاوه بر این، برخی از داروها دارای عوارض جانبی، از جمله ریزش مو هستند. اگر ریزش شدید مو را تجربه کرده اید، حتما با پزشک خود صحبت کنید و در مورد داروهایی که استفاده می کنید او را مطلع سازید.

دستگاههای لیزر با شدت کم می توانند فرایند رشد مو را نیز تحریک کنند. لیزر درمانی را به بهترین وجه و کیفیت توسط کلینیک های حرفه ای انجام دهید که مهارت بالا و تجربه ی کافی در زمینه ی کار با این دستگاه ها را داشته باشند. با این حال، قابلیت اطمینان و میزان اثربخشی این نوع درمان ها در دراز مدت نیز ناشناخته است.

از استرس دوری کنید!

برای جلوگیری از عدم تعادل هورمونی، مهم است که سطح استرس خود را به طور کامل کنترل کنید. کاهش تولید استروژن می تواند بر هورمون های مغز شما تأثیر بگذارد و باعث ایجاد نوسانات خلقی، اضطراب و افسردگی شود.

ورزش کنید!

ورزش جزء اصلی یک سبک زندگی سالم است. هنگامی که ورزش را در برنامه روزمره خود قرار می دهید احساس قوی و شاداب تری را خواهید داشت.

انجام یوگا و سایر روش های آرام سازی تنفس به ویژه در مبارزه با علائم یائسگی مؤثر است. ورزش منظم همچنین می تواند به کاهش استرس کمک کند.

همچنین ورزش کردن به جلوگیری از برخی از علائم دیگر از جمله نوسانات روحی، افزایش وزن و بی خوابی کمک می کند. همه این عوامل در حفظ تعادل هورمونی که باعث رشد سالم مو می شود، دخیل هستند.

خوب بخورید!

مصرف یک رژیم متعادل و کم چرب، بهترین دفاع در برابر ریزش مو است. مطمئن شوید که در هر وعده غذایی مقدار کافی از غلات سبوس دار، میوه و سبزیجات وجود دارد. همچنین مهم است که روغنهای اشباع شده مانند روغن زیتون و روغن کنجد را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

آبرسانی خوبی به موهای خود داشته باشید!

برای عملکرد صحیح اندام های حیاتی، بدن شما نیاز به هیدراته دارد. میزان آب مورد نیاز در افراد مختلف متفاوت است و به عوامل مختلفی از جمله سلامت کلی و شدت ورزش بستگی دارد. به عنوان یک قاعده کلی، شما باید هشت لیوان آب را در روز بنوشید.

به طور خلاصه، یائسگی و ریزش مو هر دو به هم مربوط هستند و این عوارض به دلیل عدم تعادل هورمونی در این مرحله از زندگی خانم ها بسیار طبیعی است. عمدتا ریزش مو یائسگی موقت است و پس از یک درمان مناسب یا استفاده از داروها موی سر دوباره رشد می کند.

اگر در دوران یائسگی برخی از علائم ریزش مو را تجربه کرده اید، در مورد بهترین راه حل ممکن از پزشک خود بخواهید تا هرچه سریعتر یک روش عالی جهت بهبود موهایتان ارائه دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *