کاشت مو

آیا کاشت مو ضرر دارد ؟

آیا کاشت مو ضرر دارد ؟

آیا کاشت مو ضرر دارد ؟

کاشت مو انتخاب کسانی است که از کم پشت شدن موهای خود رنج می برند ولی کاشت مو ضررها و مشکلاتی خاصی را هم میتواند به دنبال داشته باشد.

بر اساس آمارهای انجمن بین المللی جراحی کاشت و ترمیم مو، تعداد افرادی که در آمریکا اقدام به کاشت مو می کنند، در طی سال های 2006 تا 2014 از 100.455 به 112/409 نفر افزایش یافته است.

آیا کاشت مو ضرر دارد ؟

نوشته های مشابه

( کلینیک رز اولین ارائه دهنده فایل های پزشکی صوتی و متنی در ایران )

اگر قصد دارید این مقاله را به صورت صوتی گوش نمایید، بر روی player زیر کلیک نمایید.

در همین بازه زمانی، تعداد افرادی که در سرتاسر جهان اقدام به به کاشت مو کرده بودند از 225/799 به 397/048 نفر افزایش یافت و در کشورهای آسیایی هم تعداد افرادی که کاشت مو انجام داده بودند، دو برابر افزایش یافته بود.

دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان

اگرچه کاشت مو فرآیندی معمولی است ولی صد در صد بی ضرر نیست و با مشکلات و عوارض خاصی همراه است.

هر روز در سراسر جهان، افراد زیادی با ریزش مو دست و پنجه نرم می کنند. وقتی این ریزش آنقدر شدید شود که دیگر موی چندانی روی سر فرد باقی نماند و وقتی فولیکول ها از تولید مو دست بکشند، از دست دادن مو ها وارد فاز کاملا جدی خواهد شد.

در این مرحله اساسا چند انتخاب بزرگ پیش روی فرد قرار می گیرد. او می تواند از روش های موقتی مثل کلاه گیس برای پوشاندن موهای از دست رفته استفاده کند و هم می تواند به سراغ روش های مدرن و دائمی برود. روش هایی که موها را دوباره به سر این فرد برمی گردانند.

امروزه برای کاشت مو، متد های بسیار زیادی شکل گرفته است. هر کدام از این متد ها فواید و ضررهای خاص خودشان را دارند و انتخاب بهترین متد، باید حتما با مشاوره پزشک و پس از انجام آزمایش های لازم صورت بگیرد.

فرآیند کاشت مو، این فرصت را به شما می دهد که با استفاده از فولیکول های موجود در مناطق مقاوم در برابر ریزش، امکان رشد موی جدید در مناطق میانی و جلویی مو را برای خودتان به وجود بیاورید. مو های جدید درست به اندازه موهای قبلی طبیعی و پرحجم هستند و در برابر ریزش نیز مقاوم خواهند بود.

با این وجود درست مثل همه عمل های زیبایی دیگر، کاشت مو نیز ممکن است مشکلاتی برای شما در پی داشته باشد. در این مطلب، به مرور برخی از این مشکلات می پردازیم تا شما با آگاهی و اطلاعات کامل، تصمیمی سنجیده در مورد کاشت مو بگیرید.

آیا کاشت مو ضرر دارد؟

ضررهای کاشت مو

ضررهای کاشت مو در بیماری نسبت به بیمار دیگر فرق می کند. بعضی از بیماران کاشت موی بدون ضررری را تجربه می کنند؛ در حالیکه بقیه بیماران شاهد یک یا چند عارضه هستند.

بخشی از علائم و عوارض جانبی مربوط به کاشت مو، به شرایط جسمی خود افراد بستگی دارند.

به همین خاطر است که بعضی ها تقریبا با هیچ عارضه ای روبرو نمی شوند و بعضی های دیگر، ناچار هستند که برای مدتی دردسرهای خاصی را تحمل کنند. پس در درجه اول اینکه بدن شما چه شرایطی دارد و برای کاشت مو باید از چه میزان فولیکول روی سر شما استفاده شود، در تعیین میزان ضررهای احتمالی کاشت مو موثر خواهند بود.

علاوه بر این فراموش نکنید که اگر کاشت مو در یک کلینیک استاندارد و توسط متخصص انجام شود، طبیعتا ضرر های کم تری به دنبال خواهد داشت.

1- تورم بعد از کاشت مو

یکی از ضررهای رایج در بسیاری از فرآیندهای کاشت مو، تورم است که تجمع مایعات در زیر پوست سر باعث تورم شدیدی بعد از جراحی می شود.

البته تورم ممکن است علت های مختلفی داتشه باشد و طبق مطالعاتی که در سال 2014 در ژورنال بین المللی تریکولوژی (مو شناسی) منتشر شده است، 42.47 درصد از بیماران بعد از کاشت مو شاهد تورم زیادی بوده اند.

در این تحقیقات از نظرات 73 بیمار استفاده شده بود. در کل، تورم بعد از کاشت مو در طول زمان ناپدید می شود؛ مخصوصا وقتی که مایعات اضافی از بدن خارج بشوند. تورم عارضه ای نیست که بیمار خیلی نگران آن بشود.

برای اینکه این ورم پس از کاشت مو به شکل محسوسی کاهش پیدا کند، روش های مشخصی وجود دارد. بالاتر نگه داشتن سر نسبت به سایر اجزای بدن در زمان خواب، استفاده درست و منظم از داروهایی که توسط پزشک تجویز شده، کمپرس یخ و استراحت کافی، می توانند این تورم را کاهش بدهند.

افرادی که از دارو های رقیق کننده خون استفاده کنند، خود به خود احتمال افزایش تورم پس از کاشت مو را بالا برده اند. فشار بیش از حد به سر و انجام فعالیت های فیزیکی سنگین پس از انجام عمل، از دلایل بالا رفتن تورم پس از کاشت مو به شمار می روند. مراقبت دقیق از مو های کاشته شده، تاثیر عوارضی مثل تورم را به حداقل می رسانند.

2- خونریزی

طبق تحقیقات سال 2014، 1.37 درصد از بیماران در طول فرآیند کاشت مو شاهد خونریزی زیادی از سرشان بوده اند.

خونریزی یکی از ضررهای کاشت مو محسوب می شود و در اکثر موارد به خاطر عدم تجربه کافی متخصص در امر کاشت مو و یا اشتباهات کوچک در حین جراحی اتفاق می افتد.

کمی خونریزی در منطقه بانک مو و همچنین منطقه کاشت فولیکول ها، طبیعی است اما زیاد شدن خونریزی، می تواند نگران کننده باشد. خونریزی پس از کاشت مو، یک وضعیت موقتی به شمار می رود و نباید زمان زیادی ادامه داشته باشد.

اگر این خونریزی بیش از حد ادامه پیدا کند، حتما باید پزشک متخصص را در جریان آن قرار بدهید. ورزش سنگین که باعث تسریع جریان خون می شود و همچنین استفاده از بعضی از دارو های خاص، این خونریزی را تقویت خواهد کرد و شرایط ناخوشایندی برای فرد به وجود خواهد آورد.

3- فولیکولیت

طبق همان تحقیقاتی که در سال 2014 انجام شده است، فولیکولیت یا التهاب فولیکول های مو یکی از ضررهای فرآیند کاشت مو است.

دلیل ایجاد این وضعیت معمولا مبتلا شدن فرد به نوعی باکتری یا قارچ است که احتمال دارد در جریان کاشت مو صورت بگیرد. این وضعیت تهدید جدی برای سلامتی فرد به دنبال ندارد اما ممکن است وضعیت ناخوشایندی برای او ایجاد کند. تورم، احساس درد و شکل گرفتن دانه های روی پوست، علائم دچار شدن به فولیکولیت هستند.

فولیکولیت به عنوان یک نوع جوش یا اسکار در بخش هایی که مو کاشته شده است بوجود می آید و ممکن است باعث احساس درد و احساس خارش در سر بیمار بشود.

طبق گزارشات ژورنال بین المللی تریکولوژی، 23.29 درصد از بیماران شاهد ایجاد فولیکولیت در سر خود بوده اند.

4- کم پشت شدن موها

در بسیاری از موارد، موهای طبیعی خود بیمار شروع به ریزش کرده و درنهایت موهای بیمار بسیار کم پشت تر از قبل می شود.

کم پشت شدن موها در نقاط اهدا کننده فولیکول ممکن است باعث نگرانی بیماران بشود ولی در بسیاری از موارد کم پشت شدن موها در نقاط اهدا کننده فقط در دوره زمانی خاصی بوجود می آید .

5- لیکن پلان

لیکن پلان یک اختلال التهابی موهاست که در ناحیه ای که موها کاشته شده اند، باعث شکل گیری بافت های اسکار مانندی می شود.

بر اساس تحقیقاتی که در سال 2012 انجام شده است، لیکن پلان می تواند باعث آلوپسی بشود و حتی در مواردی باعث کم پشت شدن شدید موهای بیمار هم می شود.

لیکن پلان یکی از نادرترین ضررهای کاشت مو است و میتواند حتی در بیمارانی بوجود بیاید که از قبل سابقه ابتلا به لیکن پلان را نداشته اند.

درباره دلیل به وجود آمدن این وضعیت، تئوری های مختلفی وجود دارد. بعضی از متخصصان استرس را مقصر رخ دادن آن می دانند و بعضی های دیگر، به عوامل ژنتیکی اشاره می کنند. با این وجود در مواردی بسیار نادر و محدود، ممکن است کاشت مو های جدید، فرد را در چنین وضعیتی قرار بدهد.

6-احساس خارش

زخم های کوچک زیادی بعد از کاشت مو در کف سر ایجاد می شود زیرا برای کاشت گرافت ها لازم است شکاف های کوچکی در سر ایجاد بشود. پوسته ها یا دلمه های زخم در اطراف تمام فولیکول ها ها بوجود می آیند و درنتیجه باعث ایجاد خارش می شوند.

خاراندن سر با ناخن باعث می شود که به سر خراش وارد شود و باعث کندن دلمه ها می شود و در نهایت، دوره ترمیم و ریکاوری بیمار هم به ناچار به تاخیر می افتد.

شستشوی روزانه موها با شامپوهای فاقد اسانس و رایحه میتواند به کاهش خارش سر کمک زیادی بکند.

7- احساس بی حسی و کرختی

حدودا 10 درصد از بیماران بعد از کاشت مو در سر خود احساس بی حسی و کرختی می کنند . این حس کرختی میتواند تا چند هفته ادامه پیدا کند ولی معمولا موقتی است و به محض اینکه بدن بتواند با کاشت مو و تغییراتی که در سر ایجاد شده است خود را وفق بدهد، برطرف می شود.

باقی ماندن بی حسی در بخش هایی از سر برای مدت طولانی، بسیار نادر است و تنها در موارد بسیار کمی اتفاق می افتد. دلیل این اتفاق، آسیب دیدن بخش هایی از اعصاب است که اجازه نمی دهد سر به وضعیت مطلوب و عادی خود برگردد.

این بی حسی معمولا تاثیری روی فرآیند رشد مو های جدید ندارد و فولیکول ها را دچار مشکل نمی کند اما ممکن است شرایطی ناخوشایند برای فرد به وجود بیاورد. در صورت طولانی شدن بی حسی، استفاده از ماینوکسیدیل توصیه می شود اما به طور کلی در این مرحله، همه داروها باید حتما با مشورت کامل و جامع پزشک تزریق شوند.

8- سکسکه

سکسکه هم یکی از مشکلات بعد از کاشت مو است که طبق گزارشات انجمن بین المللی ترمیم موی آمریکا فقط در 4 درصد از بیماران بوجود می آید.

علت سکسکه میتواند بخاطر آسیب های موضعی به رشته های عصبی باشد که در حین جراحی کاشت مو ایجاد شده است. میتوان بعد از جراحی کاشت مو به بیمار یک سری داروهای خاصی را داد (مثل استروئیدها) تا سکسکه متوقف بشود.

9- کیست

کیست، در نقاط گیرنده فولیکول به وجود می آید. کیست ها سایزهای مختلفی دارند و بیشتر وقتها رنگ آنها بنفش است. خوشبختانه این کیست ها بی خطر هستند و بعد از 2 الی 3 هفته از بین می روند.

10- ایجاد اسکار

معمولا در بخش اهدا کننده، اسکارهای بزرگی به چشم می خورد. احتمال ایجاد اسکارهای برجسته خیلی کم است و در 15 درصد از بیماران، اسکارهای پهن و عریضی در روی سر بوجود می آید.

درست است که بعدا با رشد موها این اسکارها پوشانده می شوند ولی همچنان این اسکارها میتوانند از رشد مو در بخشهای اهدا کننده فولیکول جلوگیری کنند.

ظاهر این اسکارها باعث می می شود که بیمار مدل موی کوتاهی را برای خود انتخاب نکند.

نکته آخر

با اینکه ضررهای کاشت مو زیاد است ولی همچنان فرآیند نسبتا بی خطری در نظر گرفته می شود. در بیشتر موارد این ضررها موقت هستند و فقط برای بازه زمانی کوتاهی ظاهر بیمار را تغییر میدهند و باعث ایجاد حس درد در بیمار می شوند.

در بین ضررهای کاشت مو، ایجاد اسکار در بین بیماران شایع تر است و کسانی که مستعد اسکارهای کلوئید هستند، باید از کاشت مو منصرف بشوند.

کسانی که قصد کاشت مو دارند، باید از قبل با ” دکتر کاشت مو ” خود مشورت کنند و مطمئن شوند که متخصص به قدری باتجربه است که خونریزی بیش از حد و یا آسیب های دیگری در حین کاشت مو بوجود نمی آید.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد کاشت مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *