پوست و مو

آیا ویروس ریزش مو وجود دارد؟

آیا ویروس ریزش مو وجود دارد؟

آیا ویروس ریزش مو وجود دارد؟

مقاله ای که اخیرا در مجله زیبایی پوست منتشر شده، حاکی از آن است که ویروس هایی در بدن وجود دارند که خفته هستند و در صورت فعال شدن می توانند ریزش مو را تحریک کنند؛ بنابراین در پاسخ به سوال آیا ویروس ریزش مو وجود دارد؟ در این مطلب، یافته های این مقاله را شرح خواهیم داد و توضیح می دهیم که این ویروس چه تفاوتی در بدن مردان و زنان ایجاد می کند.

آیا ویروس ریزش مو وجود دارد؟با ما همراه باشید تا با حقایق جدید در خصوص ترمیم مو و ریزش مو آشنا شوید.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

چه اتفاقی در بدن می افتد که دچار ریزش مو می شویم؟

ریزش مو در بیشتر افراد توسط دی هیدروتستوسترون (DHT) که در ریشه مو باعث نازک شدن و ریزش آن می شود، اتفاق می افتد. این روند فقط در قسمت بالای سر و تاج سر اتفاق می افتد. موهای بغل و پشت آسیب نمی بینند و در واقع همین آسیب ندیدن موهای پشت سر، همه چیز را برای شروع مجدد و کاشت مو آماده می کند.

DHT توسط آنزیمی به نام آلفا-5 ردوکتاز تولید می شود و اگر این آنزیم فعالیت زیادی در بدنتان داشته باشد، ریزش مو فوق العاده زیاد می شود. بدن شما مانند هر وضعیت دیگری، میزان این آنزیم را تنظیم می کند و در نتیجه می توانید سطح آنزیم متعادلی داشته باشید تا از ریزش موی شدید جلوگیری کنید.

آیا ویروس ریزش مو وجود دارد؟آیا بین ویروس و ریزش مو ارتباطی وجود دارد؟

تحقیقات پولانسکی و کاستنبام نشان داده که ویروسهای غیرفعال و خفته در بدن می توانند سیگنال ها را فعال کنند تا میزان 5-آلفا ردوکتاز افزایش یابد. این بدان معناست که افزایش آنزیم هایی که DHT بیشتری تولید می کنند، باعث ریزش بیشتر مو می شوند.

آن ها در پی این تحقیقات این بحث را ارائه کردند که این امر می تواند مکانیسمی برای ریزش در افراد خاص باشد و درمان ها نیز باید در جهتی باشد که این ویروس ها را دوباره غیرفعال کند. در حال حاضر بر اساس یک تئوری، ویروس ریزش مو ممکن است وجود داشته باشد. دیدن نتایج بیشتر این تحقیقات در آینده، بسیار جالب خواهد بود.

از کجا بفهمیم دچار ویروس ریزش مو شده ایم؟

در حدود نیمی از مردان 50 ساله، این مشکل دیده شده است و این میزان تا سن 80 سالگی تقریبا به 90 درصد افزایش می یابد. بسیاری از خانم ها هم ریزش مو را تجربه می کنند؛ هرچند که این موضوع در میان خانم ها کمتر رایج است.

تئوری های زیادی در مورد اینکه چه چیزی باعث ریزش مو در زنان و مردان می شود وجود دارد؛ استرس روانی، ژنتیک، عدم تعادل هورمونی و برخی شرایط پزشکی دیگر، ممکن است از دلایل اصلی باشند. علت دقیق ریزش گاها مشخص نمی شود.

درمان های پزشکی فعلی هم وجود دارند که به شکل محلول در بازار یافت می شوند و در ادامه مطلب مفصل در مورد آن ها خواهیم گفت. با این حال Propecia تاثیراش را اثبات کرده اما فقط برای آقایان توصیه می شود زیرا در زنان عوارض جانبی عمده ای دارد.

ثابت شده که پروپشیا باعث نقص در زایمان خانم های باردار می شود. سایر روش های درمانی ریزش مو، دو روش به نام تابش LED و دارویی به نام کتوکونازول است. عوارض جانبی این داروها و درمان ها شامل تحریک خفیف پوست سر تا اختلال در عملکرد جنسی است. گرچه همه این ها بدون تجویز پزشک هیچ ارزشی ندارند و مصرف خودسرانه آن ها می تواند کاملا ضررهای جبران ناپذیری داشته باشد.

روش درمانی برای مقابله با ویروس ریزش مو

هنوز هیچ درمانی برای مقابله با این ویروس ها ساخته نشده است. تحقیقات بیشتری برای پرداختن به این مبحث جالب نیاز داریم. با این حال بسیاری از درمان ها هنوز هم در دسترس شما هستند. فیناستراید، فعالیت 5-آلفا ردوکتاز را متوقف می کند و بنابراین مقدار DHT را کاهش می دهد. این امر باعث کاهش ریزش در ناحیه مو می شود و حتی به ضخیم شدن مو کمک می کند.

ماینوکسیدیل دیگر روش درمانی موثر است. ماینوکسیدیل یک محلول یا شامپویی است که می توانید روی موهای خود بمالید. این محلول به افزایش خون رسانی به ریشه مو کمک می کند و از این طریق مواد مغذی بیشتری را برای رشد مو فراهم می کند. چنین وضعیتی برای ضخیم شدن موهای موجود و جلوگیری از ریزش مو بیشتر به درد می خورد.

تزریق PRP هم یک روش جدید برای ضخیم شدن موها محسوب می شود. در روش PRP از خون خود شما استفاده می کنند؛ طوری که سلول های اصلی رشد و مواد مغذی‌اش را گرفته و آن را دوباره به پوست سر تزریق می کند. این سه روش درمانی، می توانند به ضخیم شدن و یا مقابله با ویروس ریزش کمک کنند.

با این حال ممکن است هیچ کدام از این ها جوابگوی مشکلات شما نباشند که در چنین شرایطی به یک جراحی جدی یعنی پیوند مو نیاز دارید. اگر نواحی کاملا طاسی در پوست سرتان دارید، تنها گزینه پیش رویتان برای رشد مجدد مو، پیوند مو است.

کاشت مو شامل گرفتن مو از پشت سر و کاشت آنها در مناطقی است که مو وجود ندارد. این ریشه های مو کاشته شده در طی 12 تا 18 ماه رشد می کنند؛ و اگر برایتان جای سوالی وجود دارد، بله در مناطقی که قبلا هیچ مویی نداشتید، مو در می آید.

تاثیر اقدام زودهنگام در درمان ریزش مو

اگر واقعا نگران ریزش ناگهانی مو هستید و نمی توانید با هیچ روش دیگری جلوی مشکل مربوط به موهایتان را بگیرید، پس شاید وقتش رسیده از یک شخص حرفه ای کمک بگیرید. ریختن موها مشکلی شایع و جدی در میان مردانی است که گاهی آن را جدی نمی گیرند و دیر می شود.

ریزش مو – چه طاسی و چه ریزش مو – به دلایل مختلف رخ می دهد. برخی مواقع ریزش مو یک عارضه جانبی از مشکلات بهداشتی است که باید به آن رسیدگی شود و در صورت درمان صحیح، فرد دوباره شاهد رشد مویش خواهد بود.

هنگامی که ریختن موها به دلیل مواردی مانند آلوپسی باشد، مشکل می تواند دائمی شود. کم کاری تیروئید، استفاده بیش از حد از ویتامین A، ترومای بدنی، استرس شدید، رژیم غذایی بد و عدم رعایت بهداشت، همگی می توانند از دلایل ریزش باشند. اگر شک دارید که مشکل شما کدام است، می توانید از متخصص کمک بگیرید.

وارد شدن ناگهانی شوک به بدن و استرس شدید، معمولا در ایران شایع تر است. هنگامی که بدن شما تحت فشار جدی جسمی قرار می گیرد، چرخه طبیعی رشد و استراحت مو ممکن است مختل شود و در نتیجه ریزش در ناحیه مو، به صورت شدید ظاهر می شود.

هرگونه شوک برای بدن، مانند قرار گرفتن در یک تصادف شدید، عمل جراحی سخت و تلخ، سوختگی و یا بیماری شدید، می تواند فولیکول های مو را نیز شوکه کند. در نتیجه چنین فشارهایی تا حدود 75 درصد از موهایتان به صورت حاد دچار ریزش می شوند.

هنگامی که با یک اتفاق بزرگ در زندگی روبرو می شوید، استرس می گیرید که طبیعی است. طلاق یا جدایی، ورشکستگی یا سایر مشکلات مالی، از بین رفتن خانه یا فوت یک دوست عزیز و یا استرس عاطفی قابل توجه نیز می تواند چرخه عادی را مختل کند.

عوامل استرس زا می توانند باعث ریزش شوند اما وقتی استرس تحت کنترل فرد قرار داشته باشد، رشد طبیعی مو معمولا با هیچ اختلالی روبرو نمی شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن