لیزر موهای زائد

12 گروه از افرادی که لیزر موهای زائد به آنها توصیه نمی‌شود

ممنوعیت لیزر موهای زائد برای این 12 دسته از افراد

برای 12 گروه از افراد، لیزر موهای زائد توصیه نمی‌شود.

لیزر موهای زائد یک راه مناسب برای از بین موهای زائد است. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و ورود دستگاه‌های جدید مجهز به فناوری لیزر برای از بین بردن موهای زائد، تاثیر گذاری و ایمنی این روش افزایش یافته است.

دستگاه‌های مختلفی برای لیزر درمانی وجود دارد که هر کدام مکانیسم خاص خود را برای از بین بردن موهای زائد دارند. برای هر نوع پوستی یک نوع دستگاه مناسب است.

12 گروه از افرادی که لیزر موهای زائد به آنها توصیه نمی‌شود

بنابراین مشاوره قبل از لیزر موهای زائد توسط پزشک متخصص و تشخیص اینکه هر فرد چه نوع پوستی دارد و برای آن نوع پوست چه دستگاهی مناسب است؛ از اهمیت بالایی برخوردار است.

شرکت در جشنواره لیزر موهای زائد کلینیک رز + دریافت کد تخفیف

در کلینیک‌ها و مراکز زیبایی پوست و موی معتبر و تایید شده علاوه بر حضور پزشک متخصص زیبایی پوست و مو و تکنسین و اپراتورهای مجرب، کار آزموده و آموزش دیده، بهترین دستگاه لیزر موهای زائد 2018 برای بیماران و مراجعین وجود دارد تا فرد تحت درمان در این کلینیک‌ها و مراکز، بهترین بازخورد را دریافت کند.

عملکرد دستگاه های لیزر موهای زائد به گونه ای است که تنها رنگدانه تیره ای که در ملانین فولیکول ها وجود دارد را مورد هدف قرار داده و با آسیب به فولیکول موها، موجب جلوگیری از رشد مجدد و انسداد تکامل آن ها می شود.

12 گروه از افرادی که لیزر موهای زائد به آنها توصیه نمی‌شود

دستگاه‌های لیزر موهای زائد Alexandrite، Diode، Nd-YAG، Elight و IPL هرکدام دارای تکنولوژی و فناوری متفاوتی برای انواع پوست‌ها و موهای متفاوتی ساخته شده است.

دستگاه لیزر موهای زائد Alexandrite (الکساندرایت) و Diode (دیود) برای افرادی که پوست روشن دارند و دستگاه Nd-YAG (ان-دی/یگ) با طول موج بلند برای افرادی که پوست تیره دارند؛ بهتر عمل می‌کند.

دستگاه‌های Elight و   IPLدر واقع دستگاه‌های لیزری نیستند بلکه در اصل فلش لامپ‌های زنون هستند که نور چند طول موجی را تولید و برای از بین بردن موهای زائد به روی پوست افراد ارسال می‌کنند. دستگاه Elight همان دستگاه IPL است که با دستگاه RF یا رادیو فرکانسی ترکیب شده است.

لازم به ذکر است که قبل از انجام لیزر موهای زائد باید از پزشک خود درباره نوع لیزر مورد استفاده و تایید بی ضرر بودن آن از جانب FDA سوال نمایید. برخی از لیزرهای موجود در بازار مورد تایید سازمان غذا و دارو نبوده که استفاده از آنها می تواند برای مراجعه کننده خطراتی مانند سوختگی و ایجاد زخم های دائمی را به همراه داشته باشد.

روش‌های زیادی برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد اما هیچ کدام به صورت قطعی و دائمی این کار را انجام نمی‌دهد که از بین آنها لیزر موهای زائد موثرتر و بهتر است. با این حال این روش برای همگان توصیه نمی‌شود.

در ادامه مقاله به افرادی که استفاده از دستگاه‌های لیزر برای سلامتی شان ممکن است خطرناک باشد و استفاده از آن به آنها توصیه نمی‌شود را معرفی می‌کنیم.

12 گروه از افرادی که لیزر موهای زائد به آنها توصیه نمی‌شود.

1- لیزر موهای زائد برای افرادی که موهای کرکی و روشن (سفید، قرمز و خاکستری) و پوست تیره دارند؛ توصیه نمی‌شود. تعیین رنگ هر مویی در بدن به وسیله‌ی رنگدانه‌ای به نام ملانین صورت می‌گیرد.

دستگاه‌های لیزر موهای زائد هم مکانیسم اثرشان بمباران و نابود ساختن ملانین یا رنگدانه موجود در مو است. آنها در واقع برای از بین بردن موهای زائد فولیکول‌های آن را از بین می‌برند.

بنابراین تشخیص و اثر اشعه‌های لیزر بر ملانین یا رنگدانه‌های موهای روشن سخت و کم است و به خوبی آنها را از بین نمی‌برند.  برای پوست‌های تیره هم این روش توصیه نمی‌شود چرا که این نوع از پوست‌ها انرژی زیادی از دستگاه لیزر می‌گیرد و نمی‌گذارد انرژی این اشعه‌ها به موی زائد برای از بین بردنشان برسد.

بهترین نوع پوست و مو برای از بین بردن موهای زائد با لیزر پوست روشن با موهای ضخیم و تیره است.

اگر دارای پوستی با رنگ تیره می باشید حتما قبل از لیزر موهای زائد از مناسب بودن آن برای پوست خود مطمئن شده و سپس اجازه شروع لیزر درمانی را به تکنسین یا پزشک مورد نظر بدهید.

2- لیزر موهای زائد برای افرادی که برنزه کرده‌اند، توصیه نمی‌شود. بهتر است تا 2 یا 3 ماه قبل از لیزر درمانی، پوست خود را با نور خورشید و یا دستگاه‌های سولاریوم برنزه نکنید.

چرا که پوستی که برنزه می‌شود، انرژی، توان و حرارت بیشتری از دستگاه لیزر موهای زائد طلب می‌کند و این امر موجب سوختگی این نوع از پوست‌ها می‌شود.

علاوه بر سولاریوم موردی دیگری که برای برخی افراد مشکل ایجاد می کند، وجود خالکوبی و تاتو بر بدن می باشد. متاسفانه نقطه خاصی از بدن برای خالکوبی وجود نداشته و هر فرد با توجه به سلیقه خود در هر نقطه ای از اندام ها، خالکوبی انجام می دهد.

همانطور که گفته شده اشعه لیزر تنها به رنگدانه تیره ملانین آسیب وارد می نماید اما دلیل منع پزشکان از انجام لیزر موهای زائد بر روی تاتو این است که پس از خالکوبی، لیزر قادر به تشخیص فرق رنگدانه تاتو و تار موها نشده و به اشتباه نقاطی را که دارای خالکوبی می باشند، مورد هدف قرار داده آسیب وارد می نماید.

در نتیجه پوست بدن دو بار از جانب اشعه لیزر صدمه دیده که همین امر عاملی برای ایجاد بیماری های پوستی و زخم های شدید می شود.

برخی از پزشکان در این شرایط دستگاه لیزر را به اندازه 2 الی 3 سانتی متر بالاتر از سطح پوست قرار داده و سپس اشعه را می تاباند. حتی در این روش از لیزر درمانی نیز ممکن است رنگ تاتو عوض شده، روشن شود و به پوست آسیب جدی وارد گردد.

متاسفانه برای این معضل تا کنون راهکاری ارائه نشده است با این حال ممکن است روزی با یافتن روشی برای تشخیص رنگدانه میان ملانین مو و تاتو، دغدغه از بین بردن موهای زائد برای افراد دارای خالکوبی از بین رود.

3- لیزر موهای زائد زیر بغل و لیزر موهای زائد صورت برای افرادی که در این ناحیه تبخال فعالی دارند باید قبل از شروع درمان به پزشک متخصص اطلاع داده شود.

چرا که پزشک متخصص برای جلوگیری از انتشار ویروس این تبخال‌ها برای آنها قبل و بعد از لیزر درمانی داروهای ضد ویروسی تجویز می‌کند.

بنابراین بهتر است ابتدا تبخال های فعال و موجود را درمان کرده و سپس به فکر از بین بردن موهای زائد ناحیه مورد نظر باشید زیرا در این صورت لیزر درمانی محدودیتی نخواهد داشت.

4- لیزر موهای زائد برای افرادی که زخم عفونی دارند؛ توصیه نمی‌‎شود. لیزر موهای زائد بدن برای افرادی که دارای زخم عفونی هستند؛ باعث انتشار و سرایت عفونت این زخم‌ها به سایر نقاط بدن می‌شود.

5- لیزر موهای زائد برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود. هنوز هیچ پژوهشی و یا سند علمی‌ای ثابت نکرده است که تابیدن اشعه‌های لیزر بر روی پوست زنان باردار برای سلامت جنین و زن باردار خطرناک است.

اما بهتر است برای جلوگیری از اضطراب، استرس، سوختگی و درد ناشی از انجام این کار برای این دسته از افراد در این دوران جلوگیری شود.

اگرچه همواره ذکر شده که اشعه های لیزر تنها تا محل قرارگیری فولیکول ها نفوذ کرده و بیشتر از آن قدرت نفوذ ندارند اما احتیاط شرط عقل بوده و توصیه می شود که در مناطقی مانند شکم که جنین در آن قرار دارد و یا سینه ها که تغذیه نوزاد با شیر مادر از آن ناحیه تهیه می شود، لیزر موهای زائد انجام نشود.

6- لیزر موهای زائد برای افرادی که داروی آکوتان مصرف می‌کنند؛ توصیه نمی‌شود. میزان اثر بخشی لیزر بر روی موهای زائد پوست افرادی که این دارو را مصرف می‌کنند؛ کاهش پیدا می‌کند.

از آنجایی که مصرف داروی راکوتان پوست افراد را نازک و حساس می‌کند و ممکن است پوست نازک و حساس شده در مواجهه با اشعه‌های دستگاه‌های لیزری دچار سوختگی، لکه و اسکار پوست شود؛ لیزر موهای زائد برای این افراد توصیه نمی‌شود.

علاوه بر راکوتان لیزر درمانی برای افرادی که از اسید گلیکولیک، بنزوئیل پراکسید و یا سالیسیلیک اسید استفاده می کنند با اجرای شرطی انجام می گیرد و آن این است که این افراد باید قبل از شروع درمان، مصرف این داروها را متوقف نمایند. همچنین افرادی که از کرم سفید کننده هیدروکینون نیز استفاده می نمایند، مشمول این شرط می باشند.

افرادی که از داروهای ضد آکنه مانند Accutane،  Retin-A و یا Isotretinoin استفاده می نمایند، باید 6 ماه قبل از لیزر درمانی مصرف داروها را متوقف نمایند.

7- لیزر موهای زائد برای افرادی که دچار بیماری‌های پوستی‌ای چون پسوریازیس هستند؛ توسط تکنسین و اپراتورهای غیر مجرب و آموزش ندیده توصیه نمی‌شود.

چرا که در صورت اینکه ندانید چه میزان طیف اشعه لیزر را بر روی پوستی که این بیماری را دارد بفرستید باعث سوختگی یا زخم، فعال شدن و یا گسترش این بیماری‌های پوستی خواهید شد.

8- لیزر موهای زائد برای افرادی که سابقه بیماری کلوئید دارند، توصیه نمی‌شود. چرا که اگر آن ناحیه از پوستی که سابقه کلوئید داشته است دچار سوختگی یا زخم شود؛ دوباره گوشت اضافه در می‌آورد.

9- لیزر موهای زائد برای افرادی که پوستشان دارای اگزما و آکنه عفونی است به خاطر احتمال انتشار آنها به دیگر قسمت‌ها و نواحی پوستی شان توصیه نمی‌شود.

10- لیزر موهای زائد برای افرادی که داروی ماینوکسیدیل را مصرف می‌کنند؛ توصیه نمی‌شود. چرا که ماینوکسیدیل و دستگاه‌های لیزر موهای زائد دارای مکانیسم اثر کاملا متضادی هستند.

ماینوکسیدیل برای افزایش و رشد مجدد مو تجویز می‌شود، در حالی که دستگاه‌های لیزر برای از بین بردن موهای زائد به کار برده می‌شوند.

11- لیزر موهای زائد برای آن دسته از افرادی که ترکیباتی از فلز طلا در داروهای‌شان وجود دارد؛ توصیه نمی‌شود.

چرا که ممکن است اشعه‌های لیزر در برخورد با عناصر و ترکیبات این داروها واکنش منفی نشان دهد؛ بنابراین توصیه می‌شود تا پایان لیزر درمانی مصرف این داروها قطع شود.

12- آخرین گروهی از افراد که استفاده از دستگاه‌های لیزر موهای زائد به آنها توصیه نمی‌شود، مبتلایان به بیماری لوپوس هستند.لوپوس نوعی بیماری خود ایمنی است که با فعالیت شدید سیستم ایمنی بدن، به بافت های سالم بدن هجوم برده و آسیب وارد می نماید.

افرادی مبتلا به این بیماری، به نور حساس هستند و دستگاه‌های لیزر چون هم نور و هم گرما به پوست می‌تابند؛ می‌توانند برای این افراد خطرساز شوند.

همچنین افراد مبتلا به پورفیری که نوعی اختلال متابولیسم رنگدانه بوده و وراثت در آن نقش مهمی دارد، کاندید مناسبی برای لیزر درمانی نبوده و این روش از حذف موهای زائد برای آنها جوابگو نخواهد بود.

اگرچه روش های بالا می توانند معیاری برای تشخیص مناسب بودن یا  کاندید برای انجام لیرز موهای زائد باشند، اما روش دیگری نیز وجود دارد و آن انجام آزمایش پچ است.

برخی از افراد متقاضی لیزر درمانی دارای شرایط فوق نمی باشند اما با این وجود لیزر موهای زائد برای آنها خطر آفرین بوده و موجب ایجاد زخم های پوستی می شود.

بسیاری از کلینیک های معتبر با رضایت کامل آزمایش پچ را قبل از شروع لیزر درمانی آغاز کرده تا اطمینان حاصل شود که این روش از حذف موهای زائد برای مراجعه کننده مشکلاتی به وجود نمی آورد.

انجام آزمایش پچ برای مراجعه کننده دارای مزایای زیر است.

  1. این امکان را به متقاضی می دهد تا متوجه شود که آیا لیزر موهای زائد برای وی عوارضی به دنبال خواهد داشت و یا خیر
  2. قبل از لیزر درمانی از میزان درد حاصل از این نوع درمان مطلع شده و با آمادگی بیشتر درمان را آغاز می کنند.

یکی از بزرگترین مزایای این آزمایش این است که تنها بر منطقه کوچکی از بدن انجام شده تا در صورت بروز عوارض قابل جبران و درمان باشند.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد لیزر موهای زائد صورت مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *