تزریق ژل

عوارض تزریق ژل در صورت چیست ؟

عوارض تزریق ژل در صورت چیست ؟

عوارض تزریق ژل در صورت

در سال های اخیر، استفاده از انواع فیلرهای پوستی و ژل ها برای جوانسازی پوست و اجزای مختلف صورت طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.

دریافت تخفیف نقدی تزریق ژل کلینیک رز + مشاوره رایگان

متخصص باید در حین تزریق ژل دقت لازم را داشته باشد تا از مشکلاتی که ممکن است بعد تزریق بوجود بیاید بتوان به آسانی جلوگیری کرد.

عوارض تزریق ژل در صورت

به جز پزشک متخصص، فرد نیز باید دقت لازم را به خرج بدهد و همه مراحل انجام این کار را با آگاهی کامل پشت سر بگذارد. بعضی از افراد بدون هیچ اطلاعی از فرآیند تزریق ژل، این کار را انجام می‌ دهند و به طور معمول حتی در جلسات مشاوره با پزشک، هیچ صحبت و توصیه ای را جدی تلقی نمی کنند.

همین موضوع در نهایت موجب خواهد شد که آن ها به نتایج مطلوب و دلخواه دست پیدا نکنند. تزریق ژل به صورت برای بسیاری از افراد متقاضی، بدون کوچک ترین خطری اتفاق می افتد و آن‌ها را در وضعیت مورد علاقه خودشان قرار می دهد اما نباید فراموش کرد که همیشه در عمل های زیبایی، امکان رقم خوردن پیچیدگی‌ هایی نیز وجود دارد.

فردی که به اندازه کافی مطلع نیست، پزشکی که از تبحر و تخصص کافی برخوردار نیست، فیلری که استاندارد نباشد و تزریقی که در شرایط ایده‌آل صورت نمی‌گیرد، هر کدام ممکن است به تنهایی برای فرد خطرساز باشند.

البته عوارض و مشکلات جدی در مورد بسیار نادری اتفاق می افتند ولی همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.

اقدامات لازم قبل از تزریق ژل به منظور جلوگیری از عوارض و مشکلات

با شناخت آناتومی صورت بیمار و خصوصیات منحصر به فرد هر یک از انواع مختلف ژل ها می توان از بروز عوارض بعد از تزریق ژل جلوگیری کرد.

1- آناتومی صورت بیمار

میزان ضخامت پوست در بخش های مختلف صورت متفاوت است و تعیین کننده عمق تزریق ژل با سوزن است.

عوارض تزریق ژل در صورت

علاوه بر آن، بخش هایی مثل برآمدگی پیشانی بین دو ابرو دارای جریان خون کمتری نسبت به سایر بخش های صورت است و احتمال برخورد سوزن ژل با رگ های این بخش بسیار زیاد است و در نتیجه احتمال آسیب به رگ ها و مویرگ ها در این قسمت، بیشتر از سایر بخش های صورت است.

اینکه صورت و پوست فرد پیش از انجام تزریق به طور کلی در چه وضعیتی قرار دارد، در مواجهه با مشکلات موضوع بسیار مهمی خواهد بود. عواملی مثل بیماری، آلرژی حاد و مصرف داروهای خاص، همگی ممکن است تاثیری منفی روی این تزریق و نتیجه حاصل از آن داشته باشند.

برای کاهش عوارض تزریق فیلر به صورت، باید به همه این نکات نگاهی عمیق و جزئی داشت و در نهایت بهترین تصمیم را گرفت. تصمیمی که می تواند از سوی پزشک یا خود فرد گرفته شود تا قبل از هر چیز، سلامتی او را حفظ کند.

2- انتخاب نوع ژل

عمق مناسب قرار گیری سوزن ژل در بافت های زیرین پوست بستگی به نوع ژلی دارد که برای تزریق انتخاب می شود و بر نتایج نهایی تزریق ژل هم تاثیر زیادی می گذارد.

علاوه بر عمق، ژل های اسید هیالورونیک (رستیلن، ژوویدرم و پرلین) را باید به غشای میان پوستی تزریق کرد و ژل های کلسیم هیدروکسی آپاتیت (رادیسه) را باید در زیر پوست تزریق کرد و اسید پلی ال- لاکتیک (اسکالپترا) در چربی زیر غشای میان پوستی تزریق می شود.

تزریق ژل به صورت خیلی سطحی می تواند باعث ایجاد برآمدگی و توده بشود.

بسیار مهم است که فیلر موردنظر پزشک به فرد متقاضی انجام تزریق، حتما در اندازه درست تزریق شود. این اندازه را پزشک بهتر از هر کسی متوجه خواهد شد اما گاهی فرد اصرار دارد که به هر قیمتی، بیشتر و یا کم‌‌تر از حد مجاز فیلر تزریق کند.

اگر میزان تزریق فیلر کمی بیشتر از حد لازم باشد، صورت حالتی مصنوعی پیدا می کند و در اولین نگاه به فرد، به سادگی می‌توان متوجه شد که او تزریق چربی انجام داده است. پس حجم درست تزریق، در این مورد بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

3- توقعات بیمار

قبل از تزریق ژل، متخصص باید از اهداف و توقعات بیمار در مورد فرآیند تزریق ژل و هم در مورد نتایجی که در آینده مشخص می شود به خوبی آگاه باشد. متخصص می تواند از بیمار عکس قبل و بعد تزریق ژل بگیرد تا بیمار بهتر متوجه تغییرات صورت خود بشود.

4- آگاهی بیمار

بیمار باید از عوارض احتمالی تزریق ژل (که مهم ترین آنها تورم، کبودی و التهاب است) و همچنین از جزئیات مراقبت های بعد از تزریق ژل هم مطلع باشد.

5- کارهای لازم برای قبل از تزریق

بیمار باید از مصرف انواع داروها و قرص هایی که بر نتایج تزریق ژل تاثیر منفی می گذارند دوری کند.

این کار، نگرانی ها را در مورد نتیجه تزریق، به حداقل می‌رساند. به طور کلی بهتر است فرد یک هفته قبل از انجام تزریق، از مصرف داروهایی مثل آسپرین که «رقیق کننده» جریان خون هستند، خودداری کند.

چرا که تاثیر این داورها ممکن است در جریان تزریق، مشکل‌ساز باشد. استفاده از کرم موبر در فاصله دو روز تا انجام عمل، اصلا توصیه نمی‌شود. در 24 ساعت پایانی نیز فرد نباید به سراغ الکل و نوشیدنی‌های الکلی برود. یک صورت تمیز و بدون آرایش و یک ذهن آماده از سوی فرد، همه چیزهایی که پزشک در روز انجام تزریق به آن نیاز دارد.

عوارض تزریق ژل در هفته های اول و دوم

عوارض خفیف :

با تکنیک درست تزریق ژل و انتخاب ژل مناسب می توان از بوجود آمدن عوارض خفیفی که ممکن است بعد از تزریق ژل بوجود بیاید به راحتی جلوگیری کرد ولی تورم و کبودی دو عارضه ای هستند که به تکنیک تزریق و نوع ژل بستگی ندارند؛

بخاطر همین متخصص باید در مورد این مشکلات و تاثیر آنها بر زمان بندی جلسات تزریق ژل برای بیمار توضیح بدهد.

1- تورم و کبودی

با دقت متخصص در هنگام تزریق ژل در بافت ها و عدم آسیب مویرگ ها می توان میزان تورم و کبودی را کاهش داد.

بعد از “ تزریق ژل به صورت ” بیمار باید تا 15 دقیقه از کیسه یخ استفاده کند. فراموش نکنید که پس از انجام تزریق، «کیسه یخ» تبدیل به بهترین و نزدیک ترین دوست شما خواهد شد.

اگر این یخ به موقع روی پوست گذاشته شود، امکان ورم و کبودی به حداقل خواهد رسید. بهتر است کیسه یخ در هر ساعت، یک بار مورد استفاده قرار بگیرد تا بهترین نتیجه ممکن را برای فرد به ارمغان بیاورد.

اگر خون مردگی بوجود بیاید، می توان با لیزر آن را برطرف کرد. بعضی از متخصص ها هم ژل 20 درصد آرنیکا مونتانا را برای درمان تورم و کبودی به بیمار پیشنهاد می دهند. تورم بخاطر اثرات التهابی تزریق ژل و افزایش حجم ژل در بخش مورد نظر بوجود می آید.

علاوه بر آن، بعضی از ژل ها می توانند ریسک ایجاد تورم را هم افزایش بدهند؛ برای مثال، بسیاری از متخصص ها در بعضی از بخش های صورت هرگز از ژل ژوویدرم استفاده نمی کنند زیرا این ژل آب را زیادی را به خود جذب می کند و باعث جذب بیش از حد آب و در نتیجه، تورم بیش از حد پوست بیمار می شود.

مصرف استامینوفن در مواجهه با بعضی از درد ها و حساسیت‌ ها به فرد کمک خواهد کرد. پس از تزریق، به هیچ وجه نباید فشاری به صورت وارد شود و هیچ ماساژی در این صورت اتفاق بیافتد.

علائم اولیه در سه روز اول، کاملا طبیعی هستند اما اگر بیشتر از سه روز ادامه پیدا کنند، فرد باید به سرعت خودش را به دکتر برساند. درد و تب زیاد، تنها علایم خطرناک احتمالی در این تزریق به شمار می‌روند. در بعضی از موارد، این خود افراد هستند که در مورد عوارض جانبی، تلقین می‌کنند و خودشان را در موقعیت بدی قرار می‌دهند.

2- احساس ناراحتی

احساس ناراحتی در حین تزریق و التهابات بعد از آن می تواند باعث اضطراب بیمار بشود؛ مخصوصا اگر دفعه اولی باشد که بیمار برای صورتش از ژل استفاده می کند.

ما برای همه بیماران 15 دقیقه قبل از تزریق ژل از کرم لیودوکائین- پریلوکائین 5 درصد یا لیدوکائین 2 درصد استفاده می کنیم. بعضی از متخصص ها هم 30 ثانیه قبل از تزریق ژل از کیسه یخ در بخش های مورد نظر استفاده می کنند.

اگر بیماران بعد از تزریق ژل احساس درد خفیف، التهاب یا سردرد داشتند، می توانند از استامینوفن در همان روز استفاده کند.

فرد پس از رفتن به خانه، باید احساس آرامش داشته باشد و با فراغ بال و بدون اضطراب، به استراحت بپردازد. در این دوره استفاده از فعالیت‌ های شدید بدنی اصلا توصیه نمی‌شود.

چرا که بالا رفتن جریان خون در بدن، احتمال ورم کردن آن را افزایش خواهد داد. در روزهای اول بعد از تزریق، فرد نباید از سونا و جکوزی نیز به هیچ وجه استفاده کند. مهم ترین فعالیت فرد حداقل تا دو روز بعد از انجام تزریق، استفاده مداوم از کیسه یخ در خانه است.

عوارض مهم :

بدتر شدن ظاهر بیمار بعد از تزریق ژل می تواند نشان دهنده عارضه مهمی باشد که متخصص حتما باید وضعیت بیمار را با دقت بررسی کند.

1- ایجاد توده و برآمدگی در زیر پوست

بعد از تزریق، بیمار می تواند توده های ژل را در زیر پوستش احساس کند ولی اگر توده های ژل دردناک و قرمز باشند، می تواند نشانه عفونت باشد و با مصرف آنتی بیوتیک در طی 48 ساعت برطرف می شوند.

2- آسیب به مویرگ ها

عارضه آسیب به مویرگ ها در بین بیماران کمتر به چشم می خورد و درد شدید و تغییر رنگ پوست نشانه های آن است. برای باز کردن عروق از کمپرس گرم و نیتروگلیسیرین 2 درصد می توان استفاده کرد. نباید از یخ برای برطرف کردن این عارضه استفاده بشود.

عوارض تزریق ژل از ابتدای هفته سوم بعد از تزریق ژل

عوارض خفیف :

توده های قابل لمس، رنگ پریدگی پوست و واکنش های شدید آلرژیک جزو عوارض خفیف تزریق ژل از ابتدای هفته سوم محسوب می شود.

عوارض مهم :

1- جابجایی ژل

معمولا جابجایی بعد از تزریق ژل های کلسیم هیدروکسی آپاتیت به وجود می آید و باعث احساس ناراحتی در بیمار می شود. این اتفاق به طور کلی غیرمحتمل به نظر می‌رسد و تنها عده بسیار کمی از افراد، با این مشکل روبرو می‌شوند.

همان طور که گفته می‌شود، در عمل های مربوط به زیبایی، همیشه ممکن است ریسک هایی اتفاق بیافتد. از آن جایی که در بدن به صورت طبیعی هیالورونیک اسید یافت می‌شود، تزریق فیلرهایی از این جنس، برای جلوگیری از حرکت ژل موثر خواهد بود.

در واقع این نوع از فیلرها، دردسر کم تری برای فرد ایجاد می کنند و او را در خطر جابجایی ژل صورت قرار نمی دهند. جابجایی ژل، اتفاقی نیست که هیچ فردی به تجربه آن کوچک ترین علاقه ای داشته باشد.

2- گرانولوم های واقعی

گرانولوم به توده های سفت و برجسته ای گفته می شود که در اثر عفونت بوجود می آیند. گرانولوم جزو عوارض نادری است که در کمتر از 1 درصد از بیماران بوجود می آید. گرانولوم حتی 6 الی 15 ماه بعد از تزریق هم ممکن است بوجود بیاید.

راه های زیادی برای درمان گرانولوم وجود دارد؛ مثلا می توان از استروئید برای درمان گرانولوم استفاده کرد. از کپسول مینوسیکلین هم می توان برای کاهش سایز گرانولوم ها استفاده کرد.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد تزریق ژل مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره 02144067005 تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *