جراحی بینی

آیا کم خونی مانعی برای جراحی بینی است ؟

آیا کم خونی مانعی برای جراحی بینی است ؟

آیا کم خونی مانعی برای جراحی بینی است ؟

کم خونی یکی از شایع ترین بیماری هایی است که در دنیا وجود دارد. افراد زیادی در سراسر دنیا ممکن است که دچار کم خونی شوند اما خودشان از این موضوع بی اطلاع هستند. این بدان معناست که کم خونی انواع خفیف تا شدید دارد که در مواردی حتی خود فرد نمی داند که دچار بیماری کم خونی شده است.

آیا کم خونی مانعی برای جراحی بینی است

به همین دلیل است که قبل از انجام هر گونه جراحی از جمله جراحی بینی پزشک متخصص از بیمار می خواهد تا آزمایشات لازم پیش از جراحی بینی از جمله آزمایش خون بدهد تا از سلامت و وضعیت کم خونی بیمار مطلع شود چرا که کم خونی در ظاهر شاید بیماری باشد که در زندگی روزمره فرد اختلالی ایجاد نکند.

دریافت تخفیف ویژه جراحی بینی به مدت محدود + مشاوره رایگان

وقتی کم خونی خفیف باشد ، افراد بدون انجام آزمایش از آن مطلع نمی شوند. چرا که این موضوع تاثیر شگرفی در وضعیت جسمی آن ها نخواهد داشت. عمل جراحی بینی حساسیت های زیادی دارد و بسیار مهم است که پزشک قبل از انجام این عمل، همه چیز را در مورد وضعیت سلامتی فرد بداند.

از یک طرف فرد متقاضی این عمل باید سوابق دارویی و درمانی را با پزشک در میان بگذارد و از سوی دیگر، نتیجه آزمایش ها نشان می دهند که وضعیت فرد برای انجام عمل جراحی بینی چگونه خواهد بود.

اما در مواردی که فرد قصد انجام عمل های نظیر جراحی بینی را دارد، کم خونی می تواند عاملی ریسک پذیر و حتی در مواردی عاملی بازدارنده برای جراحی بینی یا سایر عمل ها باشد. کمبود تعداد گلبول قرمز یا هموگلوبین، پروتئین موجود در گلبول قرمز خون که مسئولیت حمل اکسیژن را در سراسر بدن بر عهده دارد.

در بدن فرد می تواند منجر به کم خونی شود. کمبود آهن از دیگر علل کم خونی است. گاهی نیز ممکن است کم خونی در اثر عوامل ارثی ایجاد شود که به آن تالاسمی می گویند که خود انواع مختلفی دارد و بسته به نوع آن که شامل تالاسمی مینور (خفیف)  تا تالاسمی ماژور (شدی) می تواند در انجام جراحی ها از جمله جراحی بینی تاثیر گذار باشد و گاها مانع انجام جراحی بینی در موارد شدید آن شود.

با توجه به آزمایشاتی که با تشخیص و به دستور پزشک متخصص و جراح تعیین می شود، مشخص می شود که آیا فرد کاندید مناسبی برای جراحی بینی است یا خیر. گاهی هم فرد کم خونی ندارد اما در بسیاری از عمل های جراحی از جمله جراحی بینی ممکن است فرد به کم خونی بعد از عمل دچار شود.

آیا کم خونی مانعی برای جراحی بینی است

اگر از قبل دچار کم خونی بوده باشد، پس از عمل شدیدتر شود؛ بنابراین تعیین نوع و میزان کم خونی فرد می تواند بر نتیجه رینوپلاستی و اینکه آیا بیمار کاندید مناسبی برای جراحی بینی است یا خیر تاثیر بسیاری بگذارد.

در این مورد همه چیز به تعداد هموگلوبین ها بستگی دارد. چرا که هموگلوبین ها نقش تعیین کننده ای در کم خونی فرد ایفا می کنند.

اگر هموگلوبین ها به اندازه کافی در خون فرد وجود داشته باشند، انجام عمل مانعی ندارد اما در غیر این صورت، باید ابتدا شرایط خونی بررسی شود و راهکار هایی برای بهبود این وضعیت در نظر گرفته شود. گاهی افرادی که دچار کم خونی هستند با انجام مراقبت هایی خاص، وضعیت بهتری پیدا می کنند و همه موانع برای انجام عمل بینی را از بین می برند.

چه میزان کم خونی سبب می شود که عمل زیبایی بینی را انجام ندهید ؟

تعداد پروتئین هموگلوبین در خون که مسئولیت حمل اکسیژن را به سراسر بدن و ارگان ها بر عهده دارد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به گونه ای که کمبود یا تغییر شکل آن در برخی از افراد منجر به ایجاد کم خونی شده که به اصطلاح تالاسمی نام دارد و باعث شود که فرد کاندیدای مناسبی برای بسیاری از عمل های جراحی هم چون جراحی بینی یا رینوپلاستی نباشد.

افرادی که دچار تالاسمی مینور هستند، به ندرت به اندازه ای مشکل پیدا می کنند که شانس انجام عمل بینی را از آن ها بگیرد. این افراد معمولا مشکلی برای انجام عمل بینی ندارند و این فعالیت را مثل همه افراد دیگر پشت سر می گذارند.

این افراد در حقیقت ناقل بیماری تالاسمی هستند و کم خونی، تاثیر شدیدی بر روی شرایط عادی زندگی آن ها ندارد. البته که کم خونی در مواردی موجب خستگی زود هنگام و برخی از مشکلات نسبتا کوچک می شود اما میزان کم خونی در تالاسمی مینور به حدی نیست که جلوی انجام رینوپلاستی را بگیرد.

پزشک انجام جراحی بینی را نپذیرد هر چند که این کم خونی انواع مختلفی دارد و دارای شدت های مختلفی می باشد؛ بنابراین در تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است نشان داده است که اگر تعداد هموگلوبین موجود در آزمایش خون بیمار کمتر از 10 باشد فرد نمی تواند جراحی بینی را انجام دهد.

چرا که ریسک انجام عمل زیبایی بینی برای بیمار و هم پزشک متخصص بسیار زیاد است و احتمال اینکه فرد در حین عمل جراحی بینی از دست برود، بسیار زیاد است.

در رینوپلاستی نیز همانند سایر عمل های مربوط به زیبایی، هیچ اولویتی مهم تر از سلامتی فرد به نظر نمی رسد و طبیعتا از هر فعالیتی که این سلامتی را با تهدید روبرو کند، پرهیز خواهد شد.

بعضی از افراد به قیمت داشتن چهره ای زیبا تر، حاضرند سلامتی خود را به خطر بیاندازند اما یک پزشک متعهد، زیر بار عملی نمی رود که در جهت رساندن فرد به زیبایی بیشتر، او را در معرض یک آسیب جدی قرار بدهد. در نتیجه برای انجام عمل بینی در افرادی که به کم خونی مبتلا هستند، باید همه چیز به دقت مورد بررسی قرار بگیرد.

چرا کم خونی خطری برای انجام عمل زیبایی بینی است ؟

خون عملکردهای مختلف در بدن دارد که اصلی ترین وظیفه آن انتقال اکسیژن به تمام نقاط بدن است. به همین خاطر کم خونی علائمی همچون بی حالی، خستگی، بی حسی، سرگیجه را به دنبال دارد که در نتیجه نرسیدن اکسیژن کافی به اندام های مختلف بدن رخ می دهد.

به همین خاطر کم خونی در رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی بسیار خطرناک است. چون فرد در حین جراحی بینی نیز مقدار زیادی خون از دست می دهد که می تواند  بسیار برای سلامت بیمار خطرناک باشد. برای مثال کم خونی می تواند باعث بروز بی نظمی در ضربان قلب در حین جراحی بینی شود و فرد دچار ایست قلبی گردد.

افرادی که میزان خون در بدن آن ها طبیعی است، طبیعتا با از دست دادن خون در زمان انجام عمل دچار مشکل نمی شوند اما افرادی که به هر دلیلی خون کم تری نسبت به دیگران دارند، ممکن است در صورت از دست دادن خون در زمان انجام رینوپلاستی، آسیب هایی جبران ناپذیر را تحمل کنند.

همچنین کمبود خون می تواند بر روی عملکرد مغز تاثیر گذاشته و مانع از رسیدن اکسیژن در حین عمل جراحی بینی به مغز فرد شده و بیمار با خطر از کار افتادن مغز در حین رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی مواجه شود. همچنین بیمار در حین رینوپلاستی خون از دست می دهد که اگر دچار کم خونی باشد.

بعد از رینوپلاستی یا جراحی بینی ممکن است که با ضعف شدید، خستگی زیاد و سرگیجه همراه با حالت تهوع مواجه شود؛ که در موارد نادری این ضعف شدید می تواند برای سلامتی فرد مضر باشد.

چگونه با کنترل کم خونی می توان عمل زیبایی بینی را انجام داد ؟

یکی از شایع ترین علل کم خونی فقر آهن است که در زنان بیشتر از مردان مشاهده می شود و بنا به دلایل مختلفی از جمله به ارث بردن از والدین یا تغذیه نامناسب می تواند ایجاد شود که این نوع کم خونی با رعایت کردن مواردی می تواند کنترل شود یا به طور کامل برطرف گردد.

مصرف آهن به صورت منظم، می تواند بخشی از این مشکل را برای همیشه حل کند و شرایطی را به وجود بیاورد که فرد در آن، بدون هیچ مشکلی به سراغ جراحی بینی برود و یک جراحی موفقیت آمیز را نیز پشت سر بگذارد.

در مواردی هم ممکن است فرد تا آخر عمر کمبود آهن داشته باشد. از آنجایی که آهن در ساخت پروتئین موجود در گلبول قرمز نقش دارد و هموگلوبین هم مسئول رساندن اکسیژن به نقاط مختلف بدن است؛ بنابراین کمبود آهن می تواند برای افرادی که می خواهند تحت جراحی بینی قرار بگیرند را با مشکل مواجه می کند.

اما در بسیاری از موارد فرد می تواند با رعایت و انجام دادن نکاتی خود را برای جراحی بینی (nose surgery) آماده کند. برای مثال پزشک متخصص به شخصی که از کمبود آهن رنج می برد می خواهد تا چند هفته قبل از عمل زیبایی بینی از غذاهایی که دارای مقادیر بالایی آهن هستند همچون اسفناج و حبوبات استفاده کنند و از خوردن غذاهایی که مانع جذب آهن در بدن می شود، خودداری کنند.

همچنین در مواردی پزشک متخصص برای بیمار داروهایی تجویز می کند تا میزان آهن خون و به دنبال آن میزان هموگلوبین خون را قبل از عمل جراحی به حداقل حد مجاز برای رینوپلاستی برساند.

روش های متنوع دیگری نیز برای مقابله با کم خونی در بدن وجود دارد. استفاده از مکمل های غذایی، استفاده از اسید فولیک، تزریق ویتامین ب 12 و انتخاب یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی، می توانند اثرات ناشی از کم خونی در بدن را به حداقل برسانند.

این روش ها حتی اگر کم خونی را به طور کامل از بین نبرند، میزان آن را کاهش می دهند و فرد را در شرایط مطلوب تری قرار خواهند داد. انجام چنین روش هایی در یک بازه زمانی مشخص، فرد را در وضعیتی ایده آل برای انجام جراحی بینی قرار خواهد داد.

با این روند، می توان انتظار داشت که فرد بدون اضطراب و نگرانی، جراحی بینی را پشت سر بگذارد.

چه نوع کم خونی برای انجام جراحی بینی خطر آفرین است ؟

به طور کلی کم خونی حین جراحی در بیمارانی که می خواهند تحت جراحی بینی قرار بگیرند بسیار شایع است و در مواردی هم می تواند بسیار خطرناک بوده و حتی خطر مرگ را نیز برای فرد بیمار در عمل جراحی بینی به دنبال داشته باشد. علت اصلی کم خونی در اکثر افراد کمبود آهن است که با جراحی هایی همچون جراحی بینی تشدید هم می شود.

گاها پزشک مجبور می شود که در طول عمل زیبایی بینی به بیمار خون تزریق کند که این امر خود نیز می تواند مشکلاتی را برای فرد به وجود بیاورد و حتی خطر مرگ را نیز برای وی به همراه داشته باشد؛ که تحقیقات نشان داده است.

تزریق خون به بیمار حین انجام عمل، در زمره جراحی های پر ریسک قرار می گیرد و ممکن است در زمان انجام دادن چنین فعالیتی، اوضاع از کنترل پزشک خارج شود.

که میزان تزریق خون اضافی به افرادی که دارای کم خونی بوده اند 3 برابر بیشتر از افرادی است که سابقه کم خونی دارند. همچنین در افرادی هم که دارای بیماری هموفیلی هستند با اینکه این بیماری کم خونی محسوب نمی شود.

اما به دلیل اینکه در خون این افراد  ماده ضد انعقاد خون تولید نمی شود یعنی لخته شدن خون در این بیماران برای عمل زیبای بینی به صورت طبیعی انجام نمی شود، بنابراین جراحی بینی برای این بیماران می تواند بسیار خطر آفرین باشد. چرا که ممکن است خون این افراد در حین عمل جراحی بند نیاید و باعث مرگ بیمار از شدت خونریزی شود.

پزشک به این افراد توصیه می کند که به جای انجام عمل جراحی بینی، به سراغ روش های دیگری برای ایجاد تغییر در بینی خود بروند. چرا که جراحی بینی، برای آن ها بسیار خطرآفرین خواهد بود. انتخاب یک کلینیک معتبر، از این جهت برای انجام جراحی بینی موثر خواهد بود که در چنین کلینیکی، هم جلسه های مشاوره برای فرد متقاضی جراحی بینی در نظر گرفته می شود و هم آزمایش های لازم با نهایت دقت برای او انجام خواهند شد.

انتخاب یک کلینیک معتبر و همچنین یک پزشک متخصص و مجرب، بسیای از نگرانی های معمول در مورد جراحی بینی را از بین خواهد برد. در این عمل، بین رضایت فرد از نتایج نهایی کار و تبحر پزشک، رابطه مستقیمی وجود دارد.

هر چه پزشک مهارت بیشتری داشته باشد، بیشتر می تواند نتایج دلخواه فرد را برای او ایجاد کند و هر چه بیشتر تخصص و تجربه بیشتری داشته باشد، عواض جانبی کم تری برای فرد پس از عمل شکل خواهد گرفت.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک در رابطه با هزینه جراحی بینی و سایر موارد مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *