فهرست مطالب
انواع ورم بینی بعد ازعمل بینی
انواع ورم بینی بعد ازعمل بینی
در عمل بینی استخوان ها و غضروف ها جا به جا و یا اصلاح می شوند و انجام این کار با پیچیدگی هایی همراه است. در اغلب موارد، انجام عمل رینوپلاستی یا همان جراحی بینی، با تورم و باد کردن صورت بعد از عمل همراه است.
شدت و نوع این ورم بستگی به نوع عمل بینی شما و مهارت جراح در اجرای عمل دارد. جزئی ترین تغییرات در روند انجام عمل می توانند تاثیر بزرگی بر دوران نقاهت شما و میزان ماندگاری تورم و یا کبودی در صورت شما داشته باشند.
دریافت تخفیف ویژه جراحی بینی به مدت محدود + مشاوره رایگان
در این مقاله بررسی می کنیم که انواع تورم ها بر اثر عمل جراحی بینی چرا به وجود می آیند و چگونه می توان با آن ها مقابله کرد.
چرا بینی بعد از عمل ورم می کند؟ بر چند نوع است؟
تورمی که بعد از انجام عمل بینی به وجود می آید دو نوع دارد که هر کدام دلیل متفاوتی دارند. تورم نوع اول که بلافاصله بعد از انجام عمل بینی قابل مشاهده است، به دلیل شدت ضربه ای است که در طول عمل به استخوان ها و غضروف های بینی وارد شده است تا آن ها را تغییر شکل دهد. این تورم ممکن است با کبودی نیز همراه باشد.
تورم نوع دوم که ماندگاری بیشتری دارد، مربوط به جمع شدن مایعات زیر پوست در ناحیه ی اطراف بینی است. دلیل این تورم این است که وقتی استخوان و غضروف های بینی دچار تغییر شکل می شوند، پوست صورت باید خود را با این شکل جدید بینی هماهنگ کند.
وقتی پوست در حال تغییر شکل است، مایعات بدن برای رساندن مواد معدنی لازم و ترمیم سریع تر پوست، استخوان و غضروف ها، در ناحیه ی اطراف بینی جمع می شوند و تورمی خفیف تر نسبت به تورم نوع اول به وجود می آید.
ورم بینی بعد از عمل چقدر و تا چند روز می ماند؟
این که دقیقا چه زمانی ورم شما کاملا می خوابد و از بین می رود بستگی به عوامل مختلفی دارد و نمی شود یک زمان دقیق را برای آن مشخص کرد. ورم نوع اول که شدید تر است و بلافاصله بعد از انجام عمل بینی به وجود می آید، معمولا بین یک تا دو هفته زمان لازم دارد تا به طور کامل محو شود. این ورم ممکن است با کبودی نیز در برخی افراد همراه باشد.
ورم نوع دوم با آن که خفیف تر است، اما ماندگاری بیشتری دارد به طوری که ممکن است تا حدود یک سال روی صورت شما باقی بماند. به همین دلیل، بسیاری از افرادی که عمل بینی انجام می دهند در ابتدا از نتیجه ی آن راضی نیستند اما بعد از گذشت چند ماه وقتی شکل نهایی بینی را بدون ورم می بینند، نظرشان عوض می شود.
بنابراین برای دیدن نتیجه ی نهایی عمل بینی و قضاوت درباره ی آن، نباید عجله کنید و باید صبر کنید تا ورم صورت به طور کامل بخوابد.
البته اقداماتی هستند که می توانید با انجام آن ها، کمک کنید تا صورت شما هر چه زودتر بهبود یابد و تورم و کبودی ها زود تر از بین بروند. در ادامه این راه حل ها را بررسی می کنیم.
عوامل موثر بر ورم بینی بر اثر جراحی
اگر چه ورم بینی جزو عوارض اجتناب نا پذیر عمل بینی است، اما شدت و ماندگاری آن بستگی به عواملی دارد که در ادامه بررسی می کنیم.
نوع عمل جراحی
عمل بینی به طور کلی در دو دسته ی باز و بسته تقسیم بندی می شود. عمل باز به عملی گفته می شود که در آن برش های نسبتا بزرگی در بینی ایجاد می شود تا جراح به طور کامل بر استخوان و غضروف های درونی بینی دسترسی داشته باشد و بتواند ساختار بینی را به کلی تغییر دهد.
این نوع از عمل برای افرادی که می خواهند تغییرات گسترده ای در بینی خود ایجاد کنند و یا مشکلاتی مانند پولیپ دارند مناسب است. شدت کبودی و تورم بر اثر عمل باز شدید تر خواهد بود و طبیعتا مدت زمان بیشتری لازم دارد تا به طور کامل بهبود یابد.
عمل بینی بسته عملی است که با ایجاد برش های جزئی و کوچک در بینی انجام می شود و نیازی به باز کردن ساختمان بینی نیست. این عمل ممکن است با کبودی همراه نباشد و همچنین تورم ناشی از آن نسبت به عمل باز خفیف تر خواهد بود و زود تر محو می شود.
مهارت جراح
عمل بینی با ظرافت و دقت بالایی باید انجام شود. کوچک ترین جزئیات در هنگام جراحی تاثیرات مهمی بر دوران نقاهت پس از عمل خواهند داشت. بنا بر این بسیار مهم است که جراح از تجربه و مهارت لازم برای اجرای عمل برخوردار باشد و همچنین بتواند با توجه به شرایط و انتظارات مراجع خود، بهترین تکنیک جراحی را تشخیص دهد و آن را اجرا کند.
مراقبت های خود فرد بعد از عمل بینی
در تمام عمل های جراحی، همیشه نقش خود فردی که تحت عمل قرار می گیرد در کسب بهترین نتیجه و سریع تر بهبود یافتن پس از عمل موثر است. در ماه های ابتدایی پس از عمل که هنوز استخوان و غضروف های بینی در حال ترمیم هستند، باید از وارد کردن فشار بیش از حد به آن ها جلو گیری کنید تا در روند ترمیم اختلال ایجاد نشود.
چگونه از ورم بینی پیشگیری کنیم؟
اقدامات ساده ای هستند که کمک می کنند با ورم ناشی از عمل بینی مقابله کنید و کاری کنید تا زود تر از زمان مورد انتظار بهبودی حاصل شود. در ادامه به بعضی از این اقدامات اشاره می کنیم.
- فعالیت بیش از حد باعث شدت گرفتن ورم و کبودی می شود. بنا براین استراحت در دوران نقاهت بسیار مهم و تاثیر گذار است. اگر مجبور هستید به سر کار بروید، سعی کنید از انجام فعالیت های سنگین بدنی خودداری کنید.
- تا جایی که می توانید سر خود را نسبت به قلب خود در ارتفاع بالا تری قرار دهید. به خصوص در مواقع خواب با قرار دادن بالش اضافه زیر سر می توانید این کار را انجام دهید.
- بافت اضافه در ناحیه ی ورم کرده را به آرامی ماساژ دهید تا به تدریج از بین برود.
- از کمپرس یخ استفاده کنید. کمپرس یخ به خصوص در چند روز ابتدایی پس از عمل بینی تاثیر شگفت انگیزی بر کاهش شدت کبودی خواهد داشت. بعد از آن نیز به طور مرتب از یخ استفاده کنید و هر روز از چهره ی خود عکس بگیرید. سپس وقتی عکس ها را مقایسه کنید، متوجه ایجاد تغییرات و کاهش تورم در صورت خود خواهید شد.
- از دارو های رقیق کننده ی خون پرهیز کنید. مصرف این دارو چه قبل و چه بعد از عمل بینی توصیه نمی شوند. اگر مصرف آن ها برای شما ضروری است، حتما آن را با پزشک خود در میان بگذارید تا راه حلی برای شما پیدا کند.
آیا ورم بینی بعد از عمل خطرناک است؟
به طور کلی ورم نشانه ی این است که بدن شما فرایند ترمیم و بهبودی خود را آغاز کرده است که نشانه ی خوبی است؛ اما اگر هر گونه ناراحتی یا نگرانی دارید، می توانید آن را با پزشک خود در میان بگذارید تا به وضعیت شما رسیدگی کند.
یکی از مشکلات نادری که برای بعضی از افراد پیش می آید این است که بعد از گذشت چند ماه از انجام عمل بینی، شدت ورم آن ها چندان کاهش نمی یابد و موجب نگرانی آن ها می شود. در این شرایط دکتر ممکن است برای شما تزریق استرویید را تجویز کند. استرویید می تواند به سرعت باعث کاهش تورم و بهبود پوست شما شود.
در نهایت بهترین راهکار برای مقابله با تورم ناشی از عمل بینی این است که صبور باشید. همه ی این ورم و کبودی ها موقتی هستند و کافی است چند ماه تحمل کنید تا بعد از آن یک عمر از بینی جدید و زیبای خود بدون هیچ گونه ورم لذت ببرید.