پوست و مو

درمان قارچ سر با روش های مطلوب

درمان قارچ سر با روش های مطلوب

علل ایجاد قارچ سر

درمان قارچ سر را جدی بگیرید زیرا اگر در زمان مشخص راهکلرهای لازم را انجام ندهید ممکن است به طور کامل موهای سرتان را از دست دهید در این بخش سعی داریم با ارائه ی اطلاعات مفیدی در مورد انواع قارچ های ایجاد و یا منتقل شده در سر اشاره کنیم و به زور ویژه راهکارهای مطلوب را برای درمان آن ها در نظر بگیریم.

درمان قارچ سر با روش های مطلوب

متخصصان پوست و مو تاکید ویژه ای دارند که باید قارچ های موجود بر پوست سر که از آنها به عنوان قارچ های کچلی یاد می شود در زمان مناسب درمان شود زیرا زمانی که تشدید یابد حتی استفاده از بهترین روش برای درمان آن کارساز نخواهد بود.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

متاسفانه قارچ سر امکان انتقال از فردی به فرد دیگر را دارد به همین دلیل از استفاده از وسایل شخصی با افرادی که مبتلا به این مشکل هستند به طور جدی می توانند سبب انتقال آن باشد. برای این که بتوانید راهکار مناسبی برای درمان قارچ سر به دست آورید ضروری است که راهکارهای پیشگیری از آن نیز در اولویت خود قرار دهید.

 انواع عفونت های قارچ سر

انواع مختلفی از عفونت های قارچ سر موجود است و اگر بخواهیم ار اساس  همه به ساقه ی مو آن ها را طبقه بندی کنیم موارد زیر را خواهیم داشت:

عفونت اکتوتریکس

عفونت اکتوتریکس زمانی در اثر   حمله‌ی میکروسپوروم  ایجاد می‌شود. شاخه‌های قارچی و البته اسپور بخش خارجی ساقه‌ی مو به دلیل حمله ی این نوع قارچ  پوشیده می شود. با لامپ وود که با امواج بلند نور ماوراء بنفش  عفونت اکتوتریکس را می‌توان تشخیص داد. در این روش نور به محل یاد شده تابیده می شود و در صورت وجود قارچ قابل شناسایی است.

درمان قارچ سر با روش های مطلوب

عفونت اندوتریکس

عفونت اندوتریکس بر اثر حمله‌ی تریکوفایتون  به وجود می آید  و سبب تخریب قسمت داخلی ساقه‌ی مو با اسپور پر  و شاخه‌های قارچی  می‌شود. عفونت اندوتریکس به راحتی قابل تشخیص نیست.

عفونت فاووس

عفونت فاووس با حمله‌ی تریکوفایتون شوئن‌لاینی به وجو می آید  و سبب از بین رفتن ساقه‌ی مو به شکل لانه زنبوری می‌شود

در یک دسته بندی جداگانه نیز بدن انسان میزبان ۳ نوع قارچ است:

قارچ های انسان دوست

  1. ترایکوفایتون وروکوزوم Verruccosum (بیشتر در بیماران آفریقایی)
  2. میکروسپوروم ادئونی Audounii
  3. تریکوفایتون روبروم Rubrum
  4. تریکوفایتون مگنینی megninii
  5. soudanense
  6. yaoundei
  7. میکروسپوروم گالینه Gallinae
  8. تریکوفایتون شوئن‌لاینی Schoeonleinii

قارچ های حیوان دوست

  1. تریکوفایتون وروکوزوم Verrucosum (انتقال شده از بدن گاو)
  2. ترایکوفایتون منتاگروف mentagrophytes(انتقال شده از بدن اسب)
  3. میکروسپوروم نانوم Nanum (انتقال از بدن خوک)
  4. میکروسپوروم دیستورتوم Distortum(یکی از قارچ کانیس که در بدن گربه موجود است)

قارچ های خاک دوست :

  1. میکروسپوروم فولوم Fuluvum
  2. میکروسپوروم ژیپسئوم Gypseum

قارچ  های خاک دوست به ندرت در پوست سر ایجاد می شود.

علائم قارچ سر

علائم مختلفی ممکن است سبب به وجود آمدن قارچ سر باشد و این علائم در برخی از افراد نیز متفاوت است ، در ادامه سعی کرده ایم به برخی از مهمترین علائم قارچ اشاره کنیم .در صورتی که شاهد برخی از آنها باشید باید موضوع را جدی بگیرید و اقدامات لازم را انجام دهید . لزومی نیست که همه ی موارد یاد شده به طور کامل در یک فرد مشخص شود حتی در برخی از موقع به دلیل پوسته پوسته بودن ممکن است قادر به تشخیص آن نباشیم در این صورت درمان آن نیز سخت تر خواهد بود.

از جمله مهمترین علائم قارچ سر می توان موارد زیر را در نظر گرفت:

  1. نقاط سیاه روی پوست سر
  2. وجود نواحی در سر با موهای ریزش
  3. کریون
  4. فاووس
  5. خاکستری و یا ” قرمز شدن پوست صورت ” و سر
  6. به وجود آمدن لکه‌هایی از طاسی در سر
  7. به وجود آمدن خال‌های سیاه‌رنگ روی پوست سر
  8. خارش سر
  9. تشکیل ضایعاتی روی پوست سر
  10. برآمده شدن و پوسته‌پوسته شدن پوست سر

کچلی قارچی ممکن است به شکل‌های مختلفی ایجاد شود :

پوسته‌ پوسته‌های خشک روی سر از جمله بارزترین نوع ایجاد قارچ سر می باشد که با شوره ی موجود ممکن است قابل تشخیص نباشد.

انتقال قارچ سر

انتقال قارچ سر همواره دوره ی درمان قارچ سر را به مشکلاتی مواجه ساخته است زیرا اگر کودکی در خانه دچار قارچ سر باشد باید همه ی اعضای خانواده نمونه برداری لازم را انجام دهند تا به طور کامل مطمئن باشیم که سایر اعضای خانواده گرفتار این مشکل نیستند.

زیرا اگر درمان ها را بدون در نظر گرفتن این موضوع آغاز کنید نه تنها سودی حاصل نخواهد شد بلکه به دلیل در ارتباط بودن با سایر اعضای خانواده امکان به وجود آمدن آن نیز بیشتر خواهد بود.

بیشترین زمان شیوع قارچ سر در بین بازه ی سنی ۳ تا ۷ سال می باشد و در بین پسران بیشتر از دختران رخ می دهد. به همین دلیل ضروری است کنترل های لازم در این دوره انجام دهید . تنها اقدامی که مانع انتقال آن می شود این است که از لوازم شخصی مربوط به سر همدیگر استفاده نکنید.

درمان قارچ سر

برای درمان قارچ سر در اولین مرحله می توان از انواع شامپوها استفاده کرد . خوشبختانه تنوع وسیعی از انواع قارچ ها توسط شرکت های مختلف تولید می شود و در دسترس است . از مناسب ترین انواع شامپوها می توان:

  1. سلنیوم سولفید ۲٫۵ درصد
  2. پوویدون آیوداین (بتادین)
  3. کتوکونازول ۲ درصد
  4. پیریتیون روی ۱ درصد تا ۲ درصد

را در نظر گرفت. طریقه ی استفاده از آنها نیز به این شکل است سعی کنید به مدت یک ماه هر هفته  دوبار این را استفاده کنید اگر نتیجه ی مثبت به دست نیامد در این صورت باید درمان های جدی را در پیش بگیرید. در حالتی که میزان قارچ سر با استفاده از شامپوهای یاد شده کاهش نیافت در این صورت داروهای خوراکی باید تجویز گردد.

داروهای خوراکی مختلفی موجود است و در برخی از مواقع پزشک مربوط مجبور خواهد بود که از چند نوع داروی خوراکی به عنوان مکمل هم استفاده کرد.توجه کنید بدون دریافت راهنمایی پزشک مربوطه داروهای یاد شده را خودسر استفاده نکنید زیرا ممکن است گرفتار عوارض آنها باشید. در ادامه سعی کرده ایم به طور کلی به درمان های خانگی برای رفع قارچ سر اشاره کنیم.

پیشنهاد ما این است که ابتدا در اولین فرصت درمان های خانگی را در اولویت قرار دهید اگر در کوتاهترین مدت زمان نتیجه نگرفتید حتما با پزشک مربوط در ارتباط باشید.

درمان خانگی قارچ سر

استفاده از سرکه ی سیب می تواند برای درمان قارچ سر گزینه ی مناسبی باشد. در روزهای آغازی که تشخیص داده اید می توانید از آن قبل از استحمام استفاده کنید. بهره مندی از برخی از انواع صابون های ًد قارچ نیز گزینه ی بهتری است ولی در این مورد استفاده از شامپوهای ضد قارچ اولویت بیشتری دارند.

زمانی که دوره ی درمان را آغاز کرده اید نیاز است که همه ی لوازم شخصی مرتبط به سر را به طور کامل دور بیندازید و از وسایل جدید استفاده کنید . اگر امکان آن را ندارید که همه ی اعضای خانواده آزمایش نمونه  برداری وجود قارچ سر را انجام دهند می توانید از آنها نیز درخواست کنید به مدت ۴ هفته از شامپو ضد قارچ استفاده کنید.

اگر در طول این درمان کاهش  قابل توجهی و یا شاهد از بین رفتن قارچ سر نشدید در این صورت لازم است به پزشک مراجعه کنید و اقدامات اصولی را در پیش بگیرید. در بین قارچ پوستی احتمال به وجود آمدن قارچ پوست سر به ندرت رخ می دهد و اگر اصول بهداشتی را رعایت کنید به نسبت زیاد می توانید از ابتلا از آن در امان باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *