پوست و مو

روماتیسم و ریزش مو چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟

روماتیسم و ریزش مو

روماتیسم و ریزش مو

یکی از عوارض جانبی بسیاری از بیماری ها ریزش مو است. روماتیسم نیز یکی از این بیماری ها است و افرادی که دچار آن میشوند بعد از مدتی مو های آن ها دچار ریزش می شود. در واقع ریزش مو می تواند نشانه ی یک اختلال و به دنبال آن یک بیماری در بدن باشد و یا می تواند یکی از عوارض جانبی بیماری باشد.

روماتیسم و ریزش مو چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟ این بیماری لزوما مربوط به پوست سر نمی شود و ممکن است دیگر نواحی بدن را درگیر کرده باشد. روماتیسم یک بیماری مربوط به اختلال در سیستم خود ایمنی بدن است؛ یعنی این بیماری باعث می شود تا سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه بافت های سالم خود بدن را عامل بیگانه و آسیب رسان تشخیص دهد و به آنها حمله کند.

نوشته های مشابه

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

بیماری روماتیسم درمان قطعی و مشخص ندارد؛ اما دکتر برای شما نسخه هایی را تجویز خواهد کرد تا از شدت آسیب های وارده ناشی از بیماری کاسته شود و همچنین عوارض جانبی آن مانند ریزش مو کنترل شوند. تشخیص زود هنگام و درمان مناسب در کنترل و مهار این بیماری بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله بررسی می کنیم که روماتیسم چرا باعث ریزش موها می شود و چگونه می توان با آن مقابله کرد.

روماتیسم و ریزش مو چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟عوارض ناشی از روماتیسم

روماتیسم به غیر از مفاصل، می تواند بر بسیاری دیگر از بخش های بدن نیز اثر بگذارد. در واقع این بیماری باعث می شود تا ریسک بروز بیماری های دیگری در بدن افزایش پیدا کنند. بیماری هایی مانند:

  1. ناراحتی ریه
  2. بیماری های قلبی
  3. عفونت
  4. نوروپاتی
  5. کم خونی
  6. پوکی استخوان

همچنین مشکلات پوستی و یا چشمی بر اثر این بیماری ممکن است پدیدار شوند. ریزش مو از دیگر عوارض جانبی ناشی از روماتیسم است که البته نسبت به بیماری های مذکور کمتر شایع است.

آیا روماتیسم باعث ریزش مو می شود؟

همان طور که گفته شد، این بیماری باعث می شود تا سیستم ایمنی بدن شما بر علیه خودتان وارد عمل شود و به بافت های بدن روی پوست آسیب برساند. یکی از این بافت ها، فولیکول ها یا همان ریشه های مو هستند. وقتی این فولیکول ها آسیب ببینند، ریزش مو ها آغاز می شود و رشد مو های جدید نیز با مشکل مواجه می شود.

اگر دچار روماتیسم مفصلی شده باشید، احتمال کمتری وجود دارد تا بیماری بر فولیکول های شما اثر بگذارد و باعث ریزش موها شود؛ اما اگر هم این اتفاق بیفتد، معمولا ریزش با شدت بالا نیست و خفیف است.

به این صورت که ممکن است مو ها در برخی از نواحی سر کم پشت و نازک شوند، در صورتی که اگر شدت ریزش شدید باشد سر به صورت تکه ای دچار طاسی می شود. گاهی نیز این ریزش اثر مستقیم خود بیماری نیست، بلکه اثرات جانبی دارو هایی است که برای درمان روماتیسم مصرف می شود.

دارو های روماتیسم می توانند باعث ریزش مو شوند

رایج ترین دارویی که برای درمان روماتیسم بخصوص از نوع مفصلی آن استفاده می شود، دارو های ضد ویروسی که به DMARD ها معروف هستند می باشد. این دارو ها با سرکوب کردن سیستم ایمنی سعی می کنند تا بیماری را کنترل کنند.

دسته ای دیگر از دارو ها که برای مقابله با عوارض این بیماری مورد استفاده قرار می گیرند، داروی های ضد التهاب هستند. چرا که نقص در سیستم ایمنی بدن باعث می شود تا سیستم ایمنی گروهی مشخص از سلول ها را سرکوب کند و نگذارد این سلول ها پروتئین های مورد نیاز بدن را تولید کنند.

هر دو گروه از دارو های ذکر شده می توانند باعث ضعیف، نازک و کم پشت شدن مو و در موارد شدید باعث ریزش مو بشوند. اگر چه ریزش در موارد کم تری اتفاق میفتد.

چگونه متوجه شویم که مو ها بر اثر روماتیسم دچار ریزش شده اند

دانستن این نکته مهم است که رشد مو ها در بدن یک فرایند چند مرحله ای و نسبتا طولانی است. هر مو در طول دوران زندگی خود، سه مرحله را می گذارند. این سه مرحله شامل رشد، رسش و استراحت می شوند. سپس بعد از مرحله ی استراحت، عمر تار های مو پایان می یابد و دچار ریزش می شوند؛

بنابراین، ما روزانه به طور متوسط ۶۰ الی ۱۰۰ تار مو را از دست می دهیم که کاملا طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی ندارد؛ اما اگر شدت و سرعت ریزش مو ها بیشتر از این مقدار است و بعد از ریزش، جای آن ها با مو های جدید پر نمی شود، باید با دکتر خود این مسئله را در میان بگذارید تا دلیل این ریزش مشخص و سپس درمان شود.

ریزش مو بر اثر روماتیسم ربطی به جنسیت و سن ندارد

بسیاری از بیماری ها هستند که میزان شیوع آن ها در مردان یا زنان بیشتر است و به عبارت دیگر به جنسیت بستگی ندارند؛ اما روماتیسم جزو این بیماری ها نیست و به طور تقریبا برابری در زنان و مردان رایج است.

علاوه بر آن،‌ با آن که اکثر افرادی که دچار این بیماری می شوند در سنین پیری خود قرار دارند، اما این به آن معنا نیست که این بیماری بر جوان تر ها اثر نمی گذارد. در واقع هم جوانان و حتی کودکان ممکن است از مبتلایان به این بیماری باشند و با مشکلات آن دست و پنجه نرم کنند.

چرا مو ها پس از ابتلا به روماتیسم می ریزند

از آن جایی که موها به طور کلی یک عضو حیاتی برای بدن محسوب نمی شوند، وقتی به بیماری هایی مانند بیماری های روماتیسمی مبتلا می شویم، بدن به طور خودکار جلوی رسیدن مواد معدنی و ویتامین ها را به فولیکول های مو می گیرد.

در نتیجه مدت زمان مرحله ی رشد موها کاهش می یابد. وقتی مو ها مرحله ی رشد را به طور کامل سپری نکنند، به رویش کافی نمی رسند و ضعیف می شوند و به دنبال آن زودتر از موعد دچار ریزش خواهند شد و اینگونه ریزش مو به وجود می آید.

ریزش مو در بیماریهای روماتیسمی فقط محدود به پوست سر نمی شود و این احتمال وجود دارد که مو ها در دیگر نقاط بدن نیز دچار ریزش شوند. حتی ممکن است در مو ها در تمام بدن دچار ریزش شوند.

رشد مو ها پس از ریزش بر اثر روماتیسم

خبر خوب این است که اگر ریزش مو بر اثر التهاب ناشی از بیماری های روماتیسمی باشد، به شرط آنکه التهاب به طور موثر درمان شود این احتمال وجود دارد که موها دوباره رشد کنند؛ اما متاسفانه از آن جایی که التهاب به شکل دوره ای و موج مانند بروز می کند، ممکن است بعد از چند وقت دوباره بروز پیدا کند؛

یعنی هر وقت که التهاب برگردد، ریزش مو هم به دنبال آن برمی گردد؛ بنابراین باید نسبت به علائم هشدار دهنده ای که توسط بدن شما صادر می شود حساس باشید و تا جایی که ممکن است بیماری و عوارض جانبی آن را کنترل کنید.

کاشت مو برای افراد مبتلا به روماتیسم

کاشت مو یک راه حل مطمئن، ایمن و دائمی هست که برای اغلب افراد قابل اجرا است. بیماران روماتیسمی هم می توانند از این راه حل مدرن و پیشرفته برای بازگرداندن مو روی سر خود استفاده کنند اما نسبت به افراد دیگر با محدودیت هایی مواجه هستند.

به همین جهت بسیار مهم است که در جلسه ی مشاوره ی پیش از انجام کاشت مو، با دکتر راجع به شرایط خود مشورت کنید تا مشخص شود آیا کاشت مو برای شما بهترین راه حل است یا نه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *