فهرست مطالب
دلایل نازک شدن موی سر چیست؟
دلایل نازک شدن موی سر چیست؟
با افزایش سن، به طور معمول تراکم و ضخامت مو ها کاهش پیدا می کند و نازک شدن مو سر اتفاق می افتد. این اتفاق، به هیچ وجه تهدیدی برای سلامتی افراد نیست اما روی اعتماد به نفس و ذهنیت آنها تاثیر چشمگیری دارد.
وقتی نازک شدن مو ها اتفاق می افتد، کیفیت و شرایط ظاهری مو ها تا حدود زیادی تحت تاثیر قرار می گیرد و ایجاد کردن حالت مطلوب برای مو ها، دشوار به نظر می رسد.
برای حل کردن این مشکل، راهکار هایی وجود دارند که می توانند به کمک افراد مختلف بیایند و اثرات نازکی مو را تا حدودی زیادی برای افراد از بین ببرند. این راهکار ها گاهی به مصرف دارو های خاص و گاهی به استفاده از محصولات گیاهی مربوط می شود.
اگر به تازگی متوجه نازک شدن موی سر خود شده اید و یا اگر نگران هستید که چنین وضعیتی را دیر یا زود تجربه کنید، خواندن ادامه این مطلب به شما توصیه می شود.
چرا نازک شدن مو ها اتفاق می افتد؟
اولین مرحله از مواجه شدن با نازک شدن موی سر، پی بردن به این مسئله است که دقیقا چه اتفاقی در بدن شما، چنین وضعیتی را به وجود آورده است.
بر خلاف ریزش مو، نازکی مو ها منجر به طاسی نمی شود اما به طور معمول، شرایط ظاهری نامطلوبی برای مو ها به وجود می آورد.
نازک شدن مو به شکل تدریجی اتفاق می افتد. این به آن معنی است که شما برای متوقف کردن آن به اندازه کافی زمان خواهید داشت. اگر به موقع اقدام کنید، شاید بتوانید جلوی ادامه پیدا کردن این روند را بگیرید. برای این کار ابتدا باید یک سوال بسیار مهم از خودتان بپرسید. چرا مو ها نازکی را تجربه می کنند؟
سبک زندگی ناسالم، به طور معمول بیشترین نقش را در نازک شدن مو ها دارد و دلیل اصلی چنین اتفاقی به شمار می رود.
1- آسیب زدن به مو ها با مواد شیمیایی : وقتی روی مو های خود بیش از حد از رنگ های شیمیایی و یا نرم کننده های متعدد استفاده کنید، شرایط را برای نازک شدن آن ها فراهم آورده اید.
2- استفاده از ژل و اسپری های مضر : به طور کلی بسیاری از افراد، دائما از ژل مو، تافت، رنگ های موقت و اسپری های مختلف برای مو های خود بهره می برند. شاید این محصولات، فرم مطلوب و زیبایی به مو های شما بدهند اما فراموش نکنید که همین محصولات، می توانند موجب نازک شدن مو ها شوند و کیفیت مو ها را به حداقل برسانند.
3- بیش از حد محکم بستن موی سر : برای جلوگیری از نازک شدن مو سر، باید در انتخاب مدل مو همیشگی خود دقت کافی را به خرج بدهید. استفاده دائمی از مدل هایی مثل دم اسبی که در آن ها مو ها به شدت سفت بسته می شوند، یکی از دلایل نازکی مو ها به شمار می رود. اگر از این مدل ها استفاده می کنید، هر چند وقت یک بار مدل مو خود را عوض کنید و به اندازه کافی به مو ها استراحت بدهید.
4- کمبود آهن و مواد معدنی : اگر در بدن شما به اندازه کافی آهن وجود نداشته باشد، مو ها پس از مدتی کیفیت خود را از دست داده و نازک می شوند. همچنین کمبود پروتئین و سایر مواد مغذی در جریان خون شما، موجب ضعف فولیکول ها و در نهایت نازکی مو ها خواهد شد.
5- استرس بالا و کنترل نشده : حتما می دانید که استرس بالا، چه مشکلات بزرگی برای سلامتی شما به وجود می آورد. نازک شدن موها، یکی از این مشکلات به شمار می رود. استرس زیاد، تعادل هورمونی بدن را به هم می زند و این موضوع، یکی از دلایل جدی صدمه دیدن فولیکول ها محسوب می شود.
دلایل دیگر نازک شدن مو ها
نازک شدن مو ها، دلایل دیگری نیز دارد که ممکن است در مقاطع مختلفی از زندگی اتفاق بیافتند. گاهی نازکی مو ها در اثر این عوامل، موقتی است اما گاهی به صورت دائمی فرد را آزار می دهد.
- عوامل ارثی و ژنتیکی
- تولد نوزاد پس از دوران بارداری
- تغییرات هورمونی شدید
- کم کردن شدید وزن در زمان کوتاه
- بیماری سیستم ایمنی بدن
- مشکلات و اختلالات پوستی
نازک شدن مو، می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. دلایلی که البته کم تر مرسوم هستند و تنها برای افراد بسیار کمی، موجب نازکی مو ها می شوند.
- اختلال موکنی
- اختلال در خوردن غذا
- تب بسیار بالا
آیا نازک شدن مو، همان آلوپسی است؟
خیلی ها تصور می کنند که نازک شدن مو ها، همان بیماری آلوپسی است. البته که پدیده نازک شدن مو ها، ممکن است منجر به ریزش مو شود اما این وضعیت با بیماری آلوپسی که در واقع ریزش گسترده مو را رقم می زند، یکسان نیست و شرایط خاص خودش را دارد.
روش های درمانی نازک شدن مو ها
برای درصد زیادی از افراد، نازک شدن مو حتی در خانه نیز قابل درمان است. اگر گزینه های زیر را در نظر بگیرید، ممکن است بتوانید مشکل نازک شدن مو سر خود را در خانه نیز برطرف کنید.
1- سر خود را به آرامی ماساژ بدهید. تکرار روزانه این فعالیت می تواند جریان خون را در سر شما تقویت کند. این ساده ترین و بی هزینه ترین روش مقابله با نازک شدن مو به شمار می رود.
2- از روغن های گیاهی مفید برای مو های خود استفاده کنید. البته قبل از استفاده این روغن ها، مطمئن شوید که بدن شما به آن ها واکنش آلرژیک نشان نمی دهند.
3- از شامپو های مخصوصی برای شستشوی سر استفاده کنید که خواص ضد نازک شدن مو دارند.
4- مصرف مولتی ویتامین ها را حتما در برنامه روزانه خود قرار بدهید.
5- هر روز یک بار قرص فولیک اسید مصرف کنید.
6- مصرف بیوتین را جدی بگیرید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این ویتامین با تاثیری که روی آنزیم ها دارد، می توانید با نازک شدن مو ها مقابله کند.
7- اسیدهای چرب امگا 3 را فراموش نکنید. این اسید های ضروری توسط بدن ساخته نمی شوند و مصرف آن ها، سلامتی شما را در وضعیت مطلوبی قرار می دهد.
8- ماینوکسیدیل به عنوان یکی از موثر ترین دارو های مربوط به مو در تمام دنیا شناخته شده است. این دارو را می توانید با مشورت پزشک برای مو های خود در نظر بگیرید.
9- فیناستراید نیز می تواند برای مردان بسیار مفید باشد. خانم ها باید از مصرف این قرص پرهیز کنند. چرا که فیناستراید ممکن است عوارض جانبی بسیار زیادی برای آن ها به وجود بیاورد.
10- لیزر درمانی روش دیگری است که در شرایط اصولی و کنترل شده، می تواند از نازک شدن مو سر شما جلوگیری کند و تقویت مو ها را به دنبال داشته باشد.
جمع بندی نهایی
روند نازک شدن مو ها در نگاه اول کمی نگران کننده به نظر می رسد اما روش های ساده درمانی، می توانند این روند را متوقف کنند.
اگر پس از این درمان نیز دچار نازک شدن مو شدید و به مرور زمان ریزش شدید مو را تجربه کرده اید، بهتر است حتما برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.
اگر ریزش مو به شکل گسترده ای برای شما اتفاق بیافتد، بهترین و موثر ترین راه برای رسیدن به وضعیت ظاهری مطلوب، کاشت مو طبیعی در سر شما خواهد بود.