فهرست مطالب
از چه سنی پوست چروک می شود ؟
از چه سنی پوست چروک می شود ؟
از سن 25 سال خطوط ریز و درشت بر روی پوست صورت شروع به تشکیل می کنند. می توان گفت اولین علائم پیرشدن پوست و از دست دادن حالت ارتجاعی پوست را می توان از این سن حس کرد.
البته برای ایجاد چین و چروک نمی توان سن قطعی در نظر گرفت زیرا علاوه بر سن، مسائل ژنتیکی و نوع خلقیات و زندگی افراد هم در زمان ایجاد چین و چروک موثر می باشند.
پیرشدن پوست می تواند علت های متعددی داشته باشند. برخی علت های پیرشدن پوست غیر قابل درمان هستند و امکان جلوگیری از رخداد آنها وجود ندارد. افزایش سن مهم ترین علت پیرشدن پوست به شمار می رود که غیر قابل تغییر است و نمی توان از آن جلوگیری کرد. نمی توان گذشت زمان و بالارفتن سن را تغییر داد و نادیده گرفت.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
پیرشدن پوست سه نشانه ی بارز دارد. ایجاد چین و چروک روی پوست، از دست دادن حجم و از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست صورت از این نشانه ها هستند.
اولین علامت پیر شدن پوست، ایجاد خطوط ریز و درشت در پوست صورت می باشد. این خطوط در بعضی قسمت ها به ویژه در قسمت اطراف چشم ها و اطراف لب (که به خطوط خنده هم معروف است)، بیشتر به وجود می آیند و قابل ملاحظه هستند.
علاوه بر ایجاد چین وچروک، پیر شدن پوست می تواند با از دست دادن حجم صورت نمایان شود. زمانی که صورت حجم خود را از دست می دهد، پوست حالت افتادگی پیدا می کند و فرد غمگین و کسل به نظر می رسد. همچنین با پیر شدن پوست، خاصیت ارتجاعی پوست کاهش می یابد. پوست صورت با افزایش سن استحکام خود را هم از دست می دهد.
انواع چین و چروک و سن ایجاد آن ها
متخصصان پوست چین وچروک ها را به دو دسته ی ایستا و پویا تقسیم نموده اند. چین و چروک های پویا در واقع آن دسته از خطوطی هستند که در هنگام حرکات برخی عضلات موجود در صورت اتفاق می افتند.
مهم ترین این حرکات، حرکاتی است که هنگام خندیدن افراد، در کنار چشم ها و همچنین اطراف لب ها سبب ایجاد خطوط ریز و درشت می شوند. اما چین و چروک های ایستا، نه تنها در هنگام حرکات عضلات مختلف صورت، بلکه در حالت استراحت عضلات هم بر روی پوست صورت وجود دارند. چین و چروک های پویا معمولا خطوط کم عمق تری نسبت به انواع ایستا دارند و در سن پایین تری هم به وجود می آیند.
اما چین و چروک های ایستا عمیق تر و مشخص تر هستند و در سن بالاتری بر روی پوست نمود پیدا می کنند. چین و چروک های پویا معمولا در انتهای دومی دهه از زندگی شروع به تشکیل شدن می کنند اما نوع ایستای چین و چروک ها حدودا یک دهه بعد نمایان می شوند.
علت ها، روش های جلوگیری و درمان چین و چروک
چین و چروک های زودرس ایجاد شده بر سطح پوست علت های متعددی می توانند داشته باشند که در ادامه به برخی از این علت ها و راه های جلوگیری و درمان آن ها می پردازیم :
نحوه ی خوابیدن خود را تغییر دهید: بسیاری از افراد عادت به خوابیدن رو ی شکم و معده ی خود دارند. این کار باعث می شود که به مرور زمان، چین و چروک های زیادی بر روی پوست افراد تشکیل شود.
بهتر است برای جلوگیری از ایجاد این نوع از چین و چروک ها، از خوابیدن در این حالت خودداری کنید. در ضمن زمان خوابیدن شبانه هم می تواند سلامت پوست و جلوگیری از چروک شدن پوست را تضمین نماید.
خوابیدن از ساعت ده شب در دنیای امروز کاری سخت است اما اگر به آن عمل کنید از نتایج فوق العاده ای در سلامتی کل اعضای بدن به ویژه پوست خود لذت خواهید برد.
میان وعده های حاوی قند زیاد را فراموش کنید : استفاده فراوان از قندها و کربوهیدرات ها در برنامه ی غذایی روزانه، می تواند علاوه بر مشکل دیابت، عامل به جود آورنده ی بسیاری از مشکلات پوستی مانند، چین و چروک های روی پوست صورت باشد. پزشکان اغلب استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه را به جای قند ها توصیه می کنند.
از ضد آفتاب مناسب استفاده کنید: استفاده از ضد آفتاب مناسب پوست و شرایط پوستی خود، می تواند تا حد قابل توجهی از ایجاد چروک های ریز و درشت بر روی پوست جلوگیری کند.
آب کافی در روز بنوشید : نوشیدن آب کافی نه تنها می تواند شادابی و درخشان تر شدن پوست را ایجاد نماید، بلکه از ایجاد خطوط چین و چروک های مزاحم پوستی هم جلوگیری نماید.
استفاده از سیگار و انواع مختلف دخانیات را کنار بگذارید : نه تنها افرادی که استفاده ی مداوم از سیگار دارند، بلکه افرادی که در معرض دود ناشی از مصرف سیگار و دیگر دخانیات هستند هم خطر شل شدن پوست و ایجاد چین و چروک ها و خطوط ریز و درشت را تجربه می کنند.
از استرس ها و اضطراب های روزمره دوری کنید : به جرئت می توان ادعا نمود که کمتر بیماری ای وجود دارد که استرس و اضطراب در ایجاد و یا شدت گرفتن آن نقش نداشته باشد. سلامتی پوست و جلوگیری از ایجاد خطوط مزاحم و چروک ها هم می تواند درگرو آرامش داشتن و دوری از استرس ها باشد.
گذر عمر و ایجاد چین و چروک
در دهه ی بیست سالگی، خط های ریز و درشت بر روی قسمت پیشانی شروع به تشکیل شدن می کند. اغلب خانم ها برای جلوگیری از عمیق شدن این خطوط و از بین بردن آن ها، اقدام به تزریق بوتاکس می کنند. این امر سبب کم شدن سرعت تشکیل چروک های بعدی هم می شود.
در دهه ی سی سالگی، خطوط ایجاد شده بر روی پوست صورت را اغلب خطوط اخم می گویند. در ضمن در این برهه از زندگی هر فرد، به دلیل افزایش میزان زمان قرار گرفتن مقابل نور خورشید، به اصطلاح پوست شروع به پیر شدن و طاهر شدن آثار پیری می کند. از علائم پیر شدن پوست در این مرحله می توان به آغاز شل شدن پوست اشاره نمود.
دهه ی چهل سالگی آغاز عمیق تر شدن خطوط ریز و درشت چین و چروک های پوستی می باشد. در این زمان به طور کاملا مشهود متوجه آثار شل شدگی و پیر شدن پوست می شوید. خطوط اخم بسیار عمیق می شوند.
پزشکان توصیه به استفاده از ویتامین که باعث تحریک ساخت کلاژن در پوست می شوند را، از ابتدای این دهه از زندگی توصیه می کنند. کرم های ضد چروک هم می توانند از وخیم تر شدن این چین و چروک ها جلوگیری کنند.
دهه ی پنجاه به بعد، خطوط چین و چروک جدید تشکیل می شوند. چروک اطراف لب و دهان از جمله این خطوط مختلف می باشند. این خطوط در هنگام خندیدن، حرف زدن و به طور کلی در حالت استراحت پوست صورت هم نمایان می باشند.
برا یاز بین بردن این آثار و شواهد، درمان های متفاوت و متنوعی وجود دارند که هر کدام ممکن است مزایا ومعایبی هم داشته باشند. استفاده از روش لیزر درمانی، تزریق فیلر، ژل و کلاژن از جمله این روش های درمانی می باشند.