فهرست مطالب
تزریق پلاسما برای ریزش مو
تزریق پلاسما برای ریزش مو
پلاسما درمانی و یا تزریق پلاسما برای مقابله با ریزش مو یک درمان پزشکی سه مرحله ای است که در آن ابتدا خون فرد استخراج می شود، سپس این خون فراوری می شود و در مرحله ی آخر روی پوست سر تزریق می شود.
در جامعه ی پزشکی و متخصصین امر ریزش مو، عده ای باور دارند که تزریق پلاسما می تواند جلوی ریزش مو را بگیرد. حتی برخی بر این باورند که می توان این روش را به نوعی کاشت مو هم در نظر گرفت!
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
به این صورت که این عمل باعث افزایش میزان خون رسانی به فولیکول های مو می شود و در نتیجه ی آن مو ها به شکل طبیعی شروع به رشد می کنند و به تدریج به ضخامت و استحکام مطلوب می رسند. البته در مواردی هم برای رفع کامل ریزش مو، پلاسما درمانی با دیگر درمان های کاشت مو ترکیب می شود.
اگر چه هنوز تحقیقات و آزمایش ها برای بررسی نتایج قطعی تزریق پلاسما بر ریزش مو ادامه دارد، اما این روش درمانی برای درمان مشکلاتی مانند بهبود تاندون های آسیب دیده، رباط ها و عضلات از دهه های اخیر مورد استفاده قرار می گیرد.
روند تزریق پلاسما برای رفع ریزش مو
همان طور که گفته شد تزریق پلاسما برای مقابله با ریزش مو سه مرحله ی کلی دارد که در این بخش آن ها را بررسی می کنیم.
این سه مرحله در سه جلسه ی درمانی تکرار می شوند و فاصله ی بین این جلسات بین چهار الی شش هفته است. همچنین برای نگهداری و ترمیم روند بهبودی، در این بازه زمانی جلسات ترمیمی برگزار می شود.
مرحله ی اول
از شما خون گرفته می شود (معمولا از بازو) و این خون داخل یک دستگاه سانتریفیوژ قرار می گیرد. سانتریفیوژ دستگاهی است که با سرعت بسیار بالا می چرخد و این چرخش باعث می شود تا مایعات خون بر اساس غلظت و چگالی که دارند از یکدیگر جدا شوند.
مرحله ی دوم
بعد از آن که خون شما ده دقیقه داخل سانتریفیوژ چرخید، خون به سه لایه ی مختلف تجزیه می شود:
- پلاسما با پلاکت ضعیف
- پلاسما با پلاکت قوی
- سلول های خونی قرمز
مرحله ی سوم
پلاسمایی که پلاکت قوی دارد با یک سرنگ کشیده می شود و به ناحیه ای از پوست سر که نیازمند رویش مو است تزریق می شود.
تمام این مراحل در عرض حدود یک ساعت انجام می شوند. همچنین در اغلب موارد فرد بعد از تزریق پلاسما روی پوست سر خود، می تواند به راحتی به خانه برگردد و محدودیت خاصی برای انجام فعالیت های روتین و همیشگی او به وجود نخواهد آمد.
آیا تزریق پلاسما برای ریزش مو مفید است؟
همانطور که گفته شد هنوز تحقیقات درباره ی اثرگذاری پلاسما بر درمان ریزش مو ادامه دارد و به همین دلیل هنوز نمی دانیم که تزریق پلاسما برای چه افرادی و تحت چه شرایطی بیشترین کارایی را دارد.
اما مجموعه تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۹ روی ۴۶۰ نفر از متقاضیان انجام پلاسما درمانی برای مقابله با ریزش مو انجام شد، نشان داد که در اکثر این موارد تزریق پلاسما به نتایج مثبتی رسیده است. به این صورت که مو ها دوباره از فولیکول های مو رشد کردند و به تدریج بر ضخامت و تراکم آن ها افزوده شد.
اما از آن جایی که این افراد در کلینیک ها و توسط دکتر های مختلف مورد پلاسما درمانی قرار گرفتند، روند آمادگی آن ها برای این تزریق، تکنیک اجرای درمان و همچنین فاصله ی زمانی بین جلسات درمانی با یکدیگر متفاوت بود. به همین دلیل عده ای باور دارند که این موارد در میزان تاثیر گذاری تزریق پلاسما بر ریزش مو موثر هستند و باید تحقیقات بیشتری برای یافتن یک برنامه ی استاندارد انجام شوند.
در مورد ماندگاری اثر این تزریق هم باید گفت از آن جایی که پلاسما دلیل اصلی ریزش مو و ضعیف شدن فولیکول ها را درمان نمی کند، به همین دلیل ممکن است فرد دوباره دچار ریزش شود؛ اما برای مقابله با برگشت ریزش، جلسات ترمیمی هر چهار الی شش ماه یک بار برگزار می شوند تا اثر آن را تمدید کنند. این که دقیقا هر چند ماه یک بار به جلسه ی ترمیمی نیاز باشد بستگی به شرایط پزشکی و بدنی خاص هر فرد دارد.
خطرات و عوارض تزریق پلاسما برای ریزش مو
پلاسما درمانی هیچ عوارض و خطر بزرگی ندارد و دلیل این امر این است که از خون خود شما برای تزریق به پوست سر استفاده می شود.
تنها عوارضی که برای پلاسما درمانی وجود دارد همان عوارضی است که در همه ی درمان هایی که با تزریق انجام می شوند وجود دارد. عوارضی مانند آسیب دیدن رگ های خونی، بروز عفونت و یا جای زخم که البته اگر در یک کلینیک معتبر اقدام به تزریق پلاسما بکنید، احتمال بروز این عوارض نیز نزدیک به صفر است.
چه کسانی نمی توانند برای ریزش مو از تزریق پلاسما استفاده کنند؟
اگر چه هنوز نمی دانیم تزریق پلاسما برای درمان ریزش مو برای چه دسته از افرادی بهترین نتیجه را دارد، اما این را می دانیم که کدام دسته از افراد نباید از این روش استفاده کنند چرا که برای آنها خطر ساز است.
برای جلوگیری از بروز این خطرات، وقتی به کلینیک برای پلاسما درمانی مراجعه می کنید، مطمئن شوید که تمام سوابق پزشکی خود و داروهایی که مصرف می کنید و یا دارو هایی که به آن ها حساسیت دارید را با پزشک خود در میان بگذارید.
اگر دارو های رقیق کننده ی خون مصرف می کنید، به سیگار اعتیاد شدید دارید و یا سابقه ی سوء مصرف الکل و مواد مخدر را دارید، به شما اجازه ی انجام این تزریق داده نخواهد شد. همچنین مبتلایان به برخی بیماری های خاص مانند بیماری های پوستی و یا سرطان گزینه ی مناسبی برای تزریق پلاسما به منظور پیشگیری از ریزش مو نیستند.
هزینه ی تزریق پلاسما برای درمان ریزش مو چقدر است
پیش تر گفته شد که تزریق پلاسما در سه جلسه به فاصله ی چهار الی شش هفته ای یک دیگر انجام می شود. بعد از آن هر چهار الی شش ماه یک جلسه ترمیمی نیز برگزار خواهد شد. هزینه ی این جلسات و به طور کلی پلاسما درمانی، قبل از هر چیز به محل زندگی شما و نرخ خدمات درمانی در آن محدوده بستگی دارد.
کیفیت و به روز بودن تجهیزاتی که در فرایند تزریق پلاسما مورد استفاده قرار می گیرند نیز بر قیمت این درمان اثر گذار است. مورد آخری که بر هزینه های شما تاثیر می گذارد، مصرف مکمل های مغذی است که برای تقویت بدن خود باید استفاده کنید.
اکثر شرکت های بیمه هزینه های ناشی از تزریق پلاسما برای درمان ریزش مو را پوشش نمی دهند چرا که آن را یک درمان مربوط به زیبایی ارزیابی می کنند. برای اطمینان بیشتر می توانید با شرکت بیمه ی خود تماس بگیرید و مطمئن شوید که آیا بیمه هزینه های شما را پوشش خواهد داد یا خیر.
در نهایت اگر نگران ریزش مو خود هستید و به دنبال راهی برای درمان آن می گردید، چندین گزینه پیش روی خود دارید. استفاده از کاشت مو که یک راه حل مطمئن و دائمی است.
استفاده از روش پلاسما درمانی هم یکی دیگر از این راه ها است و اگر چه گفته شد که هنوز درباره ی میزان اثر بخشی آن اطلاعات کافی وجود ندارد، اما از آن جایی که این روش یک روش ایمن و بدون خطر است می توانید با خیال راحت آن را امتحان کنید.
شاید شما یکی از آن افرادی باشید که تزریق پلاسما روی سر آن ها جواب می دهد و فولیکول های مو شما دوباره شروع به رشد می کنند و این گونه مشکل ریزش مو در شما برطرف خواهد شد. با دکتر خود مشورت کنید و با کمک او بهترین راه حل برای خود را پیدا کنید.