فهرست مطالب
چه غذاهایی باعث ایجاد آکنه می شود؟
چه غذاهایی باعث ایجاد آکنه می شود؟
ایجاد آکنه بر روی پوست و ایجاد لک بعد از آن یکی از معضلاتی است که افراد بسیاری را به خود درگیر کرده است. در بسیاری از مواقع دلایل مشخصی برای ایجاد آکنه در پوست وجود ندارد. ممکن است عوامل بسیاری در ایجاد آکنه در افراد نقش داشته باشد.
می توان یکی از مهمترین این عوامل را نقش تغذیه دانست. تغذیه نامناسب می تواند سیستم داخلی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو رشد جوش می تواند ارتباط مستقیمی با تغذیه افراد داشته باشد.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
پزشک متخصص در ابتدا باید دلیل ایجاد آکنه در افراد را به درستی تشخیص دهد تا بتواند درمان مناسب با آکنه را برای آنها در نظر بگیرد. از آنجایی که جوش دارای باکتری در خود است در صورتی که در آن دستکاری کنید می تواند به راحتی در پوست شما پخش شود.
دلیل ایجاد آکنه ممکن است هورمونی باشد. در هر صورت اگر با ایجاد جوش در پوست خود مواجه شدید از دست زدن و یا خالی کردن آن خودداری کنید. در همچنین مواقعی ویروس آکنه می تواند به راحتی گسترش پیدا کند و ظاهر شما را با مشکلات بسیاری روبرو کند.
آیا تغذیه در ایجاد آکنه نقش دارد؟
تغذیه می تواند به عنوان یکی از عوامل مهم ایجاد آکنه در افراد مورد بررسی قرار گیرد.
موادی که در برخی از غذاها وجود دارد می تواند دارای مقادیر بسیار زیادی اسیدهای چرب و امگا6 ،کالری مضر و بسیاری دیگر از مواد نامناسب باشند که می تواند در صورت افزایش در بدن نقش موثری در ایجاد جوش داشته باشند.
از آنجایی که افزایش این مواد می تواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کند تا با آنها مقاله کند، در نتیجه با افزایش فعالیت های مولکولی در بدن، تکثیر سلول های پوستی در حد بالایی صورت می گیرد که می تواند منجر به ایجاد لک های آکنه در افراد شود.
چه غذاهایی باعث ایجاد حساسیت و آکنه خواهد شد؟
طبق بررسی های انجام شده بر روی رژیم غذایی افراد، دانشمندان و محققان توصیه می کنند که از برخی از مواد غذایی کمتر استفاده کنید تا دچار آکنه در پوست خود نشوید. این مواد غذایی را می توانیم به صورت زیر بررسی کنیم.
- استفاده از شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده می تواند در برخی از افراد جوش های بسیاری را ایجاد کند. معمولا این مواد در نان، غلات، دسرها و مواد خوراکی شیرین، ماکارونی، نوشیدنی های شیرین و هر چیزی که با شکر تولید شده باشد وجود دارند.
- این مواد به سرعت در خون افراد پخش می شود و می تواند قند خون را بالا ببرد. در نتیجه بدن برای مقابله با ایجاد دیابت در خود انسولین زیادی تولید می کند.
تحقیقات نشان می دهد که با افزایش انسولین هورمونهای آندروژن بیشتر فعال می شوند و این امر می تواند رشد سلول های پوستی و ایجاد آکنه در پوست را سبب شود. - استفاده از محصولات لبنی چرب و تولیداتی که با این محصولات صورت می گیرد می تواند به شدت ایجاد آکنه کمک کند. شیر می تواند انسولین خون را افزایش دهد و باعث ایجاد جوش شود. همچنین به دلیل داشتن اسیدهای آمینه می تواند بر کبد تاثیر بگذارد و رشد آکنه را افزایش دهد.
- یکی از غذاهای که فاقد ارزش غذایی است و متاسفانه امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، فست فود است. این غذا می تواند میزان چربی، کالری، و کربوهیدرات را در بدن افزایش دهد. موادی مانند سیب زمینی سرخ شده، همبرگر، پیتزا و بسیاری دیگر از فست فود ها می تواند خطر رشد باکتری های آکنه را تا 40 درصد بیشتر کند.
ممکن است سطح هورمونها نیز در اثر استفاده از این مواد غذایی دچار تغییر شود که این امر به رشد جوش ها می تواند منجر شود.
- مواد غذایی که دارای چربی های امگا 6 هستند می توانند اسیدهای چرب در بدن را افزایش دهند. این مواد می تواند در روغن ذرت و سویا به مقادیر قابل توجهی وجود داشته باشد.
- مصرف بیش از حد شکلات تیره می تواند در دراز مدت باعث ایجاد آکنه شود. این مواد خوراکی می توانند واکنش سیستم ایمنی را افزایش دهند. باکتری های ایجاد شده در اثر جوش می تواند از این طریق افزایش پیدا کنند.
- پودر پروتئین پنیر با داشتن اسیدهای آمینه لوسین و گلوتامین می تواند در رشد سلول های پوستی و تقسیم آنها تاثیر به سزایی داشته باشد. در نتیجه جوش می تواند از این طریق در پوست بیشتر مشاهده شود. همچنین این مواد می توانند انسولین خون را افزایش دهند که می تواند دلیل دیگری برای ایجاد آکنه عنوان شود.
- خوردن غذاهایی که دارای مواد تحریک کننده در خود هستند می تواند حساسیت زا باشد. در این صورت سطح مولکول های که به عنوان ضد التهاب در بدن ساخته می شوند بالاتر می رود تا با عامل حساسیت زا مقابله کند. این افزایش فعالیت می تواند منجر به ایجاد آکنه شود.
- مواد شور می تواند باعث ایجاد کمبود آب در بدن شوند. برای اینکه پوست بتواند با این کمبود آب بجنگد به تولید چربی روی می آورد.
نقش تغذیه در رفع آکنه و جوش
در کنار مواد غذایی که می تواند به ایجاد آکنه در افراد منجر شود می توانید از موادی استفاده کنید که ایجاد این نوع عارضه را در شما کاهش دهد. این مواد می توانند به پاکسازی پوست شما کمک کنند و در کاهش ایجاد آکنه نقش موثری داشته باشند.
- استفاده از اسیدهای چرب امگا 3 به عنوان یک منبع ضد التهابات پوستی می تواند در کم نمودن جوش بسیار موثر باشد.
- استفاده از چای سبز به دلیل خواص پلی فنولی که در خود دارد می تواند به کاهش سبوم و التهابات آکنه ای کمک کند.
- مواد پروبیوتیک می تواند به تولید میکروبیوم در روده بیانجامد در نتیجه خطر ابتلا به آکنه را تا حد زیادی کم می کند.
- مصرف ویتامین های A,D,E می تواند مواد مغذی مورد نیاز پوست را ایجاد کند و سیستم ایمنی پوست شما را بالاتر ببرد.
- خوردن سبزیجات به دلیل داشتن مواد مغذی و بدون چربی می تواند منبع مناسبی برای جلوگیری از ایجاد جوش در نظر گرفته شود. همچنین فیبر مورد نیاز بدن از این طریق می تواند به راحتی تامین شود.
- نوشیدن آب و مایعات می تواند رطوبت مورد نیاز پوست شما را ایجاد کند. خشکی پوست می تواند به ایجاد آکنه بیانجامد. بنابراین از مصرف آب غافل نشوید. همچین سموم بدن با مصرف آب می توانند از بدن دفع شوند.
پیشگیری و درمان آکنه با تغذیه مناسب
همانطور که گفته شد موادی که در برخی از غذاها وجود دارد می تواند ایجاد آکنه را تشدید کند. ممکن است شما با مصرف این غذاها ، مواد مضر برای رشد آکنه را بیشتر پرورش دهید. از آنجایی که جوش نوعی بیماری است که می تواند لک های پوستی ایجاد کند در صورتی که به آن مبتلا شدید از دستکاری آن پرهیز کنید.
ایجاد لک بعد از جوش می تواند از معضلاتی باشد که بعد از آکنه به آن دچار می شوید. می توانید با رژیم های غذایی مناسب در درمان و یا پیشگیری از ایجاد لک های پوستی تا حدود زیادی خودداری کنید. لک های جوش می تواند تا مدتی بر روی پوست شما وجود داشته باشد.
از غذاهایی استفاده کنید که کلاژن سازی پوست را سرعت می بخشند و منجر به رفع لک های پوستی در شما می شوند. بنابراین با رژیم غذایی درست و اصولی می توانید از ایجاد لک های آکنه در پوست خود جلوگیری کنید.