پوست و مو

چه عواملی باعث پسوریازیس پوست سر می شود؟

چه عواملی باعث پسوریازیس پوست سر می شود؟

چه عواملی باعث پسوریازیس پوست سر می شود؟

بیماری پوستی پسوریازیس یا صدفک یک بیماری رایج و البته بسیار ناخوشایند است که باعث می شود پوست سر به شکل تکه های بزرگ و پوسته پوسته شده در بیاید. این بیماری می تواند روی نقاط مختلفی از بدن خود را نشان دهد. پسوریازیس پوست سر، همان طور که از اسم آن مشخص است علائم خود را روی سر افراد نشان می دهد.

چه عواملی باعث پسوریازیس پوست سر می شود؟ در برخی از افراد، صدفک فقط روی یک ناحیه از سر بروز پیدا می کند اما در برخی دیگر نیز تمام نواحی پوست سر درگیر علائم این بیماری پوستی می شوند. برای کاهش شدت علائم آن راه ها و درمان های موثر گوناگونی وجود دارد. ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که علت بروز پسوریازیس پوست سر چیست و این که اگر دچار صدفک شدید چه گونه می توانید آن را درمان کنید.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

پسوریازیس روی پوست سر را چگونه تشخیص دهیم؟

نرخ شیوع بیماری پسوریازیس نسبتا بالا است و تحقیقات در بریتانیا نشان داده حداقل سه درصد از جمعیت این کشور به این بیماری مبتلا هستند.

همان طور که گفته شد صدفک انواع مختلفی دارد و در نقاط مختلف بدن می تواند خود را نشان دهد، اما حدود نیمی از افرادی که دچار این بیماری می شوند، علائم خود را روی پوست سر خود نشان می دهند.

برای درمان صدفک، تشخیص زود هنگام بسیار مهم و تاثیر گذار است. حتی ممکن است قبلا هیچ گونه نشانه و علامتی از صدفک روی پوست خود نداشته باشید اما به طور ناگهان علائم آن ظاهر شوند.

همچنین توجه داشته باشید که بیماری های دیگری هم هستند که علائم آن ها با علائم پسوریازیس شباهت دارد و نباید آن ها را با هم اشتباه بگیرید؛ بنابراین قبل از آن که خودتان اقدام به درمان بیماری کنید، به یک دکتر مراجعه کنید تا بیماری شما دقیقا تشخیص داده شود.

چه عواملی باعث پسوریازیس پوست سر می شود؟ بیماری پسوریازیس پوست سر چه علائمی دارد؟

در ابتدا تکه هایی از پوست سر حالت فلس مانند به خود می گیرند و پوسته پوسته می شوند. این تکه ها ممکن است نقره ای و یا قرمز رنگ باشند. در اغلب موارد این علائم نشان دهنده ی نوع متوسط بیماری هستند.

در انواع شدیدتر این بیماری پوستی، علائم دیگری نیز روی پوست سر خود را نشان می دهند. به طور کلی این علائم به این شکل هستند:

  1. احساس سوزش و یا خارش روی پوست سر
  2. تکه هایی از پوست سر باد می کنند و پوست ناهموار می شود
  3. تکه های متورم و باد کرده ی پوست سر، پوسته پوسته می شوند
  4. پوست سر دچار خشکی می شود

در برخی افراد نیز مشاهده می شود که بیماری در نواحی اطراف پوست سر خود را پخش می کند. به این صورت که علائمی از بیماری روی پیشانی، گردن و یا گوش ها خود را نشان می دهند.

آیا پسوریازیس باعث ریزش مو می شود؟

ریزش مو می تواند یکی دیگر از علائم این بیماری روی پوست سر باشد. در اغلب موارد، افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند، ریزش مو موقتی است و اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود و درمان مناسب ارائه شود، رشد مو دوباره آغاز می شود و مو ها به حالت قبل برمی گردنند.

علت بروز پسوریازیس روی پوست سر چیست؟

محققین به این نتیجه رسیده اند که نشانه هایی وجود دارد که بیان می کند صدفک به سیستم ایمنی بدن مربوط می شود. در واقع محققین بر این باور هستن که می شود این بیماری پوستی را در دسته ی بیماری های خود ایمنی طبقه بندی کرد.

منظور از بیماری های خود ایمنی، بیماری هایی هستند که طی آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه، سلول های خود بدن را به عنوان عامل بیگانه و آسیب زا شناسایی می کند و به همین دلیل به آن ها حمله می کند. وقتی این اتفاق می افتد، سلول های پوستی شما بسیار سریع تر از حالت عادی شروع به تقسیم شدن می کنند.

در حالت عادی، تولید سلول های جدید پوستی روی پوست سر به هفته ها زمان نیاز دارد؛ اما اگر به پسوریازیس پوست سر مبتلا شوید، این سلول ها ظرف مدت تنها چند روز روی پوست سر تولید می شوند.

مشکلی که تولید سریع سلول ها روی پوست سر به وجود می آورد این است که بدن فرصت نمی کند تا سلول های پوستی قدیمی را به موقع از خود جدا کند و این باعث می شود تا سلول ها بیش از حد عادی روی هم جمع شوند.

دقیقا در همین لحظه است که پوست سر شما شروع به تورم و باد کردن، خشک شدن و پوسته پوسته شدن می کند.

درمان هایی برای پسوریازیس

در همان ابتدای مقاله گفته شد که درمان های بسیاری برای التیام علائم ناشی از پسوریازیس موجود است. البته اولین قدم، این است که دریابید آیا به کمک یک دکتر نیاز است یا خیر! در بعضی مواقع، درمان های خانگی به تنهایی نتایج بسیار خوبی به همراه دارند؛ اما در بعضی موارد نیز نیاز به مشورت و نظر یک متخصص پوست و مو برای انجام فرایند های درمانی روی پوست سر است.

البته توجه داشته باشید که خود بیماری پسوریازیس پوست سر درمان و داروی قطعی ندارد؛ اما برای مدیریت آن و کاهش شدت علائم آن دارو های مختلفی وجود دارد که برخی از این دارو ها حتی در خانه ی شما نیز موجود هستند.

روغن نارگیل و یا روغن درخت چای

هر دوی این روغن ها خاصیت آنتی باکتریالی و ضد سوزش دارند که باعث می شود یک مرحم بسیار موثر برای سوزش و خارش پوست سر باشند. همچنین این روغن ها خاصیت مرطوب کنندگی دارند و پوست سر را از خشکی نجات می دهند.

اسید سالیسیلیک

اسید سالیسیلیک قادر است تا باکتری ها و قارچ ها را از بین ببرد. اسید سالیسیلیک در واقع جزئی از داروی آسپرین است و یک داروی مفید نه تنها برای تسکین درد، بلکه برای پسوریازیس پوست سر نیز محسوب می شود.

آلوئه ورا

آلوئه ورا به عنوان یک ضد عفونی کننده، پوست سر را تسکین می دهد و التهاب ناشی از صدفک را کاهش می دهد. برای اثر بخشی بیشتر می توانید این ماسک مو را تهیه کنید:

عصاره ای که از برگ های آلوئه ورا گرفته اید را با چند قطره از روغن نارگیل مخلوط کنید و آن را روی پوست سر خود قرار دهید. این کار را قبل از شستن مو های خود انجام دهید.

همچنین دارو های موضعی برای درمان صدفک وجود دارند که می توانید آن ها را روی پوست سر بمالید. استفاده از شامپوهای مخصوص نیز در دروان ابتلا به این بیماری می تواند مفید باشد.

خارش پوست سر ناشی از پسوریازیس

خارش پوست سر یکی از علائم رایج این بیماری پوستی است؛ اما هرگز و به هیچ وجه نباید پوست سر خود را که پوسته پوسته شده است بخارانید. چرا که خاراندن آن باعث می شود تا سوزش پوست به طرز سرسام آوری تحریک شود.

در برخی موارد، برای تسکین علائم بیماری از جمله خارش، دکتر برای شما درمان سیستمیک یا نظام مند را پیشنهاد می کند. این درمان باعث خواهد شد تا سرعت تقسیم سلول هایی که به دلیل نقص ایمنی بدن در حال تولید هستند کاهش بیابد تا از شدت علائم کاسته شود.

حمام رفتن با پسوریازیس پوست سر

در زمان ابتلا به صدفک پوستی، باید بسیار با احتیاط با پوست سر خود رفتار کنید و از هر گونه آسیب رساندن و زخم کردن آن پرهیز کنید. به همین دلیل حمام رفتن برای کسانی که به این بیماری مبتلا هستند، باید با احتیاط بیشتری همراه باشد.

مهم ترین نکته برای دوش گرفتن با این بیماری این است که دمای آب باید کاملا متعادل و ولرم باشد. چرا که هم آب داغ و هم آب سرد، باعث خشک شدن بیشتر پوست و افزایش حساسیت آن می شوند که نتیجه ی آن شدید شدن علائم بیماری است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *