کاشت مو

اسکارهای ناشی از کاشت مو و کاشت مو در محل اسکار

اسکارهای ناشی از کاشت مو و کاشت مو در محل اسکار

اسکارهای ناشی از کاشت مو

منظور ازاسکارهای ناشی از ” کاشت مو ” چیست ؟ مقاله امروز ” کلینیک پوست و مو رز” به اسکارهای ناشی از کاشت مو اختصاص دارد؛ با ما همراه باشید تا درباره میزان ماندگاری اسکارها در روش های مختلف کاشت مو و روش های پنهان سازی اسکارها اطلاعات بیشتری بدست بیاورید.

با پیشرفت تکنولوژی درمان های زیبایی برای از بین بردن طاسی سر افراد روی کار آمده اند. این تکنیک ها مزایا و معایبی به همراه خواهند داشت. یکی از معایب روش های کاشت مو، ایجاد برخی اسکار و زخم پس از درمان می باشد.

اسکارهای ناشی از کاشت مو

اسکارهای ناشی از کاشت مو یکی از مشکلات بیمارانی است که برای درمان طاسی سر خود از روش های متفاوت کاشت مو استفاده می کنند.

دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان

کاشت مو، تکنیک ها و روش های بسیار متفاوتی دارد و هر یک از این روش ها باعث ایجاد اسکارهای خاصی در روی سر بیمار می شود. البته مهارت و تجربه متخصص هم می تواند در کاهش میزان اسکارها تاثیر زیادی داشته باشد.

امروزه، روش های کاشت مو پیشرفت زیادی کرده است و عوارض آنها در مقایسه با گذشته، بسیار کمتر شده است. تکنیک کاشت مو با توجه به فاکتورهای مختلفی تعیین می شود؛ مانند الگوی ریزش موها، مقدار و کیفیت موهای اهدا کننده و ابعاد نقاط طاس.

روش های کاشت مو و بررسی اسکارهای ناشی از هر کدام از این روش ها

اگرچه روش های متعددی اعم از sut، prpو bht وجود دارد، اما معمولا دو روش از کاشت مو در بین بیماران بیشتر از سایر روش ها استفاده می شود؛

  1. کاشت مو به روش FUE
  2. کاشت مو به روش FUT

هر دو روش FUE و FUT، در طی 3 الی 6 ماه باعث رشد موهای جدید در بیمار می شوند. در ادامه هر یک از این روش ها را بررسی می کنیم:

کاشت مو

کاشت مو به روش FUE

در این فرآیند فولیکول های مو از پشت و اطراف سر ( نقاط اهدا کننده ) استخراج می شوند. جراح بوسیله پانچ کوچکی هر گرافت فولیکول مو را بصورت تکی جدا می کند. هر استخراج باعث بوجود آمدن اسکار کوچک دایره ای شکلی در روی سر می شود که قطر آن به اندازه 1 میلی متر است.

تعداد این اسکارها بستگی به تعداد فولیکول های موی استخراج شده دارد. بعد از سپری شدن دوره ریکاوری بیمار، این اسکارها در روی سر بیمار تبدیل به نقاط ریز سفید رنگ می شود.

هر فولیکول شامل 1 الی 4 عدد تار مو است. تعداد مشخصی از تارهای موها با یکدیگر پیوند زده می شوند و در نقاط گیرنده پوست سر بیمار گذاشته می شوند و برای گذاشتن هر مو، برش کوچکی روی پوست سر ایجاد می شود.

این روش از کاشت مو ساعت ها طول می کشد. ممکن است هر 2 ماه یا هر 3 ماه، این فرآیند تکرار بشود تا بیمار به بهترین نتایج حاصل از کاشت مو برسد.

کاشت مو به روش FUE بصورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می شود. کاشت مو به روش FUE نیازی به بخیه ندارد و دوره ریکاوری بیمار هم معمولا کوتاه است.

نتایج نهایی پیوند موی طبیعی به روش fue دائمی بوده و فرد پس از انجام این روش شاهد رشد مجدد موهای خود خواهد بود.

کاشت مو با روش FUT

این فرآیند به برداشت نواری از موهای اهدا کننده نیاز دارد. موهای اهدا کننده معمولا در پشت سر قرار دارند.این نوارها به قطعات کوچکتری تقسیم شده تا هر یک با توجه به نیاز سر فرد مراجعه کننده، در محل مورد نظر و لازم قرار بگیرند.

به محض اینکه نواری از موها جدا شود، پوست سر را بخیه می زنند. بخیه باعث می شود تا اسکار خطی روی پوست سر به جا بماند.این اسکار توسط موهای اطراف تنها پوشیده خواهند شد و برای رفع و از بین رفتن آنها باید چاره دیگری اندیشید.

طول این اسکار در هر بیماری متفاوت است و بستگی به سایز نواری دارد که از روی سر استخراج می شود. در بعضی از موارد، ممکن است این اسکار از گوش سمت چپ تا گوش سمت راست بیمار را در بر بگیرد.

گرافت های فولیکول مو از نوار جدا می شوند و برای پیوند در نقاط گیرنده ی پوست سر آماده می شوند. برای هر تار مو، شکاف های کوچکی روی پوست سر ایجاد می شود.

مراحل کاشت مو و زمان انجام تمامی پیوندهای لازم برای پوشش کامل نقاط طاس، بین 4 الی 12 ساعت به طول خواهد انجامید.

در این فرآیند از بی حسی موضعی استفاده می شود و بصورت سرپایی انجام می شود. بخیه ها تقریبا بعد از 10 روز کشیده می شوند. ممکن است کاشت مو با روش FUT، درد و تورم بیشتری نسبت به کاشت مو با روش FUE داشته باشد. نتایج حاصل از کاشت مو به روش FUT در هر بیماری متفاوت است.

رفع اسکار در کاشت مو با روش FUT

فرآیندهای مختلفی برای کاهش سایز اسکار در کاشت مو با روش FUT وجود دارد. البته موفقیت این فرآیندها تضمین شده نیست و بعضی از اسکارها ممکن است همچنان روی سطح پوست بیمار باقی بمانند.

با افزایش سن، پوست سر شما بطور طبیعی از وسط خم می شود. این فرآیند طبیعی باعث پهن تر شدن طول اسکار یا نمایان شدن بیشتر سرکار در روی سر می شود.

گزینه ای دیگر برای رفع اسکار در روش FUT، پیوند فولیکول های مو به روش FUE است. میزان تاثیر این روش، بستگی به ضخامت اسکار هم دارد. بافت اسکار می تواند با مصرف دارو هم نازک بشود.

البته پوستی که دارای اسکار است، نمی تواند مثل یک پوست سالم از گرافت ها محافظت نماید. پزشک به شما خواهد گفت که آیا این فرآیند برای شما موثر واقع می شود یا خیر.

هریک از این روش ها دارای مراقبت های قبل و پس از درمان برای جلوگیری از هرگونه عفونت و یا عوارض جانبی دیگر بوده و انجام دستورالعمل های پزشک الزامی می باشد.

یکی از راه های جلوگیری از ایجاد زخم، عدم استفاده از کاشت مو به روش fut به جای روش fue می باشد. زیرا در این روش پزشک برای تامین فولیکول های مورد نیاز، بخش بزرگی از سر مراجعه کننده را برش نداده و برای بستن آنها به بخیه نیازی نخواهد بود. در نتیجه زخمی نیز به وجود نخواهد آمد.

کاشت مو به روش fue این امکان را به مراجعه کننده می دهد که تنها با یکبار انجام این درمان به تراکم مورد دلخواه خود دست پیدا کند. همچنین با انتخاب این روش، نیازی به بلند کردن موها برای پوشش اسکار نمی باشد.

البته بجز روش های ذکر شده، راهکارهای دیگری نیز برای پنهان کرده اسکار وجود دارد که در ادامه به این روش ها اشاره شده است.

چگونه اسکارهای ناشی از کاشت مو را پنهان کنیم ؟

وجود اسکار و زخم بر هریک از اعضای بدن جلوه زیبایی نداشته و همه ی افراد به دنبال راهی برای نابودی و محو کردن اسکار می باشند.

علاوه بر عدم زیبایی، اسکار و زخم موجب عدم رویش مو در این نقاط از سر شده و اگر فرد مایل به کوتاه کردن موهای خود باشد، ظاهر مناسبی به وجود نخواهد آمد که این مورد نیز خود به بحث زیبایی شناسی مرتبط خواهد بود.

شاید پنهان کردن نقاطی از سر که دارای اسکار است برای شما سخت باشد ولی روش های زیادی برای مخفی کردن اسکار وجود دارد. بیمار می تواند موهایش را بلند کند تا نقاطی از سر که دارای اسکار است را به خوبی بپوشاند.

اسکار هم انواع مختلفی دارد؛ مثلا پوشاندن اسکارهایی که به شکل برآمده و برجسته روی سر ایجاد می شوند، از بقیه اسکارها سخت تر است.

این اسکارها با گذشت زمان بزرگتر می شوند و ممکن است رشد آنها تا ماه ها و حتی تا سال ها ادامه پیدا کند. در واقع پوست بعضی از بیماران مستعد چنین اسکارهایی ست.

اگر قبل از کاشت مو، چنین اسکارهایی را روی پوست سرتان دارید، حتما به پزشک خود اطلاع بدهید.

در ضمن، چند فرآیندهای پزشکی هم برای پوشاندن اسکارهای روی سرتان وجود دارد که لازم است با پزشک در این زمینه مشورت نمایید. در ادامه، چند مورد از این فرآیندها را با هم بررسی می کنیم:

لیزر فراکسل

لیزر می تواند به کاهش اسکارها کمک کند و گاهی اوقات از لیزر در ترکیب با روش های دیگر استفاده می شود. لیزر پوست آسیب دیده را مورد هدف خود قرار می دهد و باعث بهبود اسکارهای روی پوست می شود.

استفاده از لیزر برای از بین بردن زخم، مخصوص اسکارهایی می باشد که سطحی بوده و بر سر سطح پوست ظاهر می شوند. برای از بین بردن اسکارهایی که عمیق می باشند، درمان های دیگری مورد استفاده قرار می گیرد.

لیزر درمانی برای رفع زخم هایی از قبیل جای جوش، زخم های جراحی، سوختگی و زخم های ناشی از هرگونه صدمه سطحی بکار گرفته می شود و تشخیص این روش از درمان، از جانب پزشک می باشد.

نحوه انجام لیزر درمانی برای از بین بردن جای زخم ها به این صورت که است که در ابتدا پزشک محل اسکار را به دقت معاینه کرده و نواحی مورد نیاز برای درمان را علامت گذاری خواهد کرد.

سپس با استفاده از تزریق داروی بی حسی و یا کرم موضعی بی حسی، محل مورد نظر برای درمان را بی حس خواهد کرد.

در اطراف محل درمان، حوله و یا پارچه های مرطوب قرار داده تا اشعه لیزری را جذب کند. این امر به جلوگیری از تخریب پوست سالم اطراف نواحی تحت درمان، کمک خواهد کرد.

پس از گذراندن این مراحل، اشعه ساطع خواهد شد. پزشک ممکن است در حین درمان از محلول آب نمک و یا آب خنک نیز استفاده نماید.

وی برای مراقبت بیشتر ناحیه درمان شده، از پماد و پانسمان استفاده خواهد کرد.

چند ساعت پس از درمان، ممکن است کمی تورم و یا لکه ی کوچکی همانند آفتاب سوختگی بر ناحیه درمان شده ظاهر شوند. برای از بین بردن التهاب و قرمزی موجود می توانید از مرطوب کننده های موجود حداقل روزی دو بار، استفاده کرده و از مصرف سایر لوازم و وسایل آرایشی بر سر پرهیز نمایید تا دوران بهبودی گذرانده شود.

لیزر در غشای میانی پوست باعث تولید کلاژن می شود، قابلیت ارتجاعی پوست را افزایش می دهد، باعث جوانسازی پوست می شود و ظاهر کلی پوست را بهبود می بخشد.

در واقع لیزر فراکسل کاربردهای زیادی دارد و رفع اسکار ناشی از کاشت مو تنها یکی از مزیت های آن به شمار می رود و نتایج آن در هر بیماری متفاوت است.

میکروپیگمنتیشن پوست سر

میکروپیگمنتیشن پوست سر با نام های تاتو پزشکی یا تاتوی موی پوست سر هم شناخته می شود. در این فرآیند که نتایج ماندگاری را بدنبال دارد، رنگدانه ها مستقیما روی پوست سر تزریق می شوند و باعث ضخیم تر نشان دادن موها می شوند. حتی بعضی از افراد از میکروپیگمنتیشن پوست سر بجای فرآیند کاشت مو استفاده می کنند.

این رنگدانه ها توسط سیستم کامپیوتری دقیقی مورد استفاده قرار گرفته تا پس از اتمام درمان، به طور طبیعی جلوه کند. بسیاری از افراد قبل از انجام کاشت مو، از میکروپیگمنتیشن استفاده می کنند تا کمی از ظاهر طاسی سر کاسته شود.

همچنین برخی از افراد پس از انجام کاشت مو، برای پرکردن نقاط باقیمانده ای که خواستار تراکم بیشتر آن می باشند، از میکروپیگمنتیشن استفاده می کنند.

فرآیند میکروپیگمنتیشن پوست سر اسکارهایی که با روش های FUE و ” کاشت مو به روش FUT ” روی سر ایجاد می شود را رنگ می کند. البته ممکن است چندین جلسه طول بکشد تا رد اسکارها بطور کامل برطرف بشود.

تعداد جلسات بستگی به سایز ناحیه ای دارد که باید رنگدانه تزریق بشود. معمولا رنگدانه با رنگ موهای بیمار مطابقت دارد. البته توجه داشته باشید که ممکن است موهای شما خاکستری و یا روشن تر هم بشود.

تریکوپیگمنتیشن 

تریکوپیگمنتیشن، شکل موقت میکروپیگمنتیشن پوست سر است. این فرآیند هم نتایج تقریبا ثابتی را بدنبال دارد. در تریکوپیگمنتیشن، رنگدانه در لایه بالایی غشای میانی پوست تزریق می شود. مدت ماندگاری تریکوپیگمنتیشن در هر بیمار متفاوت است و معمولا بین 6 ماه تا 3 سال ماندگاری دارد.

در این روش از درمان جای اسکار ناشی از hair transplant، از سوزن های مخصوص برای تزریق رنگ استفاده می شوند. این امر موجب می شوند که رنگ مصرف شده برای پوشش اسکار، تغییر نکرده و ثابت باقی بماند.

این سوزن ها همچنین به جلوگیری از لرزش دست پزشک نیز کمک خواهند کرد.

بسیاری از افراد بر این گمان اند که تریکوپیگمنتیشن و میکروپیگمنتیشن نوعی خالکوبی بوده و با خالکوبی تفاوت چندانی نخواهند داشت. در این خصوص لازم به شفاف سازی می باشد. رنگدانه های مورد استفاده در تاتو و خالکوبی به اعماق بیشتری از پوست سر نفوذ خواهند کرد در نتیجه پس از مدتی رنگ آنها به آبی متمایل شده و دچار تغییر رنگ خواهند شد.

همچنین سوزن های مورد استفاده در تاتو دارای سری گرد بوده که با استفاده از آنها، ظاهر نهایی طبیعی نخواهد بود. بنابراین لازم است برای انجام تریکوپیگمنتیشن به جای سالن های خالکوبی، به مراکزی مراجعه نمایید که ارائه دهنده خدمات تخصصی می باشند.

امیدواریم مقاله جامع “اسکارهای ناشی از کاشت مو و کاشت مو در محل اسکار ” برای شما علاقه مندان گرامی مفید واقع گردیده باشد.

 هزینه کاشت مو

هزینه کاشت مو ” در هر بیماری متفاوت است و بر اساس فولیکول های استخراج شده، تعداد تار موهای کاشته شده، زمان کاشت مو ، تعداد جلسات مورد نیاز، روش و شرایط کاشت مو تعیین می شود.

شما می توانید با مراجعه به ” کلینیک تخصصی پوست و مو رز” و مشورت با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو، از قیمت کاشت مو خود مطلع شود. جهت مشاوره با شماره 02144067005 تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *