فهرست مطالب
ترکاندن جوش های صورت
ترکاندن جوش های صورت
ایجاد جوش صورت را می توان مشکلی شایع در بین افراد در گروه های سنی متفاوتی عنوان کرد. در واقع ایجاد این عارضه می تواند در زیبایی پوست تاثیرات منفی را بر جای بگذارد.
از آنجایی که عوامل مختلفی می تواند به ایجاد جوش صورت بیانجامد می توان گفت که در ابتدا باید عاملی که در ایجاد این عارضه نقش دارد را بیابید تا بتوانید درمان هایی متناسب با آن را انجام دهید.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
مهمترین نکته ای که باید در مراقبت از پوست خود انجام دهید این است که هرگز جوش صورت خود را نکنید. دستکاری جوش صورت و کندن آن می تواند این مشکل پوستی را بیشتر کند. از آنجایی که جوش صورت نوعی منابع باکتری و میکروبی را در خود دارند با ترکاندن آنها به پخش شدن این عوامل باکتریایی در پوست خود کمک می کنید.
در نتیجه جوش صورت می تواند بر روی پوست شما افزایش پیدا کند و منجر به معضلات پوستی بزرگتری شود. ایجاد زخم و از بین نرفتن جای آکنه می تواند یکی از تاثیرات مضر کندن جوش صورت باشد. به همین دلیل از هر گونه دستکاری جوش ها در این نواحی به شدت اجتناب کنید.
مضرات ترکاندن جوش صورت
جوش صورت را می توان نوعی آکنه دانست که می تواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود. در واقع دلایل ایجاد جوش صورت می تواند بسیار زیاد باشد. نکته مهم و اساسی که بسیاری از متخصصان پوست و مو در مورد آن به بیماران پیشنهاد می دهند دستکاری نکردن جوش صورت است.
در واقع ترکاندن جوش و ایجاد فشار در این نواحی می تواند مضرات بسیاری را به همراه داشته باشد. در زیر به این مضرات اشاره می کنیم.
- ترکاندن جوش می تواند التهابات پوستی عمیقی را ایجاد کند.
- ایجاد جای زخم بر روی پوست صورت ممکن است به از بین رفتن زیبایی افراد منجر شود.
- جای زخم می تواند تا مدت زیادی بر روی پوست باقی بماند.
- ورود میکروب ها از این طریق به پوست راحت تر صورت می گیرد.
چرا نباید جوش های صورت را ترکاند؟
آکنه یا جوش صورت زمانی ایجاد می شود که غدد چربی موجود در زیر پوست که به فولیکول های مو متصل است به دلایل مختلف هورمونی دچار تحریک می شود. فولیکول مورد نظر به مرور زمان تحت قرار گرفتن در شرایطی می تواند رشد کند و بزرگ شود.
در این صورت می تواند به سطح پوست نفوذ پیدا کرده و به صورت دمل های چرکی یا جوش های سر سفید خود را نشان دهد. در این حالت التهابات پوستی را مشاهده خواهید کرد. به طبع پوست صورت یکی از نواحی است که بیشتر در معرض آلودگی و تحریکات پوستی قرار دارد.
به همین دلیل ایجاد جوش در این نواحی را نسبت به سایر اندام ها بیشتر مشاهده خواهید کرد. در برخی از مواقع ممکن است افرادی ترکاندن جوش ها را به هر دلیلی انجام دهند. با توجه به اینکه سطح پوست صورت با ترکاندن جوش ها دچار آسیب می شود این عمل می تواند روند ایجاد جوش ها را سریع تر کند.
در واقع عامل میکروبی که در این جوش ها وجود دارد با ترکاندن آنها در سطح پوست پخش می شود و از این طریق درمان جوش ها به تعویق می افتد. همچنین پارگی سطح پوست نیز می تواند منجر به جذب آلودگی های بیشتری شود و به ایجاد جوش های بزرگتر و التهابی در این نواحی بیانجامد.
علاوه بر این جای جوش و زخم ایجاد شده در اثر ترکاندن دیرتر از بین می رود و در بسیاری از مواقع این لک ها بر روی پوست باقی می مانند که نیاز به درمان هایی متناسب با نوع ضایعه ایجاد شده دارند.
آیا جوش صورت نوعی بیماری پوستی است؟
همانطور که گفته شد برای اینکه بتوانید از ایجاد آکنه در صورت خود جلوگیری کنید باید در ابتدا عامل ایجاد آن را بیابید. در این صورت می توانید اقداماتی را برای درمان دلایل ایجاد جوش صورت شروع کنید. در بسیاری از مواقع جوش های صورت می تواند در حد بسیار اندکی بر روی پوست مشاهده شوند.
در این صورت نمی توان گفت که جوش نوعی بیماری پوستی است. با این وجود از آنجایی که این عارضه می تواند در اثر ترکاندن یا دستکاری نواحی جوش صورت به معضل و مشکل بزرگ پوستی تبدیل شود تا حد امکان باید از این امر اجتناب کرد.
جوش صورت می تواند انواع مختلفی داشته باشد. در برخی از مواقع ممکن است جوش های التهابی بسیاری را در صورت خود مشاهده کنید که در تمام نقاط صورت شما ایجاد شده اند. می توان گفت در این صورت جوش صورت می تواند مشکلات و بیماری های پوستی را برای افراد به وجود بیاورد.
در برخی از مواقع جوش هایی به صورت کیست در این نواحی ایجاد می شوند که معمولا در زیر پوست و با درد همراه هستند. در صورتی که جوش های این چنینی در صورت خود مشاهده کردید باید حتما پزشک مورد نظر خود را در جریان قرار دهید تا درمان های پیشرفته تری را در این خصوص به شما پیشنهاد دهد.
برای درمان جوش های ترکانده شده صورت باید چه اقداماتی را انجام دهیم؟
افرادی ممکن است که به دستکاری و ترکاندن جوش های صورت خود عادت کرده باشند. این افراد در صورتی که به ترکاندن جوش صورت روی آورند می توانند اقداماتی را بعد از آن انجام دهند تا از شیوع این بیماری پوستی در کل صورت جلوگیری کنند. به همین دلیل می توانند اقدامات زیر را انجام دهند.
شستن جای جوش ها می تواند به عنوان یک پاک کننده ملایم در نظر گرفته شود. به طبع با ترکاندن جوش صورت عامل میکروبی در ایجاد جوش ها به سرعت پخش می شود و می تواند در نواحی دیگر پوست صورت شما منجر به ایجاد آکنه جدیدی شود.
برای این منظور اولین اقدام برای جلوگیری از این عارضه شستن صورت با آب گرم یا ژل شستشوی ضد باکتریال صورت است.
از آنجایی که جوش های ترکانده شده در جای خود دارای رطوبت هستند و می توانند به بروز خونریزی در این نواحی منجر شوند برای این منظور از نوعی مواد طبیعی برای خشک کردن سریعتر جای جوش در صورت استفاده کنید.
روغن های طبیعی در این زمینه می توانند به شما کمک شایانی کنند. روغن درخت چای، بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک می تواند بسیار مثمر ثمر واقع شود.
داروهای خانگی و دست ساز نیز می تواند برای درمان جای جوش موثر باشد. به عنوان نمونه می توانید آسپرین را پودر کنید و با آب مخلوط کرده و خمیر ایجاد شده را بر روی جای جوش صورت بمالید. این امر می تواند یکی از داروهای خانگی موثر در درمان جای آکنه باشد.
استفاده از لوسیون کالامین را می توان یک درمان موثر برای خشک کردن جای جوش صورت در نظر گرفت.
ماسک های صورت را می توان یکی از روش های مفید در درمان جای زخم جوش های صورت دانست. در واقع ماسک های متنوعی از جمله ماسک های رس می تواند به خشک شدن جای جوش های صورت بیانجامند.
در این صورت مواد مغذی پوست می تواند از این روش تامین شود و همچنین جای جوش ها به سرعت خشک شود تا از انتقال آنها به نقاط دیگر صورت جلوگیری شود.
در صورتی که جوش های صورت شما بسیار زیاد است و در بیشتر آنها دستکاری صورت گرفته باشد می توانید با مراجعه به پزشک از داروهای چرک خشک کن برای این منظور استفاده کنید.
این داروها می توانند به صورت محلول هایی مانند آزیترومایسین بر روی پوست شما مالیده شوند یا به صورت داروهایی خوراکی مانند رتینوئیدها برای شما تجویز شوند. لازم به ذکر است که از مصرف خودسرانه داروهای چرک خشک کن اجتناب کنید.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.