کاشت مو

آیا پیوند مو می تواند باعث آسیب عصبی شود؟

آیا پیوند مو می تواند باعث آسیب عصبی شود؟

آیا پیوند مو می تواند باعث آسیب عصبی شود؟

پیش از انجام کاشت مو، بسیاری از افراد می خواهنند بدانند که آیا ممکن است این فرآیند عوارض جانبی دراز مدت داشته باشد؟ و آیا ممکن است این فعالیت زیبایی، موجب بروز آسیب در بافت های عصبی شود؟

آیا پیوند مو می تواند باعث آسیب عصبی شود؟حقیقت آن است که احتمال وقوع چنین پیچیدگی هایی در جریان پیوند مو، بسیار کم به نظر می رسد اما چنین نگرانی هایی قبل از یک فعالیت زیبایی، طبیعی هستند. اهمیت زیادی دارد که قبل از انجام کاشت مو، همه ریسک های این فرآیند را به خوبی بشناسید و در مورد همه عوارض جانبی نیز، اطلاعات کافی داشته باشید.

دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان

پس از پایان فرآیند کاشت مو، احتمال بروز عوارضی مثل بی حسی در سر وجود دارد اما اگر این فعالیت در شرایط استاندارد صورت بگیرد، عوارضی شبیه به این تنها برای چند روز دوام خواهند داشت. برای شناخت بهتر و دقیق تر ریسک های احتمالی این فرآیند، در درجه اول باید بدانیم که پیوند طبیعی مو، چطور انجام می شود.

در جریان کاشت مو، چه اتفاقی رخ می دهد؟

به طور کلی برای این فرآیند، دو متد اساسی وجود دارد. تفاوت عمده این متد ها، به تفاوت در استخراج فولیکول ها مربوط می شود. در متد FUT گرافت ها به صورت یک نوار از بانک موی فرد برداشته می شوند. در متد FUE اما برداشت هر فولیکول، به صورت مجزا با ابزار کوچکی به نام پانچ صورت می گیرد.

آیا پیوند مو می تواند باعث آسیب عصبی شود؟وقتی مرحله برداشت فولیکول ها به پایان رسید، نوبت به کاشت آن ها از طریق ایجاد حفره هایی بسیار کوچک در سر می شود. اگر از متد FUT استفاده کرده باشید، برای بستن جای زخم شما از بخیه استفاده می شود و در متد دیگر، نیازی به استفاده از بخیه نیست.

مدت کوتاهی پس از این فرآیند، مو ها دچار ریزش می شوند و پس از چند ماه، رشد مو های نهایی در سر فرد آغاز خواهد شد.

پوست سر از شبکه رشته های عصبی کوچکی ایجاد شده که کاملا نزدیک به سطح قرار گرفته اند و موجب بروز حساسیت های عادی در پوست سر می شوند.

با احتمال بسیار پایین، این ریسک در کاشت مو وجود دارد که بعضی از این رشته های عصبی آسیب ببینند. موضوعی که می تواند موجب بروز بی حسی در بخش هایی از پوست سر شود. آسیب عصبی می تواند در بانک مو، ناحیه کاشت فولیکول ها و یا هر دو، رخ بدهد.

در موارد بسیار کمیاب، ممکن است بعضی از افراد حتی تا شش ماه یا بیشتر از پایان پیوند مو، بی حسی را در نقاطی از سر خود تجربه کنند. این اتفاق می تواند به معنای آسیب عصبی طولانی مدت باشد. اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید و این نگرانی را تجربه کردید، بهتر است هر چه زودتر با پزشک متخصص خود، ملاقات داشته باشید.

اگر کاشت مو را در شرایط مطلوب و استاندارد انجام دهید، نگرانی های کمتری در مورد آثار جانبی برای شما شکل خواهد گرفت.

در واقع اگر پزشکی که این فرآیند را انجام می دهد، از تجربه و تخصص کافی برخوردار باشد، شانس موفقیت این فعالیت نزدیک به 100 درصد خواهد بود و احتمال وارد شدن آسیب به رشته های عصبی، عملا وجود نخواهد داشت. در نتیجه در این مورد، همه چیز به انتخاب مناسب کلینیک و پزشک بستگی خواهد داشت.

دوران بهبودی پس از کاشت موی طبیعی

پس از پایان این فعالیت، کمی قرمزی و تورم در پوست سر طبیعی به نظر می رسد. در شرایط عادی، همه آثار جانبی ناشی از کاشت مو، بسیار ملایم هستند و ظرف چند روز نیز، فروکش می کنند و از بین می روند. 10 روز پس از این فعالیت، جای زخم واضحی را روی سر خود مشاهده نمی کنید و قرمزی ناحیه برداشت فولیکول ها نیز معمولا پس از 14 روز از بین می رود.

مهم است بدانید که استفاده از روش FUT یک اسکار به شکل یک خطر روی سر شما باقی می گذارد. البته وقتی مو های شما بلند تر شوند، می توانید این جای زخم را به سادگی بپوشانید.

در متد FUE اما نقاط زخم بسیار کوچکی روی سر شما باقی می مانند که به سختی با چشم غیرمسلح قابل دیدن هستند. به همین خاطر بسیاری از افراد ترجیح می دهند این متد را برای پیوند مو در سر خود در نظر بگیرند.

چگونه ریسک های احتمالی صدمات عصبی کاشت مو را به حداقل برسانیم؟

برای کاهش ریسک های احتمالی پیوند مو، باید حتما به کلینیک های مجهز و معتبر مراجعه کنید. کاشت مو، یک فعالیت ظریف، دقیق و بسیار هنرمندانه است و باید مطمئن شوید که این فرآیند، با دست هایی توانا و باتجربه برای شما انجام می شود.

در بعضی از کلینیک ها که مجوزهای لازم را نیز برای فعالیت ندارند، به جای پزشک متخصص و باتجربه، از افرادی برای پیوند مو استفاده می شود که فاقد تجربه و تخصص کافی در این زمینه هستند. افرادی که جدا از ناکامی در رساندن شما به نتایج مورد انتظار از کاشت طبیعی مو، حتی ممکن است سلامتی شما را نیز با خطر مواجه کنند.

علاوه بر این، انتخاب متد های مدرن برای کاشت طبیعی مو نیز، ریسک های احتمالی را کاهش می دهد. چرا که در این متد ها، پزشک به شکل ساده تری می تواند اوضاع را در کنترل خود داشته باشید و همه جزئیات را زیر نظر بگیرد.

موضوع مهم دیگری که ریسک های احتمالی را کاهش می دهد، عمل کردن به توصیه های قبل از انجام فرآیند است. برای مثال شما نباید در روزهای منتهی به کاشت مو، از الکل و دارو های رقیق کننده خون استفاده کنید. اگر این توصیه را جدی نگیرید، ممکن است در زمان انجام فرآیند با ریسک های زیادی روبرو شوید.

امن ترین متد کاشت مو

خیلی از افراد دوست دارند بدانند که کدام متد، ریسک های کمتری را در کاشت طبیعی مو به آن ها تحمیل می کند. تجربه نشان می دهد که متد FUE  در این زمینه مناسب تر است. در این متد زخم های بسیار کوچک تری شکل می گیرند و احتمال بروز آسیب عصبی به حداقل می رسد.

چرا که در متد دیگر، یک نوار بزرگ از فولیکول ها برداشته می شوند و این موضوع، احتمال آسیب وارد شدن به رشته های عصبی را بیشتر می کند. البته به طور کلی احتمال بروز چنین وضعیتی در کاشت مو، بسیار پایین خواهد بود. اگر هم این بی حسی اتفاق بیافتد، احتمال ماندگاری آن پایین به نظر می رسد.

پس از پایان فرآیند، پزشک همه توصیه ها و اصول مراقبتی لازم را با افراد در میان می گذارد. جدی گرفتن این اصول، یکی دیگر از روش های کاهش ریسک های احتمالی در مورد پیوند مو به نظر می رسد. اگر به خوبی از نتایج کاشت طبیعی مو در سر خود محافظت کنید و توصیه های پزشک را جدی بگیرید، در دوران بهبودی مشکل چندانی را احساس نخواهید کرد.

در یک نگاه کلی، کاشت مو فرآیندی بسیار امن به نظر می رسد و به کمک ابزار و تجهیزات امروزی، احتمال بروز هر نوع آسیب در جریان این فرآیند بسیار کم خواهد بود. شما در دوران بهبودی نیز، می توانید برای بررسی شرایط ظاهری و فیزیکی سر خود، به دکتر کاشت مو مراجعه کنید و روند بهبودی را به شکل دقیق زیر نظر بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *