فهرست مطالب
راه های درمان قارچ پوست سر چیست؟
راه های درمان قارچ پوست سر
یکی از مسائل و مشکلات مربوط به سر، قارچ سر و بیماری های پوستی می باشد. پیدایش قارچ در سر ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد در نتیجه جای نگرانی و شرمساری نمی باشد. تنها کافی است راه حل و درمان مناسب را پیدا کرده و تا بهبودی کامل درمان را متوقف نکنید.
یکی از مهمترین راهکارهای رفع قارچ سر، استفاده از شامپو به میزان مناسب می باشد. در این مقاله به طور جامع درباره راه های درمان و نحوه شستشوی موها توضیحاتی ارائه شده است.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
قارچ های سر در واقع نوعی عفونت پوستی می باشند که به وسیله قارچ های موجود در درماتوفیت ها به وجود آمده و نام دیگر آن، تینا کاپیت است. برخی از افراد گمان می کنند که منشا پیدایش قارچ سر، موها می باشند این در حالی است که عفونت پوست سر، موجب ایجاد قارچ و انواع بیماری های پوستی می شود.
این بیماری نه تنها در بزرگسالان بلکه ممکن است در کودکان و جوانان نیز رخ دهد.
قارچ سر
یکی از نکات قابل توجه درباره این نوع از بیماری های پوستی این است که مسری بوده و از فردی به فرد دیگر سرایت پیدا می کند. این بیماری می تواند از طریق استفاده از شانه فرد آلوده و یا تماس مستقیم با وی منتقل شود.
مدت ماندگاری این بیماری در سر مشخص نبوده و ممکن است در برخی از افراد تا ماه ها یا سال ها ادامه دار باشد.
اگرچه روش های مختلفی برای درمان قارچ سر وجود دارد اما یکی از مهمترین و اساسی ترین روش ها، رعایت نکات بهداشتی است.
از طرفی ممکن است فردی تمام نکات بهداشتی را رعایت کند اما باز هم به این بیماری مبتلا شود. در این صورت باید گفت که این شخص از شامپوهایی که به طور کامل باکتری ها را از بین می برند، استفاده نکرده است.
و در آخر اینکه ممکن است بر طبق قانون طبیعت به این بیماری دچار شده باشید.
قارچ سر ریزش مو ایجاد می کند
دهانه قارچ ها طی قرار گرفتن در مکان های مرطوب سریعتر رشد کرده و تکثیر می شوند به همین علت می توان نتیجه گرفت علت اصلی بروز قارچ سر، عدم رعایت نکات بهداشت، آسیب دیدگی پوست سر و یا رطوبت پوست مانند مواقع تعریق می باشد.
همانگونه که ذکر شد این عفونت پوستی به راحتی می تواند از طریق استفاده از شانه های آلوده به فرد سالم منتقل شده و سر فرد سالم را نیز آلوده نماید.
اکثر افرادی که از بیماری های پوستی رنج می برند مبتلا به قارچ های Trichophyton یا T و Microsporum یا M می باشند.
شایع ترین دلایل ابتدا به قارچ سر
اگرچه وجود محیط مرطوب در سر می تواند عامل ایجاد قارچ سر باشد اما بروز این بیماری دلایل دیگری نیز خواهد داشت.
- تراشیدن موهای سر
- استفاده از شانه فرد مبتلا به این بیماری برای از بازکردن گره موها و مرتب نمودن آنها
- مرطوب بودن موها برای طولانی مدت
- وجود شرایط مطلوب برای رشد قارچ ها
- وجود جراحت و زخم بر سر
از بین بردن قارچ
برای از بین بردن قارچ و بیماری های پوستی در درجه اول، لزوم رعایت بهداشت فردی مطرح می باشد. برای از بین بردن این بیماری می توانید از شامپو و صابون گوگرد که فاقد سولفات، سیلیکون و پارابن می باشند، استفاده نمایید.
علاوه بر این موارد از شامپوهایی بهره ببرید که حاوی مواد طبیعی بوده و به خوبی موجب تغذیه پوست سر می شوند. از دیگر مواد طبیعی موجود در طبیعت که خاصیت ضد باکتریایی داشته و به از بین بردن قارچ سر کمک می نمایند، می توان به اسطوخودوس، روغن درخت شی، بابونه و نعناع نیز اشاره نمود.
اسطوخودوس و روغن درخت شی، بابونه و نعناع از جمله مواد طبیعی می باشند که به ترتیب با دارا بودن خاصیت ضد باکتریایی و مراقبت از پوست به بازگردانی سلامت پوست و مو کمک می نمایند.
نحوه شستشوی صحیح موها
ابتدا با توجه به حجم موهای خود مقداری از شامپوی مصرفی را کف دست خود ریخته و به خوبی به تمام قسمت های مو و سر بمالید. مالش موها با شامپوها باید به خوبی و به مدت 5 الی 10 دقیقه ادامه یابد. پس از گذشت این مدت موهای خود را آبکشی نمایید.
در صورت لزوم می توانید شستشوی مجدد داشته باشید. برای از بین رفتن کامل قارچ سر و تا بهبودی کامل بیماری های پوستی ممکن است استفاده از شامپوها 2 تا 3 بار در هفته و به مدت 4 الی 8 هفته به طول انجامد.
بهره گیری از روش های درمانی برای خلاص شدن از شر قارچ سر باید و در مدت زمان معین باشد؛ زیرا در این صورت مدیریت کاهش اثرات این بیماری بیشتر ممکن خواهد بود. همچنین به یاد داشته باشید که از محصولاتی استفاده نمایید که حاوی ید پوویدون، کره کاکائو و جوانه گندم باشند.
استفاده از شامپو و صابون تنها نوعی درمان موضعی بوده که برای از بین بردن آثار قارچ سر کافی نمی باشند؛ اما ذکر این مورد حائز اهمیت است که بکارگیری نوع درمان به وضعیت پوستی هر شخص وابسته می باشد. درمان قارچ سر فردی که به درجه کمی از این بیماری پوستی مبتلا است با فردی که تمام پوست سر وی درگیر این نوع از بیماری پوستی باشد متفاوت است.
داروهای درمان قارچ سر
اگر با رعایت بهداشت و انجام درمان های اولیه متوجه شدید که این بیماری به خودی خود از بین نمی روند، لازم است که به پزشک مراجعه کرده و به توصیه های وی عمل نمایید. پزشکان بهترین درمان ها را برای از بین بردن قارچ ارائه می دهند.
از خرید و مصرف خودسرانه دارو خودداری نمایید؛ زیرا شما به اندازه کافی با قارچ سر آشنا نبوده و همین امر ممکن است موجب بروز عوارض جانبی شود. این در حالی است که با پیروی از درمان تجویز شده توسط پزشک متخصص، از هرگونه عوارض جانبی به دور خواهید ماند.
از جمله داروهای تجویزی پزشک برای مقابله و درمان قارچ سر می توان به Griseofulvin، Lekari با دوز 10-20 میلی گرم و Lek که به صورت شربت نیز تولید شده و تا 8 هفته مورد مصرف قرار می گیرد اشاره نمود.
عدم استفاده موقت از شانه
یکی از مهمترین نکات در طول دوره درمان این است که به هیچ وجه از شانه برای مرتب نمودن موهای خود استفاده نکنید. استفاده از شانه ممکن است موجب ایجاد زخم شده و بهبودی را به تعویق بیندازد.
در این میان برای محافظت بیشتر از پوست می توانید از برس های نرم بهره ببرید. همچنین برای عدم انتقال این نوع از بیماری های پوستی به فردی دیگر از اشتراک گذاری لوازم تزئینی و جانبی موهای خود خودداری نمایید.
در بعضی از موارد ممکن است قارچ سر دیرتر کشف شود در این صورت باید تمام اعضای خانواده تحت معاینه و بررسی قرار گرفته و در صورت تایید شدن ابتلا به قارچ باید درمان شوند.
عفونت های پوستی دارای اشکال مختلف می باشند. برخی از این اشکال نیاز به تراشیدن مو داشته تا پزشک به راحتی بتواند پوست سر را درمان نماید. اگرچه پزشکان ماهر و باتجربه به راحتی توانایی تشخیص قارچ سر را دارند اما بهترین و دقیق روش تشخیص قارچ، معاینه قسمتی از پوست آسیب دیده زیر میکروسکوپ است.
با توجه به نکات ذکر شده باید دریافته باشید که قارچ سر در سلامتی فرد مبتلا شده خللی ایجاد نخواهد کرد و تنها با رعایت نکات بهداشتی، شستشوی مناسب و عمل به دستورالعمل های پزشک می توان به سادگی آن را درمان نمود.