پوست و مو

رابطه ریزش مو با بیماری ها و رژیم غذایی

رابطه ریزش مو با بیماری ها و رژیم غذایی

رابطه ریزش مو با بیماری ها و رژیم غذایی

هنگامی که ویتامین ها ، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن را از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنید ، می تواند باعث ریزش مو شود. به عنوان مثال ، پروتئین بسیار کم در رژیم غذایی شما می تواند به موهای سالم آسیب برساند و توانایی بدن را در ساختن فولیکول های جدید مو مهار کند.

رابطه ریزش مو با بیماری ها و رژیم غذاییاین می تواند بعد از حدود دو الی سه ماه رژیم غذایی با کمبود پروتئین باعث ریزش موی قابل توجه برای شما شود. در رژیمهای غذایی بسیار سخت، کاهش وزن می توانند ریزش موی قابل توجهی ایجاد کنند که معمولاً حدود سه ماه پس از از دست دادن 15 پوند یا بیشتر از وزن بدن رخ می دهد.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

بیماریهایی که می توانند باعث ریزش مو ، ریزش مو یا شکستگی مو شوند عبارتند از :

  1. لوپوس ، که در این بیماری موها شکننده می شوند و ممکن است در بعضی قسمت ها خالی از مو باشد. موهای کوتاه و شکسته (“موهای لوپوس”) معمولاً بالای پیشانی ظاهر می شود. ریزش مو معمولاً دائمی نیست. برخی از افراد مبتلا به نوعی از لوپوس به نام لوپوس دیسکوئید یا پوستی می شوند که فقط روی پوست تأثیر می گذارد. جای زخم هایی که گاهی در پوست سر ایجاد می شود ممکن است باعث ریزش مو شود.
  2. مشکلات تیروئید که یکی از دلایل اصلی ریزش مو پراکنده است. هم تیروئید بیش فعال (پرکاری تیروئید) و هم تیروئید کم تحرک (کم کاری تیروئید) می توانند ریزش مو ایجاد کنند. ریزش مو مرتبط با تیروئید با درمان مناسب قابل برگشت است.
  3. سرطان، مانند لنفوم هوچکین.
  4. بیماری های غده هیپوفیز.
  5. مسمومیت با فلزات سنگین مانند مسمومیت با تالیم یا آرسنیک.
  6. بیماری که باعث ایجاد التهاب و بافت اسکار در بدن می شود (سارکوئیدوز).
  7. سفلیس مرحله آخر.
  8. عفونت (HIV) (ویروس نقص ایمنی انسان).
  9. هر بیماری مزمن دیگر باعث ریزش مو در افراد می شود.

رابطه ریزش مو با بیماری ها و رژیم غذاییوراثت

احتمالاً شما از طاسی مردانه شنیده اید ، اما آیا می دانید زنان نیز می توانند این بیماری را تجربه کنند؟ طاسی زنانه هم ارثی می باشد و کمی متفاوت از طاسی مردانه به نظر می رسد.

خانمها معمولاً طاسی را در قسمت بالا و تاج پوست سر تجربه می کنند. زنان اغلب در یک قسمت از موهایشان این طاسی را تجربه کردند.

تغیرات هورمون

طبق اعلام موسسه ملی بهداشت ، تغییر در سطح هورمون شما می تواند باعث ریزش مو شود. تغییر در سطح آندروژن ممکن است باعث نازک شدن موهای سر و صورت شما شود. ممکن است متوجه تغییرات یائسگی شوید.

تقریباً دو سوم زنان ریزش مو را بعد از یائسگی تجربه می کنند.

کمبود مواد مغذی

کمبود آهن می تواند دلیل ریزش مو باشد. اگر گیاهخوار هستید یا سابقه کم خونی دارید ، ممکن است ریزش مو را از نظر کمبود آهن تجربه کنید. برخی از خانمها برای عوض کردن شرایط از مکمل های آهن استفاده می کنند ، اما هیچ مدرکی برای اثبات اثربخشی آنها در ریزش مو وجود ندارد.

کمبود پروتئین ممکن است به گفته برخی از متخصصان باعث ریزش مو شود. به طور کلی ، رژیم های غذایی کم کالری ، تغذیه ی کافی را برای بدن از جمله فولیکول های مو فراهم نمی کنند که بتوانند به طور عادی کار کنند.

استرس جسمی یا عاطفی

کارشناسان بهداشت دانشگاه هاروارد می گویند که وقتی شما دچار استرس یا اضطراب غیرمعمول هستید ، ریزش مو ناشی از استرس را تجربه میکنید. ریزش مو در کاهش وزن غیر عمد،  استرس جسمی یا روانی هم ممکن است اتفاق بیفتد. در بعضی موارد ، استرس روانی شدید می تواند باعث ریزش مو شود.

اگر رویدادی را پشت سر گذاشتید که استرس بزرگی را برای شما به همراه داشته باشد ، چندان عجیب نیست که بیش از دو ماه ریزش داشته است. ریزش موها ناشی از استرس معمولاً موقتی است و شما می توانید انتظار داشته باشید که ریزش متوقف شود .

شما تنها باید استرس را از خود دور کنید و بعد به آرامی بعد از شش تا هفت ما مو دوباره رشد مجدد خود را آغاز می کند.

عفونتهای قارچی باعث ریزش مو می شوند

در بعضی موارد ، عفونت پوست سر ممکن است باعث ریزش مو شما شود.

عفونت قارچی نوعی بیماری است که به ویژه در کودکان شایع است. عفونت قارچی پوست سر می تواند باعث شود پوست سر شما پوسته پوسته شود و قسمتی از سر شما خالی از مو شود. این عفونت قارچی به راحتی با داروهای ضد قارچ درمان می شود ، که این امر ریزش مو را متوقف می کند.

بیماری تیروئید

داشتن تیروئید بیش فعال (پرکاری تیروئید) دلیل ریزش مو است. در حقیقت ، هر بیمار تیروئید ممکن است ریزش مو را تجربه کند. پزشک شما می تواند آزمایشات معمول را انجام دهد تا ببیند غده تیروئید شما به درستی کار می کند یا نه. کاهش وزن به تنهایی در این لیست از دلایل ریزش مو قرار ندارد.

اما این بدان معنی نیست که شما هنگام کاهش وزن دچار ریزش مو نخواهید شد. رژیم غذایی بسیار استرس زا ، فرسودکننده است و می تواند منجر به کمبودهای غذایی شود که منجر به ریزش مو می شود.

و بسیاری از خانم ها با افزایش سن یا در دوران یائسگی افزایش وزن را تجربه می کنند و در نتیجه ممکن است به رژیم غذایی روی بیاورند. ترکیب این عوامل ممکن است باعث نازک شدن موهای شما  و در نتیجه ریزش مو شود.

در مورد ریزش مو چه باید کرد

در صورت مشاهده غیرمعمول ریزش مو ، به پزشک خود مراجعه کنید. ارائه دهنده خدمات درمانی شما می تواند به شما بگوید که آیا یک وضعیت پزشکی مرتبط می تواند علت اصلی تغییر موهای شما باشد.

اگر اینگونه نباشد ، ممکن است در صورت بروز مشکلات تغذیه ای یا استرس ، شما را به یک متخصص تغذیه یا یک متخصص بهداشت ارجاع دهد. همچنین ممکن است شما به یک متخصص پوست مراجعه کنید که می تواند آزمایش های اضافی را انجام دهد تا دریابد که چرا شما موهای خود را از دست داده اید و در مورد آن چه کاری می توانید انجام دهید.

داروهایی وجود دارد که باعث بهبود نازک شدن موها می شود. آنها شامل موارد زیر هستند:

  1. مینوکسیدیل : احتمالاً اسم محصولاتی مانند Rogaine (minoxidil) شنیده اید. این دارو به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد و نشان داده شده است که موثر است. این دارو بدون نسخه در داروخانه ها موجود است.
  2. اسپیرونولاکتون : این داروی تجویز شده توسط FDA تأیید نشده است تا به زنان مبتلا به ریزش مو کمک کند ، اما این یک درمان رایج برای ریزش مو در خانم ها است زیرا به گفته آکادمی پوست آمریکا ، این ماده مؤثر است.

چند داروی دیگر نیز وجود دارد که می توان از آنها بدون برچسب برای درمان ریزش مو در هنگام کاهش وزن استفاده کرد. متخصص پوست شما می تواند تشخیص دهد که آیا یکی از آنها برای شما مناسب است یا خیر.

لیزر و کاشت مو نیز روشهایی است که برخی از خانمها برای درمان ریزش مو استفاده می کنند.

اما این درمان برای همه مناسب نیست و همیشه کارساز نمی باشد. اگر با ریزش مو در هنگام کاهش وزن مواجه شدید ، می توانید با مراجعه به خدمات درمانی ببینید چه روشهایی درمانی برای شما موثر است.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *