کاشت مو

آزمایش قبل از کاشت مو و هزینه ی آن چقدر است؟

آزمایش قبل از کاشت مو و هزینه ی آن چقدر است؟

آزمایش قبل از کاشت مو 

قبل از انجام هر فرایند و عمل پزشکی، نیاز است فرد متقاضی آزمایشاتی انجام دهد که جواب آنها به دلایل مختلفی برای پزشک حائز اهمیت است و می تواند نتیجه را تحت تاثیر خود قرار دهد. اگرچه کاشت مو یک فرایند ساده و بی خطر است اما مانند هر فرایند دیگری به معاینات پزشکی خاصی قبل از انجام آن نیاز است؛

آزمایش قبل از کاشت مو فرقی ندارد کاشت مو به چه روشی انجام شود، لیستی از آزمایشات قبل از فرایند توسط پزشک برایتان تعیین می شود که می بایست نتایج آن را به او ارائه نمایید.

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی کاشت مو

دلایل انجام آزمایش قبل از کاشت مو

آزمایشات قبل از کاشت مو به دو دلیل تجویز می شوند. اول اینکه اطلاعاتی کامل از شرایط جسمانی فرد و چیزهایی که باید برایشان در طول کاشت مو آمادگی داشت بدست می آید. برای مثال برخی از افراد در روند انعقاد دچار مشکلاتی هستند و توقف خونریزی در آنها با مشکلات زیادی همراه است.

از این رو پزشک باید آماده باشد. برخی مشکلات هستند که می توانند مانع از کاشت مو در فردی شوند و در برخی دیگر مشکلی به وجود نمی آورند و تنها باید برایشان آمادگی داشت.

دلیل دیگری که این آزمایشان انجام می شود، ایمنی و محافظت از جراح، تکنسین ها و هر شخص دیگری است که در پیوند شما درگیر می باشد. هر یک از روش های FUT و FUE شامل سوزن و تیغ برش، خون و پوست سر است و احتمال اینکه جراح و تکنسین دست خود را ببرند یا سوزن به پوست آنها برود بسیار عادی و محتمل است.

در حالی که هیچ گاه نمی توان به طور کامل از این خطرات بالقوه جلوگیری کرد با این حال تمام کلینیک ها با گرفتن یک آزمایش خون از مشتری به دنبال ممانعت از قرار گیری کارمندان خود در معرض آن خطر ها هستند.

آزمایش قبل از کاشت موآزمایشات رایج قبل از کاشت مو

لیست آزمایشاتی که قبل از کاشت مو باید انجام شود می تواند بسته به پزشک و شرایط و سابقه ی پزشکی مراجعه کننده متفاوت باشد اما حداقل آیتم هایی که در این آزمایشات بررسی خواهد شد، ویروس HIV و هپاتیت C هستند و گاهی ممکن است آزمایشاتی برای عوامل عفونی نیز انجام شود.

در صورت مثبت بودن وجود یک عامل عفونی؛ لزوماً انجام کاشت مو متوقف نمی شود. کلینیک، جراح و پرستاران ممکن است اقدامات احتیاطی دیگری مانند استفاده از دستکش دوتایی و مراقبت بیش حد نسبت به کار با تیغ و سوزن و پوست سر را انجام دهند.

شما می توانید این آزمایشات را به صورت مستقل یا توسط همان کلینیک کاشت مو انجام دهید. معمولاً نتایج آزمون ها محرمانه باقی می ماند و روی نمونه های خون اسمی زده نمی شود و تنها یک شماره ی ارجاع به شما داده می شود.

برخی از آزمایشات رایجی که قبل از کاشت مو انجام می شود

آزمایش HIV:

این آزمایش در بیشتر موارد انجام می شود؛ زیرا نتیجه ی آن به شدت بر نحوه ی عملکرد پزشک و کادر درمانی تاثیرگذار است. انجام کاشت مو برای افراد مبتلا به ایدز علاوه بر احتیاطات بالا نیازمند برخی امکانات است از این رو در بسیاری از کلینیک ها برای افراد مبتلا به ایدز کاشت مو انجام نمی شود.

آزمایش CBC:

یکی از آزمایشات دیگری که قبل از کاشت مو انجام می شود، آزمایش CBC است. در این آزمایش تعداد سلول های خونی شمارش می شود که اطلاعات کاملی از وضعیت سلامتی شما به پزشک می دهد؛ و در تشخیص رنج وسیعی از بیماری های عفونی، کم خونی و لوسمی استفاده می شود.

یکی از دلایل مهم برای انجام این آزمایش بررسی مشکلات انعقاد خون است. این آزمایش به طور ویژه در روش FUT که از بخیه در آن استفاده می شود، دارای اهمیت می باشد.

آزمایش FBS:

آزمایش بعدی؛ آزمایش قند خون ناشتا است. از این آزمایش در تشخیص ابتلای افراد به دیابت استفاده می شود. برای انجام آزمایش قند خون ناشتا برای پیوند مو، فرد باید به مدت 10 تا 12 ساعت غذا و هرگونه نوشیدنی قندداری مصرف نکرده باشد.

البته نوشیدن آب مانعی ندارد. مقدار طبیعی قند در این آزمایش باید بین 60 تا 110 میلی گرم بر دسی لیتر باشد. نتایج بالاتر یا پایین تر از این مقدار نشان از بیماری فرد دارد و که پزشک باید قبل کاشت مو از آن آگاه شود.

آزمایش چربی تری گلیسرید و کلسترول:

افزایش چربی در بدن می تواند فرایند کاشت مو را دچار اختلال کند. چربی اضافی دور قلب و عروق تاثیر منفی بر بدن گذاشته و خطر تشکیل پلاکت ها را افزایش می دهد که منجر به ایجاد لخته شده و خطر سکته ی قلبی و مغزی را افزایش می دهد.

برای همین می بایست چربی خون را قبل از پیوند مو بررسی کرد. دو آزمایشی که برای این کار انجام می شود آزمایش تری گلیسرید و آزمایش کلسترول است. آزمایش کلسترول در سه شاخه انجام می شود: تعیین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا کلسترول خوب؛ تعیین لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) یا کلسترول بد و تعیین لیپوپروتئین با چگالی خیلی کم (VLDL).

آزمایش PT و PTT:

آزمایش PT برای تعیین زمان پروترومبین و آزمایش PTT برای بررسی زمان ایجاد لخته در خون انجام می شود. هر دوی این آزمایشات نشان دهنده ی آمادگی بدن در اجرای عمل انعقاد هستند که در بند آمدن خون نقش بسیار مهمی دارد و یکی از پراهمیت ترین آزمایشاتی است که قبل از بسیاری از جراحی ها انجام می شود.

به ویژه در روش FUT که با بخیه همراه است. میزان نرمال آزمایش PT بین 12 تا 14.5 ثانیه و میزان نرمال آزمایش PTT بین 26 تا 38 ثانیه می باشد.

آزمایش HBs Ag:

این آزمایش همان آزمایش آنتی ژن سطح هپاتیت B بوده و از دیگر آزمایشاتی است که قبل از کاشت مو انجام می شود. 4 الی 12 هفته بعد از ورود ویروس هپاتیت B به بدن؛ جواب این آزمایش مثبت می شود. مثبت بودن آزمایش HBsAg نشان دهنده ی عفونت فعال (حاد یا ناقل مزمن) در بدن فرد می باشد.

آزمایش HCV Ab:

آزمایش بعدی که برای کاشت مو انجام می شود، آزمایش آنتی بادی ویروس هپاتیت c است. در این آزمایش آنتی بادی هایی که بدن در برابر ویروس احتمالی هپاتیت c ساخته شده است اندازه گیری می شوند. وجود HCV Ab نشان از ابتلای فرد به ویروس هپاتیت C دارد.

برای تعیین میزان شدت آن (حاد یا مزمن) نیاز به انجام آزمایشات دیگری است. از آنجایی که انتقال این ویروس به صورت خونی ممکن است لذا جراح باید قبل از انجام آزمایش از احتمال ابتلای فرد به آن مطلع شود.

تست بیهوشی:

برای بررسی نحوه ی واکنش بدن به بیهوشی و اطمینان از اینکه در طی آن مشکلی برای فرد به وجود نمی آید و روند بازگشت به هوشیاری خطراتی به همراه نخواهد داشت، آزمایشاتی انجام می شود. اگر بدن شما به بیهوشی و بی حسی موضعی حساسیت داشته باشد جراحی قابل انجام نیست.

کلینیک پیوند مو نیز می خواهد شما یک معاینه ی کامل پزشکی داشته باشید تا مطمئن شوند که به طور کلی به اندازه ی کافی سالم هستید تا تحت یک عمل جراحی قرار بگیرید.

هزینه ی آزمایشات قبل از کاشت مو

هزینه ی انجام آزمایشات به دو عامل کلی بستگی دارد. اول اینکه دکتر کاشت مو کدام یک از موارد را برایتان تجویز کند که تحت تاثیر سابقه ی پزشکی شما می باشد و دوم نوع بیمه ای که تحت پوشش آن قرار دارید.

اینکه بیمه تا چه حد از این آزمایشات را تحت پوشش قرار می دهد به نوع و پیمانکار آن بستگی دارد. با این حال هزینه ی انجام این آزمایشات می تواند از 150 تا 300 هزار تومان متغیر باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *