پوست و مو

شکل های عمده ریزش مو در سراسر جهان

شکل های عمده ریزش مو در سراسر جهان

از دست دادن و ریزش مو معضلی است که مربوط به جنسیت و یا سن فرد نبوده و در تمامی سنین قابل مشاهده می باشد. اگرچه ممکن است علت ریزش موها در افراد مختلف متفاوت باشد اما بیشتر افراد دارای علائم یکسان از کم پشتی تدریجی موهای خود می باشند.

شکل های عمده ریزش مو در سراسر جهاندر این مقاله درباره تعدادی از انواع Hair loss در سراسر جهان مورد بررسی قرار می گیرد تا با نگاهی دقیق تر به هر یک از این موارد، اطلاعات جامع تری گرد آورید. برخی از انواع ریزش مو در زیر آمده اند.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

  1. آلوپسی آندروژنتیک
  2. آلوپسی آراتا
  3. آلوپسی توتالیس
  4. کشش آلوپسی
  5. آلوپسی سیکاتریس
  6. آلوپسی فراگیر
  7.  آلوپسی باربی
  8. آلوپسی یونیورسال

توجه داشته باشید که آلوپسی در واقع ریزش مو بوده که به صورت گسترده یا جزئی در نقاطی از بدن ظاهر می شود که در اصطلاحات عمومی از این کلمه استفاده می شود.

نوشته های مشابه
  1. شکل های عمده ریزش مو در سراسر جهانآلوپسی آندروژنتیک

یکی از رایج ترین انواع ریزش مو که به عنوان Hair loss مردانه شناخته می شود، آلوپسی آندروژنتیک می باشد. دلیل از بین رفتن موها در آلوپسی آندروژنتیک، وجود هورمون های مردانه یا آندروژن ها می باشد. این مدل از طاسی سر ژنتیکی بوده و همین امر باعث می شود تا فردی از اقوام قبلی خود این طاسی را به ارث ببرد بنابراین پس از گذر از دوران بلوغ ممکن است در هر سنی به سراغش بیاید.

این الگو از محل میانی سر شروع شده و به سمت پایین ادامه می یابد. عملکرد آلوپسی آندروژنتیک به این گونه است که تستوسترون موجود در هورمون های مردانه با اتصال به گیرنده فولیکول های حساس به آندروژن موجب تغییر سایز و کوچکی فولیکول ها شده و در نتیجه آن فولیکول ها ضعیف تر شده و پس از مدت کوتاهی از بین می روند. در برخی از مواقع به قدری شدت آسیب و صدمه به فولیکول ها جدی بوده که رشد مجدد فولیکول ها امکان پذیر نخواهد بود.

این مدل از طاسی سر قابل درمان به وسیله کاشت مو بوده و می تواند موهای از دست رفته خود را بازگرداند.

  1. آوپسی آراتا

در برخی از مواقع سیستم ایمنی بدن دچار حمله به بافت ها و سلول های خود می شود. این بیماری ها، به عنوان واکنش خود ایمنی شناخته می شوند. آلوپسی آراتا نیز نوعی از واکنش های خود ایمنی بوده که در آن سیستم ایمنی به فولیکول های مو حمله ور شده و در نتیجه آن ریزش موها به صورت لکه ای در سر نمایان می شود.

این عارضه با ریزش ناگهانی قسمتی از موها آغاز می شود. این ریزش نه تنها در موهای سر بلکه در بعضی از افراد در نواحی نظیر ابروها و ریش مردان نیز نمایان خواهد شد.

متاسفانه پزشکام تاکنون درمانی 100 درصدی برای آلوپسی آراتا یافت نکرده اند اما برای جبران موهای از دست رفته می توان از کاشت ابرو، ریش و مو بهره برد.

  1. آلوپسی توتالیس

بین آلوپسی توتالیس و آلوپسی آراتا وجه اشتراکی وجود دارد و آن ریزش موها به دلیل حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکول ها می باشد اما تفاوت آنها در این است که آلوپسی آراتا منجر به طاسی سر به صورت ناحیه ای شده اما آلوپسی توتالیس موجب طاسی کامل می شود.

تاکنون عامل بروز این بیماری مشخص نشده اما متخصصان بر این باورند که به غیر از مسائل ایمنی بدن، استرس می تواند عامل دیگری برای بروز این واکنش باشد.

اگرچه این نوع از طاسی سر یکی از ترسناک ترین نوع ریزش مو بوده و درمان قطعی برای آن مشخص نشده است اما می توان از مواد مغذی نظیر گیاهان و سبزیجات حاوی سلنیوم و ویتامین های A، C، B2 و B6 استفاده نمود. پیاز، سیر، گوجه فرنگی، هویج و کلم بروکلی از مواد غذایی بوده که می توانید در آنها این مواد را یافت نمایید.

  1. کشش آلوپسی

این مدل از ریزش مو بیشتر در زنان آمریکایی آفریقایی مشاهده می شود. دلیل این امر آن است که از مدل موهایی برای بستن موهای خود استفاده می کنند که فشار زیادی به موها وارد می شود. خوشبختانه این مدل از ریزش مو قابل درمان است اما اولین شرط برای بازگشت به موهایی خوش فرم، تغییر در مدل مو برای بستن آنها می باشد تا تمامی فشارها از موها و فولیکول ها برداشته شده تا مو بتواند به خوبی رشد نماید.

  1. آلوپسی سیکاتریس

این نوع از ریزش مو همراه با زخم و غیر ارثی بوده و از نسلی به نسل بعد منتقل نمی شود اما چه در زنان و چه در مردان ممکن است در هر سنی رخ دهد. در واقع این بیماری با اختلالات التهابی آغاز می شود. سپس موجب تخریب و از بین رفتن فولیکول موها و جایگزینی آنها با زخم خواهد شد.

طبق مطالعات انجام شده تنها 3% افرادی که دچار طاسی سر می باشند، از این بیماری رنج می برند.

  1. آلوپسی فراگیر

ممکن است با افزایش سن و پا گذاشتن در سنین بالاتر، شاهد ریزش و از دست دادن موهای خود باشید. دلیل ریزش موها در سنین بالا، عدم تغذیه مناسب و کافی فولیکول های مو می باشد. در حقیقت با پا نهادن در سنین بالا چگالی فولیکول ها کاهش یافته و دوره رشد موها کوتاه تر می شود. در این صورت موها توانایی دریافت و مصرف غذاهای مورد نیاز خود را نخواهند داشت؛ بنابراین موها ضعیف شده و پس از مدتی مقاومت از بین خواهند رفت.

همانطور که میدانید با افزایش سن، جلوگیری از طاسی سر امری ناممکن خواهد بود اما می توان با مراقبت های ویژه و مصرف غذاهای مفید این روند را به تاخیر انداخت.

  1. آلوپسی باربی

یکی از انواع آلوپسی آراتا، آلوپسی باربی می باشد بنابراین باید یکی از انواع واکنش های خود ایمنی نیز باشد. این نوع آلوپسی در ناحیه ریش مردان اتفاق افتاده و منجر به ریزش تکه های دایره ای از ریش می شود. علت بروز این نوع از ریزش مو نیز همچنان مشخص نیست اما گمان می شود که ژنتیک، افسردگی، استرس و یا واکنش های سیستم ایمنی بدن در بروز این بیماری نقش دارند.

  1. آلوپسی یونیورسال

آلوپسی یونیورسال نیز نوعی آلوپسی آراتا بوده و ممکن است در هر سنی رخ دهد اما آمار مبتلایان این بیماری کم می باشد. معمولا در هر سنی 0.0001 درصد از افراد دچار این بیماری خواهند شد.

طبق این بیماری ریزش مو به صورت لکه ای و منطقه ای نبوده بلکه تمام موهای بدن دچار ریزش می شوند. طبق نظر متخصصان این آلوپسی نیز ناشی از عدم کارکرد صحیح سیستم دفاعی بدن می باشد و در آن خود سیستم به فولیکول ها حمله ور می شود.

  1. آناژن Effluvium

معمولا بیشتر افرادی که تحت معالجه و درمان بوده و از داروهای قوی و سنگین برای درمان بیماری خود استفاده می کنند، دچار این نوع از ریزش موها خواهند شد؛ بنابراین می تواند در هر جنس و در هر سنی اتفاق افتاده و قابل پیشگیری نمی باشد.

تفاوت اصلی آناژن Effluvium با مرحله آناژن رشد مو این است که در این بیماری موهای بدون هیچگونه تضعیف و نازک شدن از بین می روند.

  1. تلوژن Effluvium

همانطور که میدانید در بیشتر موارد طاسی موها در آقایان اتفاق می افتد و درصد بیشتری از ریزش موها نصیب مردان خواهد شد؛ اما تلوژن Effluvium دوکین نوع از الگوی Hair loss است که در زنان رایج بوده و معمولا بعد از زایمان و یا در هنگام یائسگی اتفاق می افتد.

این 10 مورد از جمله اشکال مختلف ریزش مو در سراسر جهان می باشند البته دلایل دیگری نیز برای طاسی سر وجود دارد و تنها به این 10 دلیل نمی توان بسنده کرد. برای درمان هر یک از این موارد باید به پزشک مراجعه نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *