فهرست مطالب
ریزش مو به دلیل اهدای خون
ریزش مو به دلیل اهدای خون
حتما چیز های زیادی در مورد فواید فراوان اهدای خون شنیده اید. این فعالیت می تواند فوایدی برای بدن داشته باشد اما همه افراد، نباید این کار را انجام بدهند. افرادی که به صورت منظم خون اهدا می کنند، گاهی شاهد در سر خود هستند. سوال اینجاست که آیا همزمانی اهدای خون و ریزش مو، به صورت تصادفی اتفاق می افتد؟
نکته اینجاست؛ آن هایی که با برخی از بیماری ها دست و پنجه نرم می کنند و همچنین افرادی که دچار کم خونی هستند، برای اهدای خون مناسب به نظر نمی رسند.
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
از دست دادن مو در نتیجه اهدای خون، به هیچ وجه یک پدیده همه گیر محسوب نمی شود. در واقع بسیاری از افراد پس از آن که به صورت داوطلبانه خون خود را برای کمک به دیگران اهدا می کنند، به هیچ وجه شاهد از دست رفتن کیفیت مو های خود نخواهند بود. با این وجود شنیده می شود که گاهی افراد در فاصله ای کم پس از اهدا کردن خود، مشکلاتی نظیر ریزش مو را تجربه می کنند.
اگر به طور معمول خون اهدا می کنید و یا اینکه قصد دارید در آینده نزدیک چنین کاری انجام بدهید و نگران سلامتی مو های خود هستند، این مطلب می تواند برای شما سودمند باشد.
چرا مو های شما می ریزند؟
از دست دادن مو ها معمولا عوامل مختلفی دارد که هر کدام می توانند تاثیری روی این پدیده داشته باشند. امروزه بسیاری از افراد، با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند و به دنبال راهی برای پایان دادن به این معضل هستند.
-عوامل ارثی و ژنتیکی، اصلی ترین دلیل برای از دست دادن مو ها به شمار می رود. افرادی که این مشکل در میان اعضای خانواده آن ها وجود دارد، بیشتر از دیگران در خطر از دست رفتن مو هستند. این موضوع به صورت ارثی از یک نسل به نسل دیگر منتقل می شود.
- شرایط سنی، یکی دیگر از دلایل مهم ریزش مو به شمار می رود. به طور کلی هرچه سن بالاتر برود، کیفیت مو ها کاهش پیدا می کند و در سنین بالا، ریزش مو تا حدود زیادی طبیعی به نظر می رسد.
- بیماری هایی مثل آلوپسی و همچنین تغییرات هورمونی در بدن، از دلایل دیگر این موضوع هستند. اگر تعادل هورمون ها در بدن از بین برود، موها وضعیت نامطلوبی پیدا خواهند کرد.
- بعضی از دارو ها و سپری کردن بعضی از درمان ها، می توانند موجب باعث روز مشکلاتی در مو ها شوند. ریزش مو، یکی از عوارض جانبی بعضی از دارو ها تلقی می شود اما معمولا این وضعیت کاملا موقت است.
- استرس بسیار بالا را نیز باید به عنوان یکی از دلایل از دست رفتن مو ها در نظر گرفت. تحقیقات نشان می دهد که استرس، باعث نازک شدن مو ها و همچنین کاهش چشمگیر کیفیت آن ها می شود.
- یکی دیگر از دلایل ریزش مو که کم تر به آن پرداخته می شود، مسئله «کمخونی» و فقر آهن است. شاید با پی بردن به این دلیل، بتوان رابطه ای میان اهدای خون و پایین آمدن کیفیت مو ها در فرد پیدا کرد.
چه کسانی با خون دادن، دچار ریزش مو می شوند؟
ریزش مو پس از اهدای خون، به طور کلی یک اتفاق عادی به حساب نمی آید اما نمی توان وجود آن را به طور کامل رد کرد. حقیقت آن است که این موضوع، به شرایط خود فرد بستگی خواهد داشت. در واقع خون دادن به خودی خود، موجب بروز ریزش، در مو های فرد نمی شود اما اگر این فرد از قبل با مشکلات خونی روبرو باشد، اهدای خون اوضاع را برای مو های او بدتر خواهد کرد.
در نتیجه اگر شرایط بدن شما طبیعی است و دچار کم خونی نیستید، نباید در زمان اهدا کردن نگران سلامتی مو های خود باشید. در این صورت، هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمی شود و وضعیت ظاهری شما با خون دادن، تحت تاثیر قرار نمی گیرد؛ اما اگر از قبل دچار کم خونی و یا مستعد این وضعیت باشید، اهدا کردن خون می تواند مشکلاتی مثل از دست رفتن مو ها برای شما ایجاد کند.
افرادی که دچار کم خونی هستند، از کمبود ذخایر آهن در بدن خود رنج می برند. کم خونی موجب می شود که خون حاوی اکسیژن به مو ها نرسد و تغذیه فولیکول ها به درستی صورت نگیرد. در نتیجه به مرور زمان مو ها ضعیف تر می شوند و حتی ممکن است به طور کامل بریزند.
پس افرادی که دچار کم خونی هستند، با اهدای خون ذخایر آهن بدن خود را به شدت کاهش می دهند و در نتیجه ممکن است که ریزش مو در آنها اتفاق بیفتد. به طور کلی توصیه می شود آنهایی که از مشکلات مربوط به کم خونی رنج می برند، برای حفظ سلامتی بدن خود، قید اهدای خون را بزنند و چنین کاری انجام ندهند.
اگر پس از اهدای خون دچار ریزش مو شدیم، چه کنیم؟
اگر به هر دلیلی متوجه شدید که پس از خون دادن، مشکلاتی برای مو های سر شما به وجود آمده، باید حتما وضعیت کم خونی خود را مورد بررسی قرار دهید. تجربه نشان می دهد بسیاری از افرادی که به کم خونی های خفیف دچار هستند تا مدت ها متوجه این وضعیت نمی شوند.
چرا که این کم خونی، تاثیری ظاهری بر فعالیت های روزمره این افراد ندارد. در نتیجه اولین قدم پس از ریزش مو در واکنش بدن به اهدا کردن خون، بررسی وضعیت کم خونی در فرد است.
به طور کلی این وضعیت می تواند موقت باشد و مصرف برخی از دارو ها، جلوی ادامه این روند را خواهد گرفت. ماینوکسیدیل و فیناستراید دو داروی مطرحی هستند که با کارکرد های متفاوت، برای حفظ سلامت مو ها در افراد تجویز می شوند. فراموش نکنید که نباید بدون توصیه و مشورت پزشک، به سراغ دارو های تقویتی مو بروید.
مصرف آهن به صورت طبیعی در غذا های مختلف و در کنار هم مصرف قرص ها و مکمل های آهن می تواند برای بازگرداندن مو های شما به شرایط عادی در چنین وضعیتی بسیار مفید باشد. بعضی از افراد حتی از تزریق آهن برای خود نیز استفاده می کنند.
تغییر رژیم غذایی و انتخاب یک رژیم سالم، مقوی و متنوع، یکی از فعالیت های دیگری است که می تواند در زمان از دست دادن خون زیاد، برای مو های شما مفید باشد.
اگر به هر دلیلی دیگر شاهد رشد مو در سر خود نبودید، می توانید از روش موثر کاشت مو استفاده کنید. این روش مو های طبیعی ای را برای همیشه در سر شما ایجاد خواهد کرد.
آیا اهدای خون در زمان مصرف دارو امکان پذیر است؟
در صورت کم خونی، اهدای خون برای مو بسیار مضر است اما سوال اینجاست که اگر با کمخونی روبرو نباشیم، آیا می توانیم در زمان مصرف دارو های تقویتی مو مثل فیناستراید، خون اهدا کنیم؟ پاسخ این سوال کاملا منفی است.
اگر در حال مصرف فیناستراید هستید، به هیچ وجه نباید تا یک ماه پس از پایان مصرف این دارو، اقدامی برای اهدا کردن خون خود داشته باشید.
چرا که خون اهدایی شما ممکن است به یک زن باردار با یک جنین پسر تزریق شود و تاثیر این دارو روی هورمون مردانه، رشد جنین را با مشکلات جدی روبرو خواهد کرد. در نتیجه نباید حین مصرف فیناستراید، خون اهدا کنید.