پوست و مو

آیا واقعا شامپوهای ریزش مو جلوی ریزش مو را می گیرند؟

آیا واقعا شامپوهای ریزش مو جلوی ریزش مو را می گیرند؟

آیا واقعا شامپوهای ریزش مو جلوی ریزش مو را می گیرند؟

برای جلوگیری از ریزش مو راه های متفاوتی وجود دارد. یکی از این راه حل ها استفاده از شامپوهای ضد ریزش مو می باشد. شامپوهای ضد ریزش با تحریک فولیکول های مو و پاکیزه نمودن پوست سر به رشد هرچه بهتر موها کمک می نمایند؛ اما آیا واقعا شامپوهای ضد ریزش مو به جلوگیری از طاسی سر کمک کرده و موجب رشد مجدد موهای از بین رفته می شوند؟

آیا واقعا شامپوهای ریزش مو جلوی ریزش مو را می گیرند؟در این مقاله تاثیر اینگونه شامپوها بر جلوگیری از طاسی سر مورد بررسی قرار می گیرد.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

اگرچه عوامل متعددی نظیر بیماری، تغذیه نامناسب، هوای آلوده و غیره می توانند تاثیر زیادی بر ریزش موها بگذارند اما در حقیقت یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن موها در آقایان هورمون DHT می باشد. آنزیم 5 آلفا ردوکتاز، تستوسترون را به DHT تبدیل می نماید. پس از تولید، این هورمون به گیرنده های آندروژن در فولیکول های مو چسبیده و موجب می شود تا فولیکول ها کوچک شده و از بین روند.

به همین دلیل باید سطح هورمون DHT را به هر طریقی کنترل نمود. یکی از این روش ها شامپوهای کنترل کننده DHT می باشند.

آیا واقعا شامپوهای ریزش مو جلوی ریزش مو را می گیرند؟آیا شامپوهای مسدود کننده DHT موثر هستند یا خیر؟

یکی از متداول ترین سوالات درباره این شامپوها در زمینه درصد کارکرد این محصولات می باشد. اینکه آیا واقعا داروهای ضد ریزش مو موجب جلوگیری از طاسی سر و بازگردانی موهای از بین رفته خواهند شد؟ در ادامه بررسی می شود!

با گذشت زمان شامپوها نقش زیادی در مراقبت های پوست و مو داشته و روزانه عده کثیری از مردم از این شامپوها استفاده می نمایند. در ساخت این داروها از انواع مواد طبیعی و داروهایی استفاده می شود که سطح هورمون DHT را کنترل می نمایند.

بسیاری از این شامپوها حاوی انواع روغن ها و عصاره های مختلف گیاهان طبیعی بوده که نقش زیادی در جلوگیری از Hair loss ایفا می نمایند.

اما یک ماده ضد قارچی فعال و موثر در جلوگیری از ریزش موها، کتوکونازول می باشد. بسیاری از شامپوهای ضد شوره سر حاوی تنها 1% از این ماده می باشند که برای تهیه آنها نیازی به ارائه نسخه نمی باشد اما برای تهیه شامپویی با درصد کتوکونازول بالا نیاز به ارائه نسخه است.

با آزمایشات انجام شده مشخص شد که این ماده ممکن است ضد آندروژن بوده و می تواند تاثیرات مخرب DHT را مختل کرده و التهابات ناشی از آسیب به فولیکول ها را کاهش دهد.

در برخی از مطالعات مشخص شد که استفاده از شامپوی کتوکونازول در هنگام مصرف داروهای فیناستراید می تواند در جلوگیری از از بین رفتن موها تاثیر مثبتی داشته باشد.

در مطالعه دیگری یافت شد که بهره گیری از شامپوی 2% کتوکونازول می تواند تاثیر مشابه استفاده از داروی ماینوکسیدیل داشته باشد. این امر بسیار حائز اهمیت است زیرا شامپو پس از شستشو از بین می رود اما این دارو به مدت 1 روز بر سر مانده و سپس بر پوست و مو تاثیر می گذارد.

بنابراین می توان نتیجه گرفت که استفاده از اینگونه داروها بی تاثیر نبوده و می توانید برای جلوگیری از طاسی سر خود از آنها بهره ببرید.

نحوه انتخاب شامپو برای درمان ریزش مو

تمامی شامپوهای موجود در بازار قابل اعتماد نمی باشند به همین دلیل برخی از آنها نمی توانند پاسخگوی نیاز شما باشند. در این قسمت از مقاله چگونگی انتخاب شامپو مناسب ارائه شده تا به خوبی محصولات با کیفیت و موثر را شناخته و از آنها بهره ببرید.

  • شامپویی حاوی کتوکونازول را انتخاب نمایید.

از موثرترین شامپوهای ضد ریزش مو، شامپوهای می باشند که حاوی کتوکونازول می باشند. این ماده از Hair loss جلوگیری کرده و موجب پرپشتی و افزایش حجم موهای شما می شود؛ اما آنچه که درباره این ماده اهمیت دارد درصد آن می باشد. برای اینکه بدانید چه درصدی از کتوکونازول (1% یا 2%) برای شما موثر است می توانید از یک متخصص پوست یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی سوال نمایید.

  • شامپوهای بدون پارابن را انتخاب نمایید.

پارابن یکی از محصولات موجود در اکثر شامپوهای معمولی می باشد اما موجب ریزش مو می شود. نوع شامپو اهمیتی ندارد آنچه که حائز اهمیت است این است که فرمول ساخت و تولید شامپو عاری از پارابن باشد. پارابن در واقع نوعی ترکیب مصنوعی بوده که در محصولات مراقبت های شخصی نظیر خمیر دندان، شامپو، لوسیون و دئودورانت مورد استفاده قرار گرفته و همانند xenoestrogens عمل می نماید. این عامل می تواند در از بین رفتن موها بسیار موثر باشد.

  • شامپوهای فاقد سولفات را انتخاب نمایید.

سولفات ها دسته ای از مواد بوده که در تولید شامپوها بکار گرفته می شوند البته لازم به ذکر است که این مواد تاثیری بر سطح DHT نداشته و به ریزش مو مرتبط نمی شوند اما آنچه که در طاسی سر توسط این مواد موثر است، جدا کردن پروتئین هایی مانند کراتین از مو بوده که در نتیجه این عامل موها شکسته شده و به تدریج از بین می روند.

  • تنها به محصولاتی اعتماد کنید که تاثیرگذاری آنها اثبات شده باشد.

از سال های بسیار دور استفاده از بیوتین یا ویتامین B7 برای جلوگیری از از بین رفتن موها رایج بوده است و حال چه به صورت خوراکی و چه به صورت شامپو مصرف می شود، اما شواهد موجود و گزارشات انجام شده در سال های اخیر این فرضیه را تایید نمی نمایند.

محققان به این ماده درجه D را در میزان تاثیرگذاری آن بر پیشگیری از ریزش مو اختصاص داده اند. توجه داشته باشید که حتی مصرف زیاد خوراکی بیوتین می تواند خطرناک باشد.

چگونگی بهره مندی از تاثیرات شامپوهای ضد ریزش مو؟

همانطور که میدانید تنها در هنگام استحمام می توان از شامپوها استفاده نمود اما بلافاصله باید آنها را شست به طوری که آثاری از شامپو بر موها باقی نماید. به همین دلیل نمی توانند به خوبی بر موها اثر کرده و تاثیرات خود را بر جای بگذارند. به همین خاطر توصیه می شود در هنگام استفاده از شامپوهای ضد ریزش مو از موارد زیر به عنوان محرک استفاده نمایید.

  • Finasteride

فیناستراید دارویی خوراکی و مخصوص مردان بوده که از تبدیل تستوسترون به DHT جلوگیری می نماید. در واقع با کاهش گردش این هورمون در خون، آسیب کمتری به فولیکول ها وارد می شود. طبق مطالعات انجام شده درزمینه این دارو مشخص شد که فیناستراید موجب کاهش ریزش مو در 85% از مردان مورد آزمایش قرار گرفته شده و 65% از آنها شاهد رشد مجدد موهای خود شدند.

  • Minoxidil

ماینوکسیدیل به دو صورت کف و مایع در بازار موجود بوده که با افزایش جریان خون و رساندن مواد مغذی به فولیکول ها موجب افزایش رشد موها می شود. حدود 40% از مردانی که از این دارو بهره بردند، از نتایج حاصله رضایت کامل داشتند.

  • دستگاه LLT

دستگاه LLT دستگاهی برای تابش لیزر بوده که از آن برای جلوگیری از ریزش مو استفاده می شود. این دستگاه به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از آنها دارای دستگیره هایی است که بر پوست سر قرار می گیرند و برخی دیگر به صورت کلاه بوده که قادر به پوشیدن آن هستید.

این دستگاه موجب تابش پرتو قرمز شده که جریان خون را افزایش داده و موجب کاهش التهابات پوست می شود.

  • ماساژ پوست سر

اگر مایل به استفاده از روش های فوق نمی باشید می توانید با ماساژ پوست سر خود به رشد مجدد موهای از بین رفته کمک نمایید. طی آزمایشات انجام شده مشخص شد که ماساژ روزانه سر به مدت 11 الی 20 دقیقه می تواند تاثیر زیادی بر رشد موها بگذارد.

امید است با انتخاب صحیح این محصولات بتوانید به خوبی از آنها بهره ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *