پوست و مو

پی آر پی مو در زنان و فواید آن چیست؟

پی آر پی مو در زنان و فواید آن چیست؟

پی آر پی مو در زنان

احتمالا تا حالا بسیار شنیده اید که از پلاسمای خون یا همان پی آر پی در زمینه های مختلف پزشکی استفاده می شود و متخصصین با استفاده از این روش جدید به نتایج بسیار خوبی رسیده اند.

اخیرا این تکنیک مدرن در زمینه ی کاشت مو و مقابله با ریزش مو نیز مورد استفاده قرار گرفته است و نتایج آن بسیار امیدوار کننده بوده اند.

پی آر پی مو در زنانپلاسمای خون با تحریک فولیکول های مو باعث می شود تا رشد مو های جدید تقویت شوند تا نه تنها از ریزش مو ها جلوگیری شود، بلکه رشد مو نیز با سرعت و شدت بیشتری انجام گیرد.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

تقویت رشد مو در زنان با پلاسمای غنی از پلاکت

به طور کلی برطرف کردن ریزش مو در زنان نسبت به مردان کمی دشوارتر است چرا که ما می دانیم که حساسیت فولیکول های مو به هورمون DHT در مردان عامل اصلی ریزش مو ها است؛ اما هنوز عوامل اصلی ای که باعث ریزش مو در زنان می شود مشخص نشده است.

تنها می دانیم که عواملی مانند ژنتیک، عدم تعادل هورمون ها، شوک فیزیکی و یا روحی و استفاده از برخی دارو ها می توانند ریزش مو در زنان را تحریک کنند.

به همین دلیل، روش های مقابله با ریزش مو در زنان چندان قطعی نیستند و نمی توانند دلیل اصلی ریزش را رفع کنند.

اما اخیرا استفاده از روش پی آر پی یا تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به پوست مو توانسته نتایج مثبت و امیدوار کننده ای را در رفع ریزش مو زنان نشان دهد. در ادامه جزئیات این تکنیک را بررسی می کنیم.

پی آر پی مو در زنانپی آر پی مو چگونه باعث رشد مو در زنان می شود؟

برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانیم که اصولا پلاسمای خون چیست؟ در خون شما به غیر از گلبول های سفید و قرمز، پلاکت های زیادی وجود دارد که این پلاکت ها خود سرشار از پروتئین هایی هستند که فاکتور رشد نام دارند.

همان طور که از نام آن پیدا است، این پروتئین باعث تقویت رشد می شود و همچنین به ترمیم و ریکاوری بدن نیز کمک می کند. در واقع وقتی در جایی از بدن دچار زخم یا بریدگی می شویم، پلاکت ها بلافاصله وارد عمل می شوند تا جلوی خونریزی را بگیرند و روند ترمیم زخم را آغاز کنند.

اخیرا دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که با توجه به نقش ترمیم کننده ی پلاکت ها، اگر غلظت بالایی از فاکتور رشد به موها تزریق شود، می تواند در برابر ریزش مو ها موثر واقع شود و آن را متوقف کند.

چرا که بسیاری از انواع ریزش مو بر اثر آسیب دیدن فولیکول های مو اتفاق می افتد و اگر فولیکول ها ترمیم شوند، رشد مو ها نیز دوباره آغاز خواهد شد.

در واقع اگر فولیکول های مو در حالت استراحت و خواب باشند، فاکتور رشد، آن ها بیدار و فعال می کند؛ یا اگر این فولیکول ها در حال استراحت نباشند ولی مو هایی که از آن ها رشد می کند ضعیف و کوتا هستند، فاکتور رشد با افزایش سطح ویتامین دریافتی در فولیکول ها باعث تقویت آن ها می شود که نتیجه ی آن رشد مو های ضخیم تر و بلند تر در زنان است.

آیا پی آر پی برای توقف ریزش مو و رشد مو ها موثر است؟

استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت برای درمان ریزش مو زنان و تقویت رشد مو ها، همان طور که اشاره شد یک تکنیک جدید است. به همین دلیل هنوز در مورد اثرگذاری آن و این که برای کدام دسته از افراد بیشترین تاثیر مثبت را دارد تحقیقات در جریان است.

اما چیزی که تا الان آزمایش ها و مطالعات گوناگون نشان داده، این است که درمان پی آر پی برای زنانی که به آلوپسی آراتا و آلوپسی آندروژنیک مبتلا هستند، بسیار نتیجه بخش بوده و باعث شده این افراد دوباره شاهد رشد مو های ضخیم و قوی باشند.

البته همانطور که گفته شد، هنوز اطلاعات کاملی درباره ی بهترین روش استفاده از پی آر پی در دست نیست. به عنوان مثال، کلینیک های مختلف از تکنیک های مختلفی برای تزریق استفاده می کنند و یا تزریق پلاسما در جلساتی با فاصله های زمانی گوناگون انجام می شود که همه ی این ها می تواند در میزان اثربخشی پی آر پی موثر باشند.

مراحل تزریق پلاسمای خون به پوست سر

در روش پی آر پی برای مقابله با ریزش مو، اولین کاری که دکتر انجام می دهد گرفتن خون از خود فردی است که می خواهد با این روش رشد مو های خود را تقویت کند. بعد از آن خون در سانتریفیوژ قرار داده می شود تا مواد تشکیل دهنده ی آن از هم جدا شوند.

سانتریفیوژ دستگاهی است که با چرخاندن مایع مورد نظر با سرعت بسیار بالا و سرسام آور، باعث می شود تا مواد تشکیل دهنده ی آن از یکدیگر قابل تفکیک باشند. مواد تشکیل دهنده ی خون عبارت هستند از سلول های خونی قرمز، پلاسما و پلاسمای غنی از پلاکت.

مورد آخر یعنی پلاسمای غنی از پلاکت یا همان پی آر پی یک بار دیگر به طور جداگانه درون سانتریفیوژ قرار می گیرد تا غلظت مناسبی از فاکتور های رشد به دست آید. وقتی غلظت مطلوب به دست آمد، با استفاده از سرنگ مخصوص پلاسمای غنی از پلاکت (پی آر پی) در نواحی از سر که دچار ریزش شده اند و موها در آن جا ضعیف و کم پشت هستند، تزریق می شوند.

پی آر پر مو در هر جلسه چقدر طول می کشد؟

تکنیک استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت یک درمان سرپایی است و می تواند در همان مطب دکتر انجام شود. مدت زمان انجام این روش در هر جلسه کمتر از ۳۰ دقیقه است. همچنین خوب است بدانید که پی آر پی کاملا روش مطمئن و بی خطری است که تا کنون هیچ گونه عوارض نامطلوبی بر اثر استفاده از آن گزارش نشده است.

تنها عارضه ای که می توان از آن نام برد، ابتلا به عفونت در محل تزریق است. البته این عارضه در تمامی درمان هایی که با تزریق انجام می شوند وجود دارد و اگر در یک کلینیک معتبر و بهداشتی درمان پی آر پی را انجام دهید خطر ابتلا به عفونت از بین می رود.

پی آر پی در چند جلسه باعث رشد مو ها می شود؟

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت باید طی چندین جلسه تکرار شود تا به تدریج باعث تقویت رشد مو ها و توقف ریزش مو شود. معمولا توصیه می شود تا ۴ الی ۶ جلسه تزریق پلاسما انجام شود. فاصله ی بین جلسات، توسط دکتر مشخص می شود.

دکتر شما با معاینه و بررسی سرعت رشد مو ها تصمیم می گیرد که هر چند هفته یک بار تزریق پلاسما انجام شود. بعد از پشت سر گذاشتن ۶ جلسه ی اولیه که معمولا ماهی یک بار برگزار می شوند، دیگر نیاز به جلسات در فاصله ی کوتاه نیست. به طوری که بعد از آن تنها دو جلسه درمانی در طول سال برای حفظ روند رشد مو ها کافی است.

چه کسانی نمی توانند از پی آر پی استفاده کنند؟

این روش روی افرادی که دچار ریزش موی گسترده هستند و بخش بزرگی از سر آن ها دچار طاسی شده است تا کنون اثربخش نبوده و نتوانسته نتیجه ی مطلوب را داشته باشد. همچنین افرادی که ریزش موهای آن ها در واقع جزو عوارض جانبی یک بیماری مانند بیماری تیروئید در بدن آن ها است و هنوز آن بیماری در بدن آن ها وجود دارد، برای استفاده از این تکنیک کاندیدای مناسبی نیستند.

علاوه بر آن، پی آر پی روی افرادی که از دارو های رقیق کننده ی خون استفاده می کنند، کمتر نتیجه می دهد چرا که این دارو ها باعث ضعیف شدن پلاکت های خون می شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *