فهرست مطالب
تزریق چربی معمولا از کجا گرفته می شود
تزریق چربی معمولا از کجا گرفته می شود
عمل تزریق چربی عملی است که در آن چربی های ناخواسته بدن خود فرد به وسیله لیپوساکشن برداشته می شود و سپس به مکانی از بدن منتقل یا تزریق می شود تا چروک های آن قسمت پر شود یا برای افزایش حجم در آن منطقه و یا اصلاح انحناهای بدن استفاده می شود.
دریافت تخفیف ویژه تزریق چربی + مشاوره رایگان
پس در عمل تزریق چربی برای تامین چربی از چربی های خود فرد استفاده می شود.
و این یکی از فواید عمل تزریق چربی است که هم چربی های ناخواسته فرد را از میان بر می دارد و هم چنین بافت چربی که از بدن خود فرد باشد برای تزریق بسیار بهتر جواب می دهد و به اصلاح می گیرد!
دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان
و تازه نسبت به فیلرهای تزریقی مدت زمان بیشتری دوام می آورد و نیاز به تزریق مجدد در فاصله زمانی دورتری لازم می شود.
این چربی ممکن است از شکم یا ران یا جای دیگر تامین شود که در ادامه به شکل مفصل تری بحث می شود.
شایع ترین مکان برای برداشتن چربی کدام قسمت های بدن هستند؟
- جدار شکم
- ران ها (قسمت داخلی و خارجی ران )
- لگن
- پهلوها
- قسمت داخلی و خلفی زانو
- اندام فوقانی
- بالشتک های چربی پشت گردن
تحقیقات این احتمال را داده اند که بهترین مکان برای تزریق چربی ممکن است قسمت های اطراف خاجی یعنی قسمت نشیمن گاه باشد؛ چون برداشتن و تزریق چربی آن با خطر کمتری همراه بوده است.
دیده شده است بافت چربی که از منطقه ران و باسن تامین می شود در مقایسه با بافت چربی تامین شده از شکم؛ سلول های چربی بزرگتری دارد و این سلول ها ذخیره چربی بیشتری دارند.
کوچک ترین سلول های چربی در قسمت صورت یافت می شوند که فعالیت چربی سازی بسیار کمی هم دارد.
اما انتخاب نهایی مکان چربی با نظر شخصی جراح و بر اساس تجربه های وی صورت می گیرد.
گاهی هم خود شخص از جراح می خواهد از چربی های منطقه خاصی بردارد و برای تزریق چربی استفاده کند.
بهترین مکان برای برداشتن چربی کجاست؟
هنوز پاسخ مشخص و کاملا دقیقی برای این سوال وجود ندارد و مطالعات علمی تا کنون نتوانسته اند مکان دقیقی را برای برداشتن چربی و به منظور تزریق چربی انتخاب کنند.
اما همین تحقیقات به ما کمک کرده اند تا به نسبت مکان های بهتر و مناسب تری برای برداشتن چربی انتخاب کنیم.
به مثال تحقیقی در این زمینه بر روی 25 زن انجام شد و از شش قسمت بدن این زنان چربی تهیه گردید و به وسیله آن عمل تزریق چربی صورت گرفت.
این 6 قسمت بدن شامل: اندام فوقانی، قسمت پایینی شکم، قسمت خارجی ران، قسمت داخلی ران، زانو و پهلوها بودند.
در این مطالعه مشخص شد که بافت برداشته شده از قسمت داخلی ران و قسمت تحتانی شکم غلظت بیشتری چربی دارد و طبیعتا ” تزریق چربی از شکم به صورت ” مفید تر است.
اما باز هم انتخاب بین این دو یعنی قسمت تحتانی شکم و قسمت داخلی ران که از قسمت های دیگر برای تزریق چربی مناسب تر هستند بستگی به عوامل مختلفی دارد.
مثلا در هندوستان عامل فرهنگی روی این انتخاب تاثیر می گذارد!
چون در هندوستان زنان لباسی به نام “ساری” می پوشند که شکم شان مشخص است؛ بنابراین برداشتن چربی از قسمت تحتانی شکم چندان رایج نیست و بیم آن وجود دارد در صورتی که از قسمت تحتانی شکم چربی برداشته شود تقارن بین دو طرف شکم از بین برود و عمل جراحی بیشتری نیاز باشد.
مکان هایی که برای برداشتن چربی توصیه می شوند گاها از نظر دسترسی مشکل هستند اما از آن جایی که این قسمت ها غلظت سلول های چربی بیشتر و حتی درصد سلول بنیادی چربی بیشتری دارد انتخاب می شوند.
اما در حالت کلی سعی کنید که انتخاب ناحیه مناسب برای استخراج چربی های مورد نیاز برای تزریق آن ها به نواحی مختلف بدن را بر عهده پزشک متخصص خود بسپارید. زیرا پزشک تجربه و تخصص بیشتری در این زمینه داشته و قطعا تصمیمی که خواهد گرفت درست و منطقی خواهد بود.
دلیل انتخاب ناحیه مناسب برای برداشت چربی چیست؟
همان طور که اطلاع دارید برداشت چربی به مقدار مورد نیاز برای تزریق آن به نواحی هدف شخص متقاضی یکی از مهم ترین بخش های این عمل زیبایی محسوب می شود و از اهیمت بسیاری برخوردار است. لذا پزشک متخصص باید در انتخاب ناحیه مناسب برای استخراج چربی های اضافی آن باید دقت بسیاری به خرج دهد.
قسمت ها و نواحی متعددی برای برداشت چربی به منظور تزریق کردن آن به نواحی مورد نیاز شخص وجود دارد، اما اکثر پزشکان برای این کار از موارد ذکر شده در قسمت فوق استفاده می کنند.
علت عمده این کار این است که برای پیوند دادن چربی به نواحی دیگر لازم است تا از بافت هایی از چربی استفاده گردد که دارای کیفیت بالا می باشند.کیفیت بالا در چربی ها به این منظور است که اگر شخص متقاضی دچار نوسان وزن بدن شود، چربی های این ناحیه تغییرات کمی را داشته و به نوعی دارای ثبات بیشتری نسبت به سایر بافت های چربی بدن داشته باشند.
همچنین باید ناحیه ای که هدف استخراج چربی قرار دارد از سلول های چربی بزرگتری برخوردار باشد. علت این عامل این است که پس از برداشت چربی از این ناحیه حجم بافت چربی در این اندام کاهش خواهد یافت و در بعضی مواقع می تواند باعث شود که تناسب اندام شخص از بین رود، لذا در صورت بروز این عامل شخص می تواند با یک رژیم غذایی خوب و مناسب دوباره در این ناحیه چربی تولید کند و تناسب اندام خود را بدست آورد.
چه مقدار چربی برای تزریق چربی باید برداشته شود؟
بسته به نوع عمل جراحی میزان برداشت چربی متفاوت است و جراح دقیقا باید تخمین بزند چه میزان چربی نیاز دارد تا بتواند آن میزان را از بدن خود فرد تهیه کند.
بدن فرد ابتدا استریل می شود و سپس پزشک دقیقا علامت می زند که کدام قسمت از بدن و چه حجمی از چربی باید برداشته شود. در افرادی که لاغر هستند معمولا تعداد بافت های بیشتری برای برداشتن چربی علامت زده و برای تزریق چربی استفاده می شود.
به طور عمومی 40 تا 50 درصد از حجم چربی های تزریق شده بعد از چندین ماه از بین می رود.
برای حل این مشکل گاهی جراحان میزان بیشتری چربی به کار می برند با این حساب که بخشی از آن جذب و از بین خواهد رفت.
راه حل دیگر این است که بعد از عمل تزریق چربی پایش کنیم که چه مقدار آن از بین رفته است و سپس مجددا تزریق چربی را بعد از چند ماه انجام دهیم.
مسئله این است اگر حجم چربی زیادی تزریق شود با این پیش بینی که بخشی از آن از بین خواهد رفت؛ در موارد محدودی ممکن است آن مقدار چربی از بین نرود.
برای همین ممکن است برآمدگی های سفتی ایجاد شوند و نکروز چربی صورت بگیرد؛ که در این صورت بایستی این مقدار چربی اضافه به وسیله جراحی خارج شود.
نکروز چربی اگر تزریق چربی به مکان هایی که جریان خون کمتر دارند صورت گرفته باشد خیلی شایع تر است؛ مکان هایی مثل بافت های نازک یا اشعه دیده و یا بر روی ایمپلنت ها.
چگونه چربی مورد نیاز را از بدن فرد بر می دارند؟
برخی پزشکان تمایل دارند بیهوشی عمومی کوتاه مدتی برای فرد در نظر بگیرند تا در حین عمل اضطراب نداشته باشد.
سپس به محلی که قصد دارند از آن جا چربی تهیه کنند مقداری سرم رینگر لاکتات و آدرنالین تزریق می کنند تا برای برداشتن آماده باشد.
سپس از یک لوله هایی به نام کانولا استفاده می کنند تا بافت چربی را بیرون بکشند. کانولا در واقع یک لوله بسیار باریک است که با استفاده از کمپرس بادی که بر روی دستگاه آن تعبیه شده است، سبب می شود که کانولا پس از تماس با بافت چربی لرزش و ارتعاش هایی را ایجاد نماید که این عامل باعث می شود سلول های چربی تخریب شوند و به صورت امولسیون تبدیل شوند.
با یک دست بافت را در دست می گیرند و با دست دیگر کانولا را تا جایی که به بافت چربی برسند داخل می کنند و چربی را بالا می کشند.
سپس سرنگ های خالی را پر می کنیم تا جایی که چربی مورد نیازمان تامین شده باشد.
البته گاهی برای تامین چربی بیشتر ممکن است همین روال را در محل دیگری هم برای به دست آوردن چربی بیشتر انجام داد.
نکته قابل توجه در انجام این عمل این است که برای برداشت چربی پزشکان حتما از لیپوماتیک استفاده می نمایند. زیرا در سایر روش های مشابه برای برداشت چربی های زائد بدن معمولا از حرارت استفاده می کنند که سبب می شود سلول های چربی تغییر ماهیت داده و دیگر قابل استفاده نباشند، اما در لیپوماتیک به دلیل این که لوله کانولا تنها باعث تخریب و شکستن سلول های چربی و جدا شدن آن از یکدیگر می شود، می توان به صورت مجدد آن ها را در سایر نواحی بدن استفاده کرد.
چربی هایی که در سرنگ ها آماده شده اند مستقیما برای تزریق چربی به کار نمی روند بلکه ابتدا باید با استفاده از سانتریفیوژ خالص سازی شوند و خون و مواد ناخالصی دیگر از آن ها جدا شوند و سپس برای تزریق چربی آماده است
چه مشکلاتی ممکن است برای ناحیه ای که از آن چربی بر می دارند و یا محل تزریق چربی پیش بیاید؟
امروزه بسیاری از عمل هایی که در جهت زیبایی و یا درمان انجام می گیرند دارای برخی عوارض جانبی می باشند، انجام این عمل زیبایی نیز همانند بسیاری از عمل ها دارای برخی خطرات و عارضه برای شخص متقاضی می باشد که عمده آن ها عمومی و کم خطر بوده و می توان با انجام برخی اقدامات ساده از بروز و پیشرفت آن جلوگیری کرد.
عوارض این اقدام واقعا بسیار کم هستند و انواع شناخته شده آن شامل عفونت، نکروز چربی و کلسیفیکاسیون های بافتی (کلسیم روی چربی باقی مانده رسوب می کند و برآمدگی سفتی ایجاد می کند ) می باشند.
تورم و خراش هایی که روی این ناحیه بعد از عمل باقی می مانند معمولا با تزریق محلول بسیار رقیق آدرنالین بهتر می شوند.
این علائم نیاز به زمان و وقت دارند و بسته به میزان وسعت و بزرگی آن به مرور رفع خواهند شد و جای نگرانی ندارند.
عفونت ناحیه ای که چربی از آن استخراج می شود اگر چه نادر است اما ممکن است در صورت رعایت نکردن برخی مسائل همچون استریل نبودن ابزار برداشت چربی و یا عدم مصرف از دارو های آنتی بیوتیکی پس از عمل که توسط پزشک تجویز می شود، به وجود آید.
نکروز چربی می تواند به علت تزریق بیش از حد چربی و یا مردن بافت چربی تزریق شده رخ دهد.
عمل ترمیمی پستان گاهی برای زنانی انجام می شود که به علت سرطان پستان قبلا پستان هایشان یا بخشی از بافت پستان را از دست داده اند.
گاهی افتراق توده حاصل از نکروز چربی از عود مجدد سرطان پستان در این افراد دشوار است و نیاز به اقدامات تشخیصی بیشتر و تهیه آزمایشات تصویربرداری کامل تری دارند.
بنابراین برای این که از بروز بسیاری از مشکلات پس از انجام تزریق چربی پیشگیری شود بهترین کار این است که به سراغ یک کلینک و پزشک با تجربه و معتبر در این زمینه مراجعه نمایید.
شما می توانید با مراجعه به ” کلینیک تخصصی پوست و مو رز” و مشورت با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو از قیمت تزریق چربی خود مطلع شود. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.
همچنین شما عزیزان میتوانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت ، از مشاوره آنلاین بهره مند شوید.