کاشت مو

تغذیه بعد از کاشت مو و مصرف انواع ویتامین ها بعد از کاشت مو

تغذیه بعد از کاشت مو و مصرف انواع ویتامین ها بعد از کاشت مو

تغذیه بعد از کاشت مو

مقاله امروز ” کلینیک پوست و مو رز” به تغذیه بعد از کاشت مو اختصاص دارد؛ با ما همراه باشید تا درباره مصرف انواع ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی و باید و نبایدهای تغذیه بعد از کاشت مو اطلاعات بیشتری بدست بیاورید.بعد از کاشت مو، رژیم غذایی بیمار و نوع غذاهایی که بصورت مرتب مصرف می کند، بسیار مهم است.

کسانی که همیشه سیگار می کشند، بصورت مرتب الکل مصرف می کنند و رژیم غذایی آنها فاقد مواد غذایی با ارزش است، بیشتر از دیگران از مشکل ریزش مو رنج می برند.

تغذیه بعد از کاشت مو

( کلینیک رز اولین ارائه دهنده مقالات پزشکی صوتی و متنی در ایران )

اگر قصد دارید این مقاله را به صورت صوتی گوش نمایید، بر روی player زیر کلیک نمایید.

تاثیرات عادات بد غذایی در ریزش و کاهش حجم موها و یا نازک تر شدن تار موها مشخص می شود و مشکلات زیادی را برای کسانی که بطور ژنتیکی مستعد ریزش مو هستند هم بوجود می آورد.

دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان

افرادی که تمایل دارند شاهد بهترین نتایج از کاشت مو باشند، باید به رژیم غذایی خود هم اهمیت بدهند زیرا یک رژیم غذایی متعادل تاثیر زیادی در سلامت فولیکول های مو می گذارد.

کاشت مو

رژیم غذایی مناسب به حفظ سلامت و افزایش تعداد فولیکول های مو کمک زیادی می کند. بیماری که بعد از کاشت مو با مشکل کمبود مواد غذایی مواجه باشد، فولیکول های موی او با سرعت خیلی کمتری نسبت به دیگران رشد می کنند و در نهایت دستیابی آنها به نتایج رضایت بخش به تاخیر می افتد.

مصرف انواع ویتامین ها و مکمل ها بعد از کاشت مو

مواد مصرفی که به صورت روزانه مصرف می کنید به طور قابل ملاحظه ای بر سلامت موها تاثیرگذار بوده و می تواند موجب تضعیف و تخریب فولیکول ها و یا تقویت آنها شود.

محققان دریافته اند مواد مصرفی که وارد بدن می شوند در ابتدا، بر موها تاثیر می گذارند به طوری که هنگامی که بدن دچار اختلالاتی در زمینه تغذیه می شود، در درجه اول موها با ریزش، واکنش خود را نشان خواهند داد.

بنابراین یکی از مهمترین فاکتورهای قابل اهمیت پس از انجام کاشت مو، مسئله تغذیه و رژیم های غذایی می باشد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید بعد از کاشت مو، از چه مواد غذایی باید استفاده کنید. جدا از توضیحاتی که متخصص بعد از کاشت مو به بیمار می دهد، باید مطمئن شوید که موهای شما به مواد مغذی که احتیاج دارند دسترسی دارند یا خیر.

همانطور که میدانید نتایج نهایی حاصل از hair transplant بلافاصله پس از کاشت مو قابل مشاهده نبوده و حداقل به 6 ماه زمان برای رشد و نمو موها نیاز خواهد بود. در این دوران با مصرف غذاهای حاوی اسیدهای چرب و مواد مغذی می توان به تسریع دوران نقاهت و بهبودی کمک کرده و پس از رشد موها، شاهد موهایی سالم و درخشان بود.

همیشه مصرف مواد طبیعی بهتر از مصرف انواع مکمل ها است ولی در بیمارانی که بدن آنها کمبود ویتامین دارد، مصرف مکمل هم می تواند گزینه ای مناسب برای جبران کمبود مواد مغذی در بدن باشد. رژیم غذایی کامل شامل مصرف ویتامین ها، مواد مغذی و معدنی زیر است:

  1. – ویتامین B
  2. – ویتامین E
  3. – ویتامین C
  4. – ویتامین A
  5. – کلسیم
  6. – آهن
  7. – منیزیم
  8. – پروتئین
  9. – زینک

البته انواع مختلفی از غذاهای دریایی را هم می توان به این لیست اضافه کرد؛ ماهی و دیگر غذاهای دریایی سرشار از مواد غذایی مفید برای رشد موها هستند.

ماهی حاوی چندین روغن طبیعی است که باعث استحکام فولیکول های مو می شود. در ادامه به بررسی خواص چند نمونه از ویتامین ها و مکمل ها می پردازیم:

ویتامین B : متخصص ها پیشنهاد می دهند که بیمار بعد از کاشت مو، باید از مجموعه ای از ویتامین های B مثل B6 ، B7 ( بیوتین ) و B12 استفاده نماید.

ویتامین B، نقش مهمی در ساختار و رشد موها دارد. بیماری که قبل از کاشت مو هم از ویتامین B استفاده کرده باشد، با مشکلاتی مثل لخته شدن خون در حین کاشت مو مواجه نخواهد شد. غذاهایی که حاوی ویتامین B هستند، عبارتند از:

  1. – مرغ
  2. – گوشت
  3. – موز
  4. – آووکادو
  5. – برنج قهوه ای
  6. – تخم مرغ

زینک : کمبود زینک می تواند باعث ریزش شدید موها بشود و مصرف زینک بعد از کاشت مو بسیار مهم است. زینک نقش مهمی در بهبود بافت های بدن، تولید کلاژن، تکثیر سلول ها، تنظیم هورمون های بدن، جذب ویتامین ها و سایر مواد معدنی دارد. غذاهایی که حاوی زینک هستند، عبارتند از:

  1. – اسفناج
  2. – صدف خوراکی
  3. – گوشت گاو

ویتامین E : نمی توان از ” نقش ویتامین E در سلامت و افزایش رشد مو ” غافل شد، این ویتامین نوعی آنتی اکسیدانت است که به بهبود پوست آسیب دیده کمک می کند و حتی می تواند اسکارهای ناشی از کاشت مو را هم در سر بیمار بطور کامل برطرف نماید.
حتی متخصص ها توصیه می کنند که از روغن ویتامین E بر روی نقاطی از پوست سر استفاده کنید که فولیکول های مو استخراج شده اند و همچنین در نقاطی که کاشت مو انجام شده است. روغن ویتامین E به بهبود فولیکول های آسیب دیده در هنگام کاشت مو کمک می کند. غذاهایی که حاوی ویتامین E هستند، عبارتند از:

  1. – بادام
  2. – تخم آفتاب گردان
  3. – روغن زیتون

ویتامین C : کلاژن در بهبود زخم های ناشی از پیوند موی طبیعی نقش زیادی ایفا می کند. ویتامین C با خاصیت آنتی اکسیدانی خود باعث افزایش تولید کلاژن شده و باعث تسریع روند ترمیم مو خواهد شد.

همچنین یکی از مواردی که بر رنگ مو و ریزش آنها تاثیرگذار است، استرس اکسیداتیو می باشد. ویتامین C با این عامل مقابله کرده و از این جهت نیز برای سلامت موها مفید می باشد.

ویتامین C را می توانید در انواع میوه های دانه دار، کلم بروکلی، کیوی و مرکبات یافت نمایید.

ویتامین A : هرگاه قصد رشد و نمو سلول های بدن را دارید، از ویتامین A استفاده نمایید. مصرف ویتامین A پس از کاشت مو، بر رشد موهای کاشته شده اثر می گذارد.

مصرف ویتامین A به تولید سبوم در بدن نیز کمک خواهد کرد.

سبوم در بدن ماده ای است که به بافت چربی شبیه بوده و باعث جلوگیری از خشکی پوست سر می شود. زیرا هر چه پوست سر خشک تر باشد، خارش در آن ناحیه بیشتر شده و فولیکول ها آسیب بیشتری می بینند.

برخی از مواد غذایی شامل ویتامین A، هویج، سیب زمینی شیرین، کلم، اسفناج، گوشت گاو و کدو تنبل می باشند.

همچنین مواد غذایی دارای کلسیم، روی، منیزیم و آهن برای سلامت عمومی بدن افراد مفید بوده و موجب تقویت فولیکول های مو خواهند شد.

پروتئین: مو بطور عمده از پروتئین تشکیل شده است بنابراین برای تقویت و رشد موهای کاشته شده باید از مواد سرشار از پروتئین نظیر مرغ، ماهی، تخم مرغ، آجیل خام، شیر و پنیر استفاده نمایید.

امگا 3 : پس از انجام بسیاری از عمل ها، پزشکان برای بهبودی سریعتر بیمار خود به استفاده از مواد دارای اسیدهای چرب توصیه می کنند. این مواد بر روند کلی درمان کاشت مو و عملکردها بدن موثر بوده و آنها را تحت الشعاع قرار می دهند.

از مواد غذایی دارای اسید چرب می توان به انواع ماهی از جمله ماهی خلالی، شاه ماهی، ماهی قزل آلا، دانه کتان، گردو و یا آووکادو اشاره نمود.

آهن : یکی از دلایل طاسی و کم پشت بودن موها قبل از انجام پیوند موی طبیعی، کمبود آهن و روی می باشد. بنابراین آهن برای تراکم بیشتر موها مفید می باشد.

آهن به انتقال اکسیژن و مواد مغذی به فولیکول ها کمک کرده، موجب تقویت بافت مو شده، مدت زمان لازم برای استراحت را کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.

برای افزایش آهن بدن خود می توانید از اسفناج، لوبیا، گوشت گاو، گوشت گوساله و صدف استفاده نمایید.

برای استفاده و بهره مندی از تمامی مواد غذایی نام برده شده، نیاز به یک رژیم غذایی بوده که تمرکز آن بیشتر بر سبزیجات و میوه های تازه، روغن زیتون و انواع گوشت سفید  باشد.

با دنبال کردن رژیم غذایی می توانید به خوبی مواد مصرفی در طول هفته را مدیریت کرده و نیاز های بدن خود را برطرف نمایید.

غذاهایی که بیمار نباید بعد از کاشت مو مصرف کند

بی توجهی به رژیم غذایی می تواند تمام زحمات متخصص را به هدر بدهد، پس لازم است بیمار اطلاعات زیادی در این زمینه بدست بیاورد. رژیم غذایی که فاقد مود مغذی باشد، تاثیر منفی در روند رشد مجدد موها بعد از کاشت مو می گذارد.

تغییر در عادات غذایی، بهترین راه حل برای بیمارانی است که به رژیم غذایی خود توجه کافی ندارند ولی اگر بیماری نتواند این تغییر را زندگی خود بوجود بیاورد، می تواند از مواد غذایی که فاقد مواد مغذی هستند و یا حاوی مقدار زیادی از قند و شکر هستند، جلوگیری کند.

بیمارانی که اقدام به کاشت مو کرده اند، نباید از غذاهای فست فود استفاده کنند و از مصرف نوشیدنی های که حاوی مواد قندی هستند هم باید خودداری کنند.

بجز مواد قندی و چربی های مضر، مواد غذایی و نوشیدنی های دیگری نیز وجود دارد که باید از مصرف آنها پس از کاشت مو امتناع کرد. از جمله این مواد الکل، قهوه و غذاهای فرآوری شده می باشند که در زیر درباره تاثیر هر یک بر مو توضیحاتی داده شده است.

غذاهای بیش از حد چرب

غذاهای چرب علاوه بر تاثیرگذاری بر سلامت عمومی بدن و ایجاد مشکلات قلبی عروقی، بر سلامت مو نیز تاثیر می گذارند. غذاهای چرب به خصوص فست فودها باید از دوران بهبودی و نقاهت مراجعه کننده حذف شده و غذاهای سالم جایگزین این غذاها شوند.

غذاهای فرآوری شده

مواد غذایی فرآوری و بسته بندی شده مانند انواع کلوچه، کیک، چیپس، شکلات و غیره موجب بروز انواع بیماری ها از جمله سرطان شده و به دلیل پایین بودن ارزش غذایی،  به میزان زیادی بر سلامت موها اثر می گذارند.

در صورت مصرف اینگونه مواد غذایی بهتر است آنها را کنار گذاشته و در مصرف آنها پرهیز نمایید.

البته ایجاد این تغییرات در رژیم غذایی روزانه کار سختی است ولی بیمار باید در نظر داشته باشد که با این کارها می تواند به اهداف خود از کاشت مو راحت تر برسد و شاهد رشد حجم زیادی از موها هم خواهد بود. غذاهای فرآوری شده بجز کالری زیادی که دارند، هیچ فایده دیگری برای بدن بیمار ندارند.

غذاهایی که بیمار باید بعد از کاشت مو مصرف کند

برای اینکه بیمار شاهد نتایج رضایت بخش بعد از کاشت مو باشد، می تواند مواد غذایی مصرف کند که سرشار از ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی باشد.

بهترین ” تغذیه بعد از کاشت مو ” ، شامل سبزی های سبز رنگ مثل اسفناج، بروکلی و همچنین انواع مختلفی از فلفل ها و گوجه ها می شود. مصرف انواع مغزها و حبوباتی مثل عدس، لوبیا و نخود هم سلامت فولیکول های کاشته شده را تضمین می کند.

تاثیر رژیم غذایی بر دوره شوک کاشت مو

بعد از کاشت موی طبیعی، مرحله ای به نام شوک موها وجود دارد که حجم زیادی از موها و یا تمام موهایی که روی سر بیمار رشد کرده اند یک دفعه می ریزند؛ دوره شوک موها معمولا در دو ماهه اول کاشت مو رخ می دهد.

اگرچه عواملی نظیر استعمال دخانیات و استرس می تواند بر میزان ریزش موها در این دوره تاثیر مستقیم و منفی بگذارد اما این مرحله، از مراحل درمان پس از کاشت مو بوده و جای نگرانی وجود نخواهد داشت و تنها با انجام دستورالعمل های توصیه شده می توان از ریزش بیشتر موها جلوگیری کرد.

یک رژیم غذایی مغذی می تواند اثرات این دوره را کاهش بدهد و یا در بعضی از موارد از ریختن کامل موها هم جلوگیری کند.

رژیم غذایی مناسب این دوره باید حاوی آهن و زینک باشد که برای تولید فولیکول های سالم بسیار ضروری هستند. بخش مهم دیگر در رژیم غذایی سالم، نوشیدن آب است.

همچنین برای کاهش اثرات شوک، می توانید قبل از شروع ترمیم موی طبیعی، ماینوکسیدیل مصرف نمایید.

بهتر است روزانه 8 لیوان آب مصرف کنید تا فولیکول های موهایتان همیشه سالم بمانند، فشار خون شما منظم شود و از ریزش موها به دلیل خشکی کف سر جلوگیری شود.

مشاوره کاشت مو در ” کلینیک کاشت مو رز ” :

شما همراهان عزیز می توانید برای مشاوره بیشتر در زمینه کاشت مو ، با شماره 02144067005 تماس حاصل فرمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *