پوست و مو

چه دارو هایی موجب ریزش مو می شوند؟

چه دارو هایی موجب ریزش مو می شوند؟

چه دارو هایی موجب ریزش مو می شوند؟

ریزش مو و بیماری هایی مثل آلوپسی آندروژنیک، مشکلاتی هستند که بسیاری از مردان و زنان در طول زندگی خود با آنها روبرو می شوند. این مشکلات، گاهی ژنتیکی هستند و گاهی به دلیل مصرف برخی از دارو ها ایجاد می شوند.

چه دارو هایی موجب ریزش مو می شوند؟بعضی از افراد پس از مصرف دارو های خاص، مو های سر خود را به صورت موقت از دست می دهند. این اتفاق برای افراد دیگر اما اثری دائمی به دنبال خواهد داشت.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

بین مصرف برخی از دارو ها و ریزش مو، رابطه مستقیمی وجود دارد که در این مطلب، به صورت مفصل به آن می پردازیم.

رابطه دارو ها و ریزش مو

ریزش مو ها، یکی از آثار جانبی بعضی از داروها محسوب می شود. در بیشتر موارد، این تاثیر دوام چندانی ندارد و به محض توقف مصرف دارو، ریزش مو نیز متوقف می شود.

ریزش مو ناشی از مصرف دارو ها، معمولا دو نوع است. نوع اول، در فاز تلوژن و مرحله استراحت از چرخه رشد مو اتفاق می افتد و مدتی پس از آن، مو های جدید دوباره شروع به رشد می کنند. نوع دوم در فاز آناژن اتفاق می افتد و موجب نازک شدن و از بین رفتن کیفیت مو در سر و سایر نقاط بدن می شود.

حتما بارها از خودتان پرسیده اید که چه دارو هایی منجر به از دست رفتن مو های سر شما می شوند؟ حقیقت آن است که دارو های زیادی، می توانند این اتفاق را برای شما رقم بزنند.

چه دارو هایی موجب ریزش مو می شوند؟ویتامین A

آزمایش ها، نشان داده اند بالا بودن ویتامین A در بدن، می تواند رابطه مستقیمی با ریزش مو های افراد داشته باشد. به همین خاطر است که توصیه می شود افراد بیش از حد مورد نیاز خود، این ویتامین را دریافت نکنند.

دارو های ضد آکنه

این دارو ها، عارضه های جانبی متعددی دارند و قبل از مصرف آن ها، حتما باید این عوارض را به خوبی مطالعه کنید و آن را بشناسید. یکی از این عارضه ها، به از دست رفتن کیفیت مو ها و ریزش آن ها مربوط می شود.

آنتی بیوتیک ها

شاید برای شما عجیب به نظر برسد اما افزایش میزان آنتی بیوتیک ها در بدن، سطح ویتامین E و هموگلوبین بدن را کم می کند. وقتی هموگلوبین در بدن به حداقل برسد، مواد مورد نیاز برای رشد در اختیار فولیکول ها قرار نمی گیرد و مو ها شروع به ریزش می کنند. پس به محض روبرو شدن با اولین مشکل، نباید برای مصرف آنتی بیوتیک ها عجله به خرج داد.

ضدقارچ ها

از مدت ها قبل ثابت شده است که دارو های ضد قارچ، می توانند منجر به بیماری هایی مثل آلوپسی در بدن شوند و فرد را در معرض از دست دادن مو قرار بدهند.

دارو های رقیق کننده خون

دارو هایی مثل هپارین و وارفارین، خاصیت رقیق کنندگی خون دارند و افراد آن ها را در موقعیت های خاص برای جلوگیری از لخته شدن خون مصرف می کنند.

به طور معمول سه ماه پس از شروع مصرف این دارو ها، احتمال ریزش مو در افراد به شدت بالا می رود. آنهایی که این داروها را مصرف می کنند، ممکن است مو های خود را با تهدید جدی روبرو کنند.

دارو های ضد کلسترول

گزارش های علمی ثابت می کنند مصرف داروهایی مثل سیمواستاتین و لیپیتور که برای مقابله با کلسترول بالا تجویز می شوند، موجب لطمه وارد شدن به فولیکول های مو در افراد می شوند.

دارو های سرکوب کننده سیستم ایمنی

گاهی برای ایجاد یک پیوند در بدن، افراد باید دارو های سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف کنند و جلوی فعالیت سیستم ایمنی خود را بگیرند. یکی از عوارض چنین داروهایی، آسیب دیدن مو های فرد است.

داروهای ضد تشنج

ترکیب های شیمایی دارو هایی ضدتشنج، مو های فرد را تحت تاثیر قرار می دهند و این مو ها را با خطر ریزش روبرو می کنند.

دارو های فشار خون

امروزه انواع مختلفی از کنترل کننده های فشار خون تولید شده اند. این دارو ها با ترکیباتی که دارند، ممکن است افراد را به سمت ریزش مو سوق دهند.

داروهای ضد افسردگی

برای مقابله با استرس، دارو های زیادی تجویز می شود. این دارو ها معمولا عوارض جانبی خاص خودشان را دارند. افرادی که برای مواجهه با افسردگی دارو مصرف می کنند، ممکن است حجم زیادی از مو های خود را در زمانی کوتاه پس از مصرف دارو از دست بدهند.

دارو های کاهش وزن

به طور کلی کاهش وزن، یکی از دلایل ریزش مو به شمار می رود. چرا که افراد در رژیم های غذایی سنگین، معمولا جلوی رسیدن مواد مغذی به فولیکول های مو را می گیرند.

بعضی از دارو های کاهش وزن نیز به طور مستقیم و یا غیرمستقیم، زمینه ساز از دست رفتن مو های فرد می شوند.

دارو های ضد نقرس

آنهایی که به بیماری نقرس دچار شده اند، باید بدانند که دارو های مقابله با این بیماری، می تواند کیفیت مو های آن ها را به شدت تحت تاثیر قرار دهند.

شیمی درمانی

شیمی درمانی، روشی برای از بین بردن سلول های سرطانی و بیماری های خود ایمنی در بدن است؛ اما این فرآیند گاهی سلول های دیگر را نیز از بین می برد. افرادی که شیمی درمانی را پشت سر می گذارند، مو های سر، ابرو، مژه و همه بخش های بدن خود را از دست می دهند.

دارو هایی که موجب ریزش مو در زنان می شوند

درمان های هورمونی در زنان، ممکن است موجب بر هم خوردن تعادل هورمون ها شود. در نتیجه بر هم خوردن تعادل هورمون ها، ریزش مو اتفاق می افتد.

بعضی از دارو های ضد بارداری در زنان نیز ممکن است ریزش موی آن ها را در پی داشته باشند. زنانی که به دلایل مختلف هورمون هایی مثل استروژن و پروژسترون تزریق می کنند، بیشتر از سایر زنان در معرض خطر از دست دادن مو های خود هستند.

دارو هایی که موجب ریزش مو در مردان می شوند

مردانی که هورمون های مختلف مصرف می کنند و به تزریق تستوسترون و استروئید های آنابولیک می پردازند نیز، به مرور زمان مستعد از دست دادن مو های خود خواهند بود. به طور کلی دارو ها و درمان های هورمونی، نقش گسترده ای در ریختن مو در مردان ایفا می کنند.

اگر با مصرف دارو دچار ریزش مو شدیم، چه کاری می توانیم انجام بدهیم؟

بسیاری از افراد در زمان مصرف برخی از دارو ها، می دانند که ممکن است مو های خود را به صورت موقت از دست بدهند.

این آگاهی، به آن ها کمک می کند تا برخورد بهتری با این موضوع داشته باشند اما برخی از افراد دیگر با چنین تجربه ای، دچار اضطراب بیش از حد می شوند. موضوعی که خودش می تواند یکی از عوامل ریختن مو ها باشد.

اگر به تازگی با مصرف برخی از دارو ها، متوجه شده اید که مو های سر شما نازک شده اند و یا در حال ریختن هستند، بهتر است با پزشک مشورت کنید و معاینه های لازم را انجام بدهید.

پزشک می تواند دارو هایی جایگزین برای شما در نظر بگیرد تا این روند ریزش در مو های شما متوقف شود. گاهی روش های ساده ای مثل استفاده از کلاه و شال، می توانند تاثیرات ز دست دادن مو ها در نتیجه مصرف دارو ها را به حداقل برسانند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *