پوست و مو

بیماری پوستی ایکتیوز چیست ؟

بیماری پوستی ایکتیوز چیست ؟

بیماری پوستی ایکتیوز چیست ؟

بیماری های پوستی انواع مختلفی دارد که هرکدام از آنها به دلایل مختلفی پدیدار می شوند. یکی از انواع مشکلات پوستی ایکتیوز است که بیشتر در کودکان دیده می شود. گاهی اوقات ممکن است در بزرگسالان به دلیل برخی از عارضه های دارو هایی که مصرف می کنند، پدیدار شود.

بیماری پوستی ایکتیوز چیست

اما این مشکلات پوستی در بزرگسالان بسیار نادر است به این دلیل که این نوع بیماری ارثی بوده و از دوران کودکی قابل مشاهده است. متاسفانه ایکتیوز درمان قطعی و شناخته شده ای ندارد و تنها با رعایت کردن برخی نکات می توانید از افزایش آن جلوگیری کنید.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

توضیحی در رابطه با بیماری پوستی ایکتیوز

این نوع بیماری به طور ارثی منتقل می شود و هیچ عامل خارجی بر به وجود آمدن آن نقشی ندارد. این بیماری ایکتیوز به گونه ای است که در ریختن پوست های مرده اختلال وارد می کند و سبب می شود که پوست های مرده روی هم انباشته شوند و پوست ضخیم و خشکی را به وجود آورند.

گاهی اوقات این پوست های خشک ممکن است به شکل پوسته پوسته در آیند و حالت زبری را بر سطح پوست ایجاد کند. این مشکل پوستی ایکتیوز بسیار شایع است و در بسیاری از افراد دیده می شود. به طور کلی می توان گفت در هر 250 نفر یک نفر این مشکل پوستی را دارد.

ایا بیماری پوستی ایکتیوز، بیماری جدی و خطرناکی است ؟

ایکتیوز دارای انواع مختلفی است. برخی از ان ها می تواند برای افراد مبتلا به این مشکل پوستی خطرناک باشد. برخی از نوزادان وجود دارند که از بدو تولد با این نوع از بیماری همراه هستند.  این کودکان پس از دوماهگی پوست ضخیم و خشکی خواهند داشت.

بیماری پوستی ایکتیوز چیست

گاهی اوقات این پوست های خشک، ترک ترک شده و خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهند. اغلب کسانی که دچار این مشکل پوستی هستند در هنگام غذا خوردن یا نفس کشیدن با مشکلاتی مواجه می شوند. همه این مشکلات می تواند برای این گونه افراد خطر ساز باشد.

اما نمی توان گفت افرادی که با بیماری پوستی ایکتیوز به دنیا می آیند زندگی پر خطری خواهد داشت. با رعایت کردن برخی از نکات می توان این خطرات را تا حد بسیاری کاهش داد. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که افرادی نیز هستند که از کودکی با این مشکل مواجه بودند و سالیان های طولانی است که زندگی عادی خود را طی با رعایت کردن نکاتی طی می کنند.

علل به وجود آمدن بیماری پوستی ایکتیوز چیست ؟

بیماری پوستی ایکتیوز به صورت ارثی به افراد منتقل می شود و در اغلب مواقع در نوزادان و کودکان مشاهده می شود. این بیماری در اثر جهش ژن باعث بروز این مشکل پوستی می شود. جهش ژن در روند فعالیت طبیعی پوست خلل ایجاد می کند و سبب ضخیم شدن پوست می شود.

با گذشت زمان پوست با بی آبی بیشتری مواجه شده و روز به روز پوست ضخیم تر می شود تا جایی که پوست به شکل ترک یا پوسته پوسته در می آیند؛ اما به طور قطع نمی توان گفت که بیماری پوستی  ایکتیوز فقط در هنگام تولد کودکان به وجود می آید.

برخی دیگر از افراد ممکن است به دلایل مشکلاتی که ذکر خواهیم کرد، دچار این بیماری پوستی ایکتیوز می شوند:

  1.     استفاده از برخی داروهایی که عارضه های پوستی به همراه دارد مانند داروهای ضد سرطان.
  2.     اختلال در عملکرد تیروئید.
  3.     مبتلا بودن به لنفوم هوچکین
  4.     اچ آی وی
  5.     نارسایی هایی در کبد و کلیه
  6.     داروهایی حاوی نیکوتین اسید

این موارد ذکر شده می تواند در سنین بالا باعث به وجود آمدن این نوع بیماری پوستی می شود.

علائم بیماری پوستی ایکتیوز چیست ؟

همانطور که می دانید این بیماری پوستی ایکتیوز بیشتر در کودکان مشاهده می شود. نوزادان در بدو تولد هیچ علائم و نشانه ای در خصوص این بیماری را با خود به همراه ندارند پس از مدتی این بیماری در پوست آن ها مشاهده خواهد شد. اگر فرزند شما دچار این مشکل پوستی باشد بعد از دو ماهگی علائم آن پدیدار خواهد.

شما با آگاهی داشتن از این علائم می توانید تشخیص دهید که کودکان شما آیا به این بیماری مبتلا هستند یا خیر. این بیماری پوستی در قسمت هایی از بدن مانند پا، دست، صورت، آرنج و حتی پوست سر ایجاد می شود به این صورت که پوست خشک و ضخیم می شود و در طی زمان این علائم افزایش یافته تا حدی که پوست دچار ترک می شود.

این گونه ترک ها بیشتر در کف دست مشاهده می شود. هنگامی که ایکتیوز در کف دست ایجاد شود سبب اختلال در غدد تعریق می شود. گاهی اوقات با تعریق بیش از اندازه و گاهی نیز هیچ تعریقی در کف دست خود مشاهده نمی کنند. اکثر این افراد علاوه بر این نوع بیماری پوست دچار اگزما نیز هستند.

آیا بیماری ایکتیوز را می توان درمان کرد ؟

متاسفانه برای این نوع بیماری پوست هیچ درمان قطعی وجود ندارد. فقط می توان با استفاده از برخی آبرسان ها و مرطوب کننده ها عارضه های این بیماری را تا حد زیادی کاهش داد. شما می توانید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا مرطوب کننده و آبرسان هایی که موجب کاهش خشکی پوست می شوند را تجویز کنند.

مرطوب کننده ها سبب می شود که پوست شما نرم شده و آبرسان ها به راحتی به داخل پوست نفوذ کنند. این روند سبب کاهش اینگونه علائم بیماری ایکتیوز خواهد شد.

توصیه هایی برای افراد مبتلا به بیماری پوستی ایکتیوز

همانطور که گفته شد بیماری ایکتیوز درمان خاصی ندارد بنابراین افراد مبتلا به این بیماری پوستی باید به برخی از توصیه ها عمل کنند تا از گسترش این بیماری پوستی ایکتیوز جلوگیری کنند. قسمت هایی که پوست در ان قسمت ضخیم شده یا دچار ترک خوردگی می شود را باید در محلول آب و نمک قرار دهید.

پس از شستشو با آب ولرم از مرطوب کننده هایی جهت لایه برداری پوست استفاده کنید. این مرطوب کننده های لایه بردار می تواند شامل اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک و الفا هیدروکسی اسید باشد. اگر در قسمت سر مشکلات پوستی ایجاد گردد شما می توانید با استفاده از برس های نرم در هنگام شستشو استفاده کنید تا پوسته های به طور کامل کنده شود.

جهت کاهش روند ضخیم شدن پوست بهتر است از ویتامین A  همراه با لایه بردار ها استفاده کنید. به طور کلی لوسیون هایی که دارای چربی بالا هستند برای این گونه افراد مناسب است. اگر به طور مداوم این روند را تکرار کنید سبب کاهش ترک پوستی و کاهش ضخامت پوست خواهد شد.

محیط های سرد به طور کلی باعث خشکی پوست می شوند، بهتر است در مناطقی که سرد و خشک هستند قرار نگیرید. سعی کنید در مناطقی باشید که آب و هوایی گرم و مرطوب داشته تا این بیماری افزایش نیابد.

روزانه حمام کنید و از شامپو ها و مایع های نرم کننده استفاده کنید تا پوست شما نرم شده و پوسته های اضافی از سطح پوست به طور کامل از بین برود. بعد از حمام کردن سعی کنید که سریعا از مرطوب کننده استفاده کنید و با کیسه های پلاستیکی روی آن را بپوشانید تا فضای مرطوب و نرم بر سطح پوست شما باقی بماند و به عمق پوست شما نفوذ کند.

در هنگام آلودگی هوا سعی کنید که از خانه خارج نشوید زیرا ممکن است بر سطح PH پوست شما خللی وارد شود و بیماری پوستی ایکتیوز را افزایش دهد. از استخر و برنزه کردن اجتناب کنید زیرا دارای مواد شیمیایی محرک کننده ای هستند که سبب افزایش مشکلات پوستی خواهد شد.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *