داروی بوتاکس چیست؟
>> داروی بوتاکس چیست؟
>> آشنایی با تزریق بوتاکس و کاربردهای آن
اونا-بوتولینیوم توکسین نوع A یا بوتاکس از باکتری خاصی ساخته می شود که باعث بوتولیسم (مسمومیت شدید غذایی) می شود. بوتولینیوم توکسین از فعالیت اعصاب در ماهیچه ها جلوگیری می کند.
از بوتاکس برای درمان اختلال کشیدگی عضلات گردن (اسپاسم های شدید در ماهیچه های گردنی) استفاده می شود. بوتاکس میتواند اسپاسم های ماهیچه ای را در اندام های بالایی (آرنج، مچ دست و انگشتان دست) یا اندام های پایینی (قوزک پا انگشتان پا) درمان کند.
تزریق بوتاکس میتواند برای درمان تعریق شدید در زیر بغل (هیپرهیدروز) هم استفاده بشود. بوتاکس می تواند مشکلات ماهیچه چشم را که بخاطر اختلالات عصبی ایجاد شده اند را هم درمان کند. اختلالات عصبی چشم شامل پلک زدن بیش از حد یا اسپاسم های شدید پلک چشم است.
از بوتاکس میتوان برای درمان بی اختیاری ادراری که اختلال عصبی محسوب می شود هم استفاده کرد.
بوتاکس برای درمان اختنلالات عصبی مثل آسیب نخاعی و مالتیپل اسکلروزیز هم کاربرد دارد. از بوتاکس برای درمان میگرن ها شدید در افراد بالغی که بیش از ۱۵ روز در ماه را درگیر میگرن هستند هم استفاده می شود؛
البته هر کدام از این سردردهای شدید، ۴ ساعت یا بیشتر طول میکشد تا برطرف بشود.
از بوتاکس نمی توان برای درمان سردردهای خفیفی استفاده کرد که بخاطر شرایط نامناسب به سراغ انسان می آید.
بوتاکس در زمینه آرایشی هم فواید زیادی دارد. بوتاکس می تواند به طور موقت ظاهر چین و چروک های صورت را بهبود ببخشد و البته ممکن است بوتاکس کاربردهای دیگری هم داشته باشد که در این بخش ذکر نکردیم.
>> اطلاعات مهم در مورد تزریق بوتاکس
شما نمیتوانید از بوتاکس استفاده کنید، اگر در بخشی که قصد تزریق بوتاکس را دارید، عفونت دارید.
از بوتاکس نمی توان برای درمان بی اختیاری ادراری استفاده کرد، اگر فرد عفونت مجاری ادراری دارد یا فرد قادر به ادرار کردن نیست ( البته در مواردی که بینار قادر به ادرار نباشد، میتوان از سوند هم استفاده کرد).
احتمال پخش بوتاکس و انتقال آن به بخش های دیگر هم وجود دارد.
در صورت پخش، بوتاکس اثرات جانبی خیلی خطرناکی ار به دنبال دارد و اگر صدایتان گرفته است، پلک چشمانتان افتاده است، در دید و بینایی مشکل دارید، احساس ضعف در ماهیچه هایتان می کنید، دچار بی اختیاری ادراری شده اید یا برای نفس کشیدن، صحبت کردن و بلع غذا مشکل دارید، حتما به متخصص وضعیت خود را اطلاع بدهید.
بعضی از این اثرات جانبی خطرناک میتوانند تا چندین هفته بعد از تزریق بوتاکس هم ادامه داشته باشند.
>> تداخل داروها با بوتاکس
داروهایی هستند که میتوانند احتمال اثرات جانبی بوتاکس را افزایش بدهند؛ داروهایی مثل سرماخوردگی و ضد آلرژی، آرامبخش ها، قرص های خواب، قرص های مثانه، برونکودیلاتور و غیره با بوتاکس تداخل دارویی دارند.
بقیه داروهایی که می توانند با بوتاکس تداخل دارویی داشته باشند شامل داروهایی می شوند که توسط متخصص های دیگر تجویز می شوند یا مصرف داروهای بدون نسخه، ویتامین ها و استفاده از محصولات گیاهی همزمان با تزریق بوتاکس، اثرات منفی را دنبال دارد.
بهتر است در مورد داروهایی که مصرف می کنید و یا داروهایی که به تازگی آنها را کنار گداشته اید، با متخصص خود صحبت کنید.
>> احتیاط های لازم در مورد استفاده از داروی بوتاکس
قبل از استفاده از داروی بوتاکس، اگر به این دارو حساسیت دارید و یا به داروهای دیگری هم آلرژی دارید، حتما به متخصص خود اطلاع بدهید.
داروی بوتاکس حاوی ترکیبات غیر فعالی است (مانند پروتئین شیر گاو که در بعضی از محصولات بوتاکس پیدا می شود) باعث واکنش های آلرژیک و یا مشکلات دیگری می شود؛ برای اینکه بفهمید بوتاکس از چه ترکیباتی درست شده است، با متخصص خودتان صحبت کنید.
قبل از استفاده از داروی بوتاکس، درمورد سابقه پزشکی خود با دکتر صحبت کنید؛
مخصوصا اگر مشکل :
- خونریزی، سابقه جراحی چشم و مشکلاتی خاصی در چشم (مثل کوری تدریجی)
- بیماری قلبی، دیابت
- نشانه های عفونت در بخشی که میخواهید بوتاکس تزریق کنید
- عفونت مجاری ادراری
- عدم توانایی ادرار کردن
- اختلالات ماهیچه ای/ عصبی، مشکلاتی در بلعیدن غذا
- مشکلات تنفسی مثل تنگی نفس و یا سابقه هر گونه تزریق بوتاکس (مخصوصا در ۴ ماه گذشته) دارید.
داروی بوتاکس باعث ضعف ماهیچه ها، افتاگی پلک چشم و یا ایجاد مشکلاتی در بینایی فرد می شود. بعد از تزریق بوتاکس، رانندگی نکنید و نوشیدن الکل را هم کنار بگذارید.
بعضی از مارک های بوتاکس از آلبومینی ساخته شده اند که در خون انسان وجود دارد؛
اگرچه خون کملا تست می شود و دارو هم خالص سازی می شود ولی باز هم ممکن است احتمال عفونت بعد از مصرف این دارو وجود داشته باشد. کودکانی که از بوتاکس برای درمان اسپاسم های ماهیچه ای خود استفاده می کنند، ممکن است در برابر بعضی از اثرات جانبی این دارو حساس باشند؛ مثلا مشکلاتی در تنفس یا بلع غذا داشته باشند.
دردوره بارداری و شیردهی هم بهتر است بوتاکس تزریق نشود چون هنوز اثراات آن بر جنین مشخص نشده است.
>> نحوه استفاده از داروی بوتاکس
داروی بوتاکس باید توسط متخصص تزریق بشود. ابتدا پودر بوتاکس در محلول نمک رقیق می شود و بعد میتوان به طور مستقیم بوتاکس را بر روی بافت های عصبی- عضلانی تزریق کرد .
۲۴ الی ۷۲ ساعت طول می کشد تا این دارو تاثیر خود را در بدن بیمار بگذارد. در موارد نادری ممکن است تا ۵ روز طول بکشد تا نتایج کامل تزریق بوتاکس مشخص بشود.
>> انواع داروی بوتاکس
داروی بوتاکس در شیشه های کوچک استریل عرضه می شود و حاوی ۱۰۰ ، ۲۰۰ و ۵۰ واحد آلرگان است. ترکیبات بوتاکس شامل سرم و سدیم کلرید است.
داروی بوتاکس هیچ ماده نگه دارنده ای در بین ترکیبات خود ندارد. شیشه بوتاکس باید در دمای ۲ درجه تا ۸ درجه در یخچال نگه داری کرد و یا می توان در دمای زیر ۵ درجه در فریزر نگه داری کرد.
>> دور مناسب برای تزریق بوتاکس
دوز مناسب برای تزریق بوتاکس به وضعیت بیمار، بخش مورد نظر و جنسیت بیمار بستگی دارد.
تزریق بوتاکس را می توان هر ۳ ماه انجام داد. در کل، بوتاکس را می توان هر ۳ الی ۴ ماه برای درمان خطوط اخم، خطوط پنجه کلاغی، بی اختیاری ادراری، میگرن و غیره استفاده بشود. داروی بوتاکس را می توان هر ۶ الی ۷ ماه برای درمان تعریق زیر بغل استفاده کرد.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد تزریق بوتاکس مشورت نمایید.
جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید. همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.
ارسال دیدگاه