فهرست مطالب
مراحل موفق پیوند مو چیست ؟
مراحل موفق پیوند مو چیست ؟
فرآیند پیوند مو از اولین سال های به اجرا درآمدن تا امروز، راه درازی را طی کرده و پیشرفت های قابل توجهی داشته است. پیشرفت هایی که موجب شده اند نتایح این فعالیت کاملا طبیعی و ماندگار شود. برای سپری کردن یک پیوند مو موفق، 4 مرحله باید به خوبی سپری شود. اگر همه مراحل در شرایط استاندارد و ایده آل صورت بگیرند، کاشت طبیعی مو در سر فرد موفقیت آمیز خواهد بود.
مو های کاشته شده در سر فرد به کمک روش های نوین پیوند مو، کاملا طبیعی به نظر می رسند و اصلا مشخص نخواهد شد که فرد، چنین فرآیندی را پشت سر گذاشته است. هر روز افراد زیادی کاشت مو انجام می دهند و به کمک این فعالیت، یک تغییر دلچسب در ظاهر خود به وجود می آورند.
دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان
یک پیوند مو موفقیت آمیز، چه مراحلی دارد؟ در ادامه این مطلب، به این سوال مهم پاسخ خواهیم داد.
مرحله اول؛ مشاوره
محل و میزان ریزش مو را ارزیابی کنید
با فهمیدن اینکه چه میزان از مو های شما دچار ریزش شده اند، پزشک متوجه خواهد شد که پیوند مو را باید به چه میزانی انجام بدهد و چه تعداد گرافت برای این فعالیت نیاز خواهد داشت. همچنین او با ارزیابی شرایط اولیه فرد، متوجه می شود که کاشت مو را باید در چه نقطه هایی انجام دهد و چه مراحلی را برای انجام این کار سپری کند. شرایط اولیه افراد، در انتخاب استراتژی های مناسب برای پیوند مو بسیار موثر خواهد بود.
بهترین استراتژی را برای کاشت در نظر بگیرید
بر اساس میزان ریزش و شرایط خاص هر فرد، بهترین شیوه برای پیوند مو برای او انتخاب خواهد شد. پزشک با تجربه و تخصصی که دارد، می تواند بهترین متد را برای پیوند مو در نظر بگیرد. این موضوع برای تجربه یک کاشت مو موفق، بسیار مهم به نظر می رسد. چرا که همه متد های پیوند مو، برای همه افراد مناسب نیستند و انتخاب هر شیوه، برای افراد خاصی ایده آل خواهد بود.
مرحله دوم؛ آماده سازی قبل از پیوند مو
علامت گذاری ناحیه کاشت مو
یکی از مهم ترین مراحل این فرآیند، زمانی شکل می گیرد که خط مو برای فرد طراحی می شود. این کار با نظر فرد و همچنین مشورت کامل پزشک صورت می گیرد. علامت گذاری برای طی شدن همه مراحل پیوند مو به شکل دقیق و اصولی، بسیار حائز اهمیت است. چرا که همه مراحل بعدی، بر اساس همین علامت های انتخاب شده، صورت می گیرند و همه چیز به همین علامت گذاری وابسته خواهد بود.
استفاده از بی حسی موضعی
پیوند مو، به هیچ وجه نیاز به بیهوشی ندارد. در نتیجه ریسک های انجام این فعالیت چندان بالا نیست. در کاشت طبیعی مو، از داروی بی حسی موضعی استفاده می شود. همین بی حسی، کافی است تا فرد در زمان انجام فعالیت، دردی را احساس نکند و هیچ احساس ناخوشایندی نداشته باشند.
در واقع این بی حسی، درست مشابه بی حسی های مورد استفاده در دندانپزشکی هستند. گاهی ممکن است برای افراد، دارو های آرام بخش خوراکی نیز تجویز شود. این موضوع بستگی به وضعیت خود فرد و همچنین آستانه تحمل او دارد. بعضی از افراد خیلی راحت تر از دیگران فعالیت های زیبایی را پشت سر می گذارند و در زمان انجام فرایند کوچکترین مشکلی را نیز احساس نمی کنند.
مرحله سوم؛ استخراج گرافت ها
گرافت های مو، تمیز و ضدعفونی می شوند
با تمیز و ضدعفونی شدن منطقه برداشت گرافت ها، استخراج آن ها ساده تر خواهد شد. در نتیجه مرحله استخراج در درجه اول با ضدعفونی کردن شروع می شود. این استخراج به دو شیوه صورت می گیرد:
متد FUT
در این متد از پیوند مو، گرافت ها به صورت یک نوار از بانک موی فرد برداشته می شوند. در این متد معمولا نواحی پشت سر، به عنوان بانک مو در نظر گرفته می شوند و برداشت نواری گرافت ها، از این نواحی صورت می گیرد. پس از پایان فرآیند، برای بستن زخم از بخیه استفاده می شود.
متد FUE
در این متد از پیوند مو، گرافت ها با ایجاد حفره های کوچکی که به کمک پانچ ایجاد می شوند، به صورت مجزا استخراج خواهند شد. این متد، روش نوین تری در پیوند مو به شمار می رود و امتیاز بزرگ آن، کاهش آثار جانبی کاشت مو است. در پایان استخراج فولیکول ها با این شیوه، نیازی به استفاده از بخیه نیست. چرا که زخم های به جای مانده از استخراج گرافت ها، بسیار کوچک هستند و به مرور زمان، اثری از آن ها در سر فرد باقی نمی ماند.
مرحله چهارم؛ کاشت گرافت ها
در آخرین مرحله از پیوند مو، گرافت ها زیر میکروسکوپ به واحد های فولیکولی تبدیل می شوند. هر واحد فولیکولی، از یک تا 4 فولیکول سالم و زنده ایجاد شده است.
پس از ایجاد واحد های فولیکولی، صد ها هزار از این واحد ها در سر فرد کاشته می شوند. این آخرین مرحله از پیوند مو به شمار می رود.
وقتی این مرحله به پایان برسد، فعالیت کاشت طبیعی مو نیز به پایان خواهد رسید. پس از اتمام این فعالیت، فرد نیازی به بستری شدن در کلینیک ندارد و می تواند با مرخص شدن از کلینیک، فعالیت های روزمره زندگی خود را از سر بگیرد.
در پایان فرآیند کاشت مو، پزشک همه نکات لازم برای مراقبت از نتایج این فرآیند را با فرد در میان می گذارد. اگر فرد این اصول را کاملا جدی بگیرد و آن ها را رعایت کند، نتایج خوبی از کاشت مو به دست خواهد آورد.
دوران بهبودی پس از پیوند مو
دوران بهبودی پس از پیوند مو، چندان طولانی به نظر نمی رسد. به ویژه اگر این فرآیند با متد های مدرن صورت بگیرد، دوران بهبودی پس از آن بسیار کوتاه خواهد بود.
در اولین روزهای پس از انجام فرآیند، ممکن است پزشک برای کاهش احساس درد داروهایی برای فرد تجویز کند. در این دوره زمانی، مصرف همه داروها باید تنها با مشورت پزشک صورت بگیرد. مصرف خودسرانه دارو های مختلف، ممکن است عوارض زیادی برای فرد به دنبال داشته باشد.
حدود یک هفته پس از کاشت مو، مو های فرد شروع به ریزش خواهند کرد. این یک روند کاملا طبیعی در پیوند مو به شمار می رود و هیچ دلیلی برای نگرانی در مورد آن وجود نخواهد داشت. با ریزش این مو ها، جا برای رشد مو های جدید باز خواهد شد. ریزش مو در این مرحله، ممکن است تا شش هفته نیز ادامه داشته باشد.
پس از آن مو های فرد برای 3 ماه، در فاز استراحت قرار می گیرند و رشد نمی کنند. رشد مو های فرد پس از کاشت طبیعی مو، از ماه چهارم آغاز می شود. نتایج حاصل از کاشت مو، دائمی است و مو های طبیعی ایجاد شده در نتیجه این فرآیند، همواره همراه فرد باقی خواهند ماند.
البته به شرطی که خود فرد نیز مراقبت های لازم را از مو های خودش به عمل بیاورد و جلوی ریزش دوباره مو ها را بگیرد. به طور کلی گرافت های کاشته شده در سر فرد تا حدود زیادی نسبت به ریزش مقاوم هستند و به سادگی نمی ریزند. با این وجود پس از پیوند مو، شما باید همه اصول مراقبتی در این مورد را جدی بگیرید.