فهرست مطالب
انواع روش های کاشت مژه طبیعی و دائمی
انواع روش های کاشت مژه طبیعی و دائمی
کاشت مژه روشی به جهت افزایش زیبایی است که امروزه طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است. امروزه افراد بسیاری وجود دارند که به دلایل مختلف مژه های آن ها ریزش داشته است. این افراد به جهت جبران این کم پشتی کاشت مژه را انتخاب می کنند.
از بین روش های مختلف کاشت مژه، کاشت دائم مژه طرفداران بیشتری دارد.
دریافت تخفیف ویژه کاشت مژه + مشاوره رایگان
چرا که همانطور که از اسم آن پیداست با این روش می توان کاشت دائم مژه را انجام داد. با این حال این روش از کاشت مژه نیز انواع مختلفی دارد که با توجه به نیاز شما از نوع مناسب استفاده می شود. ما در این مقاله به بررسی انواع روش های کاشت مژه طبیعی و دائمی می پردازیم.
کسانی که عملکرد پلکهای آنها مناسب است و دچار هیچ گونه بیماری چشمی (از تاری دید گرفته تا انواع عفونت و …) نیستند، گزینههای مناسبی برای کاشت مژه میباشند.
همچنین برای کسانی که به دلیل آسیب و بروز حوادث، مصرف برخی داروها و درمانها یا دلایل مادرزادی دچار از دست دادن موقت مژه و در واقع دچار شکاف بین مژهای شدهاند، این درمان زیبایی میتواند یک فرایند بسیار مفید و موثر باشد.
کاشت مژه نسبت به اکستنشن مژه مزیتهای زیادی دارد که از جملهی آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نیاز به ترمیم کاشت به صورت ماهانه وجود ندارد.
- جنس و رنگ مژه با موهای طبیعی فرد هماهنگ است.
- نمیتوان مژههای کاشت شده را از مژههای اصلی تمیز داد.
- امکان رشد مژههای کاشت شده وجود دارد.
روش های کاشت مژه طبیعی چیست؟
کاشت مژه یک روش ایمن و موثر برای بازیابی دائمی مژههای زنده و دارای قابلیت رشد به پلک شما است. در فرایند سرپایی پیوند مژه، فولیکولهای موی زنده از پشت سر در عرض چند ساعت به پلک منتقل میشوند که نتایج آن بسیار شگفتانگیز است.
روش های کاشت دائم مژه معمولا شامل نوع موهایی است که در این روش استفاده می شود؛ و محلی که موها از آن گرفته می شود؛ اما تکنیک این روش از کاشت مو معمولا به یک شکل است.
قبل از شروع فرایند کاشت ابتدا یک جلسهی مشاوره انجام میشود و قبل از هر چیز نیاز و لزوم انجام این فرایند برای فرد بررسی میشود و سپس در صورت تایید در مورد نتایج و روش کار توضیح مختصری داده میشود.
در این توضیحات منطقهی برداشت مو، تعداد موهای برداشت شده، نوع بی حسی و زمان فرایند برای فرد مشخص میشود. لازم است بدانید که کاشت مژه روی پلک بالایی انجام میشود زیرا بر روی پلک پایینی شرایط مناسب برای رشد مو وجود ندارد.
تکنیک این نوع کاشت مژه به این صورت است که موها را از نواحی مختلف بدن گرفته و آن ها را در محل مورد نظر در بالای پلک پیوند می زنند.
قسمتی از بدن که مو برای کاشت از آن برداشته میشود بانک مو نام دارد و معمولاً برای پیوند مژه از موهای پشت سر استفاده می شود.
در این جراحی که یک جراحی سرپایی محسوب میشود، معمولاً از مواد بیهوش کننده استفاده نمیشود.
در این نوع از کاشت مژه، ابتدا یک بی حسی موضعی تزریق می کنند. در واقع یک آرام بخش ملایم است که به کاهش احساس دردهای احتمالی کمک می کند.
یک نوار از پشت سر برداشته میشود و یک متخصص شروع به جداسازی گرافتهای مو به صورت دانه به دانه از این نوار میکند درحالی که قسمت بریده شده توسط فرد دیگری بخیه زده میشود.
سپس با یک سوزن جراحی حاشیه پلک را سوراخ می کنند؛ و موهای طبیعی در این مناطق سوراخ شده پیوند زده می شوند. در یک پلک فوقانی نرمال حدود 100 مژه و در پلک تحتانی نرمال حدود 60 مژه کاشته می شود.
از آنجایی که کاشت این مژهها به صورت گرافت به گرافت صورت میگیرد و این فرایند پیچیدهتر از اکستنشن مژه است، کل فرایند چندین ساعت طول میکشد. در هر حال، این روش هنوز هم یک روش سریع به حساب میآید به طوری که 3 تا 4 ساعت زمان میبرد و شما میتوانید بعد از جراحی بلافاصله از مطب خارج شوید.
از عوارض این جراحی میتوان به هدایت و قرارگیری اشتباه مژه، تحریک چشم، عفونت و زخم قرنیه اشاره کرد. با ایجاد عفونت، آلودگی و باکتریها در حین کار به دام افتاده و منجر به مشکلات عفونی از جمله التهاب ملتحمه میشوند.
واکنشهای آلرژیکی از دیگر عوارضی هستند که در اثر کاشت مژه ممکن است رخ دهند. تمام این عوارض با انتخاب یک متخصص مناسب به راحتی قابل پیشگیری است.
کاشت دائم مژه به طور کلی معمولا دارای دو روش عمده می باشد. یکی روشی که در آن فولیکول های مو را به صورت جداگانه در محل پلک پیوند می زنند. در واقع در این روش فولیکول های مو بعد از پیوند شروع به رشد می کنند؛ بنابراین این روش کاملا مشابه کاشت مو می باشد. این روش شامل مراحل زیر است:
1- ابتدا بخش کوچکی از مو در ناحیه اهدا کننده که معمولا پشت سر شما است به طول 1 میلی متر کوتاه می شود.
2- سپس یک بی حسی موضعی در این ناحیه اعمال می شود تا در حین استخراج فولیکول های مو با هیچ ناراحتی مواجه نشوید.
3- در این مرحله فولیکول های مو از ناحیه اهداکننده، یک به یک و با استفاده از یک ابزار دقیق خارج می شوند. در واقع این ابزار با ایجاد یک برش دایره ای در اطراف مو، باعث استخراج فولیکلول مو از پوست سر می شود.
4- فولیکول های مو با استفاده از یک میکروسکوپ پر قدرت از بافت مو جدا می شوند.
5- ناحیه گیرنده پیوند که روی پلک شماست نیز توسط یک بی حسی موضعی بی حس می شود.
6- سپس برش های ریزی روی پوست پلک به جهت دریافت فولیکول های مو ایجاد می شود.
7- در انتها فولیکول های مو در این ناحیه پیوند زده می شوند.
روش دوم کاشت دائم مژه به این شکل است که خود موها را در محل پیوند می کارند. در واقع در این روش موهایی که از بدن انسان گرفته می شود به همراه فولیکول هایی که روی مو است به محل پیوند در روی پلک منتقل می شود.
این روش به این صورت است که ابتدا یک بی حسی موضعی در محلی که قرار است موها از ناحیه گرفته شود، تزریق می شود.
سپس موها با استفاده از ابزار دقیق از این ناحیه استخراج می شوند؛ اما دیگر فولیکول ها از بافت مو جدا نمی شوند بلکه مو به همراه فولیکول ها در محل پیوند کاشته می شود؛ بنابراین در این روش لازم نیست که منتظر رشد فولیکول ها باشید.
این دو روشی که گفتیم هر دو به گونه ای هستند که علاوه بر طبیعی بودن، مژه ها رشد می کنند. در واقع در این دو روش نیاز به مراقبت های ویژه بعد از عمل کاشت است. از جمله این مراقبت ها شامل موارد زیر است:
- معمولا بعد از کاشت، محل پیوند شروع به خارش می کند؛ اما باید از خاراندن پلک های خود خودداری کنید. البته اگر خارش بیش از یک روز ادامه داشت، لازم است که به پزشک مراجعه کنید.
- روغن زدن به مژه ها نیز به اصلاح و مرتب کردن مژه ها کمک می کند.
- افرادی که از این روش های کاشت مژه استفاده می کنند همانطور که گفتیم مژه هایشان شروع به رشد کردن می کند؛ اما ممکن است حالت رشد این مژه های جدید دقیقا شبیه به مژه های قبلی نباشد؛ بنابراین لازم است که این افراد مژه های خود را مرتبا کوتاه کرده و به آن ها حالت بدهند.
- همچنین این افراد می توانند از برخی داروها به جهت مراقبت بیشتر از مژه های کاشته شده شان استفاده کنند. از جمله این داروها قطره لاتانوپروست است که مانع از تحریک رشد بیش از حد مژه ها می شود.
گاهی ممکن است افرادی کاشت مژه با استفاده از موهای طبیعی حیوانات را نیز روشی از کاشت مژه طبیعی بدانند؛ اما استفاده از موهای حیوانات مختلف اگرچه طبیعی است اما نمی تواند روشی دائمی باشد. چرا که موها در این روش رشد نکرده و ممکن است بعد از مدتی از محل کاشت جدا شوند. همچنین این روش دوستدار محیط زیست نیست.
کدام روش به جهت کاشت مژه طبیعی پیشنهاد می شود؟
معمولا استفاده از روش اول کاشت مژه توصیه می شود. چرا که در این روش تنها فولیکول های مو جدا شده و در محل پیوند قرار می گیرند. در واقع می توان گفت که میزان موفقیت کاشت مژه در این روش بسیار بالاتر از سایر روش ها است.
چرا که این فولیکول های مو هستند که می توانند رشد کرده و مژه های جدید را به وجود بیاورند. در صورتی که زمانی که بافت مو به همراه فولیکول ها کاشته می شود، ممکن است آن قسمت از بافت مو دارای فولیکول های کمتری باشد؛ بنابراین این احتمال وجود دارد که پیوند موفقیت آمیز نبوده و مژه ی کاشته شده از محل پیوند جدا شود.
انتخاب یک جراح با تجربه و آشنا با فرایند کاشت مژه که میداند چطور راستای رشد مژههای کاشته شده، الگوی انحنا و جهتگیری مژهها را کنترل کند عامل بسیار مهمی در نتیجهی کار است. فرایند کاشت مژه تقریباً برای هر پلک یک تا دو ساعت طول میکشد.
آیا ماندگاری کاشت مژه طبیعی به روش کاشت بستگی دارد؟
معمولا روش های کاشت دائم مژه، دائمی بوده و به ندرت پیش می آید که اثر کاشت مژه از بین برود. از این رو به این عمل از دسته عمل های دائمی است که موهای کاشته شده برای مدت طولانی دوام میآورند و دیگر نیازی به اکستنشن ندارید.
با این حال همانطور که گفتیم ممکن است افرادی که بافت مو را می کارند، فولیکول های کمتری دریافت کرده و در نتیجه مژه ها به خوبی رشد نکنند؛ بنابراین لازم است که این افراد مجددا عمل کاشت مژه را تکرار کنند.
مژههای طبیعی که به صورت دائمی کاشته میشوند مراقبت شدیدی لازم ندارند اما نکاتی ست که باید آنها را رعایت کنید:
- از آنجایی که این موها از سر شما گرفته شده است، آنها قرار است مثل موهای طبیعی شما رشد داشته باشند.
- بعد از انجام جراحی از دو تا چند روز نیاز به استراحت دارید.
- تا حد امکان در این چند روز نباید مژهها را شست.
یکی از خطرات احتمالی در این درمان، رشد به سمت داخل مژهها است. در این صورت نیاز به ترمیم و برداشت این مژه ها وجود دارد. از آنجایی که بانک مو در جراحی کاشت مژه، موی پشت سر است، این موهای کاشته شده رشد متفاوتی نسبت به مژههای اصلی فرد دارند و در واقع سرعت رشد آنها و بلندی آنها بیشتر است لذا نیاز به ترمیم و رسیدگی دارند و باید کوتاه شوند که البته این به جنس موی فرد بستگی دارد
برای مثال برخی از افراد به طور طبیعی دارای موهای فر و با رشد محدود در سر هستند از این رو روند ترمیم در آنها به شدت افرادی که دارای موهای بلند و صاف می باشند، نیست.
ممکن است بعد از جراحی کمی احساس سوزش روی پلک داشته باشید پس مراقب باشید تا چند روز بعد از جراحی خیلی اطراف و روی آن دست نکشید. آرایش نکنید از مواد پاککننده یا هرگونه روغن و مواد محافظ مو استفاده نکنید.
سعی کنید از ورزش و فعالیتهای سنگینی که منجر به عرق کردن میشود خودداری کنید. فقط تا حد امکان سعی کنید این ناحیه را تمیز و خشک نگه دارید تا به صورت مناسب درمان شود.
تفاوت روش های کاشت مژه طبیعی
روشی از کاشت مژه که در آن فولیکول ها تنهایی و به صورت جداگانه منتقل می شوند، دارای هزینه ی بالاتری است. همچنین مدت زمان انجام کاشت مژه به این روش بسیار طولانی تر از سایر روش ها است. چرا که میزان دقت در این روش بالا بوده و در نتیجه درصد موفقیت نیز بیشتر است.
اما روشی از کاشت مژه (eyelash transplants)که بافت مو به همراه فولیکول ها پیوند زده می شود، روشی ارزان تر است. این روش بسیار سریعتر و راحتتر اما با دقت کمتری انجام می شود. بنابراین این احتمال وجود دارد که برخی مژه های کاشته شده در این روش رشد نکنند.
گاهی لازم است افرادی که این روش را به جهت کاشت مژه انتخاب کرده اند مجددا کاشت را تکرار کنند. بنابراین معمولا روش اول توصیه می شود.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک تزریق ژل مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.