کاشت مو

نقش سلول های بنیادی و کلونینگ مو در کاشت مو

نقش سلول های بنیادی و کلونینگ مو در کاشت مو

در گذشته، تنها چند متد خاص و کاملا آشنا برای کاشت مو مورد استفاده قرار می گرفت اما امروز این روش ها، کاملا متنوع به نظر می رسند. کلونینگ مو البته یک روش تازه نیست و از سال ها قبل، مورد استفاده قرار گرفته اما روش های انجام این فرآیند، به مرور زمان با پیشرفت های قابل توجهی همراه شده اند.

نقش سلول های بنیادی و کلونینگ مو در کاشت مو این فرآیند، یک روش نظری برای کاشت مو به شمار می رود که برای چندین سال مورد آزمایش قرار گرفته است. کلونینگ مو، هنوز به نتایجی با اثربخشی فوق العاده و رضایت نزدیک به صد در صدی نرسیده اما شاید در آینده، این روش محبوبیت به مراتب بیشتری نیز به دست بیاورد.

دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان

هدف اصلی این فعالیت، فراهم کردن تعداد نامحدودی مو در ناحیه اهدا کننده برای کاشتن در سر افراد است. این تکنیک بر پایه اصول علمی ابداع شده و طبیعتا هر چقدر که علم در این زمینه پیشرفت بیشتری داشته باشد، کلونینگ مو نیز کامل تر و بی نقص تر به اجرا در می آید.

کلونینگ مو چیست؟

هدف از کلونینگ مو، داشتن موهایی سالم، زیبا، پرتراکم و طبیعی است. با انجام صحیح و اصولی این فرآیند، تراکم قابل توجهی برای مو های فرد به وجود می آید و آثار به جا مانده از ریزش مو، روی سر او از بین می رود.

در کلونینگ مو، فولیکول های سالم را از سر فرد استخراج می کنند. این فولیکول ها معمولا به نواحی پشت سر و کنار گوش ها اختصاص دارند. پس از این استخراج، در آزمایشگاه فعالیت هایی به روی این فولیکول ها صورت می گیرد. همان طور که از اسم این فعالیت نیز پیداست، با استفاده از فولیکول های اولیه یک کلونی به وجود می آید و در نتیجه فولیکول ها، زیاد و زیادتر می شوند. در نهایت سلول ها به مو برمی گردند و رشد مو های جدید آغاز می شود.

کلونینگ مو یک فرآیند علمی و یک روش آزمایشگاهی است. روشی که هنوز کاملا تثبیت نشده اما خیلی ها باور دارند که آینده کاشت مو، وابسته به چنین روش هایی خواهد بود.

نقش سلول های بنیادی و کلونینگ مو در کاشت موچالش های اصلی کلونینگ مو

کلونینگ مو، بر اساس یافته های آزمایشگاهی صورت می گیرد و این یافته ها معمولا به مرور زمان، دستخوش برخی از تغییرات می شوند. در نتیجه ممکن است شیوه اجرای این فرآیند در حال حاضر، با شیوه اجرای آن در یک دهه گذشته تفاوت هایی بنیادین داشته باشد.

بر اساس نتایجی که تا امروز از کلونینگ مو به دست آمده، رشد دوباره فولیکول ها و نحوه انجام این رشد، به چالش اصلی آن تبدیل شده است. چرا که بعد از کاشت مو به این روش، گاهی مو های جدید در همه جهت ها و همه زاویه ها رشد می کنند و در نتیجه ظاهر نامطلوبی برای فرد ایجاد می شود. گاهی در کلونینگ، هر دسته از مو ها به شکل مجزا رشد می کنند و چرخه رشد خاص خودشان را دارند. موضوعی که موجب می شود رشد مو های فرد منظم و یکدست نباشد.

غیرقابل پیش بینی بودن، بزرگترین مشکل در کلونینگ مو محسوب می شود. چرا که گاهی نتایج نهایی این فرآیند، حتی پزشکان را نیز غافلگیر می کند و موجب می شود که انتظارات فرد به طور کامل برآورده نشود. از نظر جای زخم، بهبودی و مسائلی از این دست، این فرآیند شباهت نسبت زیادی با کاشت مو به شیوه های معمول دارد و چندان قابل تمایز با آن فرآیند ها نیست. زمانی که این شیوه به طور کامل به تثبیت برسد، بسیاری از مشکلات و مسائل سنتی کاشت مو برطرف خواهند شد.

خطرات احتمالی کلونینگ مو

در این فرآیند از کاشت مو به روش سلول های بنیادی استفاده می شود و در نتیجه احتمال آسیب رسیدن به سلول های بنیادی فرد وجود خواهد داشت.

یکی دیگر از خطرات ناشی از کلونینگ مو، احتمال شکل گیری تومور در نتیجه تجمع سلول ها است. طبیعتا فردی که قصد دارد کاشت مو انجام بدهد، ترجیح می دهد خطری مثل ایجاد تومور در سر خود را قبول نکند و زیر بار این ریسک نرود.

به همین خاطر است که سازمان ملی غذا و داروی آمریکا، هنوز حاضر به تایید رسمی این روش درمانی برای کاشت مو نشده است. آن ها به طور رسمی اعلام کرده اند که تا زمان از بین نرفتن همه ریسک و به حداقل نرسیدن خطرات احتمالی، این فرآیند را به صورت نهایی تایید نخواهند کرد.

با این وجود، این مجوز برای همه افراد اهمیت زیادی ندارد و بعضی از آن ها، ترجیح می دهند کلونینگ مو را برای خودشان در نظر بگیرند. در کنار خطرات و ریسک های احتمالی، باید به این موضوع نیز اشاره کرد که این فرآیند، جای زخم بزرگی روی سر افراد باقی نمی گذارد و به خاطر همین موضوع، خیلی ها به پشت سر گذاشتن کلونینگ مو علاقه نشان داده اند.

کاندیدا های مناسب کلونینگ مو

افرادی که چند بار روش ها و متد های مختلف کاشت مو را مورد آزمایش قرار داده اند و از این روش ها نتیجه نگرفته اند، کاندیدا های مناسبی برای کلونینگ مو به شمار می رود. معمولا متقاضیان اصلی این فرآیند، افرادی هستند که حتی بیشتر از یک بار کاشت مو داشته اند اما از روش های دیگر، به نتیجه دلخواه نرسیده اند و حالا می خواهند با یک ریسک، به ظاهر دلخواه خود دست پیدا کنند.

کاندیدا های مناسب کلونینگ مو، افرادی هستند که در سلامت به سر می برند و به بیماری های مختلف دچار نیستند. افرادی که با بیماری های خونی، عفونی و پوستی دست و پنجه نرم می کنند و همچنین آن هایی که با آلرژی جدی روبرو هستند، گزینه های ایده آلی برای انجام این فرآیند به شمار نخواهند رفت.

علاوه بر این، افرادی که دچار ریزش موقتی مو های سر خود شده اند و ممکن است پس از پایان مراحلی مثل شیمی درمانی و بارداری دوباره شاهد رشد مو ها باشند، نباید این فرآیند را انجام بدهند. در واقع کاشت مو به شیوه کلونینگ، افراد باید اطمینان حاصل کنند که ریزش مو های سر آن ها موقتی نیست و رویش خود به خودی مو ها دوباره آغاز نمی شود.

کلونینگ مو و موفقیت های آینده

اگر چالش ها و مشکلات امروز کلونینگ مو برطرف شود، این فرآیند می تواند در آینده یک موفقیت بزرگ باشد. چرا که شیوه اجرای آن، بسیار خلاقانه است و وقت زیادی را نیز از افراد نمی گیرد. این روش مزیت های قابل توجهی دارد و بدون تردید در آینده، می تواند بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

برای علم، هیچ مانع و توقفی وجود ندارد و کلونینگ مو نیز تا حدود زیادی، به پیشرفت علم وابسته است. شاید در گذشته هیچکس تصور نمی کرد روش های امروزی کاشت مو تا این حد موفقیت آمیز باشند. این روش ها اما نتیجه دادند و کلونینگ مو نیز می تواند در آینده، نتایج درخشانی را به همراه بیاورد.

در شرایط فعلی نیز، افرادی در سراسر دنیا کلونینگ مو را یک انتخاب درست می دانند و این فرآیند را برای مو های سر خود در نظر می گیرند اما این فرآیند هنوز با یک فعالیت کاملا مطمئن و تثبیت شده فاصله دارد. به طور کلی هر چه ریسک های یک فعالیت مربوط به زیبایی کمتر باشد، آن فعالیت موفقیت بیشتری به دنبال خواهد داشت و با استقبال عمومی گسترده تری روبرو خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *