پوست و مو

آیا کمبود آهن موجب ریزش مو می شود؟

آیا کمبود آهن موجب ریزش مو می شود؟

آیا کمبود آهن موجب ریزش مو می شود؟

خستگی بیش از حد، سردرد های همیشگی، تپش قلب، سرگیجه، بی حسی، تنگی نفس و ریزش مو همگی از نشانه های کمبود آهن در بدن هستند. وقتی بدن انسان ذخایر آهن خود را از دست می دهد و یا وقتی بدن نمی تواند به اندازه ی کافی آهن جذب کند، ما دچار فقر آهن می شویم. این شرایط باعث می شود تا تعداد سلول های قرمز خون در بدن کاهش یابد.

آیا کمبود آهن موجب ریزش مو می شود؟دلایل بروز فقر آهن در بدن می تواند از مسائل بیولوژیکی تا عوامل تغذیه و خوراکی را در بر بگیرند. وقتی بدن با فقر آهن مواجه می شود، انتقال اکسیژن به بافت ها، عضلات و اندام های بدن با مشکل مواجه می شود. سپس وقتی عضلات و بافت های ما اکسیژن کم بیاورند، احساس خستگی و خواب آلودگی بر ما غالب می شود.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

 چه ارتباطی بین فقر آهن و ریزش مو وجود دارد؟

همان طور که گفته شد یکی از علائم رایج کمبود آهن این است که فرد دچار ریزش مو می شود. این موضوع باید بسیار جدی گرفته شود چرا که اگر درمان مناسب برای کمبود آهن صورت نگیرد، ممکن است فرد در دراز مدت دچار طاسی گسترده شود.

احتمالا می دانید که مو ها به طور طبیعی در طول روز دچار ریزش می شوند و از دست دادن بین ۱۰۰ الی ۱۵۰ تار مو در روز کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد. اما اگر متوجه شدید که اخیرا مدتی است که مو های شما بیشتر از این مقدار دچار ریزش شده اند، یکی از اقداماتی که برای یافتن دلیل ریزش مو باید انجام دهید این است که با انجام آزمایش خون مطمئن شوید که آیا فقر آهن در بدن خود دارید یا خیر.

آیا کمبود آهن موجب ریزش مو می شود؟ چرا فقر آهن باعث ریزش مو می شود؟

ریزش مو بر اثر کمبود آهن به این دلیل اتفاق می افتد که سلول های جدید مو برای رشد خود به طور مستقیم به میزان ذخایر آهن در بدن بستگی دارند. چرا که فولیکول های مو حاوی پروتئینی به نام فریتین هستند. فریتین در خود آهن را ذخیره می کند و آن را به سلول های مو انتقال می دهد تا سلول های جدید مو ساخته شوند.

وقتی بدن شما با کمبود آهن مواجه شود، بدن شما سعی می کند خود به خود این کمبود آهن را جبران کند و از انتقال آهن به بافت های غیر ضروری مانند مو و ناخن جلوگیری می کند. به همین دلیل دیگر فریتین به مو ها نمی رسند و به اندام های حیاتی و ضروری تر بدن انتقال می یابند و این گونه است که ریزش مو اتفاق می افتد.

 آیا موهایی که بر اثر فقر آهن ریخته اند، دوباره رشد می کنند؟

خبر خوب این است که در اکثر افرادی که دلیل ریزش مو های آن ها فقر آهن بوده است، با استفاده از درمان هایی که کمبود آهن در بدن را جبران می کنند، رشد مو ها نیز به حالت عادی برگشته است.

به طور کلی فقر آهن یک بیماری مزمن و همیشگی نیست هرچند تشخیص زودهنگام آن بسیار مهم و لازم است. اقدامات ضروری که باید برای جبران کمبود آهن در بدن خود بکنید این است که از مکمل های آهن و غذا هایی که منابع غنی آهن هستند استفاده کنید.

این که بدن شما چقدر کمبود آهن دارد و چه اقدامات دیگری باید انجام دهید، تنها به تشخیص پزشک و ارزیابی او از وضعیت بدن شما بستگی دارد. با این وجود، ما برای شما در اینجا راهکار هایی را که به رشد مجدد مو های شما بعد از بروز فقر آهن کمک می کنند معرفی می کنیم.

روش های مقابله با ریزش مو به دلیل کمبود آهن

محلول های رشد مو

بعضی از محصولات مراقبت از مو هستن که می توانند کمک کنند تا مو های ریخته شده ی خود را دوباره بازیابی کنید. یکی از آنها روگان است که به نام ماینوکسیدیل هم آن را می شناسیم. مصرف این دارو مانند شامپو است و باید آن را به پوست سر خود بزنید و ماساژ بدهید.

بعد از گذشت حدود چهار ماه از آغاز مصرف روگان (ماینوکسیدیل) تغییرات مثبی شروع خواهند شد. به طور کلی محصولاتی که در خود ماینوکسیدیل دارند، تاثیرات مثبتی روی رشد مو مردان و زنان می گذارند و از عوارض خاصی نیز برخوردار نیستند.

قرص و مکمل

دیگر راهکارهای مقابله با ریزش مو ناشی از کمبود آهن قرص هایی هستند که شدت ریزش موها بر اثر کمبود آهن را کاهش می دهند و همچنین فولیکول های مو را تحریک می کنند تا رشد مو ها را از سر بگیرند.

البته توجه داشته باشید که برای مصرف این قرص ها باید حتما با دکتر خود مشورت کنید و تحت نظارت او این دارو ها را مصرف کنید. به غیر از مصرف مواد غذایی و مکمل های حاوی آهن، استفاده از مکمل های ویتامین سی و ویتامین بی بسیار مفید و ضروری است. این ویتامین ها در جذب بیشتر آهن و انتقال آن به سراسر بدن نقش کمک کننده ای دارند.

کاشت موی طبیعی 

اگر از راه های قبلی نتیجه نگرفتید و مو های شما دوباره رشد نکردند، بهترین گزینه برای شما انجام کاشت مو است. کاشت مو یک راه حل دائمی است که با استفاده از مو های طبیعی خود شما انجام می شود و درصد موفقیت آن نیز بسیار بالا است. به ویژه آن که روش های مدرن کاشت مو بسیار ایمن و بدون ایجاد عوارضی مانند جای زخم و غیره هستند که باعث می شود کاشت مو برای بسیاری یک گزینه ی مطلوب باشد.

چرا بدن دچار فقر آهن می شود؟

آهن یکی از مواد معدنی ضروری برای حفظ سلامت بدن و جلوگیری از ریزش مو است. اما چرا و چگونه بدن ما این ماده ی ارزشمند را از دست می دهد؟ همان طور که گفتیم بدن ما بخش اعظم آهن مورد نیاز خود را از مواد خوراکی و مکمل های غذایی می گیرد.

بعضی اوقات،‌حتی اگر شما غذاهای حاوی آهن را به اندازه ی کافی مصرف کنید،‌ باز هم بدن شما به دلیل مشکلاتی که در جذب و مصرف آهن دارد دچار فقر آهن و مشکلات ناشی از آن می شود. دلیل این امر عموما وجود یک بیماری دیگر در بدن است.

به عنوان مثال،‌ اگر مشکلاتی در تیروئید و یا روده ی خود داشته باشید، جذب و مصرف آهن در بدن شما از تعادل خارج می شود. همچنین زنانی که دچار pms شدید می شوند بیشتر از دیگران در معرض کمبود آهن قرار می گیرند.

برای درک بهتر، فردی را تصور کنید که زخم معده دارد. زخم معده باعث می شود تا ذخایر آهن در بدن به سرعت مصرف شوند و سطح آن پایین بیاید. نتیجه ی این شرایط، فقر آهن در خون خواهد بود. همچنین بعضی از دارو ها و یا عفونت ها نیز باعث می شوند تا بدن نتواند آهن مورد نیاز خود را جذب کند و فقر آهن ایجاد می شود.

چگونه کمبود آهن در بدن را جبران کنیم؟

بهترین و آسان ترین راه برای ضدحمله زدن به فقر آهن در بدن و جبران آسیب هایی که می توان به بدن برساند این است که از غذا ها و مکمل هایی استفاده کنید که حاوی آهن هستند. شما با این کار باعث می شوید تا تعادل میزان آهن در بدن حفظ شود و میزان جذب آهن از میزان مصرف آن در بدن کمتر نشود.

یک مسئله ی مهم برای ایجاد تعادل در میزان آهن بدن، این است که از ویتامین هایی استفاده کنید که هم میزان نگهداری و ذخیره ی آهن در بدن را افزایش می دهند و هم جذب آهن را آسان تر می کنند. به خصوص ویتامین های سی و ب دوازده.

از جمله غذا هایی که منابع غنی آهن هستند عبارت هستند از گوشت قرمز کم چرب، برنج قهوه ای، تخم مرغ، میوه ی خشک شده، صیفی جات سبز رنگ،‌ لوبیا و حبوبات، مغز آجیل و ماهی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *