پوست و مو

تاثیر جوش شیرین بر روی مو چیست؟

تاثیر جوش شیرین بر روی مو چیست؟

تاثیر جوش شیرین بر روی مو چیست؟

میلیون ها نفر در سراسر دنیا، هر روز از شامپو برای شستشوی مو های سر خود استفاده می کنند اما برخی های دیگر ترجیح می دهند به سراغ استفاده از جوش شیرین بر روی مو های خود بروند. این افراد که برای شستشو مو ها به متد «نوپو» (No Poo) اعتقاد دارند، در این متد به جای استفاده از شامپو های شیمیایی، از محصولات طبیعی مثل جوش شیرین و یا سرکه سیب برای شستن مو ها به کار می‌ روند.

تاثیر جوش شیرین بر روی مودر بین افرادی که به استفاده از جوش شیرین بر روی مو های خود روی آورده اند، این باور وجود دارد که جوش شیرین، موجب داشتن موهایی شفاف، نرم و زیبا خواهد شد. البته همه از این انتخاب راضی نیستند و خیلی ها معتقدند که جوش شیرین، به مو های آن ها آسیب جدی وارد کرده است.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

آیا جوش شیرین واقعا انتخاب مناسبی برای مو ها به شمار می‌ رود؟ آیا میزان سود مصرف این محصول برای مو ها بیشتر از ضرر آن است؟ اگر می خواهید بدانید تحقیقات علمی چه پاسخی به این سوال ها داده اند، حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

نتایج استفاده از جوش شیرین بر روی مو ها

هیچ نوع مدرک علمی وجود ندارد که ثابت کند مصرف جوش شیرین، موجب شفافیت و نرمی مو ها می شود. بیشتر تحقیقات تا امروز نشان داده اند که این ماده، ریسک آسیب دیدن مو ها و همچنین پوست را افزایش می دهد.

تاثیر جوش شیرین بر روی موpH کمیتی برای میزان اسیدی با قلیایی بودن پوست سر در انسان در شرایط عادی 5.5 است. این عدد برای ساقه مو 3.67 به شمار می رود. تعادل در این عدد، به سلامت مو کمک می کند اما وقتی ماده ای مثل جوش شیرین با پی اچ 9 روی مو ها قرار می گیرد، می تواند موجب آسیب جدی کوتیکول و همچنین شکستن و جدا شدن تار های مو شود.

همچنین پوست نیز در اثر برخورد با این ماده، به مرور زمان آسیب می‌ بیند و لایه محافظتی خود را از دست می دهد.

استفاده از این محصول، شاید در کوتاه مدت جواب بدهد. چرا که جوش شیرین به محض استفاده، از میزان چربی اضافه مو ها می کاهد و باقی مانده مواد آرایشی شیمیایی را از مو ها جدا می کند.

این تاثیر بسیار مثبت است اما به مرور زمان، پوست سر بیش از حد خشک می شود و مو ها، در معرض تهدید جدی قرار می گیرند. در نتیجه استفاده از این ماده در درازمدت، به هیچ عنوان به سود مو ها نخواهد بود.

جوش شیرین و شوره سر

تنظیم Ph پوست سر با استفاده از محصولات طبیعی به جای شامپو ها، یک تئوری است که هنوز دلایل علمی برای اثبات آن وجود ندارد.

همان طور که گفته شد، این محصولات در ابتدا ممکن است اثرات مخرب مواد شیمیایی را در مو ها از بین ببرند اما به مرور زمان، اثرات مخرب آن نمایان می شود و شرایط ناخوشایندی برای فرد مصرف کننده به وجود می آورند.

به ویژه وقتی مدتی از آخرین مصرف شامپو و نرم کننده در فرد سپری شده باشد، دیگر این خود مو ها هستند که شروع به خشک شدن می کنند و حتی چربی های ضروری خود را نیز از دست می دهند.

یکی از عوارض جدی جوش شیرین، افزایش میزان شوره سر است. این ویژگی در سرکه سیب وجود ندارد. شکستن تار های مو، ضعیف شدن مو و ریزش مو، از نشانه های مصرف این محصولات برای یک مدت طولانی به شمار می روند.

چه کسانی نباید به هیچ وجه از جوش شیرین برای مو ها استفاده کنند؟

افرادی که دارای موهای کاملا خشک هستند، نباید به هیچ وجه از متد «نوپو» استفاده کنند. چرا که عوارض این متد برای آن ها، سنگین تر و سخت تر خواهد بود. آن ها برای داشتن مو های سالم، باید استفاده از شامپوها و مرطوب کننده ها را کاملا جدی بگیرند.

افرادی که به تازگی از رنگ و یا محصولاتی شیمیایی برای مو های خود استفاده کرده اند، افرادی که دارای پوست بسیار حساس هستند و همچنین آن هایی که برای حالت دادن به مو ها دائما از گرمای سشوار استفاده می کنند، گزینه های خوبی برای استفاده از این محصولات به روی مو های خود نیستند. این افراد در صورت استفاده از محصولاتی مثل جوش شیرین، مو های خود را بیش از دیگران با تهدید روبرو می کنند.

به جای جوش شیرین، از چه محصولاتی برای مو ها استفاده کنیم؟

انتخاب صحیح و اصولی یک محصول برای استفاده روی مو ها، به عوامل مختلفی مثل قدرت مو، میزان آسیب مو در گذشته، وضعیت ظاهری مو و همچنین وضعیت ظاهری پوست سر بستگی دارد. برای جوش شیرین و سرکه سیب، جایگزین های بسیار مناسب تری هم موجود هستند.

1-شامپوهای درخشان کننده

این شامپو ها که به طور معمول حاوی سدیم و سولفات لوره هستند، برای جدا کردن باقی مانده مواد شیمیایی آرایشی از مو ها فوق العاده به نظر می رسند.

این شامپو ها به خوبی نتیجه می دهند اما اگر زیاد استفاده شوند، خطر آسیب زدن به مو ها را نیز خواهند داشت. به ویژه اگر مو های فرد از قبل نیز آسیب دیده باشد، این خطر تقویت می شود. در نتیجه نباید از این شامپو ها در زمان بسیار طولانی استفاده کرد.

2- روغن نارگیل

روغن نارگیل هم طبیعی است و هم خواص شگفت انگیزی برای مو ها دارد. این روغن باعث قدرتمند شدن سابقه مو می شود و برای مصرف قبل و بعد از نرم کننده ها بسیار مناسب است.

3- نرم کننده های مو

نرم کننده ها می توانند مو های فرد را به شدت نرم و خوش حالت کنند. البته باید در انتخاب آن ها دقت به خرج داد و در استفاده از آن ها نیز، افراط نکرد.

چرا که در این صورت ممکن است این نرم کننده ها موجب ریزش مو شوند. نرم کننده هایی که حاوی سیلیکون، کراتین، روغن آرگان و جوجوبا هستند، مناسب ترین نرم کننده ها برای فرد به شمار می روند.

جمع بندی و سخن پایانی

به طور کلی می توان نتیجه گرفت که ضرر استفاده از جوش شیرین بر روی مو ها، به مراتب بیشتر از سود آن است. به ویژه اگر این اتفاق در دراز مدت رخ بدهد.

در واقع ممکن است برای مدتی بسیار کوتاه، استفاده از جوش شیرین نتیجه بخش باشد و وضعیت خوبی برای مو های فرد به وجود بیاورد اما به مرور زمان، این وضعیت برای مو ها آزاردهنده خواهد شد و خشکی بیش از حد، مشکلات بزرگی برای مو ها به وجود خواهد آورد.

تحقیقات علمی که تا امروز انجام شده اند، هیچ سندی مبنی بر مفید بودن جوش شیرین برای مو ها ندارند. در نتیجه استفاده از این محصول طبیعی برای مو، توصیه نمی شود. چرا که میزان عوارض آن، کاملا بیشتر از نقاط مثبت این ماده به شمار می رود.

به جای استفاده از این ماده، می توان از محصولات طبیعی دیگری برای مو ها استفاده کرد. انواع ویتامین ها و همچنین روغن های طبیعی مثل روغن زیتون، روغن اسطوخودوس برای رشد مو  بسیار مناسب هستند. با این وجود حتی نباید این روغن ها را نیز بیشتر از حد تعادل برای مو ها به کار برد.

استفاده از جوش شیرین بر روی مو، به هیچ وجه یک روش امن به شمار نمی رود و احتمال آسیب جدی مو ها را افزایش می دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *