پوست و مو

بهترین روش درمان پسوریازیس چیست؟

بهترین روش درمان پسوریازیس چیست ؟

بهترین روش درمان پسوریازیس چیست ؟

پسوریازیس نوعی بیماری پوستی است که می تواند لک هایی را روی پوست ایجاد کند که مانند صدف است. به همین دلیل صدف پوستی نیز نامیده می شود.  به واسطه پسوریازیس می توانید پوستی ملتهب و دارای لک را در خود مشاهده کنید که می تواند به زیبایی شما لطمه وارد کند.

بهترین روش درمان پسوریازیس چیست؟

به همین دلیل با انجام درمان های متفاوت می توانید روند پسوریازیس پوستی را کاهش دهید. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با درمان بیماری پسوریازیس بیشتر آشنا کنیم.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

درمان بیماری پسوریازیس از چه راه هایی انجام می شود ؟

تشخیص بیماری پسوریازیس می تواند توسط پزشک از طریق معاینه پوست سر و ناخن های شما انجام شود. انجام نمونه برداری برای اطلاع دقیق از نوع پسوریازیس می تواند انجام شود تا درمانی متناسب با نوع عارضه ایجاد شده توسط پزشک مورد نظر برای بیمار تجویز شود.

با درمان پسوریازیس می توانید التهابات پوستی خود را کاهش دهید و به پاکسازی پوست کمک کنید. در واقع درمان های بیماری پسوریازیس به سه صورت انجام می شود.

  1. درمان های موضعی
  2. پرتودرمانی
  3. مصرف داروهای  سیستمیک

در ادامه این مقاله در مورد هر کدام از روش های درمان بیماری پسوریازیس اطلاعات دقیقی را ارائه خواهیم کرد تا بتوانید در کمترین زمان ممکن درمان ها را انجام دهید و نتایج مورد نظر خود را دریافت کنید.

درمان های موضعی پسوریازیس

درمان های موضعی همانطور که از اسم آنها مشخص است می تواند به صورت کرم و پماد هایی در این خصوص به بیمار داده شود تا به صورت موضعی روی پوست خود مورد استفاده قرار دهد. در واقع این درمان ها می توانند به سطح پوست بیمار نفوذ پیدا کرده و برای بیمارانی که به پسوریازیس خفیف و متوسط دچار هستند به کاهش این بیماری بیانجامند.

بهترین روش درمان پسوریازیس چیست؟

هنگامی که این بیماری شدت می گیرد، می توان از درمان های ترکیبی برای این منظور نیز استفاده کرد. در این صورت پرتودرمانی و مصرف داروهای خوراکی می تواند مثمر ثمر واقع شود. به هر حال زمانی که بیماری خفیف است می توانید از درمان های موضعی زیر استفاده کنید.

کورتیکواستروئیدهای موضعی

درمان صدف پوستی از طریق مصرف کورتیکواستروئیدهای موضعی روی پوست می تواند یکی از درمان های موثر برای از بین بردن این بیماری در نوع خفیف باشد. با استفاده از این پمادها می توانید التهابات پوستی خود را کاهش دهید، همچنین ایجاد خارش در پوست خود را متوقف کنید.

این پمادها در نواحی حساس پوست که معمولاً ایجاد چروک ها در آنجا اتفاق می افتد و همچنین برای درمان لکه های پوستی گسترده که به واسطه این بیماری ایجاد شده است می تواند استفاده شود. در واقع اگر این لکه ها در نواحی حساس پوست دیده شوند پزشک ممکن است از پماد کورتیکواستروئید با دوز قوی تری برای این منظور استفاده کند.

درمان پسوریازیس با استفاده از این پمادهای موضعی می تواند در دراز مدت باعث ایجاد نازکی در پوست شود. به همین دلیل به عنوان درمانی کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد.

ویتامین های شبیه سازی شده D

این درمان به صورت مصنوعی می تواند ویتامین D را ایجاد کند. ویتامین D می تواند رشد و تکثیر سلول های پوستی را انجام دهد. به همین دلیل از تولیداتی که حاوی این ویتامین هستند برای درمان این بیماری پوستی می توان استفاده کرد.

کلسیپوتریین نوعی کرم یا محلول است که در خود دارای ویتامین های شبیه سازی شده D است. این پماد نیز می تواند برای درمان پسوریازیس خفیف مورد استفاده واقع شود. لازم به ذکر است که استفاده طولانی مدت از این پماد می تواند پوست را تحریک کند.

به همین دلیل می توانید از پماد دیگری به نام کلسیتریول به جای آن استفاده کرد. لازم به ذکر است که این کرم دارای هزینه های بالاتری نسبت کلسیپوتریین است. با این حال تحریک کنندگی پوست را کمتر می کند.

آنتراولین

نوع دیگری از پماد های موضعی را می توان آنتراولین نامید. این پماد می توان روند سرعت رشد سلول های پوست را کمتر کند. همچنین ایجاد نرمی پوست از این طریق نیز قابل مشاهده است. با این حال امکان ایجاد تحریکات پوستی را نیز بیشتر می کند و این امر می تواند لکه های پوستی را بیشتر کند. این درمان صدف پوستی نیز برای کوتاه مدت توسط پزشک به بیمار تجویز می شود.

رتینوئیدهای موضعی

رتینوئیدهای موضعی نوعی از متعلقات ویتامین A هستند که می توانند التهابات پوستی را کاهش دهند. ممکن است بعد از مصرف این پماد سوزش را در پوست خود حس کنید. همچنین امکان ایجاد حساسیت به نور خورشید نیز می تواند بعد از مصرف این پماد دیده شود.

امکان ایجاد نواقص در زمان تولد در زمان مصرف رتینوئیدهای موضعی بسیار کمتر از رتینوئیدهای خوراکی است. با این حال تا حد امکان از مصرف این پمادها در زمان شیردهی و بارداری پرهیز کنید.

پرتودرمانی درمانی مناسب برای پسوریازیس

در پرتو درمانی برای درمان بیماری پسوریازیس، از تابش نور ماوراءبنفش برای این منظور استفاده می شود. در واقع پرتو یا نور درمانی می تواند به صورت های مختلفی و از طریق ترکیب با داروها تاثیرات شگفت انگیزی را روی پوست باقی بگذارد.

1- قرارگرفتن در معرض نور خورشید به صورت طبیعی یا استفاده از پرتوهای فرابنفش به صورت مصنوعی می تواند رشد سلول ها را کمتر کند و از این طریق پوسته پوسته شدن یا التهابات پوستی را در پسوریازیس کاهش دهد.

لازم به ذکر است که نور شدید خورشید می تواند پسوریازیس را تشدید کند. به همین دلیل مدت زمان بسیار کمی را به منظور درمان از این طریق باید مد نظر قرار دهید.

2- فتوتراپی UVB در واقع نوعی کنترل شده از اشعه UVB خورشید است که به صورت مصنوعی برای درمان پسوریازیس مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع اگر درمان ها به پماد ها دارای تاثیرات موثری نباشد از این روش می توان استفاده کرد.

ممکن است برخی از عوارض جانبی شامل قرمزی پوست، خارش و خشکی را روی پوست خود بعد از این درمان مشاهده کنید که می توانید با استفاده از کرم مرطوب کننده این عوارض را کاهش دهید.

3- استفاده از لیزر پرتودرمانی می تواند برای صدف پوستی خفیف تا متوسط دارای کارایی باشد. این روش می تواند نواحی از پوست را که دچار آسیب دیدگی است بدون ایجاد صدمه به بافت سالم، درمان کند.

در استفاده از لیزر، پرتوهای تابانده شده دارای پرتوهای کنترل شده ای از نور UVB است که می تواند پوسته پوسته شدن را کنترل کند و التهاباتی را که از طریق پسوریازیس ایجاد می شود را از بین ببرد. در واقع زمان مورد نیاز برای این درمان صدف پوستی بسیار کمتر از فتوتراپی است؛ زیرا از پرتوهای قوی تری برای این منظور استفاده می شود.

مصرف داروهای سیستمیک

در برخی از موارد که درمان های ذکر شده نتواند پسوریازیس (psoriasis) را کاهش دهد پزشک داروهای خوراکی را برای افراد مبتلا به پسوریازیس تجویز می کند. به دلیل ایجاد عوارض جانبی شدید بعد از مصرف برخی از داروها تا حد ممکن دوره ای کوتاه مدت برای درمان دارویی در نظر گرفته می شود.

درمان به روش تزریق و خوراکی می تواند انجام شود و به درمان سیستمیک شناخته می شود. در واقع می توانید داروهای زیر را با تجویز پزشک برای درمان صدف پوستی مورد استفاده قرار دهید.

  1. رتینوئید های دارای ویتامین A
  2. متوترکسات به صورت خوراکی
  3. سیکلوسپورین
  4. تیوگوانین
  5. هیدروکسی اوره

داروهای ذکر شده در صورتی که به صورت بلند مدت استفاده شوند می توانند عوارض جانبی شدیدی را در بیمارانی که دارای پسوریازیس هستند، ایجاد کند. به همین دلیل در صورت مشاهده عوارض شدید باید پزشک خود را در جریان قرار دهید تا درمانی دیگر را برای شما در نظر گیرد.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *