پوست و مو

علت کچلی در خانم ها چه می باشد ؟

علت کچلی در خانم ها چه می باشد ؟

علت کچلی در خانم ها

در این مقاله به بررسی علت کچلی در خانم ها می پردازیم. کچلی در خانم ها، علت های متفاوتی دارد. تاثیرات شیمی درمانی، استرس و اضطراب، ممکن است در ریزش مو و کچلی نقش داشته باشند.

با توجه به دلیل ریزش مو در افراد مختلف، کچلی به شیوه های مختلفی رخ می دهد. در برخی موارد ریزش مو به صورت تدریجی اتفاق می افتد اما در بعضی شرایط، مو ها به یکباره می ریزند.

علت کچلی در خانم ها چه می باشد ؟نشانه های کچلی در خانم ها

نازک شدن موهای سر، یکی از نشانه های کچلی در خانم ها می باشد.

البته به این معنا نیست که اگر کسی موهایش نازک شد، حتما روند کچلی را به دنبال خواهد داشت. عوامل دیگری نیز تاثیرگذارند. قبل از ریزش مو معمولا علائمی مانند خارش سر، سوزش و درد مشاهده می شود. بعد از دوره طولانی مدت ناراحتی و غم ممکن است شاهد ریزش مو شده باشید.

اضطراب، افسردگی و شرایط بد روحی می تواند منجر به ریزش مو ها شود.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

ریزش موی شدید بعد از مشکل روحی، در برخی از افراد دیده می شود. به طوری که با هر بار شانه زدن، تعداد زیادی از موهایشان می ریزد. بیماری جسمی نیز می تواند در کچلی خانم ها نقش داشته باشد.

علت کچلی در خانم ها چه می باشد ؟در شرایط خاص مانند شیمی درمانی، متاسفانه بیماران دچار ریزش مو تمام بدن و کچلی می شوند.

برای خانم ها، دیدن موهای زیاد روی شانه و برس، دلهره آور و ناراحت کننده است. و در برخی موارد  می تواند زنگ خطر کچلی در خانم ها باشد.

اگر روزانه تنها چند تار موی شما می ریزد، جای نگرانی نیست. اما اگر ریزش موهایتان شدت یافت و موها ضعیف شدند، مراجعه به پزشک اولویت می یابد. نازک شدن موها و ریزش دسته ای مو ها می تواند سرآغاز کچلی در خانم ها باشد.

ریزش مو و کچلی در دوران بارداری و بعد از زایمان

مشکل آلوپسیای بعد از زایمان، شایع ترین علت ریزش مو در بانوان تلقی می شود.

البته این ریزش مو معمولا موقت است. ممکن است حدود یک تا شش ماه، روند ریزش مو خانم ها ادامه داشته باشد. البته توجه نمایید که جای نگرانی وجود ندارد. همه ی خانم ها به آلوپسیا و کچلی پس از زایمان دچار نمی شوند.

برای جلوگیری از کچلی در خانم ها، لازم است نکاتی را رعایت فرمایید. به طور مثال، در دوران بارداری و پس از زایمان توجه خاصی به مراقبت از موها داشته باشید.

مو ها را به آرامی شانه و برس بکشید. همان طور که می دانید، در دوران بارداری، جنین از وجود مادر تغذیه می کند. عدم تغذیه مناسب در دوران بارداری می تواند به سلامت مادر لطمه وارد کند. رژیم غذایی مغذی در دوران بارداری و پس از زایمان بسیار پر اهمیت است.

ژنتیک

یکی دیگر از علت های کچلی در خانم ها، ژنتیک و ارث می باشد. گاهی مواقع ژن کچلی از طرف پدر یا مادر، به فرزند منتقل می شود. ریزش بخشی از موهای سر، از نشانه های کچلی در خانم ها می باشد. کچلی در خانم ها معمولا با نازک شدن مو ها شروع می شود.

هم چنین ممکن است در بعضی از خانم ها، رشد مو ها به کندی اتفاق بیفتد. و این می تواند شروع پروسه ی کچلی در خانم ها باشد.

هورمون آندروژن نقش مهمی در کچلی خانم ها دارد. ژنتیک فرد می تواند بر هورمون آندروژن اثر بگذارد. اگر در ژن پدر و مادر و یا نزدیکان خود، کچلی و ریزش مو دارید، حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه نمایید.

دوران یائستگی و کچلی در خانم ها

در دوران یائستگی، کاهش هورمون استروژن و پروژسترون می تواند ریزش مو را به همراه داشته باشد. کم کاری تیروئید در خانم های یائسته متداول است. و در واقع کم کاری تیروئید می تواند باعث ریزش مو در خانم ها شود.

تغییرات هورمونی در بدن خانم ها بعد از یائستگی، عاملی برای ریزش مو محسوب می شود. که می تواند منجر به کچلی در خانم ها شود.

 افزایش سن، موثر در کچلی خانم ها

کچلی بیشتر در آقایان نمود پیدا می کند. اگرچه خانم ها نیز می توانند دچار ریزش مو و کچلی شوند. اما کچلی در مردان شیوع بیشتری دارد. کچلی در خانم ها بیشتر در سنین میانسالی و پیری مشاهده می شود. ریزش مو در مردان از خط رویش مو آغاز می شود.

اما کچلی در خانم ها با نازک شدن مو شروع می شود. در این شرایط خانم ها، کم حجم شدن مو را تجربه می کنند. آلوپسی آندروژیک یا همان کچلی خانم ها، برای همه ی بانوان اتفاق نمی افتد.

 استرس و اضطراب از علل کچلی در خانم ها

استرس و اختلالات روحی می تواند از علل کچلی در خانم ها باشد.

استرس ناشی از شکست عشقی، مرگ دوست و یا یکی از نزدیکان و اعضای خانواده، منجر به بروز کچلی در خانم ها می شود. افرادی که تحت فشارهای روحی و روانی قرار دارند، ممکن است دچار ریزش مو شوند. البته علت کچلی در خانم ها می تواند مربوط به  ترکیبی از عوامل باشد.

ارتباط دارو ها و کچلی در خانم ها

کچلی در خانم ها می تواند به دلیل استفاده از دارو ها باشد. برخی از داروها برای فشار خون، در کچلی خانم ها نقش دارد. هم چنین برای بیماری تیروئید نیز داروهایی تجویز می شود، که می تواند سبب کچلی در خانم ها شود.

مصرف برخی از داروهای رقیق کننده خون، از دیگر عوامل کچلی در خانم ها می باشد. جراحی نیز می تواند باعث ریزش مو در بانوان شود. عفونت های شدید در بدن از دیگر عوامل کچلی و طاسی خانم ها می باشد.

پیشگیری از کچلی در خانم ها

در بخش قبل به بررسی علل کچلی در خانم ها پرداختیم. در این قسمت، شما را با شیوه هایی برای پیشگیری از کچلی در خانم ها آشنا می کنیم.

یکی از راه های جلوگیری از کچلی در خانم ها، تغذیه مغذی می باشد. در رژیم غذایی خود، ویتامین ها، پروتئین و آهن را بگنجانید. کمبود آهن در خانم ها، یکی از متداول ترین دلایل ریزش مو ها و کچلی می باشد. اسفناج، جگر، تخم مرغ، گوشت و حبوبات را برای جبران کم خونی مصرف نمایید.

از شانه زدن مو های خیس جدا خودداری نمایید. بعد از استحمام به خشک کردن مو ها بپردازید. قبل از استفاده ی سشوار، از سرم و کرم محافظت کننده برای مو ها استفاده نمایید.

از موهای سر در برابر نور خورشید محافظت نمایید. نور آفتاب حاوی اشعه ماوراءبنفش می باشد، که می تواند به مو ها آسیب برساند. علاوه بر پوست تان، مو های سر هم نیاز به مراقبت در برابر نور آفتاب دارند.

از رنگ کردن مکرر مو ها بپرهیزید. مواد شیمیایی موجود در رنگ موها به ریشه مو صدمه می زند. و ضعیف شدن مو و ریزش مو را به دنبال دارد.

کچلی در خانم ها می تواند آن ها را آزرده کند و اعتماد به نفس شان را کاهش دهد. زمانی که با ریزش مو غیرطبیعی و کندی رشد مو مواجه شدید، حتما به پزشک متخصص مراجعه فرمایید. درمان کچلی و ریزش مو در مراحل اولیه، راحت تر صورت می گیرد.

و درصد بهبود کچلی بیشتر می باشد. در این مقاله سعی کردیم شما را با علل مختلف کچلی در خانم ها آشنا نماییم.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *