پوست و مو

بهترین داروهای درمان ریزش مو چیست؟

بهترین داروهای درمان ریزش مو چیست؟

بهترین داروهای درمان ریزش مو 

اگر دچار ریزش مو هستید احتمالا اسم دارو های زیادی را شنیده اید که ادعا می کنند برای کنترل و جلوگیری از ریزش مفید هستند. حتی شاید برخی از آن ها را هم استفاده کرده باشید؛ اما بهترین دارو برای درمان ریزش موها کدام است؟ آیا اصلا می شود با مصرف دارو ریزش مو را کنترل کرد؟ در ابتدا تشخیص علت ریزش بسیار مهم است.

بهترین داروهای درمان ریزش مو چیست؟قبل از هر چیز باید نزد یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا مشخص شود چه چیزی دقیقا باعث آغاز ریزش و یا شدت گرفتن آن شده است. دلیل اهمیت تشخیص این است که ریزش در افراد مختلف می تواند عوامل گوناگونی داشته باشد.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

برخی از این عوامل با مصرف دارو تا حدی قابل کنترل و پیشگیری هستند اما در برخی موارد مصرف دارو نمی تواند چندان کمک کننده باشد و شما باید دنبال راه حل های اساسی تر مانند کاشت مو طبیعی باشید. در ادامه دارو های موثر در کنترل و درمان ریزش مو را معرفی می کنیم.

فیناستراید و کنترل ریزش مو در مردان

این دارو برای مقابله با الگوی ریزش مو در مردان که به آلوپسی آندروژنتیک نیز معروف است، بسیار کاربرد دارد؛ اما مصرف آن به زنانی که دچار ریزش شده اند توصیه نمی شود. در واقع فیناستراید نسخه ی ارزان تر و به صرفه تر داروی پروپشیا هست که یک داروی معروف برای درمان ریزش می باشد.

بهترین داروهای درمان ریزش مو چیست؟عامل اصلی تشکیل دهنده ی پروپشیا نیز فیناستراید است و شرکت های داروسازی برای مقرون به صرفه کردن این دارو، اقدام به تولید فیناستراید به طور مستقل کردند.

فیناستراید به صورت قرص خوراکی مصرف می شود و تحقیقات نشان داده نرخ موفقیت این دارو بین مردان ۹۰ درصد بوده است و توانسته علاوه بر کنترل ریزش، باعث رشد مو ها نیز بشود. البته توجه داشته باشید کارکرد این دارو کنترل ریزش است نه درمان آن؛ یعنی باید به طور مداوم این دارو را مصرف کنید و اگر آن را کنار بگذارید، ریزش دوباره آغاز خواهد شد.

درمان ریزش مو در زنان با اسپیرونولاکتون

اسپیرونولاکتون که با نام آلداکتون هم در بازار موجود است، دارویی است که برای درمان اختلالات مربوط به بیماری های کبد و کلیه مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما علاوه بر آن، این دارو برای کنترل مشکلاتی مانند ریزش مو و فشار خون بالا نیز موثر است و مورد استفاده قرار می گیرد.

اخیرا متخصصین به این نتیجه رسیده اند که اسپیرونولاکتون برای درمان ریزش مو در زنان که به دلیل آلوپسی آندروژنیک رخ می دهد، مفید است و می توان آن را تجویز کرد. دلیل بروز این مدل از ریزش در زنان این است که هورمون های جنسی بیش از حد مورد نیاز در بدن تولید می شوند. اسپیرونولاکتون معمولا وقتی تجویز می شود که دارو های دیگر مانند ماینوکسیدیل نتوانسته باشند جلوی ریزش را بگیرند.

اسپیرونولاکتون برای درمان ریزش در مردان موثر نخواهد بود، همچنین اگر ریزش در زنان به دلایلی غیر از آلوپسی آندروژنیک رخ داده باشد، موثر نخواهد بود. به عنوان مثال اگر ریزش به دلیل استرس، شیمی درمانی و یا کمبود مواد معدنی مورد نیاز بدن باشد استفاده از این دارو تاثیری در کنترل ریزش نخواهد داشت.

این دارو در بعضی موارد می تواند باعث خواب آلودگی شود؛ بنابراین بهتر است که آن را به طور شبانه مصرف کنید.

اسپیرونولاکتون جزو داروهایی است که برای دیدن نتایج مصرف آن باید صبور بوده و زود ناامید نشوید. برای دیدن تاثیرات مثبت این دارو، باید حداقل شش ماه به مصرف آن ادامه دهید و گاهی حتی تا یک سال نتایج محسوسی را مشاهده نخواهید کرد.

شامپو کتوکونازول باعث رشد مو می شود؟

شامپو کتوکونازول در اصل برای درمان عفونت های قارچی روی پوست سر ساخته شده است. همچنین این شامپو می تواند برای حل مشکلاتی مانند شوره ی سر، پسوریازیس و موارد مشابه مورد استفاده قرار گیرد؛ اما علاوه بر این ها، شواهدی نیز وجود دارد که نشان می دهند استفاده از این شامپو می تواند بر رشد مو ها یا درمان ریزش تاثیر گذار باشد و مفید واقع شود.

شامپو های حاوی کتوکونازول در سوپر مارکت ها و داروخانه ها موجود هستند و می توان بدون نسخه ی پزشک نیز آن ها را تهیه کرد؛ اما اگر قصد دارید برای کنترل ریزش و یا رشد مو از آن استفاده کنید، بهتر است با یک متخصص پوست و مو در این خصوص مشورت کنید.

ماینوکسیدیل چقدر در درمان ریزش مو تاثیر دارد؟

ماینوکسیدیل که با نام تجاری روگان نیز شناخته شده است، یکی از معروف ترین دارو های کنترل ریزش در مردان و زنان است و افراد زیادی از آن استفاده می کنند. این دارو به دو شکل قره و کف موجود است که اثرگذاری هر دوی این ها یکسان است.

تهیه ی این دارو بدون نسخه پزشک نیز ممکن است و می توانید از تمام داروخانه ها آن را تهیه کنید. ماینوکسیدیل یا همان روگان، با تحریک فولیکول های مو در یک ناحیه از پوست، باعث می شود تا پس از مدتی از مصرف آن، مو های جدید در آن ناحیه رشد کنند و به تدریج طاسی و یا نازک شدن مو ها درمان شود.

برای دیدن نتایج اولیه ی مصرف این دارو نیز باید چند ماهی صبوری به خرج دهید و به طور مداوم آن را مصرف کنید. ماینوکسیدیل مانند فیناستراید نمی تواند باعث درمان ریزش مو شود بلکه فقط آن را کنترل و مهار می کند؛ یعنی حتی اگر سال ها به طور مداوم این دارو را مصرف کنید، به محض این که آن را کنار بگذارید مو هایی که به واسطه ی مصرف ماینوکسیدیل رشد کرده اند می ریزند و ریزش موها دوباره آغاز می شود.

این دارو عوارض جدی و خطرناکی ندارد و به طور کلی یک داروی ایمن برای ریزش در مردان و زنان شناخته می شود. اگر چه ممکن است برای برخی از افراد حساسیت زا باشد و باعث بروز خارش، پوسته پوسته شدن و قرمزی در پوست شود. همچنین اگر آن را به نواحی اشتباه پوست خود بزنید، ممکن است باعث بروز رشد مو های ناخواسته و زائد بشود.

ویتامین های لازم برای درمان ریزش مو

مو ها نیز مانند دیگر قسمت های بدن برای آن که سالم بمانند و رشد کنند، نیاز به انواع ویتامین ها و مواد معدنی دارند. در واقع دلیل اصلی بسیاری از انواع ریزش مو، کمبود همین مواد و ویتامین ها است. پنج ویتامین و سه مواد معدنی هستند که بیشتری تاثیر را برای داشتن موهایی سالم و تقویت رشد مو دارند.

ویتامین آ

این ویتامین باعث حفظ رطوبت و آبرسانی به مو ها می شود. سیب زمینی شیرین، هویج، اسفناج و برخی غذاهای حیوانی از منابع ویتامین آ هستند.

ویتامین بی

ویتامین بی در تامین اکسیژن و رساندن مواد معدنی به پوست سر نقش مهمی دارد و از این طریق باعث رشد مو می شود. غلات کامل، گوشت، غذای دریایی، گیاه های برگ دارد از منابع ویتامین بی هستند.

ویتامین سی

ویتامین سی با تاثیر گذاری بر تولید کلاژن باعث می شود تا مو ها جوان و شاداب بمانند. فلفل، توت فرنگی و مرکبات برای تامین ویتامین سی مناسب هستند.

ویتامین دی

تاثیر دقیق ویتامین دی بر رشد مو ها هنوز مشخص نیست، اما یکی از انواع ریزش مو بر اثر کمبود ویتامین دی در بدن اتفاق می افتد. نور آفتاب منبع اصلی تامین ویتامین دی است.

ویتامین ای

ویتامین ای از استرس و فشار مخرب جلوگیری می کند و رشد مو را نیز تقویت می بخشد. آووکادو، اسفناج و تخم آفتابگردان برای تامین این ویتامین مهم هستند.

آهن

از دلایل اصلی ریزش مو کمبود آهن در بدن است. به خصوص در زنان. تخم مرغ، گوشت قرمز، اسفناج منابع سرشار آهن هستند.

زینک

کمبود زینک در بدن نیز باعث ریزش تار های مو خواهد شد. با مصرف تخم کدو، گوشت و مکمل های زینک می توانید کمبود آن را جبران کنید و رشد تارهای مو را تقویت کنید.

پروتئین

در کشور های پیشرفته کمبود پروتئین به دلیل کیفیت بالای رژیم غذایی آن ها، بسیار نادر است؛ اما به هر حال خوب است بدانیم که پروتئین ها نیز از مواد مهم برای سالم ماندن و رشد تار های مو هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *