کاشت مو

دلمه های بعد از کاشت مو

دلمه های بعد از کاشت مو

دلمه های بعد از کاشت مو

کاشت مو اثرات جانبی مختلفی را به دنبال دارد که یکی از آنها ایجاد دلمه یا زخم های متورم بر روی سر است. دلمه ها در نقاط طاس سر که فولیکول ها کاشته شده اند (بخش های گیرنده) و پیشانی به وجود می آیند.

دلمه های بعد از کاشت مو

( کلینیک رز اولین ارائه دهنده مقالات پزشکی صوتی و متنی در ایران )

اگر قصد دارید این مقاله را به صورت صوتی گوش نمایید، بر روی player زیر کلیک نمایید.

با گذشت 1 هفته از کاشت مو، دلمه های روی سر باید کم کم بهبود پیدا کنند. اگر دلمه ها خوب نشوند، احتمال ایجاد عفونت هم بیشتر می شود. دلمه باید به مرور زمان خوب بشود و لی اگر همچنان دلمه ها مقاومت کنند، میتواند منجر به مشکلات زیادی بشود.

دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان

اگرچه روش های متعددی برای کاشت مو وجود دارد اما ترمیم موی طبیعی به روش های FUE  و FUT بیشتر انجام خواهد شد. در همین بین می توان گفت که کاشت مو به روش FUT زخم های بیشتری پس از اتمام درمان بر جای خواهد گذاشت.

یکی از راه های جلوگیری از بروز زخم و دلمه، انتخاب پزشکی ماهر می باشد. بهتر است در انتخاب پزشک خود دقت کرده و سپس برای پیوند مو گام بعدی را بردارید.

دلمه های روی سر چه زمانی بهبود می یابند؟

زمان بهبود دلمه ها در هر بیماری متفاوت است؛ مثلا در اکثر بیمارهای مردی که کاشت مو انجام داده اند، دلمه ها تا چند روز روی سر و پیشانی باقی می مانند و بعد خود به خود خوب می شود.

دلمه های بعد از کاشت مو

دلمه میتواند نمای بخش بالایی صورت را خیلی تغییر بدهد و پروسه درمان دلمه ها باید با دقت انجام بشود تا تاثیر بدی روی ظاهر بیمار نگذارند.

اگر با افزایش میزان دلمه ها و بدتر شدن وضعیت آنها با خونریزی و جراحت مواجه شدید، حتما به متخصص اطلاع بدهید زیرا این یک مسئله مهم است که نیاز به بررسی دقیق دارد.

برخی از این زخم ها و دلمه ها عادی بوده و پس از گذشت مدتی با مراقبت بهبود می یابند. اما برخی از این زخم ها لیکوئیدی می باشند که پنهان کردن و درمان آنها سخت تر از جراحات و زخم های حاصل از درمان می باشند.

برای درمان و از بین بردن اینگونه دردها، روش هایی وجود دارد. میکروپیگمنتیشن، تریکوپیگمنتیشن و لیزر درمانی از روش های درمان زخم های سخت و لیکوئیدی می باشند.

شما می توانید با توجه به نیاز خود از انجام درمان، درمان مناسب زخم خود را یافته و نسبت به از بین بردن آنها اقدام نمایید.

دلمه های بعد از کاشت و ترمیم مو به روش FUE

اگر به روش FUE اقدام به کاشت و ترمیم موهایتان کرده اید، ممکن است شاهد ایجاد دلمه در روی پیشانی و سر خود باشید. ایجاد دلمه بعد از کاشت و ترمیم مو به روشFUE  ، طبیعی است و حدودا در روز سوم دوره ریکاوری بوجود می آید.

اگر بلافاصله بعد از کاشت یا ترمیم مو به روشFUE   قصد خوابیدن را داشتید، باید تمام باندها را از سرتان بردارید. استفاده از روغن های مرطب کننده (بصورت روزی دو بار) در بخش های اهدا کننده عقب و گوشه های سر می تواند در روند کاهش جراحت و دلمه ها بسیار موثر باشد؛ فقط دقت کنید که از هیچ ماده ای نباید بر روی گرافت ها استفاده کنید.

دلمه ها را می توان با ماساژ ناحیه پیشانی و استفاده از کمپرس سرد بر روی پیشانی به مدت 10 دقیقه و روزی 3 الی 4 بار به خوبی مدیریت کرد.

سعی کنید خم نشوید و در هنگام خواب بر روی بالش از پدهای جاذب استفادهکنید. از تماس با دلمه ها جدا خودداری کنید تا گرافت ها آسیب نبینند و بتوانید شاهد رشد آنها باشید.

برای جلوگیری از خونریزی دلمه ها، از مصرف غذاهایی که باعث رقیق شدن خون می شوند خودداری کنید؛ مثلا در استفاده از کافئین، الکل، غذاهای پر از ادویه، سیر و مولتی ویتامین ها محدودیت دارید.

نحوه شستن موها با وجود دلمه بر روی سر و پیشانی

مراقبت های پس از کاشت مو به نحوه انجام درمان وابسته نمی باشد. بیشتر مراقبت های مهم و حیاتی برا فولیکول ها، معمولا طی 8 الی 10 روز پس از hair transplant انجام می شوند.

زیرا معمولا حدود 10 روز طول می کشد تا فولیکول ها روی پوست محکم شوند بنابراین اگر قبل از این مدت فولیکول ها مالش داده شوند و یا به آنها آسیبی وارد شود، ممکن است از منافذ بیرون آمده و نتایج درمان از بین روند.

معمولا 2 ساعت بعد از کاشت به بیمار توصیه می شود که موهایش را بشوید. شستشوی موها با وجود دلمه ها کار بسیار سختی است و در صورتی که احساس می کنید از پس این کار بر نمی آیید، می توانید به کلینیک مراجعه کنید و تحت نظر متخصص اقدام به شستشوی موهایتان بکنید و پرسنل هم به شما در شستشوی موهایتان کمک می کنند. به همین دلیل است که اولین شستشو معمولا در کلینیک پزشک و زیر نظر وی انجام می شود.

کسانی که در خانه قصد شستشوی موهایشان را دارند، شامپو بچه را با چند قطره آب ترکیب کنند و بدون اینکه به بخش های گیرنده و دلمه ها دست بزنند، موهایشان را به آرامی بشویند.

برای خشک کردن موها هم نباید از حوله استفاده کنید. بهترین راه برای خشک کردن موها، زمان دادن به موها برای خشک شدن در هوای آزاد است.

از دیگر موارد مخرب فولیکول ها پس از کاشت مو که به استحمام مربوط است، استفاده از دوش و فشار آب می باشد. توصیه می شود برای پخش شدن آب بر سر به هیچ عنوان از دوش استفاده نکرده و به جای آن از کاسه ای که حاوی آب می باشد استفاده نمایید. کاسه را به سر نزدیک کرده و سر خود را آبکشی نمایید.

این نحوه از شستشوی سر باید حداقل تا 9 روز پس از انجام ترمیم موی طبیعی ادامه یابد.

از روز دهم به بعد مراجعه کننده آزاد است که از شامپوهایی استفاده نماید که حاوی دارویی برای بهبودی می باشند. برای بهبود و از بین بردن زخم ها می توانید دو ساعت قبل از استحمام به سر خود روغن بمالید.

استفاده از روغن باید 4 الی 5 روز ادامه یابد. فولیکول ها و پوست سر قادر هستند که پس از گذشت 15 روز با شامپوهای عادی و معمولی البته با ph متعادل برخورد نمایند.

با بهبود وضعیت دلمه ها، بیمار می تواند با فشار انگشتانش روی سر، زخم های خشک شده و پوسته ها را از روی سرش تمیز کند. البته در مواردی که وضعیت دلمه های سر بحرانی باشد، ممکن است متخصص شستشوی موهارا به تعویق بیاندازد.

راه هایی برای کاهش بهبود وضعیت دلمه ها روی سر

ایجاد دلمه در روی سر، عارضه طبیعی است که بعد از چند روز بهبود می یابد. گاهی اوقات وضعیت دلمه های روی سر روز به روز بدتر می شود و زمان طولانی تری بر روی سر باقی مانند.

در این وضعیت باید از سر مراقبت های خاصی انجام بشود و همچنین یک سری دارو را هم میتوان برای بهبود دلمه ها تحت نظر متخصص مصرف کرد.

1- سرتان را در هنگام خواب بالا نگه دارید

نگه داشتن سر رو به سمت بالا بویژه در هنگام خواب یکی از روش هایی است که باعث بهبود وضعیت دلمه های روی سر می شود.

استفاده از دو بالش در زیر گردن می تواند برای بیمار بسیار مفید باشد زیرا از آسیب و برخورد فیزیکی با دلمه های سر جلوگیری می شود و دلمه ها زودتر خوب می شوند.

2- از داروها استفاده کنید

بعضی از داروها مخصوص کاهش و یا بهبود دلمه های روی سر هستند که باید بلافاصله بعد از کاشت مو مصرف بشوند. این داروها را باید طبق دستورات متخصص مصرف کرد. داروهای ضد التهاب جدا از تاثیری که در کاهش درد دارند، می توانند عملکرد خوبی در بهبود دلمه های سر داشته باشند.

3- از کمپرس سرد استفاده کنید

کمپرس های سرد میتوانند وضعیت دلمه ها را با انقباض رگ های کوچک خونی و کاهش جریان خون در سر بهبود ببخشند. دقت کنید که از کمپرس سرد بیش از حد استفاده نکنید.

کمپرس سرد را نباید روی سر و گرافت های کاشته شده بگذارید، بلکه میتوانید از کمپرس سرد بر روی پیشانی و چشم هایتان استفاده کنید. استفاده از کمپرس سرد به طور مسقتیم بر روی سر، آسیب شدیدی را به گرافت های موی کاشته شده وارد می کند.

4- از فعالیت های سخت ورزشی خودداری کنید

فعالیت های سخت ورزشی و تعریق در افزایش دلمه ها و کندتر شدن دوره ریکاوری بیمار تاثیر زیادی می گذارد. گاهی اوقات فعالیت های های سخت ورزشی باعث ترکیدن لمه ها و ایجاد لخته خون و عفونت هم می شوند.

علاوه بر این موارد، انجام فعالیت های سنگین ورزشی موجب افزایش فشار خون نیز خواهد شد. در نتیجه افزایش فشار خون، خونریزی افزایش یافته و دلمه ها نیز ایجاد می شوند.

حداقل به مدت 10 روز از انجام فعالیت های بدنی خودداری نمایید. این کاهش فعالیت موجب جلوگیری از جدا نمودن زخم و دلمه های ایجاد شده می باشد.

البته یوگا و پیاده روی جزء ورزش های سبک می باشند. انجام اینگونه فعالیت ها پس از گذشت حداقل 4 روز بعد از کاشت مو بلامانع بوده و با انجام این ورزش ها می توانید تحرک خود را آغاز نمایید.

اما اگر همین ورزش های سبک نیز باعث افزایش فشار خون شدند، باید سریعا متوقف نموده و تا روز دهم صبر نمایید.

5- از مصرف بعضی از داروها بعد از کاشت مو خودداری کنید

همانطور که میدانید رقیق کننده های خون موجب افزایش میزان خونریزی می شوند. هرچه خونریزی بیشتر باشد، زخم های بزرگتری بر سر ایجاد شده و بهبودی به مدت زمان بیشتری نیاز خواهد داشت.

مصرف داروهای رقیق کننده خون نظیر آسپرین قبل از انجام کاشت مو نیز باید کنترل و متوقف شوند. اگر افرادی مجبور به استفاده روزانه از آسپرین و سایر رقیق کننده های خون می باشند، باید قبل از شروع   hair transplant با پزشک خود مشورت کرده و با اخذ اجازه وی، مصرف اینگونه داروها را متوقف نمایند.

اگر از داروهای رقیق کننده برای از بین بردن سردرد استفاده می کنید، توصیه می شود که تیلنول را جایگزین نمایید.

یک الی دو هفته بعد از کاشت مو نباید داروهایی مثل آسپیین و ایبوپروفن را مصرف کنید زیرا این داروها خون را رقیق می کنند و باعث بدتر شدن وضعیت دلمه های روی سر می شوند.

پس از گذشت این مدت زخم و دلمه ها به خوبی بهبود یافته و درصد احتمال بروز خونریزی کاهش می یابد.

6- از استروئیدیها استفاده کنید

در برخی از مواقع بیماری ها ناشی از عوامل بیرونی نبوده و دستگاه ایمنی بدن به اندام های داخلی و خارجی نظیر پوست، اندام ها و بافت ها حمله می کند.

به همین دلیل همواره ریزش مو ناشی از مصرف سیگار، ژنتیک و الگوی ریزش موی مردانه نخواهد بود. بدن بیمار با ابتلا به این بیماری، فولیکول های موهای سالم را از بین برده و موجب کاهش حجم موها و افزایش ریزش مو می شود.

مصرف داروهای کورتیکواستروئیدها می تواند اثرات این بیماری خود ایمنی را از بین بردن و با خنثی کردن عملکرد آن موجب افزایش رشد موها شود.

استفاده از دوز بسیار کمی از استروئیدهایی مثل کنالوگ، مدرول و تریامسینولون در بهبود وضعیت دلمه های سر تاثیر زیادی دارد. این استروئیها باید به بدن تزریق بشوند. از کورتیکواستروئید هم برای کاهش دلمه ها می توان استفاده کرد.

البته مصرف استروئیدها باید کاملا تحت نظر پزشک صورت بگیرد و مصرف آن بدون نسخه ممکن نخواهد بود.

زیرا پزشک متخصص با توجه به سن مراجعه کننده و میزان رشد بیماری مشخص می کند که باید از کدام نوع استروئید و به چه میزان و مدت استفاده نمود.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد کاشت مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *