فهرست مطالب
کاشت مو موفق به چه عواملی بستگی دارد؟
کاشت مو موفق به چه عواملی بستگی دارد؟
کاشت مو نسبت به گذشته از محبوبیت بسیار بیشتری برخوردار شده اما متاسفانه بخش بزرگی از اطلاعاتی که از منابعی مانند وب سایت ها و محتواهای موجود در اینترنت به دست می آید، گاهی گمراه کننده می شوند. در واقع این اطلاعات غلط می توانند باعث نادیده گرفته شدن اصول پیوند مو شوند. به همین دلیل اطمینان از درک صحیح مراحل لازم برای پیوند مو، از گام های اساسی در راه موفقیت آمیز بودن این پیوند محسوب می شود.
دکتر سرکان آیگن که از سال 1996 در زمینه های درمان موی پزشکی و پیوند مو در ترکیه فعالیت می کند، 5 قدم اساسی را که در راه رسیدن به یک کاشت موی موفق ضروری محسوب می شوند، معرفی و ذکر کرده است.
دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان
- تشخیص صحیح و برنامه ریزی دقیق کاشت و پیوند مو
- برداشت گرافت بدون آسیب رساندن
- ایجاد شرایط مناسب جهت ذخیره سازی گرافت های برداشت شده
- دقت در محل قرارگیری پیوند از نظر جهت، زاویه و چگالی
- مراقبت های بعد از پیوند مو
در ادامه مطلب به تفصیل در مورد هرکدام صحبت خواهد شد.
اولین گام مهم: تشخیص صحیح و برنامه ریزی دقیق کاشت و پیوند مو
هنگام برنامه ریزی برای کاشت مو، اولین و مهمترین مرحله تشخیص علت ریزش مو است. این تشخیص، چشم انداز مناسبی در مورد برنامه ریزی برای پیوند مو فراهم می کند. به عنوان نمونه، اگر ریزش موی فرد ادامه یابد، در مرحله برنامه ریزی لازم است احتمال ریزش مو در آینده پیش بینی شود و این مناطق که ظرفیت بالقوه برای ریزش مو را دارند، در داخل برنامه ریزی پیوند مو قرار داده شوند.
در واقع ساختار صورت یک فرد محدود به ظاهر کنونیاش نمی شود. در طول برنامه ریزی برای پیوند مو، خط موی متقاضی نه تنها باید با توجه به ظاهر کنونیاش متناسب باشد، بلکه باید هدف فراتر از 30 یا 40 سالگی باشد تا در این سنین، مشکلی پیش نیاید. علاوه بر این، هنگام انجام پیوند مو نباید یک خط موی مستقیم و صاف ایجاد کرد چون چنین خط مویی، ظاهری مصنوعی به فرد می بخشد.
مرحله دوم: برداشت گرافت بدون آسیب رساندن
در حین برداشت فولیکول های مو، جهت سهولت و اطمینان بیشتر، از روش FUE یا DDI استفاده می کنند زیرا پزشکان برای اطمینان از یکپارچگی گرافت های برداشت شده، باید با احتیاط فراوان پیوند مو را انجام دهند. در طی فرآیند برداشت فولیکول های مو، آسیب نرساندن، تعیین جهت گیری صحیح، زاویه رشد و جهت هر واحد فولیکولی مهم است. اگر در طول فرآیند برداشت، یک فولیکول مو آسیب دیده باشد، متاسفانه امکان ادامه کار وجود ندارد. به عبارتی دیگر، فولیکول هایی که قادر به پیوند در محل مورد نظر نیستند، به مدت 3 تا 5 روز در محل پیوند باقی می مانند و سپس با آغاز رویش، شروع به ریزش می کنند.
مرحله سوم: ایجاد شرایط مناسب جهت ذخیره سازی گرافت های برداشت شده
برای افزایش ماندگاری و همچنین برای بهبود اثر کاشت و پیوند مو، باید دمای بهینه نگهداری از گرافت های برداشت شده، در 4 درجه سانتیگراد حفظ شود. نکته قابل توجه دیگر، قرار دادن واحدهای فولیکول در محلول مخصوص نگهداری گرافت است.
حتی اگر همه این شرایط برآورده شده و به مرحله اجرا گذاشته شود، مهم ترین چیز این است که چه مدت گرافت در خارج از بدن باقی می ماند. در روش سنتی FUE، فولیکول های موی برداشت شده برای یک مدت معین و مشخص، باید در محلول مخصوص نگهداری شوند. پس از برداشت تمام واحدهای فولیکول، مرحله کاشت آغاز خواهد شد.
در روش DHI، دیگر نیازی به نگهداری در محلول مخصوص نیست و پس از برداشت فولیکول های مو، آنها را مستقیما در محل مورد نظر می کارند. به همین دلیل، دکتر سرکان آیگین روش کاشت مو DHI را به همراه روش FUE به سایر روش ها ترجیح می دهد. در روش کاشت مو DHI، پس از برداشت گرافت از محل اهدا کننده، در عرض 1 تا 2 دقیقه در محل مورد نظر می کارند و دیگر نیازی نیست گرافت های برداشت شده، در 4 درجه سانتیگراد نگهداری شوند. در این مرحله باید اشاره کرد که بدون آسیب رساندن به گرافت ها باید برداشت انجام شود.
مرحله چهارم: دقت در محل قرارگیری پیوند از نظر جهت، زاویه و چگالی
به همراه مرحله قبلی که به اهمیت شرایط نگهداری گرافت های برداشت شده اشاره می کرد، مرحله مهم دیگری که بر روی نتیجه پیوند موی نهایی تاثیر می گذارد، دقت در محل قرارگیری پیوند است. نکاتی که باید در طول کاشت پیوند در نظر گرفته شود را می توان بدین ترتیب نوشت:
- زاویه خروج فولیکول های مو از ریشه سر
- جهت رویش فولیکول های مو
- برنامه ریزی دقیق با توجه به حداکثر تراکم قابل پیوند
- رعایت چگالی در کاشت و پیوند مو
بیایید نگاهی عمیق به عناوین بیندازیم. برای شروع، مساله مهم زاویه خروج فولیکول های مو از پوست سر است. زاویه پذیرفته شده بین موهای زیر پوست و زاویه خروج مو در بالای پوست، 40 درجه است. البته این زاویه لزوما برای همه یکسان نیست. فردی که موهایش را از جلو به عقب شانه کرده، می تواند مشاهده کند که این زاویه چند درجه برای او بزرگتر شده و با شخصی که موهایش را از عقب به جلو شانه می کند، متفاوت است؛ یعنی نازک است.
مساله دوم جهت رویش فولیکول های مو است. در خط موی جلویی، فولیکول ها به صورت افقی و رو به جلو رشد خواهند کرد و جهت آن کمی به سمت پایین منحرف خواهد شد. تعیین جهت رشد موهای بالای سر، اغلب بسیار سخت تر است، بنابراین نتیجه مطلوب فقط در صورت انجام این پیوند توسط پزشک باتجرب و ماهر همراه با کادر مجرب ممکن خواهد شد. مساله سوم که تراکم مو است. برای دستیابی به تراکم بالا، تعداد قابل توجهی گرافت برداشت می شود.
بهترین فولیکول های مو، از ناحیه پشت گردن و پشت گوش ها برداشت می شوند تا پیوند مو نتیجه بهتری داشته باشد. موهای موجود در این ناحیه، در مقابل هورمون مردانه دی هیدروتستوسترون (DHT) که علت اصلی ریزش مو هستند، مقاوم محسوب می شوند، به همین دلیل آن ها در حین پیوند از اهمیت زیادی برخوردار هستند. با این حال طی سال های اخیر و هنگامی که دکتر سرکان آیگین پیشرو شده بود، از موهای ریش نیز به عنوان منبعی که در مقابل ریزش مو مقاوم هستند، استفاده شده است. از ناحیه ریش هم تعداد بیشتری از فولیکول ها برداشت و کاشته می شود و این فولیکول ها بر ظاهر نهایی فرد تأثیر مثبت می گذارند.
مرحله پنجم: مراقبت های بعد از پیوند مو
اگر فردی که پیوند مو انجام می دهد عادت های خاصی از قبیل استعمال سیگار یا مصرف الکل داشته باشد، به توصیه پزشک باید پیش از انجام این عادات را کنار بگذارد و از مصرف آن ها خودداری کند. استعمال سیگار و نوشیدن الکل باعث انقباض عروق خونی شده و بر میزان گردش خون مناسب تأثیر می گذارد که به این معنی است، که توانایی خون در حمل اکسیژن کاهش می یابد.
در نتیجه مصرف الکل و دخانیات، فولیکول های مو با مواد مغذی مورد نیاز برای رشد سالم مو تامین نمی شوند. مصرف پروتئین و ویتامین یکی از مراحل مهم مراقبت های پس از پیوند مو محسوب می شود و فرد باید رژیم غذایی مناسبی هم داشته باشد. جدای از تمامی این ها، شستن موها، تمیز نگه داشتن آن و جلوگیری از استرس، عوامل مهمی هستند که می توانند بر وضعیت موهای شما در طول زندگی تاثیر بگذارند.