کاشت ابرو

حکم شرعی کاشت ابرو و صحت وضو بعد از آن

حکم شرعی کاشت ابرو و صحت وضو بعد از آن

حکم شرعی کاشت ابرو 

بسیاری تمایل دارند کاشت ابرو انجام دهند اما نسبت به حکم شرعی آن تردیدهایی دارند. این تردیدها طبیعی است و باید پاسخ داده شود تا تمام شک و شبهات از اذهان افراد پاک شود. در این مطلب سعی خواهیم کرد تمام احکام شرعی از مراجع تقلید مسلمین جهان را در خصوص ترمیم ابرو بیاوریم تا سوالات شما هم رفع شود.

حکم شرعی کاشت ابروحکم کاشت ابرو در دین اسلام و صحت وضو چیست؟

کاشت ابرو در دین اسلام هیچ ایرادی ندارد اما سوال اصلی اینجاست که تاثیر آن بر وضو چیست و چقدر صحت وضو را تحت تاثیر قرار می دهد. کاشت ابرو اگر بخشی از موهای بدن به حساب بیاید و به صورتی باشد که رشد داشته باشد، به هیچ عنوان اشکال شرعی ندارد. با این حال باید دقت کرد هنگام وضو، آب به تمام نقاط و پوست زیرین ابرو برسد که اگر چنین نشود، وضو باطل می شود.

دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت ابرو + مشاوره رایگان

مراجع تقلید در خصوص حکم شرعی کاشت ابرو و صحت وضو چه گفته‌اند؟

حضرت آیت الله خامنه‌ای در این خصوص فرموده‌اند: «ایجاد مانعى که موجب ابطال وضو و غسل و غسل جبیره‌اى شود، چنانچه در غیر وقت نماز باشد، ایراد شرعی ندارد اما در وقت نماز باید وضو یا غسل را به صورت صحیح انجام بدهد.» در چنین شرایطی می توان این نتیجه را گرفت که اگر آب به پوست برسد، وضو کاملا صحیح بوده و کاشت ابرو هیچ مانعی برای وضو محسوب نمی شود.

آیت الله بهجت و آیت الله تبریزی هم همین حکم را در خصوص این مورد صادر کرده‌اند. آیت الله مکارم شیرازی باور دارند: «اگر منظور از ترمیم ابرو، کاشتن است و در صورتی که هنگام وضو، آب به پوست صورت می رسد ایرادی ندارد. اگر هم منظور خالکوبی با رنگ و جوهر است که روی پوست حک می شود، آن هم ایرادی ندارد. اگر شرایط مومن یا مومنه غیر از این باشد، در این صورت حکم جبیره – شستن اطراف آن ناحیه و دست کشیدن روی اندام مورد نظر – را دارد.»

حکم شرعی کاشت ابروآیت الله فاضل لنکرانی در مورد حکم شرعی ترمیم ابرو گفته‌اند: «اگر مو جزوی از بدن شده و به صورت طبیعی رشد کند و به عنوان موی بدن به حساب بیاید، درست مانند بقیه اعضا است.» آیت الله سیستانی و آیت الله شبیری زنجانی نیز بر اهمیت وضوی صحیح و رسیدن آب به پوست اشاره کرده و آن را لازمه صحت وضو دانسته اند.

در کاشت ابرو با توجه به اینکه موهای خود بدن انسان به کار گرفته می شود و قابلیت رشد دارد، رسما از موی بدن خود انسان شناخته می شود و به همین دلیل با توجه به احکام شرعی، ترمیم ابرو هیچ مانع و محدودیت دینی ندارد.

آیا اکستنشن مژه مانع شرعی دارد؟

خواندن نمازهای یومیه، یکی از مهم ترین وظایف مسلمانان است و طبیعتا امور روزانه باید در جهتی پیش برود که هیچ مانعی برای این فریضه مهم پیش نیاید. با توجه به اینکه هیچکس نمی خواهد هنگام انجام کارهای زیبایی، با چنین مشکلی روبرو شود، دانستن برخی نکات ضروری است.

آیا اکستنشن مژه یا مژه مصنوعی مانعی برای وضو گرفتن و نماز خواندن است؟

استفاده از مژه مصنوعی هیچ مانعی ندارد اما چنانچه مانع رسیدن آب به مژه‌ها شود و نتوان آن را در هنگام وضو یا غسل برداشت و یا برداشتن آن نیاز به زحمت زیادی داشته باشد، بهتر است مورد استفاده قرار نگیرد.

در هر حال، شخصی که اکستنشن مژه استفاده کرده، در صورتی که نتواند در وقت وضو یا غسل آن وسیله را بردارد و یا برداشتن آن نیاز به زحمت داشته باشد، حتما باید غسل و وضوى جبیره‌اى انجام دهد؛ یعنی باید اطرافش را بشوید و با دست مرطوب، مژه را مسح نماید.

مراجع تقلید در مورد استفاده از اکستنشن در هنگام وضو، نظرات خاص خود را دارند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای فرموده‌اند: «در صورتی که در وقت وضو و غسل، بتوان آن را برداشت، وضو در چنین وضعیتی ایراد ندارد و فرد می تواند اعمال یومیه را به جای بیاورد اما اگر درآوردنش ممکن نباشد و این احتمال ایجاد شود که مومنه دچار سختی زیادی خواهد شد، لازم است وضو و غسل به وضو و غسل جبیره‌اى تبدیل شود.»

حضرت آیت الله مکارم شیرازی نیز نظری مشابه نظر ایشان در مورد کاشت ابرو دارند. در صورتی که مانع رسیدن آب به پوست بدن نشود، کاملا جایز است و در صورتی که مانع بزرگی در راه رسیدن آب به پوست باشد، بهتر است از وضو و غسل جبیره‌ای بهره برده شود.

آیت الله صافی گلپایگانی نیز نظر متفاوت تری دارند. ایشان باور دارند در صورتی که کاملا مطمئن شویم که مانع رسیدن آب به پوست می شود، حرام است اما در صورتی که فردی مجبور به استفاده از مژه مصنوعی شد، باید علاوه بر وضو و غسل جبیره‌ای، تیمم نیز انجام دهد.

حکم وضو و غسل در صورت کاشت ابرو مصنوعی و جراحی‌های زیبایی

بسیاری از افراد به صورت اجبار از لوازم زیبایی استفاده می کنند و یا به جراحی های زیبایی پناه می آورند. دلایل می تواند متفاوت باشد زیرا امکان بیماری و ریزش موهای بدن از جمله ابرو وجود دارد.

نظرات در این خصوص متفاوت است اما برای پاسخ دادن به سوالات، به سراغ مراجع تقلید بزرگی رفته‌ایم تا احکام مدنظر آن ها را جویا شویم.

حضرت آیت الله خامنه‌ای می فرمایند: «در صورتی که امکان برداشت مانع وجود داشته باشد، پس باید برداشته شود اما در صورتی که احساس شود برداشت آن مانع جهت وضو و غسل صحیح باعث آسیب و خسران می شود، بهتر است از غسل و وضوی جبیره‌ای استفاده شود تا فرد قادر باشد وظیفه شرعی‌اش را به جای بیاورد.»

آیت الله فاضل هم در مورد استفاده از جراحی زیبایی و چسباندن ابروی مصنوعی گفته‌اند: «اگر فرد ناچار به استفاده از این لوازم باشد و مجبور به پوشاندن ابروی خود باشد، ایرادی ندارد اما در صورتی که مشکلی برای برداشتن آن مانع نداشته باشد، بهتر است پس از برداشتن اقدام به وضو کند و اگر چنین شرایطی هم نداشته باشد، غسل و وضوی جبره‌ای واجب است.»

کاشت ابرو در ماه رمضان

وقتی ماه رمضان فرا می رسد، معمولا برخی کارهای پزشکی را به تعویق می اندازند و ایام مقدس و مبارک ماه رمضان را دلیل آن می نامند. این افراد ترجیح می دهند کنترل و درمان تمام کارهای پزشکی را به تاخیر بیندازند؛ از دندانپزشکی گرفته تا کارهای زیبایی. برخی فکر می کنند جایز نیست در چنین ایامی کارهای زیبایی انجام بگیرد و مخصوصا این تفکر در ماه رمضان بیشتر می شود.

خوشبختانه این تفکر در سال های اخیر اصلاح شده و افراد نسبت به احکام دینی و شرع مسلط‌تر شده‌اند. اکنون همه می دانند ماه رمضان و روزه گرفتن هیچ منافاتی با کاشت مو و یا کاشت ابرو ندارد.

بسیاری از مسلمانان در مورد پیوند ابرو مردد بودند. این تردیدها به لطف فتواهای مراجع تقلید، جایش را به آگاهی داد و اکنون به شرایطی رسیده‌ایم که همه اطلاعات کافی دارند. گاهی در ترمیم ابرو ممکن است برخی داروها مورد استفاده قرار بگیرد که فرد می تواند این داروها را پس از اذان و باز کردن روزه خود مصرف نماید و هیچگونه مشکل شرعی هم برایش پیش نیاید.

پس با در نظر گرفتن اینکه کاشت ابرو در ماه رمضان هیچ مانع شرعی ندارد، بهتر است از این فرصت استفاده کرده و در این ایام، هم وظایف شرعی خودتان را به جای بیاورید و هم به انجام اموری بپردازید که مطابق خواسته شما است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *