فهرست مطالب
شرایط لازم جهت کاشت مو چیست
برای کاشت مو چه شرایطی لازم است ؟
کاشت مو، فرآیندی که همه ی بیماران نمی توانند از آن بهره مند بشوند. شرایطی که برای کاشت مو تعیین شده است تا حدودی خاص هستند. آیا شما شرایط لازم برای کاشت مو را دارید؟ در این مقاله سعی شده است که به این سوال پاسخ داده بشود.
( کلینیک رز اولین ارائه دهنده مقالات پزشکی صوتی و متنی در ایران )
اگر قصد دارید این مقاله را به صورت صوتی گوش نمایید، بر روی player زیر کلیک نمایید.
یکی از شرایط لازم برای کاشت مو سن افراد است. برای داشتن ” سن مناسب برای کاشت مو ” تحقیقات بسیاری انجام شده است و نتایج بدست آمده در این زمینه با آزمایشات تجربی و با استفاده از تجربه پزشکان فعال در زمینه کاشت مو به دست آمده است.
دریافت مشاوره رایگان و تخصصی کاشت مو
شرایط لازم برای کاشت مو :
رنگ مو
یکی از شرایط کاشت مو، رنگ موی شماست. هر چقدر تفاوت کمتری بین رنگ مو و رنگ کف سر باشد، شما کاندید بهتری برای کاشت مو هستید و با کاشت مو می توانید به خوبی بخش های خالی سرتان را پوشش بدهید. برای مثال، مردی که موهای بلوند و پوست روشنی دارد را در نظر بگیرید؛
اگر حجم خیلی زیادی از موهایش را از دست بدهد، طاس به نظر می رسد زیرا رنگ پوست و رنگ موی این مرد با یکدیگر ترکیب می شوند و در نتیجه طاسی موها هم زیاد مشخص نمی شود و در مواردی که ریزش موی کمتری داشته باشد، هیچ کس متوجه نخواهد شد.
در واقع، چشم انسان بیشتر به دنبال دیدن تضادهاست و رنگ پوست و مویی که تضاد چندانی با یکدیگر نداشته باشند، زیاد به چشم نمی آیند. جدا از اینها، افرادی که رنگ موی آنها نزدیک به رنگ پوستشان باشد، نیاز به کاشت حجم کمتری از مو دارند. اگر رنگ موهایتان روشن تر باشد، کاشت موی موفقیت آمیزی را می توانید تجربه کنید.
بانک مو
همانطور که میدانید درمان ریزش مو به روش کاشت مو، موها از قسمتی های موجود درپشت سر و کنار گوش ها در فرد مراجعه کننده به مناطقی که دچار طاسی و یا کم پشتی شده است انتقال می باد.
افرادی که قصد کاشت مو دارند، باید در سرشان موهایی برای اهدا داشته باشند. معمولا موهای پشت سر و کناره های گوش ها برای اهدا به نقاط طاس انتخاب می شود و در اصطلاح به آنها ” بانک مو ” گفته می شود.
بسیاری از روش های کاشت مو، برای بیمارانی که بانک موی خوبی ندارند، قابل اجرا نیست. البته در بعضی از روش های کاشت مو می توان از موهای بدن هم استفاده کرد ولی درصد موفقیت آنها در برابر موهای سر بسیار پایین است زیرا موهای بدن با موهای سر تفاوت زیادی از نظر ساختار، جنس، رنگ و غیره دارند.
شکل و میزان ضخامت تار موها
ضخامت تار موها در انتخاب بهترین کاندیدها برای کاشت مو نقش زیادی دارد. ضخامت تار موها حتی از حجم موها هم مهم تر است. طاسی و کم پشتی سر در افرادی که تار موهایشان نازک تر است بیشتر دیده می شود. هر چقدر تار موها ضخامت بیشتری داشته باشد، طاسی سر کمتر به چشم می خورد.
شکل هر کدام از تارهای موهای شما هم بسیار مهم است. هر چه موهایتان مجعدتر باشد، کاشت مو می تواند بخش بیشتری از نقاط خالی سرتان را بپوشاند.
میزان انعطاف پذیری پوست سر
هر چه پوست سر شما شل تر باشد و یا قابلیت انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد، برای جراح گذاشتن فولیکول های مو در نقاط طاس راحت تر است. اگر پوست سر شما بسیار سفت است، شاید کاشت مو برای شما مناسب نباشد زیرا درصد موفقیت کاشت مو بسیار پایین می آید.
همچنین شرایط معکوس نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. پزشک متخصص باید دقت داشته باشد که اندازه ناحیه اهدا کننده فولیکول، می تواند تاثیر زیادی بر سستی و یا انعطاف پذیری پوست سر داشته باشد.
هرچه مقدار ناحیه اهدا کننده فولیکول گسترده تر باشد، درصد سستی پوست سر پس از hair transplant، افزایش خواهد یافت.
اگر چند ماه پس از کاشت مو نیز پوست نواحی از سر دارای سفتی بود، حتما باید میزان انعطاف پذیری لازم، بازگردانده شود.
بیماری های پوستی
اگر دچار بیماری های پوستی هستید مثل آلوپسی، کاندید خوبی برای کاشت مو نیستید. مردهایی که بیماری آلوپسی پراکنده در سر خود دارند، نباید اقدام به کاشت مو کنند زیرا این دسته از بیماران فولیکول موهای اهدا کننده ناسالمی دارند.
بیماری که دارای امراض پوستی است، نتیجه خوبی از کاشت مو نمی گیرد و فقط وقت و پول خود را به هدر داده است.
در صورت داشتن اینگونه امراض، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید که آیا می توان قبل از کاشت مو برای درمان آنها اقدام نمود و سپس برای کاشت مو آماده شد؟
در این صورت علاوه بر درمان بیماری های پوستی خود، شاهد نتایج طبیعی از پیوند مو و رشد طبیعی موهای خود خواهید شد.
سلامت بدن
قبل از هر گونه اقدام برای کاشت مو، بیمار باید سالم باشد تا جراحی با موفقیت انجام بشود. سلامت سیستم ایمنی بدن هم بسیار مهم است. کسانی که بیماری خاصی دارند و تمایل زیادی به کاشت مو دارند، ابتدا باید درمان بشوند زیرا بیماری، احتمال ایجاد عوارض و مشکلات را بعد از کاشت مو افزایش می دهد.
اگر بیماری مزمن و سختی مثل دیابت دارید یا داروها (مثل قرص های رقیق کننده خون) مصرف می کنید که بر نتایج کاشت مو تاثیر می گذارند، حتما با متخصص خود مشورت کنید تا برنامه ای خاص برای درمان شما ترتیب داده بشود.
مصرف برخی از داروها در کنار داروهای دیگر برای سلامت مراجعه کننده مضر بوده و باید از مصرف همزمان آنها خودداری نمود. گاهی مصرف این داروها باعث ایجاد تداخلات داروها خواهد شد. تداخلات دارویی یکی از خطرناک ترین عوامل در بروز عوارض جانبی بوده و عدم توجه به آنها می تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد.
اگر سلامت عمومی بدن قبل از انجام درمان مورد بررسی قرار بگیرد، از عوارض جانبی احتمالی پیشگیری شده و از پرداخت هزینه های اضافی برای درمان جلوگیری خواهد شد.
سبک زندگی
سبک زندگی هم یکی از فاکتورهایی است که لازم است قبل از کاشت مو بررسی بشود. منظور از سبک زندگی، نوع و کیفیت تغذیه، ورزش، مصرف سیگار، الکل و یا سایر کارهایی است که بر نتایج کاشت مو تاثیر زیادی می گذارند؛
حتی سبک زندگی پر استرس هم می تواند تاثیر منفی روی کاشت مو بگذارد، پس لازم است خودتان را از فشارهای روحی و روانی دور نگه دارید.
سبک زندگی سالم می تواند وضعیت سیستم ایمنی بدن شما را بهبود ببخشد و در نتیجه دوره ریکاوری شما هم بعد از کاشت مو کوتاه تر می شود، به بدنتان آبرسانی کنید، رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و هر شب هم خواب کافی داشته باشید.
یکی از مهمترین علل ریزش موها، فقر آهن می باشد. سعی کنید در برنامه غذایی خود از مواد غذایی مصرف نمایید که دارای روی و آهن بوده تا بر تقویت موهای شما تاثیر مثبتی داشته باشند.
استفاده از مواد غذایی نظیر گوشت بره، دانه کدو تنبل، ماست، اسفناج، قارچ و نخود می توانند به شما در رسیدن به هدف، یاری دهند.
قبل از اینکه برای کاشت مو به نزد متخصص مراجعه کنید، سبک زندگی خودتان را با دقت تجزیه و تحلیل کنید و ببینید چه مواردی وجود دارد که باید آنها را تغییر بدهید.
تجربه علم کاشت مو ثابت کرده است که کاشت مو در افراد غیرسیگاری بین 95 تا 98 % موفقیت آمیز بوده است و حتی در این افراد 98 % پیوند های انجام شده روی سرشان با موفقیت به رشد خود ادامه داده اند.
این بالاتری میزان موفقیت در یک جراحی پلاستیک در دنیا محسوب می شود. این نشان می دهد که سبک زندگی گزینه بسیار مهمی در موفقیت کاشت مو برای افراد است.
استفاده روزانه از شامپو و شستشوی روزانه موها نیز بر ریزش مو تاثیر می گذارد. یکی از مواد مخرب موجود در شامپوی های شیمیایی، سولفات است. این ماده علاوه بر از بین بردن خاک و کثیفی های مو، بلکه سبوم مو که یک روغن مفید برای سلامت موها می باشد را نیز از بین خواهد برد.
بنابراین اگر هر روز از شامپو برای شستشوی موهای خود استفاده می نمایید، جای تعجب نیست که موها پس از مدتی ضعیف شده و ریزش پیدا کنند.
سعی کنید از آفتاب سوختگی موها خود جلوگیری نمایید. تاثیر قرار گرفتن در برابر اشعه ماوراء بفش خورشید به گونه ای است که با از بین بردن پروتئین های مو، باعث تخریب بافت مو و در نهایت از بین رفتن و ریزش آنها می شود.
برای خنثی کردن این اشعه و جلوگیری از این اتفاق، می توانید در هنگام خروج از منزل، بر پوست سر خود کرم ضدآفتاب بمالید و یا با استفاده از کلاه، به جلوگیری از تابش مستقیم خورشید بر پوست سر، کمک کنید.
جنسیت بیمار
ریزش موی زنان با ریزش موی مردان از نظر شکل و ظاهر بسیار متفاوت است. ریزش موی بسیار پراکنده است ولی مردها در بخش های خاصی از سرشان دچار ریزش مو می شوند.
ریزش مو در مردان عموما از نواحی کناره های سر شروع شده اما ناحیه وسط سر، ریزش موی کمتری خواهد داشت. این ریزش مو در نهایت به شکل M و یا نهایتا U خواهد شد.
این در حالی است که الگوی ریزش مو در زنان بیشتر نواحی وسط سر را شامل می شود. در این ریزش مو در ابتدا موها نازک شده و سپس شروع به ریزش خواهند کرد.
زنانی که تجربه ریزش مو به صورت پراکنده را دارند، کاندید خوبی برای کاشت مو نیستند ولی کسانی که الگوی ریزش موهایشان محدود است و مربوط به بخش خاصی می شود مثل جلوی موها و همچنین کسانی که موهای اهدا کننده آنها تحت تاثیر آلوپسی آندروژنیک قرار نگرفته باشد، کاندیدهای خوبی برای کاشت مو به شمار می آیند.
بیمارانی که آلوپسی ناحیه ای دارند، کاندیدهای خوبی برای کاشت مو نیستند چون آلوپسی در هر دوره بخش خاصی از موها را درگیر می کند و بیمار نمی داند که در آینده قرار است چه مقدار از موهایش را از دست بدهد و یا اینکه موهای کدام بخش از سر قرار است دوباره رشد کنند.
نژاد
نژاد افراد تقریبا به شرایط موی روی سر آنها اشاره دارد. مثلا نژاد آفریقایی و یا بسیاری از آمریکایی ها از موهای خیلی پرپشتی در روی سر خود روبرو نیستند اما ضخامت تارهای مو آنها بسیار زیاد است و به نسبت آسیایی ها و اروپایی ها موهای محکم تری دارند.
برای این افراد بیشتر روش کاشت مو FUE توصیه می شود که در آن فولیکول های مو جدا از هم از پشت سر برداشت می شوند.
برای نژاد های اروپایی و آسیای شرقی این قضیه عکس نژاد آفریقایی است و بیشتر روش FUT در این کشورها رواج دارد.
هزینه
بعد از کاشت مو به احتمال زیاد نیاز به ترمیم موهایتان دارید. افرادی که پول کافی ندارند، نباید برای فرآیند کاشت مو اقدام کنند. همیشه قبل از کاشت مو، بیمار باید پول کافی داشته باشد زیرا کاشت مو، فرآیندی است که تقریبا به پول زیادی احتیاج دارد و امکان دارد بیمار در ماه های آینده هم نیاز به کاشت مجدد داشته باشد.
هزینه های ناشی از درمان ریزش مو، به عواملی نظیر دستمزد پزشک متخصص، هزینه های مربوط به تزریق بی حسی، دستمزد پرسنل کلینیک، تهیه داروهای مصرفی پس از درمان، انجام آزمایشات لازم قبل از کاشت مو و هزینه احتمالی برای تعداد جلسات بیشتر ترمیم مو می باشد.
توجه داشته باشید که از آنجایی که پیوند موی طبیعی، درمانی آرایشی بوده و الزامی برای انجام آن وجود ندارد، بیمه هیچگونه هزینه ای را متقبل نشده و تمامی هزینه ها بر عهده فرد مراجعه کننده خواهد بود.
رشد موها و یا طاسی در چه سنی رخ می دهد؟
بهتر از اینکه بدانید چه فصلی برای کاشت مو مناسب است، باید دقت نمایید در چه سنی پیوند مو برای شما بهتر است. احتمالا سوالاتی از این قبیل که اگر در این سن کاشت مو انجام دهم، آیا در سنین بالاتر با ریزش مو در ناحیه کاشت شده روبرو نخواهیم شد؟
در هر سنی و به دلایل مختلف ریزش مو می تواند رخ دهد. در جوانی و حتی در پاره ای از اوقات در نوجوانی و در سنین میانسالی و به دلایل ژنتیکی، شرایط محیطی، نوع تغذیه، استرس های وارد شده در زندگی و شرایط شغلی ریزش مو می تواند در افراد رخ دهد.
بسیاری از افرادی که در سنین 18 تا 29 سال قرار دارند، از خود می پرسند که آیا خط موی روی سرمان، خط موی دائمی است یا قرار است باز هم موهایشان رشد کند و یا اینکه امکان ریختن آنها در سنین بالاتر وجود دارد.
البته خط موی بالغ که احتمالا کمی شاید شما را نگران کند، به معنی واقعی ریزش موی سر شما نیست. این می تواند در آینده رخ دهد یا خیر. کاشت مو همیشه نیاز نیست. یک پزشک متخصص و با وجدان احتمالا اگر مشاوره درست برای شما داشته باشد، این جمله هم می تواند از نتایج جلسه مشاوره شما باشد.
در سنین زیر 25 سال کاشت مو معمولا به افراد توصیه نمی شود و اگر در فصل زیر 25 سال زندگی خود هستید، برای کاشت مو عجله نداشته باشید. در سنین زیر 25 سال هنوز موهای شما به تثبیت کامل نرسیده است و نگرانی برای کاشت مو به دو دلیل برای شما بیشتر است.
دلیل اول این است که کاشت مو در این سن ممکن است یک شوک به موهای طبیعی شما ایجاد کند و باعث ریزش آنها شود. در حالی که در شرایط معمولی آنها برای ریختن برنامه ریزی نشده بودند.
دلیل دوم برای عدم استفاده از کاشت مو در این سن، عدم تثبیت موهایی است که برای کاشت مو ممکن است استفاده شوند. شاید موهایی که برای کاشت مو در این سن استفاده می شوند، برای ریختن در سنین بالاتر برنامه ریزی شده باشند و کاشت مو شما در این صورت احتمالا با شکست روبرو خواهد بود.
البته به اعتبار تحقیقات محققان، 35 سالگی سنی است که موها در آن به تثبیت کامل می رسند. الگوی طاسی و ریزش مو نیز معمولا از سن بالای 25 سال شروع می شود.
آیا می توان در هر سنی عمل کاشت مو را انجام داد؟
موها معمولا تا سن 20 سالگی رشد می نمایند و معمولا بعد از این سن موها کم کم شروع به بالغ شدن می نمایند و تکنیک های کاشت مو تا سن 70 سالگی روی طاسی سر را پاسخگو هستند.
آیا شما در 20 سالگی برای کاشت مو خیلی جوان هستید و در سن 70 سالگی دیگر خیلی پیر شده اید؟ بهترین زمان برای کاشت مو چیست؟
معیارهایی وجود دارد که شما را به یک کاندیدای خوب برای پیوند مو تبدیل می کند. با داشتن این مشخصات که قبلا به آنها پرداخته ایم، احتمالا محدودیت سنی خاصی برای کاشت مو وجود نخواهد داشت.
با داشتن شرایط عالی در هر سنی که باشید نتایج خوبی از کاشت مو برای شما به بار خواهد نشست. اگرچه پزشکان بیشتر به پیوند مو در سن 30 تا 40 سالگی علاقه دارند و معتقدند که این سن هم از لحاظ شخصیتی و اجتماعی و هم از نظر کسب بهترین نتایج، بهترین سن برای کاشت مو می باشد.
مویرگ های زیر پوست سر در این سنین بهترین عملکرد را داشته و باعث می شوند موهای کاشت شده هر چه سریعتر شروع به رشد نمایند.
چرا کاشت مو در سنین کم ممکن است با مشکل روبرو شود؟
در سنین بسیار کم که هنوز تارهای مو تثبیت نشده اند و ریشه های مو هنوز به حالت آرمانی درنیامده اند، ممکن است کاشت مو با نتایج مطلوبی روبرو نشود. مهم ترین عامل نیز در این سنین عملکرد مویرگ های خونی در زیر پوست سر است.
آنها هنوز آمادگی لازم برای رشد مو های پیوند زده شده را ندارند. از این جهت توصیه پزشکان برای کاشت مو به این منوال می باشد که افراد تا زمان تثبیت شدن نهایی موها صبر نمایند.
همچنین فرد در سنین کمتر فرصت بررسی راه حل و درمان های غیر از کاشت مو را داشته و می تواند با تغییر کوچکی در سبک زندگی خود و یا مصرف کرم های موضعی این مشکل را برطرف نماید.
چرا کاشت مو در سالمندان می تواند با مشکل روبرو شود؟
منظور از سالمندان در این متن، افراد با سن ها بالای 60 تا 70 سال است. در این سن معمولا پیازهای مو عمر خود را کرده و در اکثر موارد یارای رشد دوباره را ندارند.
کاشت مو با تکنیک های موجود، در این سنین هم ممکن است اما به دلیل عملکرد ضعیف خود موها در این سنین، آنها ممکن است بعد از کاشت با رشد خوبی روبرو نشده و عمل پیوند مو را با شکست مواجه نمایند.
علت دیگری هم که کاشت مو در سنین بالا را با مشکل روبرو می نماید، عدم وجود سایت های خوب در روی سر این افراد برای انتقال فولیکول های مو از آنها به قسمت سر است. طاسی در این مرحله به حدی رسیده است که امکان مبارزه با آن بسیار اندک است.
نوع و طبقه بندی موهای از دست رفته
این گزینه به طور غیر مستقیم با بانک موی افراد ارتباط دارد اما کمی با آن متفاوت است. در دلایل مختلف طاسی و از دست دادن موهای سر شما با شرایط مختلفی برای بانک مو روبرو هستید و ممکن است موی کافی برای پیوند روی سر شما وجود نداشته باشند.
اما گزینه مهم تر در بررسی نوع و دلیل از دست دادن مو در افراد، این است که ممکن است موهای موجود در سر افراد همچنان در معرض ریزش باشند و این گزینه باعث می شود پیوند این موها به سر افراد موفقیت آمیز نبوده و بعد از کاشت مو دوباره به ریزش خود ادامه دهند.
این به معنی شکست یا کاهش شدید موهای رشد کرده در بین افراد ار این دست خواهد بود.
انتظارات معقولانه
داشتن انتظارات معقولانه از نتیجه جراحی هم برای افراد بسیار مهم است. در بسیاری از مواقع کاشت مو روی سر افراد بسیار عالی بوده ولی با توجه به انتظارات غیر معقولانه آنها، این نتیجه برای آنها مشابه شکست تلقی می شود.
نتایج نهایی حاصل از کاشت مو به عوامل زیر وابسته است بنابراین با توجه به بررسی شرایط، انتظاراتی از پزشک داشته باشید که قابل اجرا باشند.
- سن مراجعه کننده
- میزان موهای موجود در ناحیه اهدا کننده
- ارث بری از طاسی خانواده
- میزان ریزش موها
- میزان ریزش و از دست دادن فولیکول های مو در آینده
اگرچه hair transplant راهی برای بازگردانی جوانی بوده و بسیاری از افراد با انجام این درمان، به خواسته ها و اهداف خود رسیده اند، اما در نظر داشته باشید که اهداف انجام پیوند مو باید واقعی باشند تا پس از اتمام کار پزشک و درمان بهبودی، از انجام این درمان حس رضایتمندی داشته باشید.
توجه داشته باشید که ترمیم موی طبیعی، درمانی برای داشتن ظاهری غیر طبیعی و عروسک گونه نبوده و تنها هدف آن زیبایی طبیعی در کنار رشد موها در نواحی طاس سر می باشد.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست مو در مورد کاشت مو و شرایط لازم برای کاشت مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره 02144067005 تماس بگیرید. همچنین شما عزیزان می توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین هم بهره مند بشوید.