فهرست مطالب
تقویت موهای کاشته شده
تقویت موهای کاشته شده
تقویت موهای کاشته شده یک نکته بسیار مهمی می باشد که فرد بعد از ” کاشت مو ” باید به آن توجه بسیاری نماید زیرا بعد از کاشت بسیاری از فولیکول ها از بین می روند و یا آنقدر ضعیف هستند که نمی توانند خواسته فرد را ارضا نماید.
( کلینیک رز اولین ارائه دهنده مقالات پزشکی صوتی و متنی در ایران )
اگر قصد دارید این مقاله را به صورت صوتی گوش نمایید، بر روی player زیر کلیک نمایید.
در نتیجه رسیدگی به موها بعد از کاشت اهمیت زیادی دارد حتی اگر این تقویت به طور صحیح صورت گیرد فرد می تواند شاهد رشد سریع موهای خود باشد.
دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان
برای تقویت موهای کاشته شده در وهله اول باید به دستورهای پزشک در این خصوص توجه نمود و آن ها را کاملا به موقع و درست رعایت نمود.
داروهای تجویز شده و ” بهترین قرص های کاشت مو ” را سر وقت باید مصرف کرد و از پشت گوش انداختن و فراموش شدن دارو تا حد امکان و به طور جد خودداری نمایید زیرا اگر به موقع مصرف نگردند مواد مغذی به فولیکول ها نمی رسد و موها از بین می روند و نتیجه آن نامطلوب می گردد.
از فشار دادن قسمت های کاشته شده خودداری کنید و حتی در هنگام خواب سعی نمایید برروی آن ها نخوابید تا فشار کمتری را متحمل شوند.
پزشک شما شامپویی را برای شما تجویز می نماید که بایستی تنها از آن ” شامپو ” استفاده نمایید و از چنگ زدن و ماساژ دادن مو به صورت محکم پرهیز کنید تا آسیب به فولیکول های مو نرسد در شستشوی موها سعی نمایید تا به آرامی و با فشار کم آب موها را شسته و با حوله به آرامی خشک نمایید.
در تقویت موهای کاشته شده یک نکته بسیار حائز می باشد که از خاراندن سر و کندن اسکار و زخم ایجاد شده در سر خودداری نمایید.
از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور آفتاب و گرد و غبار زیاد جلوگیری نمایید تا به فولیکول های کاشته شده آسیبی وارد نشود.
از انجام فعالیت های زیاد و ورزش های سخت به مدت یک الی 10 روز خودداری کنید تا دوره درمانی شما بهتر پیش رود و به مشکل مواجه نگردید.
سعی نمایید تا یک هفته بیرون نروید تا احتیاج به روسری و یا کلاه نداشته باشید تا سر شما هوا بخورد و تقویت موهای کاشته شده بهتر صورت گیرد.
مرکز بهداشتی میرلند به تغذیه مناسب برای رشد موهای کاشته شده اشاره نموده است که یک رژیم غذایی مناسب حاوی آنتی اکسیدان مانند زغال اخته، فلفل، گوجه فرنگی و… به تقویت موهای کاشته شده کمک می نماید و نتیجه هرچه زودتری را به شما ارائه می دهد.
از غذاهایی که به آن ها حساسیت دارید و یا حساسیت زا هستند دوری کنید مانند بادمجان، سویا و… و همچنین از غذاهای باعث واکنش آلرژیک در شما می شود پرهیز نمایید. آب را روزی 6 الی 8 لیوان بنوشید بدن شما در این دوره به آب بیشتری احتیاج دارد.
به هنگامی که موها از سر در آمدند می توانید آن ها را رنگ و یا حالت دهید ولی قبل از خارج شدن مو از سر از رنگ کردن و مواد حالت دهنده مانند ژل، تافت، کتیرا و… خودداری کنید و برای تقویت موهای کاشته شده می توانید از روغن های گیاهی مانند روغن درخت چای، روغن لیمو و… برای رشد و ضخیم کردن موها استفاده کنید تا نتیجه بهتر و مطلوب تری را مشاهده نمایید.
از این روغن ها به مدت 20 دقیقه بر روی سر خود ماساژ داده و بعد از 30 دقیقه استراحت به مو، سر خود را بشوئید.
بعضی از افراد اعتقاد دارند استفاده از محلول ماینوکسیدیل به تقویت موهای کاشته شده کمک می نماید در این خصوص با پزشک خود مشورت نمایید و در صورت مجوز می توانید از این محلول بر روی سر خود ریخته و به آرامی با نوک انگشت خود ماساژ داده و بعد از ماساژ دست ها را بشوئید.
به دلیل حساس یودن و ضعیف بودن فولیکول های مو از سیگار کشیدن و مصرف دخانیات خودداری کنید.
مصرف غذاهای چرب و سنگین را کنار بگذارید زیرا از رشد موها جلوگیری می نماید. یک برنامه غذایی صحیح در چند هفته اول بعد از کاشت به تقویت موهای کاشته کمک می نماید از غذاهایی مانند سوپ، سالاد و سبزیجات زیاد مصرف نمایید.
مصرف پروتئین به دلیل این که خود مو از تارهای کراتینی که خود یک پروتئین محسوب می گردد تشکیل شده است، برای تقویت موهای کاشته شده بسیار مناسب می باشد. مصرف گوشت، غلات، حبوبات، لبنیات برای تقویت موهای کاشته توصیه می شود.
مصرف آهن بعد از کاشت مو باید صورت گیرد زیرا در کمبود آهن فرد دچار کم خونی شده و اکسیژن به سلول های بدن و مو به اندازه کافی نمی رسد در نتیجه برای بهبود و رشد سریع موها مصرف آهن یکی از گزینه هایی می باشد که باید مورد توجه افرادی که برای رشد بهتر و سریع تر موها تاکید دارند قرار گیرد.
مصرف نمک و شکر را بعد از کاشت مو قطع و یا کم نمایید. بیشتر غذاها نمک کافی بدن را تامین می نمایند و اگر برای مصرف شکر و قند تاکید دارید بهتر است از نوع طبیعی آن یعنی شکر قهوه ایی استفاده کنید.
ویتامین ها بعد از کاشت مو باید مصرف گردند. در تقویت موهای کاشته شده باید به ویتامین ها نیز توجه نمود ویتامین c و ویتامین b نقش بسیار زیادی در سلامتی و تقویت پوست و موی شما ایفا می کند.
برای رساندن این ویتامین ها به بدن قرص هایی وجود دارد ولی بیشتر توصیه می گردد به صورت طبیعی این ویتامین ها را به بدن خود برسانید تا نتیجه بهتر و زودتری را دریافت نمایید.
خوارکی هایی که حاوی ویتامینb و ویتامین c هستند و به تقویت موهای کاشته شده کمک می نماید عبارتند از: میوه، سبزیجات، سیب زمینی، نخود، گوشت ، ماهی ، لبنیات از جمله پنیر، زرده تخم مرغ و … .
داروهای تقویت کننده و پیشگیری از بروز عوارض جانبی
طبیعتا برای تقویت کردن موهای جدیدی که کاشت می شوند لازم است تا برخی اقدامات و داروهایی برای آن تجویز شود تا به خوبی روند بهبودی و رشد را طی نمایند. همچنین پس از انجام کاشت احتمال بروز برخی عوارض جانبی وجود دارد که لازم است تا با استفاده از برخی داروها از بروز عوارض پیشگیری کرد.
از جمله داروهایی که پزشک متخصص به منظور تقویت موهای کاشته شده برای این دسته از افراد تجویز می نماید، مولتی ویتامین ها می باشند. معمولا سعی می شود از مولتی ویتامین هایی برای فرد تجویز شود که دارای ویتامین های C و E باشد تا به خوبی مواد مغذی لازم جهت رشد و ریکاوری موهای جدید را تامین نماید.
در واقع وجود این نوع ویتامین ها در بدن باعث می شود که آسیب پذیری فولیکول های مو بسیار کاهش یابد و همچنین سلول های چربی و غشاء سلول های موجود در آن ناحیه تقویت شوند.
البته داروهای دیگری نیز ممکن است توسط پزشک متخصص برای فرد تجویز شود که عمدتا به منظور پیشگیری از بروز عوارض جانبی می باشد. به عنوان مثال از جمله داروهایی که پس از انجام کاشت مو استفاده های بسیاری دارند، آنتی بیوتیک ها هستند که از بروز چرک و عفونت در نواحی هدف پیشگیری می نمایند.
استفاده از سرم های نمکی نیز برای شستشو دادن ناحیه های کاشت شده به ویژه در روز های اول بسیار مورد نیاز است و در جهت رفع آلودگی های موجود در آن ناحیه می تواند تاثیرات به سزایی داشته باشد.
داروی دیگری که پس از انجام کاشت مو به منظور پیشگیری از عوارض توصیه می شود، کورتیزان می باشد. این دارو امروزه به صورت خوراکی نیز در داروخانه های موجود می باشد و افراد می توانند از آن در جهت رفع تورم و التهاب هایی که ممکن است بعد از عمل به وجود آید استفاده نمایند.
البته بهتر است این دارو را طبق نظر پزشک معالج استفاده شود زیرا برای هر فردی مناسب نیست و ممکن است خطراتی را به وجود آورد.
در نهایت می توان به داروهای مسکن و آرام کننده اشاره نمود که از جمله پر استفاده ترین آن ها استامینوفن می باشد. پس از انجام عمل ممکن است شخص در روز های ابتدایی درد خفیفی در نواحی هدف داشته باشد و به همین منظور برای تسکین آن می توان از این قبیل داروها استفاده کرد.
همچنین اگر فرد در خوابیدن دچار مشکل شده و برنامه خواب او به هم بریزد، می تواند از داروی وانادیوم نیز برای رفع این مشکل استفاده نماید. میزان استفاده از این دارو باید توسط پزشک معالج تعیین شود.
ماسک مو برای تقویت موهای کاشته شده
همان طور که می دانید روش های متعددی برای تقویت موهای کاشته شده وجود دارد و هر کدام برای شخص دارای مزیت ها و معایب متفاوتی می باشد و انتخاب هر روشی بستگی به سلیقه شخص و همچنین نظر پزشک معالج خواهد داشت.
استفاده از ماسک مو نیز امروزه برای تقویت موها، کاربران بسیاری را به خود جذب کرده و محبوبیت زیادی نیز در دنیا برای خود بدست آورده است. امروزه انواع متعددی از ماسک های مو در دنیا موجود می باشد، لذا فرد باید با توجه به نوع موی های خود و ویژگی های آن ، ماسک مناسب برای خود را انتخاب نماید.
معمولا پزشکان به افرادی که قصد دارند از ماسک برای تقویت موهای خود اقدام کنند توصیه می کنند که از ماسک های روغنی استفاده نمایند. ماسک های روغنی که عمدتا از روغن های کنجد و زیتون تشکیل شده اند می توانند تاثیرات فراوانی در جهت بهبود فرآیند رشد و تقویت کنندگی موها داشته باشند.
زیرا این نوع ماسک ها دارای ویتامین ها و خواص بسیار زیادی هستند. از جمله ویتامین هایی که می توانند از این طریق سبب تقویت مو ها شوند، ویتامین های E و B می باشد که خاصیت های آنتی اکسیدانی را افزایش می دهند.
همچنین امگا3 و امگا6 نیز در این نوع ماسک ها موجود می باشند که سبب پیشگیری از ریزش موها و تنظیم چربی پوست سر می شود.
لازم به ذکر است که انواع دیگری از ماسک های موی سر در بازار موجود می باشند که از جمله آن ها می توان به ماسک های میوه ای اشاره نمود. این نوع ماسک ها نیز می تواند تاثیرات مطلوبی بر موهای جدید بگذارند و خواص منحصر به فرد خود را دارند.
ورزش و تقویت موهای کاشته شده
انجام برخی فعالیت ها از جمله ورزش کردن پس از کاشت مو برای هر فردی ممنوع می باشد و توصیه می شود که به هیچ وجه به ورزش یا فعالیت های سنگین نپردازند. زیرا سبب آسیب زدن به موهای کاشته شده می شود و همچنین روند بهبودی را کند می کند.
اما پس از گذشت چندین هفته این وضعیت برعکس می شود و به این دسته از افراد توصیه می شود که ورزش های سبک مانند پیاده روی را در برنامه خود بگنجانند. زیرا ورزش گردش خون در بدن را بهبود می بخشد و این عامل سبب رسیدن اکسیژن و مواد مغذی کافی به موها خواهد شد و روند رشد موها را افزایش خواهد داد.
5 غذا بعد از کاشت مو مضر می باشد که باید از خوردن آن ها اجتناب نمایید
فست فودها :
فست فودها غذاهای فرآوری و چرب محسوب می باشند که بعد از کاشت مو برای بهتر رشد کردن مو باید از آن ها پرهیز شود.
تن ماهی :
تن ماهی به دلیل داشتن جیوه برای افرادی که تازه کاشت مو کرده اند مناسب نمی باشد.
نوشابه های رژیمی :
در نوشابه های رژیمی یک شیرین کننده مصنوعی به نام آسپارتام وجود دارد که نه تنها سبب تقویت موهای کاشته شده نمی گردد بلکه باعث ریزش موها می شود.
نشاسته :
نان سفید، کیک، شیرینی و دیگر نشاسته های فرآوری شده سبب ریزش مو می شود.
نوشیدنی های الکلی :
استفاده از الکل باعث می شود که سطح روی بدن پایین بیاید، روی یک ماده ضروری برای رشد موها می باشد که در نبود آن موها خشک و شکننده شده و از بین می روند.