فهرست مطالب
قرمزی سر بعد از کاشت مو
قرمزی سر بعد از کاشت مو
کاشت مو روشی رایج به جهت درمان ریزش مو است. ریزش مو عامل مهمی در کاهش زیبایی و اعتماد به نفس بسیاری از افراد است. به همین دلیل است که امروزه مراجعه به جهت انجام کاشت مو رو به افزایش است.
پس از عمل زیبایی کاشت مو نیز مانند دیگر عمل ها، ممکن است عوارضی رخ دهد که قرمز شدن سر یکی از مهم ترین آنها است.
دریافت تخفیف 500 هزار تومانی کاشت مو + مشاوره رایگان
اما معمولا مراجعه کنندگان می خواهند بدانند که آیا بعد از انجام پیوند مو با قرمزی سر مواجه می شوند. معمولا قرمزی سر بعد از انجام کاشت مو اتفاق می افتد؛ اما این قرمزی به راحتی و بعد از مدت کمی بهبود می یابد. ما در این مقاله به بررسی قرمزی سر بعد از پیوند مو و روند بهبود آن می پردازیم.
قرمزی سر بعد از کاشت مو به چه علت و در کدام قسمت سر اتفاق می افتد؟
قرمزی سر بعد از کاشت طبیعی مو معمولا در قسمت پشت سر مشاهده می شود. در واقع در اکثر مراجعه کنندگان ناحیه پشت سر که محل اهداکننده مو است، دچار قرمزی پس از کاشت مو می شود؛ اما گاهی اوقات ممکن است این قرمزی در جلوی سر و محل گیرنده مو نیز مشاهده شود.
از آنجا که برخی از روش های کاشت مو با جراحی همراه هستند، التهاب و قرمزی بعد از انجام این روش ها بروز می کند؛ بنابراین می توان گفت که قرمزی سر بعد از کاشت طبیعی مو تنها در برخی روش های کاشت مو اتفاق می افتد. می توان گفت اگر پیوند مو با روش های بدون جراحی صورت گرفته باشد احتمال قرمز شدن سر بسیار کم است.
روش FUE یکی از آن دسته روش های انجام عمل زیبایی کاشت مو می باشد که در آن هیچ گونه جراحی صورت نمی گیرد بلکه فولیکول های مو از ناحیه پشت سر گرفته و به ناحیه دلخواه که معمولا جلوی سر است، تزریق می شود؛ با این وجود باز هم امکان ایجاد قرمزی در ناحیه تزریق وجود خواهد داشت.
اما قرمزی سر در روش هایی از کاشت مو که با جراحی همراه هستند کاملا طبیعی است. چرا که در این روش ها بخشی از بافت پوست سر برداشته می شود. به همین دلیل و به دنبال این جراحی ها معمولا بعد از انجام کاشت مو پوست سر در هر دو محل اهداکننده و گیرنده مو قرمز می شود؛ اما جای هیچ گونه نگرانی نیست. چرا که این قرمزی به راحتی قابل بهبود است.
معمولا بعد از گذشت 4 هفته از عمل زیبایی کاشت مو، ممکن است پوست سر شروع به قرمز شدن در نواحی گیرنده و جلوی سر و یا حتی در ناحیه اهدا کننده فولیکول ها که نسبت به سایر نواحی پوست حساس تری دارد، بشود. این قرمز شدن پوست سر می تواند تا حدود 3 ماه ادامه داشته باشد البته نمی توان گفت این زمان برای همه یکسان است.
قرمزی سر بعد از کاشت مو چه مدت ادامه دارد؟
قبل از انجام عمل زیبایی کاشت مو به دست آوردن اطلاعاتی درباره مدت زمان عمل، طول دوره درمان، مراقبت های پس از عمل و همچنین عوارض و خطراتی که ممکن است برای فرد پس از عمل زیبایی کاشت مو رخ دهند بسیار حائز اهمیت هستند.
یکی از این عوارضی که ممکن است پس از عمل زیبایی کاشت مو در قسمت گیرنده فولیکول ها روی سر فرد مشاهده شود، قرمزی پوست سر در آن نواحی است. معمولا افرادی که دارای پوست روشن تری نسبت به سایرین هستند، بیشتر در معرض قرمز شدن پوست سر می باشند.
قرمزی سر پس از کاشت مو معمولا به همراه ترمیم جای زخم جراحی، بهبود می یابد. در بسیاری از مراجعه کنندگان، این قرمزی حتی بسیار زودتر بهبود می یابد. به عنوان مثال بسیاری از افراد مشاهده کرده اند که بعد از حدود دو هفته قرمزی سر کاملا از بین رفته است.
روش FUE یکی از روش های کاشت مو است که در آن واحد فولیکول از ناحیه پشت سر توسط پزشک متخصص جراح گرفته شده و به ناحیه جلوی سر تزریق می شود، در نتیجه در طی مدت درمان و دوران نقاهت پس از عمل زیبایی کاشت مو ممکن است اطراف این نواحی دچار قرمزی و تورم و یا تشکیل پوسته بر روی فولیکول ها شوید.
اما نگران نباشید زیرا با شستن موها طی 5 الی 8 روز از گذشت عمل زیبایی کاشت مو، این قرمزی کاهش یافته و زخم ها رو به بهبودی خواهند رفت.
این قرمز شدن ناحیه گیرنده و دریافت فولیکول ها حدوداً تا 3 الی 4 هفته ادامه خواهد داشت اما این مدت برای همه یکسان نیست؛ برای مثال افرادی که پوست روشن و حساس تری دارند، ممکن است دوره طولانی تری از قرمز شدن را تجربه کنند. در صورتی که پس از گذشت 2 ماه باز هم قرمزی را در ناحیه پیوند مو مشاهده کردید، حتماً به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
با این حال در برخی موارد که جراحی بزرگ تری به جهت کاشت مو صورت گرفته است، ممکن است قرمزی سر کمی بیشتر طول بکشد. معمولا ممکن است حدود یک ماه یا بیشتر زمان نیاز باشد تا قرمزی سر در این افراد بهبود یابد.
این مدت برای افراد متفاوت با پوست های مختلف می تواند متغیر باشد در حالی که معمولا افراد شاهد صورتی رنگ شدن آن ناحیه از پوست به مرور زمان خواهند شد و این نشانه بهبودی و کاهش قرمزی ها است.
استفاده از پماد های موضعی حاوی استروئید ها با تجویز پزشک متخصص می تواند تاثیر بسیاری در کاهش قرمزی پوست سر و افزایش روند بهبودی داشته باشد.
آیا قرمزی سر بعد از کاشت مو در نتیجه کاشت مو تاثیر گذار است؟
معمولا قرمزی سر بعد از کاشت مو در روند کاشت طبیعی مو هیچ تاثیری نمی گذارد. اگر قرمزی سر بعد از کاشت طبیعی مو به صورت طبیعی اتفاق افتاده باشد، معمولا بعد از یک الی دو هفته بهبود یافته و هیچ تاثیری بر نتیجه ی کاشت مو نخواهد گذاشت.
این نوع قرمزی هایی که به طور خود به خود بعد از عمل زیبایی کاشت مو اتفاق می افتند، معمولا با گذشت زمان و بلند شدن موها در آن ناحیه از بین خواهند رفت؛ پس جای نگرانی وجود ندارد و با عمل به توصیه های پزشک متخصص می توان به بهبود آن کمک کرد تا کاملا از بین برود.
گاهی اوقات ممکن است قرمزی بعد از کاشت مو به صورت طبیعی اتفاق نیفتاده باشد. به عنوان مثال ممکن است قرمزی سر پس از پیوند مو در اثر یکی از عوامل زیر اتفاق افتاده باشد:
- فولیکولیت یا همان عفونت مو
- سلولیت یا عفونت پوستی
- کیست یا توده های کوچک در زیر پوست
- نکروز پوستی یا مردن سلول های پوست
- خارش پوست سر
اگر قرمزی بعد از کاشت مو (hair transplant) به دلیل یکی از موارد بالا اتفاق افتاده باشد، می تواند بر نتیجه کاشت مو نیز تاثیر گذار باشد؛ بنابراین لازم است بعد از مشاهده قرمزی سر پس از کاشت مو، به پزشک مراجعه کنید. پزشک تشخیص خواهد داد که آیا قرمزی طبیعی بوده و یا در اثر عامل دیگری ایجاد شده است.
اگر عامل قرمزی سر غیر طبیعی باشد، لازم است که به جهت کنترل آن اقدام کنید. چرا که اگر هریک از عواملی که گفته شد درمان نشوند، می توانند تاثیر منفی بر نتیجه کاشت مو بگذارند.
راه های تشخیص و درمان انواع قرمزی سر پس از کاشت مو چیست؟
در اینجا علائم تشخیص عواملی را که می توانند قرمزی سر را ایجاد کنند را برای شما بیان می کنیم. چرا که اگر اختلاف این علائم با قرمزی طبیعی سر بعد از پیوند مو تشخیص داده شود، می تواند به راحتی کنترل و درمان شود.
فولیکولیت یا عفونت مو
فولیکولیت در اصل نوعی واکنش پوست سر نسبت به عفونت، آسیب جسمی و یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی است که ممکن است پس از عمل زیبایی کاشت مو در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی رخ دهد؛ فولیکولیت معمولاً با التهاب و قرمزی در ناحیه پیوند مو همراه است.
احتمال بروز فولیکولیت پس از انجام عمل زیبایی کاشت مو در افراد مختلف بین 1.1 تا 20 درصد متفاوت است؛ شدت بروز فولیکولیت می تواند از التهاب خفیف و سطحی با ریتم کند و نبض های پراکنده شروع شود و اگر بیش از 8 الی 10 ماه پس از انجام عمل زیبایی پیوند مو ادامه داشت، حتماً باید به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.
برخی مراجعه کنندگان ممکن است بعد از کاشت مو دچار فولیکولیت شوند. علائم این بیماری معمولا تا 8 ماه بعد از کاشت طبیعی مو ادامه دارد. در اثر فولیکولیت جوش های قرمز کوچکی روی پوست سر ایجاد می شود.
این علائم با خارش و درد نیز همراه است؛ بنابراین اگر پس از کاشت مو این علائم را به همراه قرمزی سر مشاهده کردید لازم است به پزشک مراجعه کنید. علت بیماری معمولا ناشی از عفونت باکتریایی است.
به جهت درمان این نوع قرمزی سر لازم است که پوست سر خود را به صورت مداوم تمیز نگه دارید. درمان اولیه آن از حدود 2 الی 3 ماه پس از عمل زیبایی کاشت مو با قرار دادن کمپرس گرم به مدت 15 دقیقه و 3 بار در روز شروع می شود.
همچنین ممکن است پزشک برخی کرم های آنتی بیوتیک را به جهت تسریع در بهبودی تجویز کند؛ بنابراین لازم است که به پزشک جراح خود مراجعه کرده و از او راهکاری به جهت درمان بگیرید.
سلولیت یا عفونت پوستی
سلولیت عفونتی است که باعث پوسته پوسته شدن سر شما می شود. بعد از انجام کاشت مو به روش جراحی، پوست در معرض خطر عفونت های باکتریایی قرار می گیرد. اگر شما دچار سلولیت شده باشید، متوجه خواهید شد که قرمزی سر بعد از پیوند مو به تدریج افزایش می یابد.
این مهم ترین عامل تشخیص سلولیت از قرمزی طبیعی سر است. همچنین ممکن است در اثر سلولیت احساس درد در پوست سر داشته و یا تب کنید.
اگر این علائم را به همراه قرمزی سر پس از کاشت مو مشاهده کردید، لازم است که به پزشک مراجعه کنید. پزشک مصرف یک دوره آنتی بوتیک ها را به شما تجویز خواهد کرد.
زیرا در صورتی که به موقع برای درمان این عفونت ها اقدام نشود، ممکن است با گسترش عفونت دیگر روش های دارویی پاسخگو نباشند و شما علاوه بر عمل زیبایی کاشت مو به یک عمل جراحی دیگر احتیاج پیدا کنید.
همچنین به صورت روزانه و تا بهبود کامل این بیماری، پوست شما را تحت نظارت ویژه قرار خواهد داد. به تدریج و در اثر بهبود این بیماری مشاهده خواهید کرد که علائم قرمزی سر به سرعت کاهش می یابد.
کیست
کیست کیسه های مدور کوچکی است که در زیر پوست رشد می کنند. این کیسه ها ممکن است در محل گیرنده و اهدا کننده مو مشاهده شوند. تعداد این کیسه ها متفاوت بوده و به تعداد پیوندها در پیوند مو بستگی دارد. علائم کیست شامل قرمزی، تورم و درد است.
در صورت مشاهده این علائم باید به جهت درمان به پزشک مراجعه کنید. ممکن است پزشک در مورد این بیماری نیز مصرف آنتی بیوتیک ها را توصیه کند.
پزشک متخصص پس از انجام بررسی های لازم روی سر شما ممکن است به این نتیجه برسد که برای خارج کردن کیست های زیر پوست سر شما اقدام کند و یا اینکه با درمان های ساده خانگی مانند استفاده از کمپرس آب گرم بتواند به روند بهبودی کیست ها کمک کند.
نکروز پوستی
نکروز پوستی زمانی اتفاق می افتد که برخی سلول های پوست می میرند. این عارضه معمولا هرگز نباید اتفاق بیفتد چرا که نشان دهنده ضعف علمی و تجربی جراح است. علائم این بیماری معمولا به صورت زخم هایی روی پوست سر مشاهده می شود.
این بیماری ممکن است در طی 2 تا 4 هفته بعد از انجام کاشت مو به روش جراحی بروز کند. ممکن است بعد از قرمزی پوست مشاهده کنید که رنگ پوستتان به سمت سیاه شدن یا بنفش شدن می رود. این مهمترین نشانه شروع این بیماری است.
خارش
بعضی از مراجعه کنندگان ممکن است پس از انجام عمل زیبایی کاشت مو دچار خارش در نواحی گیرنده و یا اهدا کننده فولیکول ها شوند، که امری طبیعی است. ولی اگر این خارش بیش از 2 یا 4 هفته ادامه داشته باشد، ممکن است منجر به قرمزی پوست سر در این نواحی شده و روند بهبودی را به تاخیر بیندازد، حتی ممکن است روی نتیجه نهایی پیوند مو نیز تاثیر گذار باشد.
در صورتی که این علائم را مشاهده کردید لازم است که به سرعت به پزشک مراجعه کنید. چرا که ممکن است این بیماری علاوه بر اینکه در نتیجه کاشت مو تاثیر بگذارد، عوارض خطرناک دیگری را نیز به دنبال داشته باشد. معمولا انتخاب کلینیک و پزشک خوب می تواند ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهد.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک کاشت مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.