پوست و مو

دلایل تغییر رنگ پوست چیست ؟

دلایل تغییر رنگ پوست چیست ؟

دلایل تغییر رنگ پوست

تغییر رنگ پوست می تواند بر اثر عوامل متعددی به وجود آید. تغییر رنگ پوست می تواند تنها در بخش های خاصی از پوست رخ دهد. در مواردی نیز پوست تمام بدن دچار تغییر رنگ می شود. به طور کلی تغییر در میزان ملانین می تواند موجب بروز تغییراتی در رنگ پوست افراد شود.

دلایل تغییر رنگ پوستبر این اساس می توان گفت هر اندازه میزان ملانین در پوست فرد کمتر باشد، فرد از پوستی روشن تر برخوردار خواهد بود. این ماده از تغییر رنگ پوست در برابر نور خورشید محافظت می کند. زمانی که میزان تولید ملانین در بخش هایی از پوست تغییر پیدا کند، فرد شاهد تغییر رنگ پوست خود خواهد بود.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

در برخی موارد، تغییر رنگ می تواند نشانه ای از بروز بیماری یا مشکلات بسیار جدی باشد. در برخی از مواقع تغییر رنگ پوست می تواند کیفیت زندگی فرد را دستخوش تغییراتی کند. در این مقاله قصد داریم شما را با علت هایی که موجب تغییر رنگ پوست فرد می شود، آشنا کنیم.

دلایل تغییر رنگ پوستتغییر رنگ پوست به صورت لک و پیس

در صورتی که رنگدانه های موهای سطح بدن یا سرتان را از دست داده اید یا  رنگ داخل دهانتان دچار تغییراتی شده است باید به یک متخصص پوست و مو که از تبحر کافی در درمان لک و پیس برخوردار باشد، استفاده کنید.

در این موارد حتما باید به یک متخصص آشنا به درمان لک و پیس که یکی از بیماری های تغیر رنگ پوست است، مراجعه کنید، چرا که بسیاری از پزشکان بر این باورند که درمانی برای این عارضه وجود ندارد. این پزشکان تاثیرات روانی این بیماری بر روحیه بیمار را درک نکرده و فرد مناسبی برای درمان لک و پیس های نخواهند بود.

از طرفی، هرگز تغییر رنگ پوست بر اثر لک و پیس ها را نادیده نگیرید. به گفته متخصصان این شرایط که برای بسیاری از افراد معروف نیز به وجود آمده است، ممکن است با بیماری های دیگری نیز همراه باشد. برای مثال اختلالات تیروئید نیز می تواند منجر به بروز این تغییر رنگ پوست شود. این بیماری پوست را به شدت در مقابل نور خورشید حساس خواهد کرد.

بارداری عاملی برای تغییر رنگ پوست

ملاسما که به عنوان ماسک دوران بارداری» نیز شناخته می شود، از جمله دیگر عواملی است که می تواند منجر به تغییر رنگ پوست افراد شود. این عارضه منجر به بروز اختلال در روند تولید رنگدانه در سلول های پوست فرد می شود.

ملاسما میزان تولید رنگدانه در سلول های پوست را افزایش می دهد. این تغییر رنگ به رنگ های قهوه ای و خاکستری قهوه ای بروز پیدا می کند. این عارضه دوام بسیاری داشته و به همین دلیل برای شخص مبتلا، بسیار نگران کننده خواهد بود.

از آنجایی که 90 درصد افرادی که به این عارضه مبتلا می شوند، زنان باردار جامعه هستند می توان گفت، تغییرات هورمونی می تواند منجر به بروز این عارضه پوستی شود. بارداری بر شدت این عارضه می افزاید. از طرفی روش های جلوگیری از بارداری نیز می تواند بر شدت تغییر رنگ پوست بیفزاید. از این ها گذشته نور خورشید نیز موجب افزایش این عارضه می شود.

اگر چه، به دنیا آمدن نوزاد، عدم استفاده از روش های ضد بارداری و عدم حضور در مقابل نور خورشید می تواند منجر به از بین رفتن این عارضه شود، اما در اغلب موارد این عارضه مجدد باز گشته و فرد دوباره شاهد تغییر رنگ پوست خود خواهد بود.

به گفته برخی از متخصصان برخی از افراد برای همیشه با معضل تغییر رنگ پوست دست و پنجه نرم خواهد کرد؛ اما استفاده از داروهای مناسب و کرم های لایه بردار، در طول زمان از شدت تغییر رنگ پوست کاسته و موجب از بین رفتن این لک ها می شود.

آفتاب و مرکبات زمینه ساز تغییر رنگ پوست

در برخی از موارد بیماران پس از بازگشت از تعطیلات تابستانی به پزشک مراجعه کرده و به دنبال راهکاری برای درمان تغییر رنگ پوست اطراف دهان و دست های خود هستند. در این باره باید گفت در برخی موارد فرد بر اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید و استفاده از مرکبات به این عارضه مبتلا می شود. مرکباتی مانند پرتقال و لیمو می تواند منجر به بروز تغییر رنگ در پوست فرد شود.

در بسیاری از موارد، افراد تیرگی روی دست و اطراف دهان را نشانه ای بر آفتاب سوختگی قلمداد می کنند. آثار برجای مانده از این عارضه پس از گذشت چند ماه به کلی از بین می رود. بروز این عارضه در فصل بهار و تابستان بسیار متداول است.

افراد در طول این فصل از مخلوط آب مرکبات روی پوست و برای نوشیدن بهره برده و بیش از فصول دیگر در معرض نور خورشید قرار دارند. به همین دلیل مشاهده این عارضه در طول این فصل ها به مراتب شایع تر است.

عوامل تاثیر گذار بر تغییر رنگ پوست

اگزمای پوستی

این عارضه از دیگر عواملی است که در طی فصول گرم سال افراد و به خصوص کودکان را مطب های پوست و مو می کشاند. مبتلایان به این عارضه ابتدا شاهد لکه های قرمزی روی پوست خود بوده و سپس با تغییر در تعداد رنگدانه های پوست بیمار، ناحیه مورد نظر به رنگ روشن تغییر رنگ می دهد.

مادران با مشاهده تغییر رنگ پوست فرزندشان به شدت نگران می شوند و گمان می کنند که کودکان دلبندشان به لک و پیس دچار شده است. درمان تغییر رنگ پوست بسیار ساده است و در مواردی تنها با استفاده از کرم های ضد افتاب و در مواردی نیز با استفاده از پمادهای موضعی استروئیدی اگزمای پوستی فرد درمان می شود.

آثار برجای مانده از آسیب های قدیمی در پوست

محل زخم های قدیمی و جای جوش هایی که در گذشته روی پوست شما قرار داشته است نیز می تواند با گذشت زمان موجب تغییر رنگ پوست فرد شود. در این موارد موضع مورد نظر غالبا به رنگ تیره تری در می آید. به این ترتیب برای درمان عارضه باید درمان های برای از بین بردن جای زخم حاصل از آسیب های قبلی در نظر گرفته شود.

قارچ پوستی

شاید از شنیدن تغییر رنگ پوست احساس بدی پیدا کنید؛ اما باور کنید ابتلا به این عارضه در مقابل دیگر بیماری های پوستی به مراتب فشار کمتری را به فرد وارد می کند. زمانی که مخمر هایی که به طور طبیعی روی پوست بدن زندگی می کنند، بیش از اندازه رشد کنند، احتمال بروز قارچ پوستی افزایش می یابد.

در این صورت اگر فرد در آب و هوای گرم و مرطوب تابستان به سر ببرد، می تواند شاهد تغییر رنگ پوست به دلیل رشد قارچ در سطح پوست خود باشد. در مواردی حتی یک مسافرت کوتاه به منطقه ای گرم و مرطوب می تواند منجر به بروز این عارضه شود. این تغییر رنگ می تواند به رنگ های قهوه ای، قرمز یا سفید مشاهده شود.

تغییر رنگ حاصل از قارچ پوستی می تواند در محل هایی دیده شود که بیش از سایر محل ها دچار تعریق می شود. خوشبختانه درمان این عارضه نه چندان پیچیده نخواهد بود. فرد می تواند با استفاده از درمان های متداول برای قارچ پوستی این عارضه را به کلی از بین برد.

بیماری ادیسون

اگر تا به حال تصور می کردید، جان اف کندی ذاتا برنزه و تیره بوده است، کاملا در اشتباه هستید. او مبتلا به بیماری ادیسون بود. این بیماری بر اثر مشکلات کلیوی بروز پیدا می کند. علت بروز این تغییر رنگ پوست مشکلات پوستی نیست.

به این ترتیب اگر با افرادی هستند که شما می گوید: به هیچ وجه در معرض آفتاب قرار نگرفته ام، اما رنگ پوستم تیره تر شده است.» این افراد به احتمال زیاد به بیماری ادیسون مبتلا شده اند. این افراد باید به پزشک مراجعه کرده و با استفاده از روش های دارو های مناسب درمان را در پیش بگیرند.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *