پوست و مو

آیا پروبیوتیک ها برای درمان اگزما مفید هستند؟

آیا پروبیوتیک ها برای درمان اگزما مفید هستند؟

آیا پروبیوتیک ها برای درمان اگزما مفید هستند؟

اگزما یکی از بزرگترین مشکلات پوستی است که برخی از افراد در تمام طول زندگی خود با آن درگیر هستند. همانطور که می دانید بدن ما سرشار از باکتری های مفید و مضر است. باکتری های پروبیوتیک یکی از مفیدترین  باکتری هایی هستند که در بدن ما زندگی می‌کنند و این باکتری ها در بدن انسان ها سبب می شوند تا سلامت دستگاه گوارش حفظ شود.

آیا پروبیوتیک ها برای درمان اگزما مفید هستند؟

بر اساس رژیم غذایی که دارید قطعاً با  مصرف برخی از غذاها باکتری های پروبیوتیک را وارد بدن خود می کنید. این باکتری ها به صورت عمومی در غذاهایی همچون ماست، سرکه سیب، شکلات های خالص و غیره وجود دارند و به واسطه مصرف شدن وارد بدن می شوند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که پروبیوتیک ها علاوه بر این که در مواد غذایی وجود دارند، به صورت مکمل نیز در دسترس هستند.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

در چند سال اخیر مشخص شده است که باکتری های پروبیوتیک علاوه بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش می توانند عملکردهای سایر اندام های بدن را بهبود ببخشند. بر اساس یکی از تحقیقاتی که در سال‌های اخیر صورت که در رابطه با تاثیر پروبیوتیک بر بهبود افراد مبتلا به اگزما صورت گرفته مشخص شده است که افزودن باکتری های پروبیوتیک بر رژیم غذایی می‌تواند باعث کاهش اگزما و عوارض آن در افراد مبتلا به این مشکل شود.

در ادامه با بررسی اینکه چگونه باکتری های  پروبیوتیک می تواند به درمان اگزما کمک کنند مطالبی را بیان خواهیم کرد. شما به واسطه مطالب ذکر شده می توانید با افزودن باکتری پروبیوتیک به رژیم غذایی خود اگزما را به صورت قابل توجهی کنترل کنید. با ما همراه باشید تا معجزه پروبیوتیک را در درمان اگزما بشناسید و با هزینه ای محدود از خارش ها و مشکلات ثانویه اگزما راحت شوید.

تاثیر پروبیوتیک بر اگزما

بر اساس تحقیقات انجام گرفته پروبیوتیک می تواند تاثیر مستقیمی بر درمان اگزما داشته باشد. شاید ندانید اما پژوهش های بسیاری در سراسر دنیا به جهت بررسی تاثیر پروبیوتیک روی اگزما انجام گرفته است.

نتایج حاصل از این تحقیقات نشان می‌دهد که پروبیوتیک می‌تواند شدت اگزما را در بیماران مبتلا به این مشکل کاهش داده و علاوه بر آن عوارض جانبی احتمالی از جمله خارش و  خواب آلودگی را به صورت قابل توجهی نیز کاهش دهد.

آیا پروبیوتیک ها برای درمان اگزما مفید هستند؟

البته تاثیر پروبیوتیک نسبت به داروهای مصرفی اگزما نبوده و تنها در طولانی مدت نتایج استفاده از باکتری های پروبیوتیک قابل مشاهده خواهد بود.

استفاده از باکتری پروبیوتیک به جهت درمان اگزما در کودکان

این بیماری یکی از  بیماری های رایج پوستی در کودکان به شمار می رود. در واقع این بیماری در افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها نسبت به سایر افراد کمی ضعیف تر است بیشتر خود را نشان می دهد. در نتیجه کاملاً طبیعی است که در کودکان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف تر بیماری ذکر شده خود را نشان دهد.

تحقیقات بسیاری در رابطه با تاثیر باکتری پروبیوتیک روی اگزما در کودکان انجام شده است که نتایج متفاوتی را دربرداشته است. برخی از این تحقیقات نشان داده است که پروبیوتیک می تواند تاثیر بسزایی بر روی درمان این مشکل پوستی در کودکان داشته باشد. در حالی که برخی دیگر از تحقیقات نشان دهنده این است که  باکتری های پروبیوتیک نمی‌توانند تاثیر چشمگیری بر درمان اگزما داشته باشند.

البته تحقیقات دیگر نشان داده است که اگر مادران باردار در طول دوره بارداری خود از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک استفاده کنند، کودک آن ها کمتر در خطر ابتلا به اگزما قرار می‌گیرد. به همین دلیل به مادرانی که باردار هستند پیشنهاد می شود در دوران بارداری خود از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک مصرف کنند تا از ابتلاء کودکان به اگزما جلوگیری شود.

البته بر اساس مطالعات دیگر مشخص شده است که تمام انواع باکتری پروبیوتیک نمی تواند در درمان این بیماری پوستی موثر باشد. تنها باکتری که ثابت شده است می‌تواند در درمان اگزما در کودکان موثر باشد باکتری لاکتوباسیل است که از کودکان در مقابل این بیماری محافظ می کند. در نتیجه انتظار نداشته باشید که تمامی غذاهای حاوی باکتری های پروبیوتیک بتوانند در درمان اگزما تاثیرگذار باشند.

آیا استفاده از باکتری پروبیوتیک برای درمان اگزما خطر دارد؟

مهم ترین نگرانی افرادی که مبتلا به اگزما هستند این است که آیا مصرف پروبیوتیک می‌تواند سبب ایجاد اختلالات دیگری در بدن شود یا خیر. در پاسخ به سوال این افراد باید بگویم که این باکتری از جمله باکتری هایی است که به صورت عمومی خطرات کمی را برای بدن ایجاد می کند.

عموماً باکتری ذکر شده به اسم باکتری مفید و بی خطر شناخته می‌شود؛ اما همانند هر ماده غذایی دیگری مصرف بیش از حد و بدون اصول از این باکتری می‌تواند خطرات جدی را برای مصرف کننده به همراه داشته باشد. علاوه بر این موضوع مصرف مکمل های پروبیوتیک در طولانی مدت بدون تجویز پزشک می تواند سبب ایجاد اختلال در بدن شود.

در نتیجه اگر که می خواهید به جهت درمان اگزما خود از پروبیوتیک ها استفاده کنید حتماً با پزشک متخصص مشورت کرده و بر اساس صلاحدید پزشک مصرف این باکتری را به صورت مکمل شروع کنید. علاوه بر این موضوع به هیچ وجه باکتری ذکر شده را بیش از اندازه مصرف نکنید.

 آیا تأثیر پروبیوتیک و درمان اگزما ثابت شده است؟

به صورت قطعی ثابت نشده است که  پروبیوتیک ها می‌توانند برای درمان اگزما تاثیر گذار باشند. اما می توان به این نکته اشاره کرد که با توجه به بررسی‌های اخیر استفاده از  باکتری های پروبیوتیک (probiotics) در مادران باردار و افراد مبتلا به اگزما بی تاثیر نبوده و این باکتری ها می توانند در روند بهبود افراد مبتلا به این بیماری تاثیر چشمگیری داشته باشند.

البته باید به این نکته اشاره کرد که استفاده از باکتری‌های پروبیوتیک به تنهایی نمی‌تواند اگزما را درمان کند و حتماً باید درمان های اصلی و اساسی که پزشک متخصص تجویز می کند به خوبی رعایت شود.

منبع استفاده از باکتری های پروبیوتیک چیست؟

اگر شما قصد دارید تا به واسطه مصرف پروبیوتیک اگزما خود را درمان کنید باید حتماً با پزشک معالج خود مشورت نمایید. انواع متفاوتی از باکتری های پروبیوتیک وجود دارد که هر کدام از آنها می تواند تاثیرات مشخص بر بدن شما بگذارد.

اگر  بخواهیم باکتری های رایج پروبیوتیک را نام ببریم باید نام لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم را در جایگاه نخست لیست قرار دهیم. دو باکتری نام برده شده از جمله رایج ترین باکتری های مورد استفاده در  درمان اگزما بوده و فواید بی نظیر را به همراه دارند. البته پزشک شما می تواند به شما کمک کند که در نهایت یک نوع باکتری یا ترکیبی از باکتری های پروبیوتیک را برای درمان اگزما انتخاب کنید.

به صورت کلی  باید اشاره کنیم که باکتری لاکتوباسیلوس در غذاهای تخمیر شده از جمله ماست وجود دارد. بر اساس تحقیقات انجام گرفته باکتری ذکرشده به گوارش در بدن انسان کمک کرده و به افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند نیز کمک می کند تا بتوانند موادی که حاوی لاکتوز هستند مصرف کنند.

باکتری بیفیدوباکترویم در ماست و برخی دیگر از لبنیات یافت می شود. این باکتری ها به صورت عمومی سبب بهبود عملکرد روده می شود.

در مصرف باکتری پروبیوتیک به صورت مکمل توجه داشته  باشید گاهاً استفاده نادرست از این باکتری ها می تواند تاثیرات منفی بر بدن شما گذاشته و عوارض جانبی آن خطرناک خواهد بود. به هیچ عنوان مکمل های پروبیوتیک را زمانی که معده شما خالی است مصرف نکنید.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *