پوست و مو

روش های پیشگیری و درمان جوش زیر پوستی

روش های پیشگیری و درمان جوش زیر پوستی

روش های پیشگیری و درمان جوش زیر پوستی

جوش زیر پوستی، همانطور که از نام آن مشخص است از دید افراد پنهان می ماند. به این ترتیب می توان گفت که بروز جوش های زیر پوستی احساس ناخوشایندی را برای خود فرد به وجود میاورد. در واقع این جوش ها توسط دیگران قابل رویت نیستند.

روش های پیشگیری و درمان جوش زیر پوستی

تنها فردی که دچار این جوش های زیر پوستی شده است می تواند به وجود این برجستگی ها پی ببرد. در صورتی که دچار جوش زیر پوستی شده باشید، می توانید محل دقیق این جوش ها را با لمس پوست خود مشخص کنید.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

در واقع زمانی که فردی از مشاهده جوش های صورت خود شکایت دارد، یا دچار جوش های سر سفید شده است یا جوش های سرسیاه شده است. جوش های سر سفید، جوش های سر بسته ای هستند که در زیر پوست شکل می گیرند با نوک سفید رنگ خود قابل شناسایی هستند.

جوش های سر سیاه که خود را به سطح پوست می رسانند نیز به وضوح قابل شناسایی هستند؛ اما جوش های زیر پوستی نیز وجود دارند که در لایه ای عمیق تری از سطح پوست صورت بروز پیدا می کنند. این که در این صورت می توان جوش های سطح صورت را از طریق لمس پوست صورت تشخیص داد.

جوش زیر پوستی می تواند بسیار دردناک بوده و تجربه دلخراشی را برای فرد به همراه داشته باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با راه های درمان و پیشگیری جوش زیر پوستی (subcutaneous boils) آشنا کنیم.

پیشگیری از بروز جوش زیر پوستی

شاید جوش های زیر پوستی بسیار غیر منتظره روی پوست صورت شما ظاهر شوند و به همین دلیل می توان آنها را بسیار غافلگیر کننده قلمداد کرد؛ اما در حقیقت با در نظر گرفتن چند نکته می توان از بروز این جوش ها اجتناب کرد. در ادامه به برخی از این اقدامات اشاره خواهیم کرد:

1- تنها دو بار در روز یا در صورت آلودگی چهره خود را بشویید. اگر پوست حساسی دارید که بسیار مستعد جوش است، این نکته را به خاطر داشته باشید که بیش از تمیز کردن این قبیل پوست ها می تواند از میزان بروز جوش های زیر پوستی بکاهد.

2- از استفاده از اسکراب ها روی پوست صورت خود اجتناب کنید. پوست هایی که در معرض جوش زیر پوستی قرار دارند، ملتهب و بسیار حساس هستند. از این رو بهتر است با استفاده از اسکراب ها بر حساسیت این پوست ها افزوده نشود.

3- از محصولات مناسبی برای مراقبت از پوست خود بهره ببرید که منجر به بروز جوش زیر پوستی نخواهند شد. برای این منظور بهتر است از محصولاتی که دارای برچسب بدون چربی و ضد جوش هستند، بهره ببرید.

4- روبالشتی و دیگر الیافی که در ارتباط مستقیم با چهره شما قرار دارند را به طور مرتب بشویید و در معرض هوای تازه خشک کنید. به یادداشته باشید که سلول های مرده پوست شما در الیاف این اقلام پنهان می شوند و در تماس با پوست، منجر به بسته شدن منافذ پوست فرد می شوند.

5- از یک متخصص پوست و زیبایی مشورت بخواهید. در صورتی که در فواصل درمانی کوتاه شاهد بازگشت این جوش های زیر پوستی هستید باید موضوع را با پزشک پوست خود در میان بگذارید.

روش های پیشگیری و درمان جوش زیر پوستی

چه عواملی منجر به بروز جوش های زیر پوستی می شود ؟

جوش زیر پوستی غالبا در مناطقی از پوست بروز پیدا می کنند که در مقایسه با دیگر قسمت های چهره از چربی بالاتری برخوردار هستند. برای مثال، جوش های زیر پوستی در نواحی گردن، صورت، شانه ها، پشت و سینه فرد بسیار بیشتر بروز پیدا می کنند.

جوش های زیر پوستی از چربی های موجود در پوست صورت فرد تغذیه می شود. منافذ موجود در سطح پوست صورت شما به فولیکول های مو متصل می شوند. غده های چربی  که در انتهای فولیکول واقع شده اند، با ترشح چربی مورد نیاز و انتقال این چربی از طریق فولیکول ها رطوبت مورد نیاز پوست را فراهم می کنند.

زمانی که منافذ پوست به واسطه سلول های مرده مسدود شود، چربی مورد نیاز به سطح پوست نمی رسد. به این ترتیب، چربی انباشته شده در زیر پوست که دیگر راهی برای خروج نداشته و در زیر پوست تجمع می کند. به این ترتیب جوش زیر پوستی ایجاد می شود.

در مواردی هم دیده شده است که باکتری هایی که غالبا در سطح پوست رویت می شوند به واسطه سلول های مرده ای که منافذ را مسدود کرده اند در فولیکول های مو رشد می کنند. این باکتری ها آنزیم هایی را ترشح می کنند که منجر به جذب گلبول های سفید به منطقه مورد نظر می شود. همین امر نیز موجب بروز قرمزی، تورم، احساس گرما و درد در ناحیه جوش زیر پوستی می شود.

درمان های خانگی جوش زیر پوستی

جوش های زیر پوستی غالبا بدون نیاز به درمان های پیچیده ای و در محیط خانه قابل درمان هستند. در واقع درمان های بسیاری برای درمان جوش زیر پوستی در خانه وجود دارد. این روش های درمانی می تواند در درمان جوش های زیر پوستی بسیار موثر واقع شوند. در ادامه به برخی از رایج ترین درمان های خانگی این جوش ها می پردازیم:

1- هرگز جوش زیر پوستی را دستکاری نکنید.  این جوش ها در لایه های عمیق تری از پوست قرار دارند به همین دلیل فشردن این جوش ها نتایجی مانند فشردن جوش های سرسفید در پی نخواهد داشت. دستکاری این جوش ها آثار زخم را از خود بر جای می گذارد. از این گذشته دستکاری این جوش ها می تواند منجر به انتقال باکتری ها به لایه های داخلی پوست شود.

2- از کمپرس آب گرم استفاده کنید. آب گرم منافذ پوست صورت را باز کرده و به این ترتیب جوش زیر پوستی را به لایه های بالاتری از پوست می راند. به این ترتیب چربی و باکتری های نهفته در این جوش ها می توانند از سطح پوست خارج شوند.

3- از چسب جوش استفاده کنید. چسب جوش، چسب های کوچکی هستند که برای استفاده روی جوش ها طراحی شده اند. به یان ترتیب شما می توانید با تهیه این چسب ها از داروخانه های سراسر کشور، به درمان این جوش ها بپردازید.

4- از روغن درخت چای استفاده کنید. روغن درخت چای حاوی تاثیرات آنتی بیوتیکی بسیار سودمندی است. این آنتی بیوتیک ها می توانند باکتری های موجود در سطح پوست را به کلی برطرف کنند.  بر اساس مطالعات انجام شده کرم های که تنها حاوی 5 درصد روغن درخت چای هستند، در درمان جوش ها بسیار موثر هستند.

5- کاهش میزان درد ناشی از تخلیه جوش زیر پوستی با استفاده از یخ. کمپرس آب یخ می تواند از میزان قرمزی و تورم جوش های زیر پوستی بکاهد. به این منظور بهتر است پس از تخلیه این جوش ها و بعد از شستشوی صورت و خشک کردن سطح پوست کمپرس آب یخ را به مدت 5 دقیقه روی سطح پوست قرار داده و سپس 5 دقیقه به پوست  استراحت دهید و سپس پس از این مدت مجدد 5 دقیقه دیگر یخ را روی پوست خود قرار دهید.

6- استفاده از پماد های موضعی برای درمان جوش زیر پوستی. پماد های مناسب برای درمان موضعی جوش در داروخانه ها موجود است. برای مثال بنزوئیل پروکساید برای از بین بردن باکتری ها مورد استفاده قرار می گیرد. پماد های حاوی سولفور نیز می تواند در درمان این جوش ها موثر واقع شود. رتینوئید ها نیز می توانند منافذ پوست را باز کرده و از میزان چربی پوست بکاهند.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *