پوست و مو

درمان جای جوش با لیزر

درمان جای جوش با لیزر

درمان جای جوش با لیزر

اکثر افراد جوش زدن را در طول زندگی خود تجربه می کنند. معمولا جوش ها با روش های مختلفی درمان شده و رفع می شوند. اما در برخی از افراد جای جوش صورت به روی صورت باقی مانده و زیبایی چهره آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد.

درمان جای جوش با لیزر

به همین دلیل این افراد به دنبال راه حلی برای درمان جای آکنه هستند. یکی از روش های نوینی که برای رفع دائمی جای جوش معرفی شده، درمان جای جوش با لیزر است. در این مقاله به صورت مفصل راجع به این موضوع صحبت می کنیم.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

جوش صورت چیست و چه عواملی باعث ایجاد جوش روی صورت می شود ؟

جوش صورت معمولا زمانی ایجاد می شود که ترشحات روغنی از غدد چربی روی پوست بیرون بیایند. اگر چه جوش صورت معمولا در نوجوانی ایجاد می شود، اما حدود 20 درصد از تمام افرادی که جوش می زنند را بزرگسالان تشکیل می دهند.

به دلایل مختلفی ممکن است جای جوش تا پایان عمر روی صورت باقی بماند. به همین دلیل است که اکثر افرادی که از جای آکنه رنج می برند به دنبال رفع جای جوش هستند. قبل از اینکه راجع به درمان جای جوش با لیزر بدانیم بهتر است بررسی کنیم که جوش به چه دلایلی ایجاد می شود.

یکی از مهمترین دلایل ایجاد جوش روی صورت، رژیم غذایی نامناسب است. افرادی که رژیم غذایی پرچربی دارند، با جوش های بسیاری در صورت خود مواجه می شوند. جوش ها در سایر مناطق بدن مانند گردن و سینه و غیره نیز مشاهده می شود. اما همیشه جوش های روی صورت بسیار آزاردهنده تر هستند.

درمان جای جوش با لیزر

یکی دیگر از دلایل عمده جوش زدن، وراثت است. یعنی برخی از افراد به دلایل وراثتی جوش های زیادی روی صورت خود مشاهده می کنند. البته بهتر است بدانیم که هورمون ها نیز در ایجاد جوش بی تاثیر نیستند. در واقع به هم خوردن مقدار طبیعی هورمون های بدن عامل مهمی در جوش زدن روی صورت است.

اگر چه جوش ها به تنهایی می توانند باعث خجالت شده و حتی دردناک باشند، اما جای جوش نیز به همان میزان آزاردهنده است. جوش ها ممکن است به مدت حداکثر 10 روز روی صورت باقی بمانند، اما جای آکنه می تواند سال ها و حتی تا آخر عمر روی صورت مشاهده شود.

چرا جای جوش روی صورت باقی بماند ؟

همانطور که گفتیم جای جوش می تواند مشکل بزرگتری در برابر جوش زدن باشد. چرا که جای آکنه ممکن است با افزایش سن وسیع تر شده و از زیبایی چهره افراد بکاهد. جای جوش به دلایل مختلفی روی صورت باقی می ماند. یکی از شایع ترین این دلایل کندن جوش ها است.

این مورد معمولا در نوجوانان بسیار بیشتر از بزرگسالان مشاهده می شود. نوجوانان از ظاهر جوش های سر سفید یا سر سیاه خوششان نمی آید. به همین دلیل به محض مشاهده جوش روی صورت، اقدام به کندن و خالی کردن مواد داخل جوش می کنند. این کار باعث آسیب به پوست و کنده شدن لایه ای از پوست می شود.

زمانی که پوست اقدام به ترمیم این آسیب می کند، ممکن است جای این ترمیم به صورت فرورفتگی روی صورت باقی بماند. این فرورفتگی ها با خروج از سن نوجوانی بارز تر می شوند. چرا که طی رسیدن به بلوغ، بافت پوست وسیع تر شده و در نتیجه جای جوش ها نیز بزرگتر و مشخص تر خواهند شد.

یکی از دلایل باقی ماندن جای جوش، به نوع جوش بر می گردد. به عنوان مثال حتما شنیده اید که جای آبله مرغان روی صورت باقی می ماند. آبله مرغان نوعی بیماری است که با زدن جوش های فراوانی روی تمام بدن از جمله صورت بروز می کند.

از آن جا که جوش های حاصل از آبله مرغان با خارش همراه هستند، به همین دلیل اکثر افراد از جمله کودکان اقدام به خاراندن و در نتیجه کندن و زخم کردن این جوش ها می کنند. به همین دلیل با گذشت زمان جای جوش آبله مرغان روی صورت باقی می ماند. این جای جوش روی صورت بخش عمده ای از زیبایی صورت را تحت تاثیر قرار داده و باعث کاهش اعتماد به نفس می شود.

چگونه جای جوش با لیزر درمان می شود ؟

حدود 90 درصد افرادی که جوش های بسیاری روی صورت می زنند، دچار باقی ماندن جای جوش می شوند. یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای درمان جای جوش، استفاده از لیزر است. لیزر با شکستن بافت های پوست موجود در جای جوش، سلول های جدید پوست را ترغیب به رشد می کند.

در نتیجه این سلول های جدید جایگزین بافت قبلی شده و بافت سالمی را روی پوست ایجاد می کنند. در واقع می توان گفت درمان جای جوش با لیزر طی دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول گرمای حاصل از لیزر جای جوش باقی مانده روی صورت را کاملا از بین می برد.

از آن جا که جای جوش به همراه لایه اسکار پوست صورت حذف می شود، پوست شما کاملا صاف شده و ظاهر جای آکنه کاملا از بین می رود. در مرحله دوم با جدا شدن بافت اسکار پوست صورت، گرما و نور ناشی از لیزر باعث می شود تا سلول های جدید پوست ترغیب به رشد شوند.

این مراحل باعث می شوند که جای آکنه ها کاملا از بین رفته و با رشد سلول های جدید، پوست شما بهبود یابد. اگر چه اکثر افراد به جهت درمان جای جوش های صورت اقدام به لیزر درمانی می کنند، اما لیزر، جای آکنه در سایر قسمت های بدن را نیز درمان می کند. به عنوان مثال لیزر علاوه بر صورت، برای درمان جای جوش های روی بازوها، پشت کمر، گردن و غیره نیز کاربرد دارد.

درمان جای جوش با لیزر چه مدت طول می کشد ؟

درمان جای جوش با لیزر به نوع دستگاه لیزری که مورد استفاده قرار می گیرد، بستگی دارد. برخی از انواع متداول دستگاه های لیزر که مورد استفاده قرار می گیرند شامل: لیزرهای اربیوم YAG، لیزرهای دی اکسید کربن و لیزرهای پالس رنگ است. هر یک از این دستگاه ها به روش خاصی کار می کنند تا جای جوش را از بین ببرند.

اما یکی از رایج ترین روش ها استفاده از لیزر ablative است. این نوع لیزر تمام لایه های پوست که شامل جای آکنه است را به طور کامل از بین می برد. اگر از این دستگاه به جهت درمان جای جوش (acne scars) استفاده کنید، معمولا بعد از 3 تا 10 روز جای جوش ها به صورت کامل از بین می رود. گاهی اوقات در برخی افراد ممکن است لازم باشد که درمان با لیزر را مجددا انجام دهند.

چرا که نوع پوست برخی افراد به گونه ای است که ممکن است دستگاه های معمولی لیزر برای آن ها جواب گو نباشد. در صورت انجام مجدد لیزر، از لیزر مادون قرمز استفاده می کنند. این نوع لیزر نور و گرمای بیشتری تولید کرده و بافت را به صورت مطمئن می شکند.

بنابراین رشد سلول های جدید با استفاده از این نوع لیزر حتمی است. یکی دیگر از انواع لیزر، درمان با لیزر فراکشنال است. این نوع لیزر بافت های زیر پوست را تحت درمان قرار می دهد. در واقع این نوع لیزر بافت اسکار زیر پوست را از بین برده و سلول های جدید در این مناطق را به رشد مجدد تحریک می کند. همانطور که گفتیم ممکن است انواع مختلف لیزرها طی مدت زمان متفاوتی جای جوش را از بین ببرند. اما به هر حال معمولا درمان جای آکنه با لیزر به بیشتر از دو هفته نمی انجامد.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی پوست و مو رز با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو مشورت نمایید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۰۶۷۰۰۵ تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *