پوست و مو

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و ریزش مو در زنان

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و ریزش مو در زنان

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و ریزش مو در زنان

ریزش مو در زنان جوان که ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد یکی از تجربه های ناخوشایند در زندگی آن ها است که منجر می شود بسیار تحت فشار روحی قرار بگیرند بخصوص اگر حضور بیشتری در جامعه داشته باشند و زیبایی برایشان اهمیت دوچندانی داشته باشد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و ریزش مو در زنان

عوامل زیادی می تواند در ریزش مو افراد دخیل باشد که در مطالب دیگر به توضیحات کامل تر از هر کدام پرداخته شده است. با این حال، این مهم است که به این مورد توجه داشته باشید ریزش مو ناشی از بیماری شایعی که در زنان به نام سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع می باشد نیاز به پیگیری و درمان دارد که در ادامه با روش های درمان آن آشنا می شوید.

دریافت تخفیف نقدی خدمات کلینیک رز + مشاره رایگان

سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

اختلال PCOS مخفف Polycystic ovary syndrome و به معنی سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد. این بیماری مربوط به غدد درون ریز است که بر نحوه عملکرد تخمدان زنان تأثیر می گذارد.

از مجموعه علائم شایع در سندرم تخمدان پلی کیستیک می توان به افزایش وزن، خستگی و افزایش موهای صورت و همچنین برخی نواحی بدن اشاره کرد، همچنین می تواند در اکثر موارد منجر به ریزش مو شود که عمدتا ناشی از ایجاد حساسیت در فولیکول های مو می باشد.

اکثرا شیوع سندرم تخمدان پلی کیستیک بین سنین 40-70 سال متفاوت است، همچنین احتمال دارد در زنان جوانی که این علائم را در نوجوانی خود داشته اند نیز دیده شود.

چرا سندرم تخمدان پلی کیستیک باعث ریزش مو می شود؟

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک می تواند اختلالی را به نام هیپرآندروژنیسم (موجب تولید میزان بالای آندروژن در بدن می‌شود و از نشانه های اولیه سندرم تخمدان پلی‌کیستیک است) را ایجاد کند. در اینجاست که یک زن بیش از حد هورمونهای مردانه (معروف به آندروژن ها) را تولید می کند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و ریزش مو در زنان

در حالی که آندروژن ها به طور طبیعی در بدن همه خانم ها یافت می شوند، افزایش مقدار تولیدی این هورمون می تواند بر تعداد دفعات خونریزی در یک دوره قاعدگی تاثیر گذار باشد و همچنین تأثیرات منفی بر روی فولیکول های مو داشته باشد.

اگر فولیکولهای مو شما نسبت به آندروژن حساس باشند، ممکن است سرعت رشد موهای شما را کاهش دهند. متأسفانه، آندروژن ها همچنین می توانند رشد موهای زائد بدن را افزایش دهند.

همه افرادی که دارای سندرم تخمدان هستند، ریزش مو را تجربه نمی کنند. همه اینها به این بستگی دارد که فولیکولهای موی شما چقدر به آندروژن حساس است. میزان حساسیت فولیکول های مو به شرایط ژنتیکی هم بستگی دارد.

راهکارهای مقابله با سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در بانوان

اگر علائم سندرم تخمدان را در خود احساس کرده اید، توصیه می کنیم جلسه ای را جهت مشاوره با پزشک عمومی خود رزرو کنید. آنها می توانند به شما در مورد گزینه های درمان این بیماری، راهکار و درمان هایی را ارائه دهند. برخی از این راهکارها، شامل یک رژیم غذایی سالم و پیشنهاد ورزش منظم می باشد.

آیا موهای من پس از این سندرم باز هم رشد می کند؟

هر مویی که بخاطر سندروم تخمدان از دست برود، به خودی خود رشد نمی کند؛ اما با درمان ممکن است بتوانید رشد موهای جدید را در خود تحریک کنید. به علاوه، چندین کار وجود دارد که می توانید برای برگرداندن موهای از دست رفته ناشی از سندرم تخمدان پلی‌کیستیک انجام دهید.

مراقبت از موهای سالم

توصیه می شود که خانم هایی که با اختلال سندرم تخمدان دچار ریزش مو هستند، استفاده بیش از اندازه محلول ها و داروهای تقویتی را بر روی پوست سر خود محدود کنند.

توصیه می شود از فرآورده های حاوی الکل و سولفات استفاده نکنید، زیرا این مواد می تواند مانع از رشد طبیعی موهای شما شود و پوست سر را از روغن های طبیعی سلب کند.

برخی از پزشکان ممکن است ترکیبی از محلول های خوراکی و موضعی را برای کمک به درمان ریزش مو در زنان ناشی از Polycystic ovary syndrome را تجویز کنند.

این دسته از محلول ها معمولاً حاوی آنتی آندروژن ها، به منظور محدود کردن تولید تعداد آندروژن ها در بدن هستند و از ایجاد حساسیت در فولیکول های مو جلوگیری می کنند.

همچنین ممکن است برای شما قرصهای ضد بارداری تجویز شود؛ زیرا این دسته از دارو ها به افزایش استروژن و پروژسترون (هورمونهای زنانه) در بدن کمک می کنند.

علاوه بر کاهش ریزش مو در زنان، همچنین موجب می شود تا دوره های قاعدگی شما منظم تر شده و حتی به تقویت و بهبود سلامت پوست شما نیز کمک کند.

پیوند مو و راه حل های غیرجراحی برای مبتلایان سندرم تخمدان پلی کیستیک

بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که از ریزش مو و نازک شدن مو رنج می برند، نسبت به خودشان احساس منفی دارند. تغییر در ظاهر هر شخص می تواند ناامیدکننده باشد و نهایتا ممکن است منجر به افزایش استرس، اضطراب و افسردگی در بیمار شود.

پیوند مو یک عمل جراحی است که توسط گرافت های مو بر روی پوست سر انجام می شود. تعداد زیادی از فولیکول های مو از ناحیه بانک مو جدا شده و به ناحیه ای که دچار نازک شدن مو یا طاسی شده است، پیوند می شوند که معمولاً به چند روش متفاوت انجام می شود.

راهکار های بسیار زیادی نیز وجود دارد که زنان می توانند بدون هیچ مشکلی و حتی بدون تراشیدن موهای خود نسبت به کاشت موهای جدید اقدام کنند. روش های نوینی مانند DHI این امکان را با بالاترین کیفیت و تراکم برای کاشت مو زنان فراهم می کند.

اگر جراحی یا پیوند مو گزینه مناسبی برای شما نیست، می توانید از لوسیون ماینوکسیدیل 4%، جهت رشد و ضخیم شدن مو استفاده کنید. حتی راهکار های ترمیمی دیگری نظیر کاشت مو به روش PRP نیز برای این دسته از افراد مثمر ثمر باشد.

چه روشهای درمانی می تواند کمک کند؟

همانطور که پیشتر ذکر شد زمانی ریزش مو در زنان به دلیل سندرم پلی کیستیک ایجاد می شود که تعادل هورمون های مردانه و زنانه در بدن به هم بخورد!

در واقع عدم تعادل بین این هورمون ها موجب ریزش مو دشه و در نتیجه برای درمان این نوع ریزش مو در زنان نیز باید حتما نسبت به ایجاد تعادل هورمون ها اقدام کرد.

ایجاد تعادل بین هورمون ها توسط داروهای مختلفی انجام خواهد شد، شما تحت هیچ شرایطی نباید خود سرانه دارو مصرف کنید زیرا باید همواره مناسب ترین دارو با توجه به شرایط جسمی شما توسط پزشک متخصص تشخیص داده شده و تجویز شود.

در ادامه برخی از گزینه های درمانی رایج ریزش موی سندرم تخمدان پلی کیستیک را مشاهده می کنید.

قرص های ضد بارداری خوراکی

قرص های ضد بارداری علاوه بر اینکه می توانند سطح آندروژن را پایین بیاورند، ممکن است به کاهش رشد بیش از حد مو و کاهش سرعت ریزش مو کمک کند.

همچنین به سایر علائم ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک مانند پریودهای نامنظم و آکنه کمک کند. به همراه داروهای ضدبارداری خوراکی، یک داروی ضد آندروژن را جهت ریزش موهای مرتبط با PCOS تجویز می کنند.

داروی اسپیرونولاکتون (آلداکتون)

اسپیرونولاکتون یک داروی خوراکی است که به عنوان یک آنتاگونیست گیرنده آلدوسترون شناخته می شود. این دارو توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به عنوان داروی مدرنی جهت احتباس مایعات تأیید شده است. با این حال، همچنین برای درمان آلوپسی آندروژنیک موثر است.

این دارو اثرات آندروژن را بر روی پوست متوقف می کند و معمولاً همراه با داروهای ضد بارداری خوراکی تجویز می شود.

 لوسیون ماینوکسیدیل (روگین)

ماینوکسیدیل تنها داروی تأیید شده توسط FDA برای درمان طاسی و ریزش مو در زنان است. درمان آن به صورت موضعی است که روزانه مقداری را باید روی پوست سر خود اعمال کنید. این دارو رشد مو را تقویت می کند و حتی می تواند حالت ضخیم تری به موها ببخشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *